Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Мотористите във форума!

Мнение от seimo » 25 Мар 2025, 23:28

ildivvy написа:Взимай едно Сертао и ела да почерпиш... На по-горния колега ще препоръчам да дойде да види италианския жребец в гаража ми!

Колега тва Сертао е 180кг сухо тегло по-тежко е от Хорнета бре :D Търся нещо поне 20кг надолу.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 25 Мар 2025, 23:28

ildivvy написа:Взимай едно Сертао и ела да почерпиш... На по-горния колега ще препоръчам да дойде да види италианския жребец в гаража ми!

Да стопли още малко и ще дойда да се запознаем. :) Никога не съм се разхождал в Пловдив !
По-скоро бих погледнал на spit-fire mt09 ката, да усетя как работят трите цилиндъра.
За мултистрадата ми знаеш мнението, нито визуално ми харесва, нито ми допадат инженерните решения с ремъците. :D

Следващия ми мотор съм решил да е от магазина. За чисто нова (хубава) кола не знам дали ще се класирам в тоя живот, но 25к лв за мотор ще дам един път да се почувствам бял човек. :lol:
Тва дето го гледам съм го казвал - хорнет 1000, mt09 и R9 ми влезе в полезрението наскоро.
Има и монстър за тези пари, но не ме влекат 2 цил, честно. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 25 Мар 2025, 23:33

seimo написа:

Колега тва Сертао е 180кг сухо тегло по-тежко е от Хорнета бре :D Търся нещо поне 20кг надолу.

https://www.mobile.bg/obiava-5172876164 ... 0x-country

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 26 Мар 2025, 8:52

seimo написа:

Това е някаква грешка! Най-вероятно имат предвид пълно тегло... Знам ги много добре и Сертао-то и предния модел Ф650ГС -> леки са! Сертао-то харчи под 3,5лтр/100км... Другите, които си споменал, не са по-леки със сигурност... Може да погледнеш и КТМ 640 Адвенчър-а.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 26 Мар 2025, 10:05

Ей това е новия бум в бюджетните адвенчъри и ако трябва да съм честен, бих си го взел ако реша да минавам на този стил. И е 175 кила само, по-лек от МТ-то.

https://www.cfmoto.bg/bg/motorcycles/cfmoto-450mt

@dhtj, махай и двата и си вземи един трейсър, remap-ни го и няма какво друго да искаш от живота. Буквално това е jack-of-all-trades. Супер лек и маневрен, не се усеща изобщо по-тежък от МТ-то, само е малко по-висок. Ако ти се вадят такива пари ще си вземеш дори най-най-напудрения с круиз контроли, адаптивни окачвания, дистроник, подгрев на ръкохватки и седалка и прочие. Ех, размечтах се. Аз, живот и здраве, някога ще имам такъв. За това и Dominator-a си го поръчах модел за Tracer, но става и на MT-то, с идеята някой ден да си го прехвърля примерно.

3-те цилиндъра са пристрастяващи много. Сега на откриването чух доста хубави 4 цилиндрови, където доста ми харесаха на звук, но 3-те цилиндъра си ми харесват повече :mhihi:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 26 Мар 2025, 10:59

ildivvy написа:Това е някаква грешка! Най-вероятно имат предвид пълно тегло... Знам ги много добре и Сертао-то и предния модел Ф650ГС -> леки са!

Седяха ми в гаража 6 месеца един до друг гс-а и хорнета. Не знам как е по документи, но Хорнета се усеща по-лек за мен.

Spit-Fire написа:@dhtj, махай и двата и си вземи един трейсър...

Много ми е туристически... Изправен, чичарски леко, не ме кефи на вид. Ако ще е турист, по-добре нещо спорт-турист, тип GSXS1000GT. Но аз рядко карам на дълго, не возя палатки, не возя пасажери, не ми трябва такъв мотор, една раница ми стига.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 26 Мар 2025, 11:09

dhtj написа:
ildivvy написа:Това е някаква грешка! Най-вероятно имат предвид пълно тегло... Знам ги много добре и Сертао-то и предния модел Ф650ГС -> леки са!

Седяха ми в гаража 6 месеца един до друг гс-а и хорнета. Не знам как е по документи, но Хорнета се усеща по-лек за мен.

Spit-Fire написа:@dhtj, махай и двата и си вземи един трейсър...

Много ми е туристически... Изправен, чичарски леко, не ме кефи на вид. Ако ще е турист, по-добре нещо спорт-турист, тип GSXS1000GT. Но аз рядко карам на дълго, не возя палатки, не возя пасажери, не ми трябва такъв мотор, една раница ми стига.

Тежки са си тези GS-ки. Freewind-a е къде къде по лек. Като съм ги местил двата с Хорнета се усеща голяма разлика в лекотата в полза на Сузукито. Тоя CF не е лош, но и той не е за черно 175кг сухо тегло.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 26 Мар 2025, 11:26

Xcountry-то видя ли го, което ти пратих, то е доста по-леко.
Има и Xchallenge също, разликите са минимални между двете, не ги помня вече, прочети си ги ако ти е интересно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 26 Мар 2025, 11:43

Усещането за тежестта е такова, защото на Хорнет-а е по-нисък центъра на тежестта! На кантара няма да е така...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 26 Мар 2025, 12:03

dhtj написа:Xcountry-то видя ли го, което ти пратих, то е доста по-леко.
Има и Xchallenge също, разликите са минимални между двете, не ги помня вече, прочети си ги ако ти е интересно.

Видях ги обаче много грозно ми идва. Аз искам нещо с визията на Сертаото ама с 20 кила по-малко :mhihi: Няма угодия с две думи :D

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 26 Мар 2025, 12:03

Доколкото разбирам аз, ти искаш мотор, който като се изсулиш да не се чудиш как да го вдигаш по драките? Едно хуски 701 тогава?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 26 Мар 2025, 12:12

Spit-Fire написа:Доколкото разбирам аз, ти искаш мотор, който като се изсулиш да не се чудиш как да го вдигаш по драките? Едно хуски 701 тогава?

Това...е прекалено яко...във всяко едно отношение...
И седалката му е пейка.
Колегата от офроуд форума бра големи ядове с една гаска 700 което е същото ма червено...
Иначе ходих да го гледам и аз преди да взема тенерето.
Един цилиндър 75 коня....мамата си е евало... :ok:

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 26 Мар 2025, 12:31

За мен е нечовешки як мотор това, двигателя му май е голямо куче. Един приятел обмисляше сериозно да си вземе такъв точно с тази цел - дълги ендуро преходи. В крайна сметка взе пак хуски - 450FE. Та може и то да се погледне. По спомен не взе 701 щото бяха прекалено скъпи за него тогава.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 26 Мар 2025, 12:41

Малко офтопик. Тези дни идва един познат в сервиза на момчетата с оплакване, че при настискане на задната спирачка му тресял Freewind-a. Проблемът се появил след като сложил нов спирачен диск отзад. Е оказа се, че дискът бил поръчкан от Али експрес за 30 лева и същият този момък се дооплака, че трябвало да плати още 30 лева за доставката :kuku: В крайна сметка не можахме да го убедим да си върне стария диск, въпреки че му направихме клип как при свободно вътрене на гумата целия спирачен апарат "плува". Кофтито е, че същия този момък има фирма и се скъсва от поръчки, а не му пука че може да се прибие като куче.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 26 Мар 2025, 13:25

Такъв мотор като Хускварната бих купил само и единствено нов така че директно отпада от надпреварата предвид бюджета от 10к :D

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата