Бързи въпроси и отговори за G30
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
Re: Бързи въпроси и отговори за G30
bir40o0 написа:PolandBall написа:Здравейте, колата има конфорт аксес. Обаче се чудя има ли начин да се кодира или ретрофитне конфорт аксес да се отклчва сама като се приближа и съответно да се заклчва сама като се отдалеча? Мисля, че това го водят комфортен аксес 2.0
Фейс или преди фейс е колата?
Имаше опция само на фейсовите по спомен.
Колата е преди фейса. Дали може да се кодира или трябва ретрофит?
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
Аз го имам това и е голяма глупост, лично мнение, като съм покрай нея да товаря и се движа и се отключва и заключва като луда, ако имаш телефон, слушалки, нещо изобщо в същият джоб, редовно не хваща.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
nxn написа:Аз го имам това и е голяма глупост, лично мнение, като съм покрай нея да товаря и се движа и се отключва и заключва като луда, ако имаш телефон, слушалки, нещо изобщо в същият джоб, редовно не хваща.
може да си го изключиш от менюто на навито, аз си го ползвам и ми харесва

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Да, спрял съм го, предпочитам да не му разчитам, а и в повечето случаи съм без ключ.
Airdust написа:vasil_1 написа:Привет,
Понеже няма тема за G60 ще питам тук.
за G60 не се предлага softclose, има ли вариант за ретрофит? Гледах, че има вече опции в алиекспрес.
Или ако може да дадете контакт/сервиз на някой, който се занимава с подобни ретрофити за други БМВ модели?
Поздрави!
Питай Oci - Орлин
Аз имам въпрос, някой да е имал проблем с дренажите под чистачките и запушването им?
Имам някаква влага под жабката , под мокета?
Ще пробвам да ги изчистя, но ми се искаше да знам къде излизат дренажите?
Moже ли контакт на Орлин (може и на лично)?
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
vasil_1 написа:Airdust написа:vasil_1 написа:Привет,
Понеже няма тема за G60 ще питам тук.
за G60 не се предлага softclose, има ли вариант за ретрофит? Гледах, че има вече опции в алиекспрес.
Или ако може да дадете контакт/сервиз на някой, който се занимава с подобни ретрофити за други БМВ модели?
Поздрави!
Питай Oci - Орлин
Аз имам въпрос, някой да е имал проблем с дренажите под чистачките и запушването им?
Имам някаква влага под жабката , под мокета?
Ще пробвам да ги изчистя, но ми се искаше да знам къде излизат дренажите?
Moже ли контакт на Орлин (може и на лично)?
https://www.facebook.com/bmwcoding.bg

- PolandBall
- младши ентусиаст
-
Момци, имам още едно питане...
Колата ми е внос от Канада, като ми е прекодираха с европейски софуер преди няколко месеца.
Закупих си Бимъркоуд, че да си кодирам примерно мемори на старт/стоп системата, че е адски дразнещо да гасне като спираме по светофарите.
Та, като искам да кодирам нещо по инфотейнмънта ми набива следното съобщение - The head unit has to be in its original state
Ако рисетна инфотейнмънта, когата ще се върне към северно американския софтуер или пак към европейския?
А и друго, като ми е кодираха, казаха, че лайфтайм код за карти ама не ми дадоха нищо като код... трябва ли да си го изискам, че да си ги ъпдейтвам?
Май станаха два върпоса...
@nxn блаогдаря за отговора

Колата ми е внос от Канада, като ми е прекодираха с европейски софуер преди няколко месеца.
Закупих си Бимъркоуд, че да си кодирам примерно мемори на старт/стоп системата, че е адски дразнещо да гасне като спираме по светофарите.
Та, като искам да кодирам нещо по инфотейнмънта ми набива следното съобщение - The head unit has to be in its original state
Ако рисетна инфотейнмънта, когата ще се върне към северно американския софтуер или пак към европейския?
А и друго, като ми е кодираха, казаха, че лайфтайм код за карти ама не ми дадоха нищо като код... трябва ли да си го изискам, че да си ги ъпдейтвам?
Май станаха два върпоса...

Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
PolandBall написа:Момци, имам още едно питане...![]()
Май станаха два върпоса...![]()
С Бимър код-а нищо не можеш да направиш по Head unit-а, отчита че не е с оригинални FSC-та и не дава да се бара нищо, тоест че е обръщана от САЩ към Европа.
По втория въпрос, нищо не ти трябва, сваляш последните карти, качваш ги на флашка, форматирана в exFAT, и я слагаш в USB-то в подлакътника. Колата ще те попита дали да упдейтва и няма да поиска код.

- PolandBall
- младши ентусиаст
-
Благодаря за инфото Алонсо!
Начи няма смисъл да връщам инфотейнмънта във фабрични настройки...
- w00t
- Потребител
-
- Кара: G30 540i xDrive
- Мечтае да кара: e34 m5
PolandBall написа:Благодаря за инфото Алонсо!
С BimmerUtillity става, не е нужно да връщаш нищо.
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
PolandBall написа:Благодаря за инфото Алонсо!
Какво искаш да кодираш по инфотеймънта?
ПС: вчера си направих американ стайл мигачи, но съм раздвоен за резултата

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
AlonsoBest написа:По втория въпрос, нищо не ти трябва, сваляш последните карти, качваш ги на флашка, форматирана в exFAT, и я слагаш в USB-то в подлакътника. Колата ще те попита дали да упдейтва и няма да поиска код.
Колега, за кое поколение навигации говорите? Питам за 2019 G05 с ID7 навито (ако говорите за нея в Г30), тъй като и моята като я обърнаха от Канада на ЕУ ми казаха, че няма да търси код и ще мога да си ъпдейтвам картите направо с усб. Та искам да попитам може ли да се намери актуална карта за ID7 тук във форума, тъй като в Ф10 раздела не мога да се ориентирам дали има такива или са до предишното поколение?
Добър въпрос, не знам как ще работи това, при мен като тегля карти ми иска ВИН-а и ги тегли само за моята кола, не става на друга, пробвали сме, та може би пробвай през БМВ даунлоуд мениджъра да ги изтеглиш?
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
bir40o0 написа:PolandBall написа:Благодаря за инфото Алонсо!
Какво искаш да кодираш по инфотеймънта?
ПС: вчера си направих американ стайл мигачи, но съм раздвоен за резултата
На мен не ми допада, ама то не ми е допадало никога на която и да е кола американ стайл или пък процент на дългите за дневни светлини...

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
nxn написа:Добър въпрос, не знам как ще работи това, при мен като тегля карти ми иска ВИН-а и ги тегли само за моята кола, не става на друга, пробвали сме, та може би пробвай през БМВ даунлоуд мениджъра да ги изтеглиш?
Неговата кола е обръщана от Северна америка към европа, така че това не работи.
goppe написа:AlonsoBest написа:По втория въпрос, нищо не ти трябва, сваляш последните карти, качваш ги на флашка, форматирана в exFAT, и я слагаш в USB-то в подлакътника. Колата ще те попита дали да упдейтва и няма да поиска код.
Колега, за кое поколение навигации говорите? Питам за 2019 G05 с ID7 навито (ако говорите за нея в Г30), тъй като и моята като я обърнаха от Канада на ЕУ ми казаха, че няма да търси код и ще мога да си ъпдейтвам картите направо с усб. Та искам да попитам може ли да се намери актуална карта за ID7 тук във форума, тъй като в Ф10 раздела не мога да се ориентирам дали има такива или са до предишното поколение?
Колегата който пита е с ID6, но това няма голямо значение, щом е с доживотен код. Разликата само е кои карти трябва да изтеглиш. ID7 e с Live карти. Това е което намерих в темата в F10 форума:
NEW update:
Road Map MOTION Europe East/West 2024
Road Map LIVE Europe 2024-1
Road Map Route Europe East/West 2024
Road Map EVO Europe 2024-1
Всички в една папка архивирана - torrents: https://ufile.io/38h94x7m
В момента не мога да пробвам линка дали работи. Ако не работи може да потърсиш в rutracker org. (Руски торент сайт, има много неща в него, предполагам ще ги и Live картите).
ПС:
Тук също ги има картите:
https://www.bimmerscene.com/showthread.php?tid=2382