Препоръчайте кафемашина за еспресо

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Препоръчайте кафемашина за еспресо

Мнение от alekangg » 21 Мар 2025, 12:47

Някой втора употреба за толкова малко кафета.
Всички са еднакви общо взето, вземи възможно най-евтиния Делонги

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Мар 2025, 13:11

За 3-4 кафета седмично наистина по-добре нещо с капсула. Каква марка обаче - не знам :dunno: Ако не искаш капсула - и аз съм за Делонги. Имам Gaggia и по-често и трудно се чисти.

Помисли и за мока кафеварка за толкова кафета. Малките модели са удобни и за пътуване.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Мар 2025, 13:19

Не ми се дават много пари обаче, защото абсолютния максимум кафета на седмица който ще прави тая машина е 4 броя(3 дни съм в офиса и пия там, 2 дни работя вкъщи и уикенда я съм там и пия там, я не). Даже ми се върти в главата да видя за нещо 2ра ръка, има ли шанс да си взема таралеж в гащите?
Като имаш подръка машината ще почнеш да пиеш повече кафенца . Пък все ще има някой още мераклия . Автомат втора ръка в никакъв случай . Капсулната машини трябва да е над 200лв за да е читава машинка , пък и консуматива не е евтин . Кафето е добро на вкус но е чиста химия , с автомата имаш избор да си купиш каквото кафе искаш и да го прави както ти харесва . Зя автомат гледаш най евтината делонги магнифика която намериш по промоциите , има оферти ги пускат по около 400-450лв иначе са около 700. Кауфланд метро и на такива места гледаш , или по сайтове за техника . Технополис техномаркет няма добра цена .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 21 Мар 2025, 13:44

На капсулите не съм фен, не искам да генерирам още пласмасов боклук, а ако си взема тия цедки за многократна то си става като нормална еспресо машина :dunno: Кафеварка имам, ама ме мързи с нея да си правя кафе и повечето пъти просто го пропускам :mhihi:

Бройката на кафетата няма да вдигна със сигурност, за тия неща имам желязна дисциплина и повече от едно кафе на ден не си позволявам освен ако нещо много специално няма, даже като се замисля май не ми се случвало :mhihi:

До тука явно Делонги ще гледам, а за Филипс какво ще кажете стават ли?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 320A

Мнение от mirko0 » 21 Мар 2025, 13:48

На Делонги кафеавтоматите и аз четох положителни мнения, но личния ми опит е друг. Първо взехме Магнифика Ево. В рамките на година и половина два пъти се развали. При втория път ни върнаха парите и взехме уж малко по - висок клас. Делонги Динамика. Още от магазина нещо не му е наред. Кафето излиза рядко и утайката не е на шайби, а някак трошлива, а понякога и мокра. Цяла седмица си играя с настройките и май ще правя рекламация.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Мар 2025, 13:48

Тогава търси втора употреба jura ena micro 9.
Специално този модел!
По около 300 лева са, лесно се поддържат, правят страхотно кафе и лесно се почистват.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Мар 2025, 13:53

b_u_b_o написа:До тука явно Делонги ще гледам, а за Филипс какво ще кажете стават ли?

Абсолютно еднакви са. Само отвън изглеждат различно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 21 Мар 2025, 13:58

Само че на едната може да и викаш BRAO WE PHILIPS, а на другата не :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirko0 » 21 Мар 2025, 14:02

b_u_b_o написа:На капсулите не съм фен, не искам да генерирам още пласмасов боклук, а ако си взема тия цедки за многократна то си става като нормална еспресо машина :dunno: Кафеварка имам, ама ме мързи с нея да си правя кафе и повечето пъти просто го пропускам :mhihi:

Бройката на кафетата няма да вдигна със сигурност, за тия неща имам желязна дисциплина и повече от едно кафе на ден не си позволявам освен ако нещо много специално няма, даже като се замисля май не ми се случвало :mhihi:

До тука явно Делонги ще гледам, а за Филипс какво ще кажете стават ли?

При Делонги преди да го купиш питай къде им е сервизът по гаранция. На Емаг е в Румъния и е доста кофти. Пратих им машината в безупречно състояние и почистена, а си я получих мръсна, надрана и със счупен контейнер за мляко. Автоматичната им система за мляко по мое мнение е доста добра и като избираш си струва да вземеш с такава. Има малко по - евтини варианти с един чучур сам да си разпенваш млякото, но аз го намирам за досадно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirko0 » 21 Мар 2025, 14:07

steeN написа:
b_u_b_o написа:До тука явно Делонги ще гледам, а за Филипс какво ще кажете стават ли?

Абсолютно еднакви са. Само отвън изглеждат различно.

Това не съм съвсем сигурен, но май не е вярно. От семейството на Филипс са Гаджия и още няколко марки, но не и Делонги. За Филипс гледах някакъв клип, че използва по - малко количество кафе, съответно би следвало да е по - гадно.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Мар 2025, 14:08

b_u_b_o написа:На капсулите не съм фен, не искам да генерирам още пласмасов боклук, а ако си взема тия цедки за многократна то си става като нормална еспресо машина :dunno: Кафеварка имам, ама ме мързи с нея да си правя кафе и повечето пъти просто го пропускам :mhihi:

Еми значи взимай някоя обикновена Делонги, не ти трябват автомати.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Мар 2025, 14:12

mirko0 написа:...

Ако имаше 20 различни начина за правене на еспресо, нямаше да е вярно... ама има само 1.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 21 Мар 2025, 14:17

Гаджия е пълен боклук като кафемашини, много дефекти имат.
Включително тоя където филипс не могат 30 години да оправят, поплавъка в отделението за вода.
Прецаква се и колкото и да пълниш вода свети, че вода няма :mhihi:

И да Гаджия и филипс са едно и също :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirko0 » 21 Мар 2025, 14:18

Това е малко като да кажеш, че има само един начин на правене на автомобили и всички са еднакви. Не се заяждам, но разлики със сигурност има. Има хора, за които те са съществени. Аз не съм голям разбирач, само споделям какво съм прочел.

кандидат ентусиаст
Аватар

Препоръчайте кафемашина за еспресо

Мнение от alekangg » 21 Мар 2025, 14:47

Всички са идентични, но Делонги е с най-развит пазар, части, майстори, а и след като цените са идентични тя е фаворит.
Коя с колко кафе прави пак е вятър работа. Отделно, че всички имат опция да се увеличи/намали кафето.
Сега друг е въпроса, че това повече или по-малко е условно. Ако се използва кафе с най-малките и плътни зърна и след това с големи и леки зърна, може да се каже, че на макс с едрите и на мин с дребните, количеството ще е едно и също като тегло.
Това е така, защото те не мерят тегло, а като въртиш увеличаваш времето на мелене само.
Ама за 2сек може да минат 5 или 8 грама, а това зависи от плътността на зърната, която е различна.

Всичко това няма особен смисъл де, просто го пояснявам

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата