Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Апр 2025, 16:22

alx написа:
Top Gun Maverick написа:А от толерирането на всички тези неща се храни държавата като те дои както доят кравите. Всякакви бюрократи, плюс съдии, адвокати, пандизи, психолози, оръжейни лобита и още безброй наредби на колелото да въртят парите в кръг.

и този момент е много силен за нещастие. типичния американец е доста напреднал социопат (всъщност)... но обществото им е такова, че инстинкта за самосъхранение е силен и е развил такива качества (всеки за себе си дет се вика)

затова като се изцепи някой - често се цепи доста сериозно и със последици... и е достоен за ютуб видео примерно ...

но е важно пак да се спомене - америка е огромна. хора всякакви. винаги ще има некви екземпляри които в предвид на написаното по-горе се открояват "ярко"

Добре де, а как тогава една нация, която е всеки за себе си, върви толкова напред? Аз си мисля, че все пак там има силно развито чувство за национализъм и такива неща. Ние също сме пример за всеки за себе си, ама през вековете това само спомага като оцеляване, а държавата е върви особено много напред. Разбира се ние сме били спомогнати в това отношение от всичките големи държави наоколо и не чак толкова наоколо, но все пак.
Да, в Америка толерират много да искаш да си номер едно в нещо, самото използване свободно да думата фак от политици и всякакви водещи фигури, относно фак тоя, фак онзи, фак еди кои си, всички да го духат, само аз съм важен(или ние)дори президент вика другия цял свят да ми се моли да ми целува задника. :shock:
И как тогава става все пак контрола защото извън всичките базици и клипове с всевъзможни простотии, там има ред, има закон и някак не мисля, че всеки за себе си е точно така както ние живеещите тук го разбираме. :dunno:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Апр 2025, 16:27

Ние също сме пример за всеки за себе си, ама през вековете това само спомага като оцеляване, а държавата е върви особено много напред
Не върви защото най способните са зад граница ... :dunno:

https://www.youtube.com/watch?v=FlEO8C4 ... 2%D0%90%5D
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Апр 2025, 16:46

Top Gun Maverick написа:
alx написа:
Top Gun Maverick написа:А от толерирането на всички тези неща се храни държавата като те дои както доят кравите. Всякакви бюрократи, плюс съдии, адвокати, пандизи, психолози, оръжейни лобита и още безброй наредби на колелото да въртят парите в кръг.

и този момент е много силен за нещастие. типичния американец е доста напреднал социопат (всъщност)... но обществото им е такова, че инстинкта за самосъхранение е силен и е развил такива качества (всеки за себе си дет се вика)

затова като се изцепи някой - често се цепи доста сериозно и със последици... и е достоен за ютуб видео примерно ...

но е важно пак да се спомене - америка е огромна. хора всякакви. винаги ще има некви екземпляри които в предвид на написаното по-горе се открояват "ярко"

Добре де, а как тогава една нация, която е всеки за себе си, върви толкова напред? Аз си мисля, че все пак там има силно развито чувство за национализъм и такива неща. Ние също сме пример за всеки за себе си, ама през вековете това само спомага като оцеляване, а държавата е върви особено много напред. Разбира се ние сме били спомогнати в това отношение от всичките големи държави наоколо и не чак толкова наоколо, но все пак.
Да, в Америка толерират много да искаш да си номер едно в нещо, самото използване свободно да думата фак от политици и всякакви водещи фигури, относно фак тоя, фак онзи, фак еди кои си, всички да го духат, само аз съм важен(или ние)дори президент вика другия цял свят да ми се моли да ми целува задника. :shock:
И как тогава става все пак контрола защото извън всичките базици и клипове с всевъзможни простотии, там има ред, има закон и някак не мисля, че всеки за себе си е точно така както ние живеещите тук го разбираме. :dunno:

мислил съм го и това.... за мене поне е така защото имат един момент които е -много- по-различен от колкото при нас- а той е че са осъзнали, че ако работят добре в "екип" -личните- ползи са много по-големи от колкото ако се борят индивидуално... докато при нас работата в "екип" е малко мръсна дума и генералното мислене, е че ползите са по-малки от колкото ако се бориме индивидуално или поне е желателно да преевеме другите в екипа с цел лична полза щото иначе работата в "екип" не е раОта

заради написаното по-горе поне за мене всеки българин е х3 на всеки американец по отношение на оцеляване, находчивост, интелект ако щеш и тн... но "екип" от американци е х3 на екип от нашенци.. и така.. един вид американците са осъзнали че сговорната дружина планина повдига докато ние си мислиме, че сговорната дружина слепи ги ражда :ok:

пиша "екип" като общо понятие - отбор, група сходномислещи, фирма, армия.. държава... разбираш ме надявам се
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Апр 2025, 17:23

Е, да, средно интелигентен съм все пак. :mhihi:
Относно армията, нашите тука кадроваци са ми разправяли за досега им с американците по време на мисии. Нищо общо с нас. И нямам предвид очевидните неща като техника и т.н.
Най-елементарното на пръв поглед. Те вика стават с песни докато тичат, да сър, да сър, някакви упражнения редовно, постоянно чест си отдават, усещаш и някаква гордост от службата. Нашият командващ къде на мисиите ще ни кара да тичаме, че да пеем, че упражнения, само където някой няма да му каже да си гледа работата ако това се случи. То затова и важните наряди от типа обходи извън базите ги давали по мисиите на мои познати все американци, ама пък ги трепели като патици понякога навън.
Предполагам всичко това(а и много други неща)има връзка с много високото заплащане в армията и привилегии, които имат в родината си американците, но само това едва ли е причината да са така екипни в тези редици.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 13 Апр 2025, 17:33

Едни, много по-умни от нас, наши предци са го казали много по-просто: "Съединението прави силата" ! От известно време обаче, народа ни е толкова прост, че дори не могат да го осъзнаят това нещо... Затова и 'екипите' са с подобни характеристики!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Апр 2025, 17:38

Top Gun Maverick написа:има връзка с много високото заплащане в армията и привилегии, които имат в родината си американците, но само това едва ли е причината да са така екипни в тези редици.

заплащането в армията на тези с по-нисък чин в америка е много ниско...

https://en.wikipedia.org/wiki/Uniformed ... ted_States

един обикновен войник е3 със 3-4 години служба (типичния грънт на мисия) е със със $2680 на месец... има някакви надбавки за зона на конфликт ама не е особено голяма..

американските военни освен ако не са с висок чин са доста бедни като цяло в америка.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 13 Апр 2025, 17:45

Предполагам всичко това(а и много други неща)има връзка с много високото заплащане в армията и привилегии, които имат в родината си американците, но само това едва ли е причината да са така екипни в тези редици.
Заплащането им не е толкова високо колкото си мислиш , или колкото изглежда . Трябва да навъртят доста служба и да имат кариерно развитие за сериозни пари . Предимство е че всичко е безплатно докато служат , медицина и разни социални плащания , ниско лихвени ипотеки и т.н. Има спец магазини за овенни със стоки първа необходимост на ниски цени , ако направят 2 контракта по спомен /може и да бъркам/ могат да се пенсионират с овенна пенсия . И разни други подобни в общи линии социалки , но си е кофти като цяло и няма особен интерес . Ако си читав човек има много по нормални начини да изкараш и повече пари от това да ти набиват в канчето че си " пилешко лайно в консервена кутия " :mhihi:
Упс ...Алха ме е изпреварил :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Апр 2025, 17:51

Така в предполагам, но заплащането им когато са на мисия е доста високо. Както алх казва в зони на конфликт. Когато отиват на мисия им вървят основните заплати, но надбавките ги надвишават със сигурност, отделно така вече им се товарят вратите към бъдещи мисии, а такива бол, само да ти се ходи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 13 Апр 2025, 17:55

Имат надбавки дори за втори език ако владеят освен английски , парите не са много като цяло . Хубави пари изкарват офицерите , младшия команден състав и по разни скатани технически специалности но като правило такива са със сериозна квалификация за това за което са наети . Освен това другата клизма е че след контракта си на разположение на националната гвардия 10 години мисля беше , и ги привикват за всичко от безредици до природни бедствия .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 13 Апр 2025, 21:04

Измерено в пари не им плашат много, но всичко им е осигурено, храна , жилище … а и общо взето нямат кога и къде да харчат и малкото, което им плащат.

И както каза Маверик от работа в конфликтни зони (combat deployments), бонусите си се трупат. После можеш да ги познаеш по сравнително скъпите коли, които паркират из базите. :mrgreen:

Стандартният военен договор е 8г -6 активна служба, 2 в резерв, после никой не може да те гони за нищо ако не го подновиш.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 16 Апр 2025, 22:13

В Щатите не трябва да се подценява и опасността от свободно пасящите крави. Ей сега тичах из едни хълмове и си почивах малко на сянка под едно дърво… дойде една крава , първо да гризе листата, малко след това реши, че и преча и почна да сумти и тръгна към мене заплашително… отстъпих бавно, но не би… подгони ме и трябваше да се доказвам на 50м спринт :ok: по-нагло добиче не бях срещал. Знам, че и в Швайц и Австрия има подобни инциденти, но там никога не съм имал проблеми. Всичко живо е агресивно в тая Америка… :mrgreen:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 17 Апр 2025, 8:12

дойде една крава , първо да гризе листата, малко след това реши, че и преча и почна да сумти и тръгна към мене заплашително… отстъпих бавно, но не би… подгони ме и трябваше да се доказвам на 50м спринт
А сигурен ли си че е било крава на която и пречиш ? :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 17 Апр 2025, 16:23

Jordana написа:
дойде една крава , първо да гризе листата, малко след това реши, че и преча и почна да сумти и тръгна към мене заплашително… отстъпих бавно, но не би… подгони ме и трябваше да се доказвам на 50м спринт
А сигурен ли си че е било крава на която и пречиш ? :roll:

В смисъл, да е било бик? Не, крава си беше...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 17 Апр 2025, 16:35

Точно за Америка пише, че кравите убивали над 20 човека на година, повече от акулите!!
Та не е да няма агресивни добичета.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 17 Апр 2025, 16:50

В смисъл, да е било бик? Не, крава си беше...
Имах предвид че добитчето може да е било със добри намерения , това че тичало след тебе не значи че било агресивно ... :ok:

https://www.tiktok.com/@ladbible/video/ ... 0796707105

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата