Айде на ски-зима е....!?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какво караме?

Ски
216
62%
Борд
132
38%

Общо гласове : 348
младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Re: Айде на ски-зима е....!?

Мнение от ivanski_2 » 30 Дек 2024, 23:10

3186 написа:Аз се бях засилил да правя София-Пампорово-София в един ден, но никой друг луд не ми се нави за компания и спусках с един колега на Боровец. Беше си супер и там, макар и Пампорово да ми е любимото място за каране. Пресен сняг, стегнато време, нямаше и много народ.
О , не и аз не бих се навил освен ако не тръгнем в 4-5 сутринта

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 02 Яну 2025, 20:22

Малко материал от Швайц..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 04 Яну 2025, 19:59

Я кажете следното :mhihi:

От София до Доломитите това ли трябва да плащам като пътни такси:
- Сърбия, само магистрални такси - 19 евро
- Хърватска, само магистрални такси - 18.60 евро
- Словения, винетка - 16 евро (https://evinjeta.dars.si/selfcare/en)
- Австрия, винетка - 12.40 евро (https://shop.asfinag.at/en)
- Италия, някакви такси по пътя, без винетка

в Австрия имаше ли някакви такси по пътя освен винетките? :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 04 Яну 2025, 21:27

За Австрия принципно има 6 пътя, където има допълнителни такси, ето тук е обяснено всичко https://www.asfinag.at/en/toll/section-toll/
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 04 Яну 2025, 21:44

Май ще се откажем да минаваме през Австрия, че времето може да се скапе.
През Тренто ще да е, че и почти всичко е магистрала, малко по-топло ще е и така :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 04 Яну 2025, 21:46

Италианците дерат яко с тол таксите. От 2020 не съм ходил с кола към алпите, че се разглезих със самолетите, ама преди помня като тръгнехме към Франция и гориво и такси бяха горе долу 50:50 за целия път, като над половината такси отиваха в италия :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 04 Яну 2025, 23:17

Мдам. Минавайки през магистралите в Италия излиза така :mhihi: :bchug:

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 05 Яну 2025, 16:01

zAcK написа:Май ще се откажем да минаваме през Австрия, че времето може да се скапе.
През Тренто ще да е, че и почти всичко е магистрала, малко по-топло ще е и така :bchug:

В Австрия са най-ниските винетки и такси. Освен седмичната винетка , на някои тунели и проходи обаче имаш по 7-8 евро такси. Аз не следя тези разходи, защото ми става лошо. В Италия магистралите такси са повече от разхода за гориво.
За доломитите по-добре си мини през Италия. През Австрия е красиво, но много бавно. Те нямат магистрала в цялата западна част на страната.
След 1 седмица за ъпдейтна за таксите в Сърбия, Хърватска, Словения и Австрия.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 06 Яну 2025, 1:02

zAcK написа:Мдам. Минавайки през магистралите в Италия излиза така :mhihi: :bchug: ]

Аз в Италия изпускам нещо и ще се радвам някой да ме просветли, прекосихме с жената цяла Италия ама наистина цяла без план и посока и обиколихме МНОГО места, НО на магистралите нещо не разбирам, значи ограничението е 10 км /ч (хипотетично не помня колко беше ), аз карам с 19км в час е дясна лента и разни тирове ме задминават и ми свирят ( явно карам бавно) , добре камери ли няма или какво :dunno: (от над 5 места се уверих че карам с максимално разрешената скорост + 9км и то по гпс( доста повече от километраж )).
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 06 Яну 2025, 6:25

Направихме 3 ски дена в Пампорово, първи ден четвъртък си покарахме много добре, обаче в петъка беше мазало, добре, че до 11 часа направих 6-7 наистина добри спускания. После ставаше за чай, гулаш и червено вино :D . В събота на Чала :yes:, наистина се размазах, почти никакви хора и пистата перфектна до 15:30 :yes: :bowdown:
На Пампорово вече ще карам само извън сезона, делник и когато няма ваканции/Банско и Боровец също/ :yes:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 06 Яну 2025, 8:50

mr_petroff написа: В събота на Чала :yes:, наистина се размазах, почти никакви хора и пистата перфектна до 15:30 :yes: :bowdown:
На Пампорово вече ще карам само извън сезона, делник и когато няма ваканции/Банско и Боровец също/ :yes:

Ние само през седмицата ходим, а събота, неделя, ваканции, празници и т.н. са за разходки :mhihi:
На Мечи чал ходят много по-малко хора та става и в натоварените дни :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 06 Яну 2025, 9:06

Аз съм запазил 7 дена на Пампорово от 20ти този месец, през седмицата мисля да се накарам на Пампорово а Петък, Събота и Неделя може да пробвам Чала щом казваш, че е добре като условия. Уикенда(особенно Събота и Неделя) избягвам да карам вече на Пампорово защото хубавите спускания са от 8:30 до към 10ч макс, т.е. 4 часа каране за два дена, което ми идва малко.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 06 Яну 2025, 11:23

Вчера бях на картала, до сега не бях ходил въпреки че се каня от години. Пистата не е никак лоша, има много приятни участъци, не е за начинаещи със сигурност де. ОБАЧЕ в средната част имаше адски много камъни, направо ужас. И то точно в частта където почват уръдията, стиснали са се да направят малко сняг ли, лоша обработка ли, не знам обаче не бих стъпил повече ако тва е стандартното състояние на пистата...

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 07 Яну 2025, 8:59

acho.rs написа:В Австрия са най-ниските винетки и такси. Освен седмичната винетка , на някои тунели и проходи обаче имаш по 7-8 евро такси. Аз не следя тези разходи, защото ми става лошо. В Италия магистралите такси са повече от разхода за гориво.
За доломитите по-добре си мини през Италия. През Австрия е красиво, но много бавно. Те нямат магистрала в цялата западна част на страната. След 1 седмица за ъпдейтна за таксите в Сърбия, Хърватска, Словения и Австрия.

Минахме от Словения в Италия, не през Австрия. Нацелихме някакво мазало от балкански орки на границата Сърбия/Хърватска :help:
Иначе, в Италия таксите за магистралите излизат като в Сърбия и в Хърватска :mhihi:
Платихме 5.50, 7, 3 и 3,60 евро от Словения до Доломитите, което е с 1 евро повече от таксите в Сърбия и Хърватска :mhihi: :ok:
Като път не е по-малко :bchug:
В Словения винетката е 16 евро, ама лошо няма. Тия имат ебасиму и подредената държава :bchug:

b_u_b_o написа:Вчера бях на картала, до сега не бях ходил въпреки че се каня от години. Пистата не е никак лоша, има много приятни участъци, не е за начинаещи със сигурност де. ОБАЧЕ в средната част имаше адски много камъни, направо ужас. И то точно в частта където почват уръдията, стиснали са се да направят малко сняг ли, лоша обработка ли, не знам обаче не бих стъпил повече ако тва е стандартното състояние на пистата...

Не си единствен, дето си е правил ските на пастет там на камънаците... :banghead:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 09 Яну 2025, 0:05

Алберт Попов спечели Световната купа в Мадона ди Кампилио на същата дата като Петър Попангелов :ok: :bchug:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата