Какво Е36 да си взема?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Какво Е36 да си взема?
Здравейте,
Фен съм на марката но до сега не съм имал. Сега съм решил да си взема но незнам какво.
Искам да попитам какво Е36 да си купя? дизел бензин ?
316 или 318?
Благодаря предварително.
Фен съм на марката но до сега не съм имал. Сега съм решил да си взема но незнам какво.
Искам да попитам какво Е36 да си купя? дизел бензин ?
316 или 318?
Благодаря предварително.
Последна промяна trilist на 20 Фев 2007, 11:58, променена общо 1 път
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
зависи за какво ти е колата и какъв стил имаш на каране?
Има доста писано за тези двигатели прочети го и си реши все пак ти ще я караш и подържаш а не някои от нас!
Успех
Има доста писано за тези двигатели прочети го и си реши все пак ти ще я караш и подържаш а не някои от нас!
Успех

Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

- Angel_Georgiev
- ентусиаст
-
РЕ:
Ако търсиш икономия 318 ТДС, ако искаш истинско БМВ 325/328 е твоя избор! ///М3 е за ценители и там дилема не може да има!
- Gottlos
- младши ентусиаст
-
Има мноо-о-ого теми по твоя въпрос
Ето една от последните http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=46078

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
318tds ако ти дава няква икономия....
2 литра по-малко от 325tds и разлика от небето до земята във вървежа (ако си за 2 литра на 100км. по-добре не взимай BMW) ... ако не е заради купето и екстри, 318tds няма НИКАКВИ предимства спрямо 325tds... преди нова година беше интересна, щото можеше на инвалид да се вземе...
При тия оеднаквени цени на бензин и дизел, 325tds и 318iS са близки като харч.... 325-цата може да дойде по-скъпа като поддръжка, особено ако не случиш на читава бройка...
Що се отнася до 325/8.... акциз....... 320i е много "оптимален" вариант.... а 318iS е много добре балансиран като вървеж и харч... а що не и поддръжка... 4 е по-малко от 6... поне като поддръжка

При тия оеднаквени цени на бензин и дизел, 325tds и 318iS са близки като харч.... 325-цата може да дойде по-скъпа като поддръжка, особено ако не случиш на читава бройка...
Що се отнася до 325/8.... акциз....... 320i е много "оптимален" вариант.... а 318iS е много добре балансиран като вървеж и харч... а що не и поддръжка... 4 е по-малко от 6... поне като поддръжка

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Бе не мога да разбера какво толкова плюете по малката печка. Има хора дето не си купуват БМВ, за да го карат с 200. е36 според мен предлага доста повече от едното вървене. Кое и е лошото на идеята да си вземеш най-икономичното, ако не мислиш да го ръчкаш? А и 2 литра на 100 хич не са малко, ако го карап всеки ден. И все пак ако за колегата е важно да има някаква мощност, под 318ис някак си не го виждам;)

- PeBuLs
- T.N.T. for the brain
-
- Кара: Слънцето да се мръщи!!!
Митко Ганчев написа:Бе не мога да разбера какво толкова плюете по малката печка. Има хора дето не си купуват БМВ, за да го карат с 200. е36 според мен предлага доста повече от едното вървене. Кое и е лошото на идеята да си вземеш най-икономичното, ако не мислиш да го ръчкаш? А и 2 литра на 100 хич не са малко, ако го карап всеки ден. И все пак ако за колегата е важно да има някаква мощност, под 318ис някак си не го виждам;)
колега до някъде си прав но забелезваш ли че всеки си хвали неговото като най добро

сам го каза 2 литра не са малко те са толко можеби и между 318ис и 320 а всеки знае кое е по доброто няма 2 мнения по въпроса
както и да го погледнеш 6 си е 6
но според мен ако колегата иска някаква мощност 320 трябва да му е последния вариант като минимален избор ... всичко над 320 си е вече истинска кола ако може да си го позволи

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Другия вариянт е като мене, хем искаш да върви, хем си купуваш с малък двигател и почваш бавно но сигурно да му взимаш душицата 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
trilist, конкретизирай си малко въпроса, кажи какви са ти възможностите поне, за да получиш свестни отговори. Иначе само М3 ше ти препоръчват 

Never mistake motion for action...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
nandrolon написа:е да де ама с това малко харчене над предишното то се получава от
8 на 100 нафта до 15 на сто бензин /градско/![]()
![]()
![]()
![]()
/лично мое мнение/
Сравняваш коя с коя - 8/100 не харчи дори 318tds, за градско говорим... и никой не може да ме убеди в това (говорим за в София, не някой град в провинцията без движение).... а 15/100 харчи коя? 328? 325? 320-ката за 15/100 ше трябва да се потрудиш... виж за 325 ше ти е малко по-лесно...
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Доста ровя и търся напоследък и имам следните наблюдения. В 7 ще се вместиш спокойно за кола около '95 г. в прилично състояние. Дизелите, които се продават тук, не ти ги препоръчвам (особено 318), защото в Италия и Германия ги карат много и ресурса им напрактика е изчерпан, макар километржа да е върнат на 145000 и салона да е запазен. Аз поне не бих рискувал, после следват скъпи ремонти на турбо, помпа и т.н. 318 със 115 к.с. мотор на градско харчи почти колкото 318ис със 140 и приличен вървеж. 318 ис можеш спокойно да намериш за тези пари и смятам, че това е верния избор за теб, защото при шест-цилиндровите поддръжката и разхода вече съществено се различават от 316 и 318. Освен това на 318 ис винаги можеш да сложиш газова уредба, с която си намаляваш разходите, като продължаваш да караш един надежден и сравнително бърз автомобил БМВ. За ис на газ можеш да се обърнеш към x-citer или Monkey, които карат такива от доста време. За ис на бензин мога да ти кажа, че при нормално каране в софийските задръствания разхода ми беше 11 през лятото и 12 през зимата. Надявам се, че това ти стеснява избора 

Never mistake motion for action...
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2