Заплати в София, митове и реалност.
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Заплати в София, митове и реалност.
Разбира се, че има елитни училища. От държавните това са математическите гимназии. Дори Черепа (и други негови колеги) е завършил такава
(в шегата има много истина).

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
НГДЕК най ми се е натъртило в съзнанието като личности завършили го, но да математическитеsteeN написа:Разбира се, че има елитни училища. От държавните това са математическите гимназии. Дори Черепа (и други негови колеги) е завършил там(в шегата има много истина).
Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
1. Това са училища след 7 клас, 8-ми по старому, а не от 1 до 6, респ. 7
И второ ключвата дума е "Завършил", да..преди 30 години. Или 20.
Нищо подобно като "елитно " няма в настоящият момент.
Има две , които аз харесвам. Едното е сейнт джордж, оабче там цените са непосилни за моя милост
Второ е държавно - НУКК
И има още 2-3 , от които нито едно не е с точни науки.
Някак си "елитно" равно на математика или физика..ми не е така.
Американския колеж също е ок, ама и той е $$.
И повтарям, ако не ти се учи, ако щеш в харвард го запиши,тая си е.
Па ще си стане пияница
)
Смисъла на ученето за мен е много по-широк от това да имаш някакви назубрени или не познания. Можеш да ги назубриш и по-късно ако се налага, ама другото като го опущиш не се компенсира с нищо.
ЕДИТ А детството и игрите пък никога и с нищо не можеш да ги компенсираш, само да кажа. Ма си щял да знаеш 2 букви повече от другите по английски - ГОЛЕМ ПРАЗ!!!!!! да не употребявам други думи.
И второ ключвата дума е "Завършил", да..преди 30 години. Или 20.
Нищо подобно като "елитно " няма в настоящият момент.
Има две , които аз харесвам. Едното е сейнт джордж, оабче там цените са непосилни за моя милост
Второ е държавно - НУКК
И има още 2-3 , от които нито едно не е с точни науки.
Някак си "елитно" равно на математика или физика..ми не е така.
Американския колеж също е ок, ама и той е $$.
И повтарям, ако не ти се учи, ако щеш в харвард го запиши,тая си е.
Па ще си стане пияница

Смисъла на ученето за мен е много по-широк от това да имаш някакви назубрени или не познания. Можеш да ги назубриш и по-късно ако се налага, ама другото като го опущиш не се компенсира с нищо.
ЕДИТ А детството и игрите пък никога и с нищо не можеш да ги компенсираш, само да кажа. Ма си щял да знаеш 2 букви повече от другите по английски - ГОЛЕМ ПРАЗ!!!!!! да не употребявам други думи.
Последна промяна Моджо на 26 Фев 2025, 19:18, променена общо 4 пъти
Хм,хм...
Всъщност разни Лицеи има от модерните...ама понеже знам колко пари струват на година от първа ръка...евах тоя Харвард. 

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
И италианския лицей е добре, той беше май в комплекса на НУКК. Пък не съм се интересувал колко $ е, трябва да ги питам като мина другия път през тях.
Хм,хм...
Моджо написа:Тука такива "Елитни" училища, като в САЩ просто няма.
разбира се, че има. всяка елитна гимназия (езикова, математическата) е такава- приема в таква почти гарантира статистически, че ще отидеш в хубав университет и ще дръпнеш след това... за това не говориме. в гимназията вече ефекта на родителя върху детето е силно намален... там вече малко мача е свирен да ти кажа.
говориме за как трябва да се отглежда детето за да има шанс ДА ВЛЕЗЕ в такава елитна гимназия... и аз мога съвсем отговорно да ти заявя, че това става само със поставянето му в правилната атмосфера заобиколена с правилните хора държащи детето заето и натискайки го да развива умение да се учи (какво ще научи е без значение общо взето). щото родителя като цяло е слаб учител... влиза през едното ухо и излиза през другото. какво ще го научат другите е това което се брои щото детето слуша често другите а игнорира какво му дудне родителското тяло. а тези "други" най-просто казано- струват пари.
може разбира се детето да е на "прости черноработници", да не е помирисвало езици, частни уроци, спортове, класа му да е пълен с малцинства и... това дете да дръпне. виждал съм го със собствените си очи многократно. но броя на дръпналите такива сравнен с дръпналите деца по които са хвърлени пари (разумно) за развитието им е.. нищожен. затова и казах хайде да не си играеме на хазарт с децата ни- няма гарантиран начин да ги избутаме да успеят, но има начин статистически да наклониме нещата в тяхна полза.
едит: ще ти дам пример - миналата година ходих с една група да правиме сериозен офроудинг в ню хампшир... тръгвам да кацам на местното летище (LEB) и като кацам, изрулирвам от пистата и ме спират и 15 минути ми търсят място за паркиране... това е на летище дето нормално няма с кого да се напсуваш дет се вика... ма беше пълно с джетове... слизам аз отивам в чакалнята гледам разни пилоти се събрали- отивам викам- кво е това стълпотворение? викат ми- ми днеска е завършването на випуска в дартмут (един от най- елитните колежи в америка)... замислих се - дартмут е need blind колеж- един вид- като те оценяват дали да те приемат не гледат финансовите ти нужди. един вид- гледат само академичните и личностни акредитации... ама някак си децата на богатите са доста там... защо ли? защото всеки качествен продукт по правило струва пари да се произведе а детето както и да го гледаш е вид продукт на семейството. може разбира се от пръдня боя да направиш, но рядко и по-скоро изключение. и така.
Последна промяна alx на 26 Фев 2025, 19:39, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Моджно , МНОГО не си прав за мен особено с " Хем нищо няма да научи повече, хем ще е в непозната среда, с непознати хора," - и затова после по трудно се адаптират понеже дори родителите ( теб визирам ) ги е страх детето им да не попадне в непозната за него среда, същите тези ги е страх да идат на ново място, в нова фирма, нов град ... не е ок според мен. Едно от най ценните качества които съм придобил и виждам в хората около мен е адаптивност. Днес съм в Турция на бизнес вечеря с една камара топ Г-та утре ще режа дърва на вилата, други ден ще преподавам на едно място, после пък- на следващия ден ще карам тинейджъри на парти ..... и навсякъде се представям над средното ниво точно защото с времето съм попадал на МНОГО различни места и съм се научил да се адаптирам.
Иначе аз още нямам дете ,НО един мой много близък приятел има 4 и човека е от каймака на обществото , свръх интелигентен, живее на добро ( сравнително) място ( Плевневлиев му е комшия ) ..... човека си възпитава децата точно както алх говори, ходят на уроци , тренират, в комплекса ( ако може да се нарече така резиденшъл парка ) си имат всичко необходимо.... и мога да ти кажа че му се възхищавам и се надявам някой ден да успея да се справям като него, та да му се невиди вечеряме в тях и едното му дете направи някаква беля, той най спокойно му обясни защо не е прав и че не се прави така, детето ( детето е малко още не беше тръгнал на училище ....) порева на килима дойде и каза " тате аз не бях прав извинявай ще ида за 5 минути ей там наказан " .... та това дете на тези години има осъзнато чувство за вина и .... абе не знам всеки сам си преценя но ако имам възможност бих правил точно както алх каза .... да не може да разбереш какво му харесва ей така, трябва да го запишеш на 100 неща и само да избере, ама за да може да избере трябва да познава различни неща .....
Едно от децата му прекара 6 месеца в китай научи им езика(част предварително), сприятели се с една камара хора с които още поддържа контакт, знаеш ли колко обогатена се върна от .... мястото с непознаттие хора и лица ....
Иначе аз още нямам дете ,НО един мой много близък приятел има 4 и човека е от каймака на обществото , свръх интелигентен, живее на добро ( сравнително) място ( Плевневлиев му е комшия ) ..... човека си възпитава децата точно както алх говори, ходят на уроци , тренират, в комплекса ( ако може да се нарече така резиденшъл парка ) си имат всичко необходимо.... и мога да ти кажа че му се възхищавам и се надявам някой ден да успея да се справям като него, та да му се невиди вечеряме в тях и едното му дете направи някаква беля, той най спокойно му обясни защо не е прав и че не се прави така, детето ( детето е малко още не беше тръгнал на училище ....) порева на килима дойде и каза " тате аз не бях прав извинявай ще ида за 5 минути ей там наказан " .... та това дете на тези години има осъзнато чувство за вина и .... абе не знам всеки сам си преценя но ако имам възможност бих правил точно както алх каза .... да не може да разбереш какво му харесва ей така, трябва да го запишеш на 100 неща и само да избере, ама за да може да избере трябва да познава различни неща .....
Едно от децата му прекара 6 месеца в китай научи им езика(част предварително), сприятели се с една камара хора с които още поддържа контакт, знаеш ли колко обогатена се върна от .... мястото с непознаттие хора и лица ....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Да,добре, другия път като си дойдеш в бг ми се обади да те заведа във въпросните "елитни" гимназии.
После пак ще си говорим.
Ако родителя не е "правилния " човек не знам кой друг може да бъде. И изобщо не е вярно, че не може да бъде учител.
Точно такъв е и то през цялото време даже и да не го осъзнава.
Ако стигнеш до частни уроци значи нищо не си учил през цялото време, само да кажа.
Език - ок, не и от първи клас еле па допълнително.
Аз много добре разбирам какво ми казваш АЛХ, ама то не е точно същото ,за което говорим и трябва ли от първи клас да го зашематиш с глупости най-общо казано.
Или да делегираш твоите задължения на некой друг под формата на "курсове", "допълнителни уроци" и не знам още какво.
Заповядай, ще те запозная с една от приятелките на каката, циганче е. Възпитана, умна, трудолюбива и нищо общо с предствата ни за циганин. Е, малко говори на диалект, ама това се преодолява. Тия от Хай лайфа с много курсове, амбиции и големото добрутро на сичките им децата пушат от 6-ти клас и льокат биричка сабалем.
Защо ? Защото родителя го е немал , е затова.
Това , Ивански, са изключения. Правилни, добри, но изключения. Както казах, много добре разбирам за какво иде реч. И пак опираме до средата, дето одителя не бил той важен и не е учител..
Да, нищо особено няма да научи в повече, защото програмата е една и съща и на село и в "елитната" гимназия. Познания от общ характер говорим.
Специализирани познания като и АКО иде висше или не пожелат сами по-рано. Насила няма да ги карам. Каквото и да е, важното е те сами да го поискат, а не да им го налагам аз щото "така било по мое време" или "сега е така". Важно е да могат да учат, не да зубрят. Да могат да мислят, не да верват на фацбук, и т.н и т.н. Това можеш ли го - всичко можеш.
И всичко става с личен пример, а не...ми то я си кръкям ден и нощ, ама ти не бъди като мен. Мхм, баш така ще стане.
ЕДИТ И за да разбереш от какво се интересува собственото ти дете трябва го запишеш на курс, да ? Оксиморон както вика Слави::)))) Къв родител си ако не знаеш това ? Къде си бил 8 години от 1 до 8 клас, че и преди това? М?
Ето, каката с "компютри" и счетоводство няма да се занимава, още отсега го знам на 100%. От къв зор да ходи в гимназия където това се учи повечко ? Защо да го прави, това не е нейното. Или само щото е "елитна".
Аз, без да съм го учил, съм повече счетоводител от много такива, висше завършили при това. Отделно от другата ми работа и познания /не малки/, които от своя страна пък си немат нищо общо с двете ми висши. Значи не е особено важно какво учиш в буквалния смисъл, защото можеш да го научиш когато си поискаш...стига да знаеш как се учи и да знаеш, че можеш да го научиш. Да се стремиш да се развиваш винаги и подобни неща, това , мойте хора , в бг "елитни" гимназии не се учи. Па си мислете квото щете.
После пак ще си говорим.
Ако родителя не е "правилния " човек не знам кой друг може да бъде. И изобщо не е вярно, че не може да бъде учител.
Точно такъв е и то през цялото време даже и да не го осъзнава.
Ако стигнеш до частни уроци значи нищо не си учил през цялото време, само да кажа.
Език - ок, не и от първи клас еле па допълнително.
Аз много добре разбирам какво ми казваш АЛХ, ама то не е точно същото ,за което говорим и трябва ли от първи клас да го зашематиш с глупости най-общо казано.
Или да делегираш твоите задължения на некой друг под формата на "курсове", "допълнителни уроци" и не знам още какво.
Заповядай, ще те запозная с една от приятелките на каката, циганче е. Възпитана, умна, трудолюбива и нищо общо с предствата ни за циганин. Е, малко говори на диалект, ама това се преодолява. Тия от Хай лайфа с много курсове, амбиции и големото добрутро на сичките им децата пушат от 6-ти клас и льокат биричка сабалем.
Защо ? Защото родителя го е немал , е затова.
Това , Ивански, са изключения. Правилни, добри, но изключения. Както казах, много добре разбирам за какво иде реч. И пак опираме до средата, дето одителя не бил той важен и не е учител..
Да, нищо особено няма да научи в повече, защото програмата е една и съща и на село и в "елитната" гимназия. Познания от общ характер говорим.
Специализирани познания като и АКО иде висше или не пожелат сами по-рано. Насила няма да ги карам. Каквото и да е, важното е те сами да го поискат, а не да им го налагам аз щото "така било по мое време" или "сега е така". Важно е да могат да учат, не да зубрят. Да могат да мислят, не да верват на фацбук, и т.н и т.н. Това можеш ли го - всичко можеш.
И всичко става с личен пример, а не...ми то я си кръкям ден и нощ, ама ти не бъди като мен. Мхм, баш така ще стане.
ЕДИТ И за да разбереш от какво се интересува собственото ти дете трябва го запишеш на курс, да ? Оксиморон както вика Слави::)))) Къв родител си ако не знаеш това ? Къде си бил 8 години от 1 до 8 клас, че и преди това? М?
Ето, каката с "компютри" и счетоводство няма да се занимава, още отсега го знам на 100%. От къв зор да ходи в гимназия където това се учи повечко ? Защо да го прави, това не е нейното. Или само щото е "елитна".
Аз, без да съм го учил, съм повече счетоводител от много такива, висше завършили при това. Отделно от другата ми работа и познания /не малки/, които от своя страна пък си немат нищо общо с двете ми висши. Значи не е особено важно какво учиш в буквалния смисъл, защото можеш да го научиш когато си поискаш...стига да знаеш как се учи и да знаеш, че можеш да го научиш. Да се стремиш да се развиваш винаги и подобни неща, това , мойте хора , в бг "елитни" гимназии не се учи. Па си мислете квото щете.
Хм,хм...
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
A може и не на курс ако си 193492392349234 неща в 1.
Например от къде знаеш дали твоя син харесва бокс, или ще се биете с брат ти та да види какво е това и дали ще му хареса ( и то поне на 3 стила ( мйау тай, киокошин и мма понеже нямат общо 3-те )) , сигурен съм че свириш и на гайда, на цигулка, пееш на мандарин и играеш перфектно брейк, по коледа от твоята тераса звучи немска песничка, както и сме ходили заедно на олимипади по математика ..... няма как да можеш всичко, но може да го закараш на места където може да види тези неща.
Относно средата изцяло ТИ му я създаваш. Както е и при нас но МНОГО малко хора го осъзнават. Аз например преди около година и нещо осъзнах че средата ми е токсична и смених много от хората покрай мен, плащам за да съм в дадени общности където нещата се случват и заедно вървим напред, разбира се не съм спрял да се виждам понякога и с пияниците от гимназията , но понякога е точната дума .....Та ти трябва да създадеш средата понеже в един прекрасен момент ще разбереш че самото присъствие и твоето време не е достатъчно, колкото и да не ни се иска да е така.
Малко се отплеснахме от заплатите.
Това са моите 2 стотинки по темата всеки сигурно е прав за себе си и прави най-доброто което може за детето си.
Например от къде знаеш дали твоя син харесва бокс, или ще се биете с брат ти та да види какво е това и дали ще му хареса ( и то поне на 3 стила ( мйау тай, киокошин и мма понеже нямат общо 3-те )) , сигурен съм че свириш и на гайда, на цигулка, пееш на мандарин и играеш перфектно брейк, по коледа от твоята тераса звучи немска песничка, както и сме ходили заедно на олимипади по математика ..... няма как да можеш всичко, но може да го закараш на места където може да види тези неща.
Относно средата изцяло ТИ му я създаваш. Както е и при нас но МНОГО малко хора го осъзнават. Аз например преди около година и нещо осъзнах че средата ми е токсична и смених много от хората покрай мен, плащам за да съм в дадени общности където нещата се случват и заедно вървим напред, разбира се не съм спрял да се виждам понякога и с пияниците от гимназията , но понякога е точната дума .....Та ти трябва да създадеш средата понеже в един прекрасен момент ще разбереш че самото присъствие и твоето време не е достатъчно, колкото и да не ни се иска да е така.
Малко се отплеснахме от заплатите.
Това са моите 2 стотинки по темата всеки сигурно е прав за себе си и прави най-доброто което може за детето си.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Ми да - средата я създаваш ти, ама алха вика, че родителя не бил учител..примерно.
Няма как да знам всичко, така е, но знам достатъчно от въпросното "всичко" и не се шегувам за това /като изключим спорт, макар да съм практикувал няколко/ и това е достатъчно да разбера дали им е интересно и им харесва или не. Ако е да - тогава ще има курс, разбира се, и развитие в тази посока. Няма как да знам всичко от до и да съм бог, едва ли не. Между другото свиря на няколко инструмента / и брейк съм играл, че излезе по времето когато ходех на диско/, пиша разни неща, стихове също...и разни други работи, поне още 20 на брой, съм правил или правя в момента отделно от всичко друго
Но курс заради самия курс - Не, не и не! И то 1 клас или 2 или 3 клас. НЕ, НЕ И НЕ! Същото се отнася и за спорта, който ако е за сметка на ученето пак ще е не, не и не! Освен ако ученето не ни кефи и искаме да сме спортисти. С което си твърдение ще предизвикам гняв, ама ми е се тая. Двете неща са несъвместими
)
Няма как да знам всичко, така е, но знам достатъчно от въпросното "всичко" и не се шегувам за това /като изключим спорт, макар да съм практикувал няколко/ и това е достатъчно да разбера дали им е интересно и им харесва или не. Ако е да - тогава ще има курс, разбира се, и развитие в тази посока. Няма как да знам всичко от до и да съм бог, едва ли не. Между другото свиря на няколко инструмента / и брейк съм играл, че излезе по времето когато ходех на диско/, пиша разни неща, стихове също...и разни други работи, поне още 20 на брой, съм правил или правя в момента отделно от всичко друго

Хм,хм...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
алх, ти нали нямаше деца или бъркам ?
На Моджо не знам какво му обяснявате за уроци по езици, човека още български не е научил
Истината е някъде по средата, но Моджо е по-прав. Живеем в страна, където всяка втора катастрофа с дрогирано келешче с лъскава кола... е точно такова, дето е ходило от 3 годишно на всичко "елитно". Тук преди гимназия трудно има голямо "отсяване" за средата. Частните училища... сигурно има 2-3 ставащи, другите не струват. По-скоро би попаднало в среда с "богати келешчета". За мен повече смисъл има всякакви спортове, преди 5 клас не знам дали бих давал пари за езикови уроци. Спорта изгражда дисциплина, навици, характер. И момента със "мързи те, ама трябва". Изгражда състезателен дух. Най-добрия мениджър, който съм имал, МНОГО над всички останали, е бивш борец. Няма образование. Най-добрия бизнесмен, който познавам. Ако правилно помня кой набор беше и кога се пенсионира - на 57. Не от пенсия, нали 
Вицепрезидента тренира бая повече от мен. Сигурно се несъвестими
. Несъвместимо е професионален спортист, който обикаля от лагери на лагери, и учене.

На Моджо не знам какво му обяснявате за уроци по езици, човека още български не е научил

Моджо написа:Освен ако ученето не ни кефи и искаме да сме спортисти. С което си твърдение ще предизвикам гняв, ама ми е се тая. Двете неща са несъвместими)
Вицепрезидента тренира бая повече от мен. Сигурно се несъвестими

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Кво се хванахте за тия курсове ?
Искате да кажете, че с два учебни часа седмично всичко е наред ?
Пак да кажа - първи клас го оставих да е само в училище, като още 4-ма родители по спомен направиха същото . Дупката между тях и посещаващите допълнително беше доста голяма .
И не е само за това искам да кажа . В държаните учлища колкото и да се стараят няма да достигнем нивото от едно време .
Не знам защо това да оставя детето да се притеснява, че не разбира нещо се определя като "болна амбиция" или лишаване от детство ?
Сам изяви желание да посещава и роботика - супер му е интересно и се забавлява .
И двамата от малки посещават и уроци по народни танци и не виждам да е нещо лошо .
Не отричам - в класа на баткото има момиченце чиито родители в очите ми тормозят това дете, и си личи и по него самото . Тъй че и двете крайности са зле .
Но да се разчита на едното училище според мен лично вече не е достатъчно . За съжаление .
Искате да кажете, че с два учебни часа седмично всичко е наред ?
Пак да кажа - първи клас го оставих да е само в училище, като още 4-ма родители по спомен направиха същото . Дупката между тях и посещаващите допълнително беше доста голяма .
И не е само за това искам да кажа . В държаните учлища колкото и да се стараят няма да достигнем нивото от едно време .
Не знам защо това да оставя детето да се притеснява, че не разбира нещо се определя като "болна амбиция" или лишаване от детство ?
Сам изяви желание да посещава и роботика - супер му е интересно и се забавлява .
И двамата от малки посещават и уроци по народни танци и не виждам да е нещо лошо .
Не отричам - в класа на баткото има момиченце чиито родители в очите ми тормозят това дете, и си личи и по него самото . Тъй че и двете крайности са зле .
Но да се разчита на едното училище според мен лично вече не е достатъчно . За съжаление .
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

Какви са режийните разходи за 2-ма души в София ?
Говоря за наем за двустаен апартамент, храна, сметки, гориво и т.н.
Знам че е строго индивидуално, но при вас как е ?
Говоря за наем за двустаен апартамент, храна, сметки, гориво и т.н.
Знам че е строго индивидуално, но при вас как е ?
Наем 900-1500 (зависи от мястото, около 1200 намират нормален двустаен в южните квартали).
Храна 800.
Театър, кино, спорт - 200.
Ресторанти - между 60 и 150 на двойка на излизане, зависи какви места се посещават, какво се консумира.
Гориво - 250.
Храна 800.
Театър, кино, спорт - 200.
Ресторанти - между 60 и 150 на двойка на излизане, зависи какви места се посещават, какво се консумира.
Гориво - 250.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
С 3000 ще са на ръба, с 4000 ще се оправят без много изхвърляне. И пак важи поговорката "гъз знае 2 и 200".
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.