Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от Jordana » 21 Фев 2025, 19:12

Това е страхотна идея! Пиши на Тръмп, може да ти предложи ново министерство да организираш процедурите, подобно на Доге-то. Примерно CLIMA - Commission for Lightening of Immigrants and Minority Americans :ok:
Това е напълно несериозно отношение към каузата white lives matter и мага движението на краля Ви .. :ok:
Последна промяна Jordana на 22 Фев 2025, 8:48, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Фев 2025, 0:18

enigma написа:
alx написа:… то затова тука има един лаф - “I am not racist- I am statistically aware…”

Статистиката е ясна и недвусмислена и всички я знаят, но се правят на неразбрали за да са политически коректни.

Аз може би съм малко тъп - ама какво казва тази статистика?
Защото много от тия бяло доминирани щати не са като цяло безопасни. Щата с най-много бледолики май е Западна Вирджиния - най-мизерният щат и удобно пропуснат в тоя скрийншот.

West Virginia is the whitest state in the United States, with 97.12% of the population identifying as white.

Орегон, Канзас, Кентъки - колко точно са безопасни? :roll:

Това, което аз виждам в статистиката е, че където има беднотия и гета е по-опасно - независимо какви са.

wv.png

Не визирах определена статистика. Говоря генерално. Статистиките не лъжат. Защо, как- друга тема, но простия (като мене) факт е че черните са виновни за над 50% от всички убийства всяка година…

Не съм по принцип расист щото аз лично най- лошите неща в живота си съм видял от бели, но числата са числа.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 22 Фев 2025, 1:22

Да, това ясно , аз говорех за статистиките от скрийншотовете, които Маверик пусна.
Черните в голяма част са маргинализирани и затворени в порочен кръг, това е факт.
Но ако избираш щат според процента бели ми се струва не особено печеливша стратегия :mrgreen:

А в бей ериата често сме така https://youtube.com/shorts/RuWNguP8qIc :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 22 Фев 2025, 2:33

Като спомена Бей Ерия и се сетих за филмите от моето детство и ученическите ми години с Клинт Истууд в ролята на инспектор "Dirty" Harry Callahan. Имаше и един много як филм с Ник Нолт и Еди Мърфи "48 часа" пак от същия регион. Иначе Сан Франциско ми е приоритет за посещение от много отдавна, но от много обикаляне насам и натам все не остава време. В Ел Ей съм ходил доста често но до Бей ерията още не съм стигнал.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Апр 2025, 7:34

Покрай дискусиите за оръжията в спам темата, викам айде да не я оспамваме още, ражда дом тука за всякакви изпълнения с пистолети, автомати и коли от страна на всякакви гринговци, мангаля и негри в огромния запад:

https://youtu.be/BH1DSM9XL3o?si=rzvlLdQebj2O6JoQ
Много тъпо, дано не са избягали гадните мангали. Обикновено в такива случаи видеото си върви до задържането на боклуците.
Обаче хикса бая коли бутна, от къде ли не мина и си вървеше до последно. Явно не е толкова майтапчийски джип. :mhihi:
Специално за алх, понеже не ги вижда тези неща и само му ги разказват във форума.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 12 Апр 2025, 7:54

Какво не ти харесва пък този, съвсем културно си кара, даже мигачи дава, накрая пусна и аварийните като паркира неправилно :mhihi:
В БГ джигитите карат по-опасно и без да ги гони никой :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Апр 2025, 8:53

Уникален тъпунгер беше с тези мигачи наистина. :mhihi: Не ми харесва, че удари няколко коли, полицаите на няколко пъти нему затвориха пътя както трябва, а накрая не дават дали го хванаха. Трябва да изяде малко кал и натискане като го задържат, плюс бонус малко ток.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 12 Апр 2025, 9:28

Какво пък толкова имаш против Алха ? Човека вярва в идеализирания утопичен образ на западния свят , вярва че това дето е гледал по филмите и чел по книгите за западното демокраси е реално съществува и той живее в него . Пушкалата стрелбите и преследванията по хайуйя само доказват че демокрасито работи , всичко което ти показват по телевизора е истина , втората поправка работи ... :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 12 Апр 2025, 17:23

Сигурно не са ги хванали веднага щом не показват, но е въпрос на време тоя, който се предаде да ги изпее.

Никой не отрича, че има гонки и стрелби, но не е толкова масово колкото си представяте. И аз никога не съм виждал, само по новините чувам от време на време… :dunno:

То и за Русия е пълно с клипчета, от които ще си помислите, че по пътищата им е кърваво меле, пък то животът си е съвсем щастлив и спокоен… :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Апр 2025, 17:30

Така е, така е, в щатите има щати и квартали, а в Русия...не знам, много е голяма бе. :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 12 Апр 2025, 18:42

Мисля, че дисконекта идва от това, че не си представяте мащабите колко по-големи са от БГ, която като население е голяма колкото два квартала на големи градове тук. Отделно, гетата и лошите квартали са нищожна част от цялата държава и е напълно нормално, цял живот да не ти се случи, а да гледаме подобни изцепки само по тв:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 13 Апр 2025, 6:28

Spunky написа:Мисля, че дисконекта идва от това, че не си представяте мащабите колко по-големи са от БГ, която като население е голяма колкото два квартала на големи градове тук. Отделно, гетата и лошите квартали са нищожна част от цялата държава и е напълно нормално, цял живот да не ти се случи, а да гледаме подобни изцепки само по тв:

Всъщност на един приятел моторист се случи нещо подобно, но май не нарочно , просто една тъпа патица зави в него все едно е невидим , и после му викала че я бил уплашил и стресирал :mhihi:

Като си на мотор не е много умно да спираш да се обясняваш с “кафезниците”. И на мен ми се е случвало да ми роуд рейджват понякога, като ги отвявам в задръстването,, ама точно за 2 секунди изчезвам и ги забравям :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Апр 2025, 8:26

Тя работата там е спорна, кой влезнал първи, кой трябвало да изчака, ама бил с мотор и да му постелята килимче. Да не говорим, че като се бута така в колите може да отвее нечии огледала и в над 90% от случаите няма да спре за да ги плати или да размени застраховки. Да не говорим, че понякога влизат така разчитайки, че на светофара другия няма да си гледа телефона или навигацията, няма да гледа напред светофара, а задължително ще гледа назад. И като тръгнат заедно дали няма да стане едно кофти дърво пак за моториста?
Не оправдавам негрото, но моториста въобще не му беше работа да слиза да го пита тоя какво нещо си там. Тръгвай и толкова, няма да го видиш никога повече тоя и той няма да избочи толкова, че за малко да не те убие.
Сигурен съм, че мотористът повече няма да влиза в ролята на контролен орган по този начин.

https://fakti.bg/world/963815-tiineidja ... shtu-tramp
Ето тука пак относно това избочване на тези ненормални и от ранна детска възраст. На 17 вече е завършен убиец, ще убива президента, ама за целта ще убие родителите си за да наследи пари и да си финансира покушението. :kuku:
Човек без грам ценностна система. Общество възпитавано в много нормални неща, особено в идеята да се женят без да мислят(но с предбрачен договор защото не познават жената обикновено)и после да си правят нещо като сватба на разводите викайки всякакви роднини и приятели защото нали това са нормални неща. :kuku: Няма нищо нормално нито да се ожениш лекомислено, нито после да се разведеш. Не казвам, че не е необходимо в много случаи, но няма нищо нормално в това. Както не е нормално да си гей, но понякога е неизбежно и необходимо да признаеш.
Нормално е да си психопат от малък, родителите ти да са пълни тъпунгери и грам да не ги вълнуваш, че даже и да не подозират какви наклонности имаш, докато един ден...не ги пречукаш.
Изобщо в много общества се толерира ненормалност с цел да се случват по-лесно нещата без драми когато се стигне до конфликт между хората. А то някакви конфликти винаги се намират. И айде лесния край, или се развеждаш, или си сменяш пола, или не го сменяш, но почваш да носиш розови поли и си вириш чепа под тях, или пречукваш някой съученик, родител или нещо такова, което мърда, шава, че и говори, само защото те дразни. :dunno:
А от толерирането на всички тези неща се храни държавата като те дои както доят кравите. Всякакви бюрократи, плюс съдии, адвокати, пандизи, психолози, оръжейни лобита и още безброй наредби на колелото да въртят парите в кръг.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 13 Апр 2025, 8:53

Какво те брига , нали не е в твоята ерия ? :roll:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Апр 2025, 15:04

Top Gun Maverick написа:А от толерирането на всички тези неща се храни държавата като те дои както доят кравите. Всякакви бюрократи, плюс съдии, адвокати, пандизи, психолози, оръжейни лобита и още безброй наредби на колелото да въртят парите в кръг.

и този момент е много силен за нещастие. типичния американец е доста напреднал социопат (всъщност)... но обществото им е такова, че инстинкта за самосъхранение е силен и е развил такива качества (всеки за себе си дет се вика)

затова като се изцепи някой - често се цепи доста сериозно и със последици... и е достоен за ютуб видео примерно ...

но е важно пак да се спомене - америка е огромна. хора всякакви. винаги ще има некви екземпляри които в предвид на написаното по-горе се открояват "ярко"
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата