Последни парламентарни избори за 2024 - анкета

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За кого ще гласувате ?

Анкетата свършва на 27 Окт 2024, 8:56

ПП "Величие"
5
6%
ПП "Има такъв народ"
2
2%
КП "ДПС - Ново начало"
1
1%
ПП "Партия на зелените"
0
Няма гласували
ПП "Възраждане"
10
12%
КП "Алианс за права и свободи - АПС"
0
Няма гласували
КП "Синя България"
4
5%
ПП "МЕЧ"
6
7%
КП "ГЕРБ - СДС"
10
12%
ПП "Атака"
0
Няма гласували
КП "Продължаваме промяната - Демократична България"
25
29%
ПП "Български възход"
0
Няма гласували
КП "БСП - обединена левица"
1
1%
Друга партия
1
1%
Няма да гласувам
21
24%

Общо гласове : 86
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Последни парламентарни избори за 2024 - анкета

Мнение от Jordana » 03 Дек 2024, 9:08

b_u_b_o написа:
Jordana написа: Чаира не е конкурент на ТЕЦ , тя е балансираща мощност в енергосистемата на страната . В смисъл тя не произвежда електроенергия а само акумулира вече произведена такава и пак я връща в системата . Конкурент е на енергийния хъб с батерии дето щяха да правят , предвидени са поне 2-3 гигавата на акумулатори да бъдат инсталирани скоро . Чаира ако работи ще им бърка работата точно на тези инвестиции .

Аха, а сега с какво се балансира мрежата когато трябва, дали не е точно с ТЕЦ-овете? :dunno:
Чаира има доста особености - иска много вода , прекачва от един язовир в друг и после обратно . Освен това има само няколко часа работа на един цикъл . Има други по малки ВЕИ които вършат подобна работа , с въглищата не е толкова просто . Не можеш да увеличиш генерацията просто така за няколко минути , трябва да се сипят въглища да се увеличи скороста на турбините те да завъртят генераторите и те минават часове . Докато онова с водата е идеално за балансираща мощност , през деня акумулира енергия по най оптималния начин тъй като самата ПАВЕЦ също е генератор и отдава само в пиковите моменти . Обаче са експлоатирали централата така че да се счупи по бързо , а той взе че се строши по сериозно от колкото са очаквали някои хора . Най вероятно истината е някъде по средата между едните и другите крайности .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Дек 2024, 9:28

Аз ще задам един въпрос - ПП на колко години партия е, че те са съсипали държавата с рекордните си 60 депутата ли, колко бяха там , за няколко месеца :lol:

Някои хора кълват на всичко.

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Дек 2024, 9:33

Не казваме, че са съсипали, като крана цел, казваме, че доста добре си напомпаха сметките на тях и около тях техни хора.
Подобно на юпитата на "царя", дето всички станаха мнооого богати и в възможности хора.
Просто въпросните за няколко месеца взеха всичко "на концесия" и "процент", въпреки невинните физиономии, дето имат.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 03 Дек 2024, 9:52

Дай конкретен пример ? Кое е дадено на концесия ? Някоя магистрала, плаж, стадион ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Последни парламентарни избори за [emoji[emoji638][emoji639][

Мнение от steeN » 03 Дек 2024, 9:58

///M Power написа:...

Няма как някой, който е обективен да напише нещата, които ми написа. Специално Кирето ми е известен доста години преди всички да чуят всички за него през 2021 и нямам нужда някой да ми претендира за някакво вътрешно знание за него и хората около него, което определено няма. Стига с тия агитации, така или иначе не съм гласувал от както РБ изпаднаха от парламента... а и нали корабът бил потъвал... Кирето ги дразни всички, щото демонстрира по свой си собствен начин, че царят е гол, ама много много гол. Добре им беше да се преструват, че се карат в парламента, а после да пият заедно в ресторанта толкова години.
Последна промяна steeN на 03 Дек 2024, 10:07, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 03 Дек 2024, 10:03

TNT написа:Дай конкретен пример ? Кое е дадено на концесия ? Някоя магистрала, плаж, стадион ?

Не приемай буквално нещата.
Сделките, който се направиха от тях по нищо не се различаваше от сделките на предишните.
Отново "наши" хора взеха комисионните и поеха доставките.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 03 Дек 2024, 10:14

Ама дай конкретен пример де. Приемал съм буквално нещата :mhihi: После не се сърди, че всеки те приема за абсолютен лаладжия и аз лично избягвам дори да влизам в разговор, щото не ми се четат простотии.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 03 Дек 2024, 11:14

Да се сърдя на някого?!
Не се ласкай!

Потребител
Аватар

Мнение от bmwfan3 » 03 Дек 2024, 11:37

Е.Димитров написа:Да се сърдя на някого?!
Не се ласкай!
Кажи за схемите на ппдб, да научим къде какво са направили.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 03 Дек 2024, 11:56

TNT написа:конкретен пример

https://eurocom.bg/2024/11/02/aferata-m ... o-rashkov/
Асен Василев искаше да сменя само всички ръководни кадри, с посочени от него лица за да може да овладее, контрабандни канали и съответно всички приходи от тях да отива към него, защото Асен Василев не желаеше да бъдат сменяни, служители на ниско ниво, през които оперативно минават контрабандните канали.
Асен Василев целеше да получи комисионна от фирмата „Смитс детекшън“, тъй като поръчката касаеше милиони. Той искаше аз да дам достъп на тази фирма, до всички места, на които трябва да се поставят тези скенери, както и необходимата информация за това.

Не са схемаджии, нееееее :lol:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Потребител
Аватар

Мнение от bmwfan3 » 03 Дек 2024, 12:58

streetz написа:
TNT написа:конкретен пример

https://eurocom.bg/2024/11/02/aferata-m ... o-rashkov/
Асен Василев искаше да сменя само всички ръководни кадри, с посочени от него лица за да може да овладее, контрабандни канали и съответно всички приходи от тях да отива към него, защото Асен Василев не желаеше да бъдат сменяни, служители на ниско ниво, през които оперативно минават контрабандните канали.
Асен Василев целеше да получи комисионна от фирмата „Смитс детекшън“, тъй като поръчката касаеше милиони. Той искаше аз да дам достъп на тази фирма, до всички места, на които трябва да се поставят тези скенери, както и необходимата информация за това.

Не са схемаджии, нееееее :lol:
Така. Ако прочетем внимателно, ще разберем, че има някакви обвинения от човек обвинен в корупция. Хванали са я, подсъдима е, дърпа Асен с нея. Ще излезне всичко на яве, но ще останеш изненадан и разочарован.

Аз давам линк на проведени разследвания: антикорупционне фонд-разследвания

Държа да отбележа, че Чаира в действителност е счупен и не работи 2 години, никой не обвинявам в идеи за схеми.
Газопроводът за Руzка газ за 3 000 000 000 е наличен, това е не е обвинение в желание за схеми.
Свачищата по АМ Струма и новия път Ботевград-Мездра са там.

Ето виж това милиони за тунел-подпора
Крайният резултат: тунел-подпора АМ Струма
Докато търсих намерих и това: срутването на подпорна стена

Давам пример от 12 години работа, работа и още работа.

Та чакам конкретен пример за издънка на пп-дб.
И пак повтарям те са сам 37 и незнам защо ги дъвчете само, на следващите избори я хванат 4%, я не.
Колко партии си заминаха така като Атака, Барека, Аптека, Патреоти и т.н.
Зарежете ги тия ппдб, дайте да видим какво ще се прави с държавата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 03 Дек 2024, 19:52

Махаме тези, махаме онези и винаги остават само Шиши и Боко :mhihi: ... Хайде стига вече! Че трябва промяна, трябва! Но хората не искат да отидат да пуснат по един глас, ние сме тръгнали да оправяме държавата... Как да стане?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 04 Дек 2024, 10:05

bmwfan3 написа:
Е.Димитров написа:Да се сърдя на някого?!
Не се ласкай!
Кажи за схемите на ппдб, да научим къде какво са направили.

Прави впечатление, че подкрепящите ПП-ДБ сте адски агресивни, невъзпитани и да не продължавам в тая посока!
Същите бяхте, когато подкрепяхте ГЕРБ (вероятно и ДПС)!
Ако сам не може да си отсееш информацията, то това не е мой проблем, информация има много!
Но определено няма да може да си отсееш информация, защото всъщност действията ти (не само на теб) са такива, че не се приема нищо, освен правата истина на партията майка (днешната комсомол).
Ако излезе нещо подобно на това, което отхвърляш към някой опонент на партията ти майка , ще го поемеш като свещена истина и непоклатима вяра. Но, понеже е някакси за твоята партия майка...ми не е било така.
Да не говоря за другите ти обвързаности , който прозират в начина ти на писане и автоматично ставаш не надежден и категорично не интересен за обсъждане!
Като другият , дето даже не знае значението на думите, които използва срещу мен.
Първо се научете да отсявате, да може да водите диалог без пристрастия и после се опитвайте да изказвате мнения.
Или просто пораснете!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 04 Дек 2024, 10:25

Колко от тук пишещите дето плюят наред всяка партия са имали вземане-даване (разбирайте, че е трябвало да се работи с държавната администрация на ниво концесии, регулации и тн) с тях.
Аз съм имал с няколко...тия последните (ПП-ДБ) чупят тъпомера заради идиотски популизъм, но пък са първи с тефтера за актове при все, че самите те не спазват това дето са предписали :kuku:

Другите също не са цвете за мирисане, обаче организационно се работеше доста по-лесно с тях
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bmwfan3 » 04 Дек 2024, 10:42

Е.Димитров написа:... бла, бла, нищо по същество само пиша какво си мисля...
Така, не се познаваме, няма как да знаеш от кои съм и няма как да го кажа, защото има правила за вота.

С чиста съвест мога да заявя, че никога не съм гласувал за героя на деня, сещай се кои бяха във времето от 90та до сега.

Ако имаш да вадиш факти за някого, вади ги.
Аз много пъти съм чувал - "герп прявят схеми, но то и другите правят".
Затова пиша отново, ОК, всички са маскари, но дай да видим какво точно правят другите, аз информация от кофти медии имам, но някакси не са адекватни рапортажи, на които да се вържа.

И аз мога да напиша, че един цитат от читава медия в ощърб на пп-дб не можеш да дадеш тук, но не го правя.
Отново пиша - давайте, изкарайте им схемите.

И за другия коментар след твоя, при герп било организирано, да ОПГ му викат.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата