Обсъждане на автокъщи
Модератор: Общи модератори
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Re: Обсъждане на автокъщи
Добре де, чета ти изискванията към колата и понеже наскоро взех за дейли (и уикенд проект
) F10 535i фейс на задно с почти всички смислени екстри за модела, за сходна сума като при теб, но с 50к км по-нисък пробег, се чудя колко сигурен си, че това Пежо е безпроблемна кола и с евтина поддръжка? Аз лично съм доста скептичен щом става дума за която и да е европейска сравнително нова кола (без да имам претенции, че съм запознат с марката и конкретния модел). Моето разбиране за евтина поддръжка приключва с американските марки, където пък си плащаш повече с горивото. И последно - близо 200к км. за Пежо за 30к+ ... направо ме застреля 

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Без да претендирам за каквито и да е познания, обикновено се базирам на мненията на хората и на разни класации. DW10 мотора го водят един от топ 10 ever made европейски дизели (https://www.slashgear.com/1656675/best- ... pean-made/) заедно с М57, с който много държах да е старата Х5-ца. Скоростите пък са Aisin TF-80, дето я водят една от най-безпроблемните и широко разпространени кутии.
А за евтиното, времето ще покаже, ама на първо време ангренаж с водна помпа и ролки е 300 лева. Смяната му е лесна. Спрямо 2-3-4К за вериги на БМВ-то е пей сърце. Дискове, накладки, и те са по-евтини. Въздушен филтър 30 кинта спрямо 70-80 за БМВ-то. 100 лева данък спрямо 400. 5/100 извънградско спрямо 10/100. Ей такива неща си смятам аз, дали ще са така реално ще видим.
А за цената, явно са популярни. Звънях на 7карс да питам и там все пак и този се засмя само и вика "и ти ли" - що и аз? "последните месеци ни спукаха да търсим и внасяме такива пежа".
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
А за евтиното, времето ще покаже, ама на първо време ангренаж с водна помпа и ролки е 300 лева. Смяната му е лесна. Спрямо 2-3-4К за вериги на БМВ-то е пей сърце. Дискове, накладки, и те са по-евтини. Въздушен филтър 30 кинта спрямо 70-80 за БМВ-то. 100 лева данък спрямо 400. 5/100 извънградско спрямо 10/100. Ей такива неща си смятам аз, дали ще са така реално ще видим.
А за цената, явно са популярни. Звънях на 7карс да питам и там все пак и този се засмя само и вика "и ти ли" - що и аз? "последните месеци ни спукаха да търсим и внасяме такива пежа".
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Така е, но повечето от тези неща са сменяш веднъж и забравяш за доста дълго време. И все пак 10% от стойността на колата за първоначално обслужване ми изглежда ок. Не знам, ти си знаеш. Безаварийно и дано излизат сметките 

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Благодаря, и на теб!
Дано, че мотора пък на пролет ще иска гуми колкото за 2 смени на пежото
Дано, че мотора пък на пролет ще иска гуми колкото за 2 смени на пежото

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
И аз не бих дал такива пари за кола извън БМВ, освен ако не е Опел.
Третият избор обаче би ми бил баш Пежо, имахме дълги години едно старо, много здраво излезе. Един колега има като такси тая последната лимузина май и я продава даже, някъде над 30000 и искаше, ама не помня колко. Двигателят му бил малък дизеловия като обем и на дълго не му стигало. Иначе са красиви вярно.
Обаче не знам защо масово се купуват тия нови сувчета.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Top Gun Maverick написа:
Защото позицията на шофьора е висока и поне на мен ми е по-приятно да карам, отколкото ниска кола, в която имаш чувството, че дупето ти се сурка по асфалта. Не знам, може да е от годинките, но не бих се върнал в ниска кола.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ако зелените искаха да са наистина зелени, трябваше да ги обложат с по-големи данъци всички такива с аеродинамика на паве ППС-та. Че и да мъкнат 4х4 цяла година с тях като 99% от хората няма да го ползват никога, пак е много зелено.

- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Top Gun Maverick написа:Ако зелените искаха да са наистина зелени, трябваше да ги обложат с по-големи данъци всички такива с аеродинамика на паве ППС-та. Че и да мъкнат 4х4 цяла година с тях като 99% от хората няма да го ползват никога, пак е много зелено.
Повечето са преднячки и са по-зелени от някой звяр с 300 коня.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Гледам много корейски, много нещо са се появили по пътя. Хюндай имат някакъв модел като кара срещу мен е с 45 светещи ленти по цялата решетка все едно излиза от онзи филм "Трон - заветът". А някак не ми изглеждат, че ще са толкова евтини, но ги купуват.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Паве, паве, колко па да е паве?
Кодиак - коефициент въздушно съпротивление 0,28.
Бая аеродинамично паве ще да е. Още повече, че е и голям.
Примерно.
Примерно.
Хм,хм...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Кодиак е нещо близко до повдигната Фабиа, един колега взе такъв тука да търкаля такси, та успях да го огледам набързо.
Освен сравнимо със същата големина кола, ако си е ниска коефициента ще е друг, килограмите също. Но това не пречи всеки да си кара каквото му харесва.
Освен сравнимо със същата големина кола, ако си е ниска коефициента ще е друг, килограмите също. Но това не пречи всеки да си кара каквото му харесва.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ъъъ нищо не разбрах. Фабия друг път.
Нали Сув били павета.. Ми явно не са, поне някои.
Нали Сув били павета.. Ми явно не са, поне някои.
Хм,хм...
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Моджо написа:Паве, паве, колко па да е паве?
Примерно.
Тоя коефициент се умножава по челната площ и по скоростта на квадрат за да ти е пълна сметката.
Тоест фабиа и Кодиак с еднакъв коефициент нямат еднакъв drag.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Top Gun Maverick написа:Кодиак е нещо близко до повдигната Фабиа, един колега взе такъв тука да търкаля такси, та успях да го огледам набързо.
Май се бъркаш с Камика... Кодиак е големия 'джип'!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Май да.
Еми време имах Октавиа, добре си беше като изключим проблема с вала от тия години. Предполагам тя повече ще се приближава до този джип.

Еми време имах Октавиа, добре си беше като изключим проблема с вала от тия години. Предполагам тя повече ще се приближава до този джип.