Ток vs дизел vs бензин и как започна всичко

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Трябва ли да се спре развитието на ДВГ в масови коли среден клас?

Да, ДВГ даде каквото можеше
7
11%
Не, не трябва, но всичко е политика и му се пречи умишлено
55
89%

Общо гласове : 62
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Ток vs дизел vs бензин и как започна всичко

Мнение от ildivvy » 10 Ное 2024, 11:16

Е, това е малко крайно... Проблема им е в съхранението и бързото и достъпно зареждане на енергията, както и на цената (цялостно)... Имат мегдан за развитие, не може да се отрече, а и стават за някои области на приложение дори сега. Просто, нека всички да са 'равни в спорта' и да няма 'силово налагане', както се спомена...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Ное 2024, 19:21

Имам предвид че е малко като с джендърите , нормалните хора са достатъчно толерантни към извращенията им но това не е достатъчно . Електрокарчетата също не търпят критика , не понасят друго освен ток , никога не признават че имат трески за дялане ...Искат да мачкат ДВГ , да доминират и да си тикат електрическите пипала навсякъде . Мен лично не ми пречат , и в другата тема съм го писал че най добрия вариант е да ги има и двете технологии . Но нарушаването на баланса вече е прекалено .. :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 15 Ное 2024, 5:02

https://www.youtube.com/watch?v=vCPlZl6xJq4

И аз съм за теслата вече. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Ное 2024, 9:55

ok, libtard :mhihi:

p.s. дай боже всеки му да е толкова с акъла и рефлексите си като Ранди на тази възраст
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 18 Дек 2024, 17:58

Сравнение между най-бързите серийни коли на Audi с ICE и EV

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Дек 2024, 19:03

don_gori написа:Сравнение между най-бързите серийни коли на Audi с ICE и EV

.. а плада е секунда по- бърз на 400 метра от итрон рс-а … смятай…

това видео е доста нагледно - повечето хора просто не могат да си представят една мощна електричка какъв звяр е на всякаква скорост...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Дек 2024, 19:03

Слушах една женица да се оплаква заради блокажа на Тракия. Бианс електрическа кола и казваше как се разрежда батерията и ако свърши...хлъц. Предполагам зимата на дълги пътувания това трябва да се има предвид.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 21 Дек 2024, 23:28

Top Gun Maverick написа:Слушах една женица да се оплаква заради блокажа на Тракия. Бианс електрическа кола и казваше как се разрежда батерията и ако свърши...хлъц. Предполагам зимата на дълги пътувания това трябва да се има предвид.

Да, ама на 1/4 миля знаеш ли как раздават бинокли електричките :paranoid:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Дек 2024, 9:16

Много години не съм му гледал видео на този лигльо, но заглавието ми привлече вниманието и викам айде 15 мин на скорост х2 ще издържа тъпотиите, само да видя цената и горе-долу какъв е новия китайски Хамър... на ток. За който не му се гледа всичко, 170к... ама евро. :mhihi: :kuku: :mhihi:
https://youtu.be/dDXFa5cCP4Y?si=QRLWGgZJZJhxk7Cs
С тези дръжки затваряне като пистолети и звук на зареждане е като за алх или ако се търси друга таргет група извън тая на алх, за някоя софийска мутра, че и на цвят го докарва. :mhihi: Китайската мафия по света може да налазва, че в родината им не знам доколко е развита. :mhihi: Престъпниците ще могат да пускат дрона да оглежда терена напред при нужда. :mhihi:
Аз се чудех кое ще убие Тойота Секвоя, его къде бил този урод. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 22 Дек 2024, 11:16

https://m.youtube.com/watch?v=a8YL6dddnc8

Изводите да си ги направи всеки сам :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 23 Дек 2024, 9:26

Ивайло Димов написа:https://m.youtube.com/watch?v=a8YL6dddnc8

Поне можеше да си направиш труда и да кажеш с 2 думи за какво иде реч в клипа, все пак не всеки разбира руски език че да си прави някакви изводи от клип.
За протокола от Петък до вчера в най-големите задръствания и виелици навъртях към 500км(основно извънградско - АМ Тракия, София, Боровец, Самоков) с една електричка с 40kWh батерия и никъде не видях зор с батерии, станции и т.н. Кеф ми беше че зарядните на Боровец бяха на сушинка и не трябваше да рина 50см сняг :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 23 Дек 2024, 9:46

don_gori написа:
Ивайло Димов написа:https://m.youtube.com/watch?v=a8YL6dddnc8

Поне можеше да си направиш труда и да кажеш с 2 думи за какво иде реч в клипа, все пак не всеки разбира руски език че да си прави някакви изводи от клип.
За протокола от Петък до вчера в най-големите задръствания и виелици навъртях към 500км(основно извънградско - АМ Тракия, София, Боровец, Самоков) с една електричка с 40kWh батерия и никъде не видях зор с батерии, станции и т.н. Кеф ми беше че зарядните на Боровец бяха на сушинка и не трябваше да рина 50см сняг :ok:

и на мен ми стана интересно за какви изводи става на въпрос. Интересно ми беше защо не я сменят батерията гаранционно, до колкото разбрах е 2018г.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 23 Дек 2024, 10:25

Изводите са няколко
Първо -Заради две мъртви клетки цялата батерия е за утилизация.
Второ -Подобни батерии не могат да бъдат отремонтирани с проста смяна на повредените клетки.
Трето-Колко ще струва и какви въглеродни емисии ще се отделят за утилизацията на подобна батерия.
Четвърто - Има ли сервизи в България ,които имат подобни знания ,умения и инструментариум за да диагностицират подобен проблем и да го отстранят.
Пето -Колко "еко" е един EV автомобил при цялата картинка -от производството му ,всичките възли по моторизацията и последващо рециклиране .
Шесто - Какво струва на собственика един подобен високотехнологичен ремонт.
Седмо-Какъв % ще е вторичния пазар на подобни автомобили
Осмо -Кога аджеба този автомобил ствава екологичен и въглеродно неутрален.

В крайна сметка още преди 10-на години учени от МТИ бяха изчислили ,че един EV автомобил става Еко след 10-тата си година от производство.Но то след толкова време му иде време за Надин поради естествени причини на амортизация.

Не сая сменили по гаранция ,щото вероятно няма такава.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 23 Дек 2024, 10:39

1. не е вярно - не е
2. не е вярно - могат
3. го прескачам, няма точен отговор
4. Да, има и то оторизирани от Тесла. А не като тия.
5. Достатъчно е ЕКО. В града - веднага, като цяло след 5-тата до 7-та година.
6. Колкото - толкова. Като иска тънко да си е зел Дачия Спринг.
7. Поживем - увидим.
8. - виж 5
Не знаех, че 10 годишна кола е амортизирана по всякакви причини. Гледайки автопарка навън...бая са тия 10+ години. По същата логика каква е разликата с друга кола ? Сменяш на всеки 5 години и толкова /а колко са такива които сменят колите с нови на всеки 4-5 години ? М?/. Да, продаваш старата....теслата или която и да било не ти пречи да я продадеш също.
Ми в Беларус може и да нема гаранция :)) В по други страни има. И аз искам Тойота Century, от старите, ама нема..и не щото не може да се купи.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 23 Дек 2024, 10:43

Ивайло Димов написа:Изводите са няколко
Първо -Заради две мъртви клетки цялата батерия е за утилизация.
Второ -Подобни батерии не могат да бъдат отремонтирани с проста смяна на повредените клетки.
Трето-Колко ще струва и какви въглеродни емисии ще се отделят за утилизацията на подобна батерия.
Четвърто - Има ли сервизи в България ,които имат подобни знания ,умения и инструментариум за да диагностицират подобен проблем и да го отстранят.
Пето -Колко "еко" е един EV автомобил при цялата картинка -от производството му ,всичките възли по моторизацията и последващо рециклиране .
Шесто - Какво струва на собственика един подобен високотехнологичен ремонт.
Седмо-Какъв % ще е вторичния пазар на подобни автомобили
Осмо -Кога аджеба този автомобил ствава екологичен и въглеродно неутрален.

В крайна сметка още преди 10-на години учени от МТИ бяха изчислили ,че един EV автомобил става Еко след 10-тата си година от производство.Но то след толкова време му иде време за Надин поради естествени причини на амортизация.

Не сая сменили по гаранция ,щото вероятно няма такава.

е ти нищо не каза,
първо: за две или повече все е тая
второ:сменяват ги, даже и в БГ се прави
трето: дъвкано многократно и въобще е несърезмерно с ДВГтата
четвърто: вече има доста сервизи в България които не само правят читава диагностика ( това което диагностираха тея братушки го правя същото и аз и всеки среден потребител на EV), а и ремонтират такива батерии.
пето: като трето
шесто: цената на ремонтите и батериите непрекъснато пада ( излиза по евтино от колкото да ремонтираш Мка)
седмо: пазара в момента не е добър защото навлизат нови технологии и всеки гледа да взема по модерното( като при телефоните, всеки предпочита най новия модел въпреки че и стария върши работа).
осмо: от както е направен е екологичен, не случайно в повечето европейски столици в централните части се пускат само електрички
В кайна сметка така и не разбрахме смисъла на клипа: 6 годишна тесла да и купуваш нова батерия: причините според мен са или теслата е на над 185 000км. и и е изтекла гаранцията или пък по вероятното според мен е, че братушката няма как да стигне до сервиз на Тесла за да му я сменят гаранционно.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата