Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Re: Мотористите във форума!
Около изложението, две неща ми направиха впечатление, почти готовият за продажба малък ДжиЕс на БМВ и цената на големият Хорнет, 10500 евро, което е вроятно, да го остави на върховете по продажби, в голият сегмент.
Едните дънки, с които карах предимно през сезона са на Пандо, погледнете ги , като алтернатива, литовска компания, която се старае и изпипва нещата. Постепенно увеличават асортимента, който към момента е насочен предимно към градски машини, рейсъри и т.н. Имат блог, където качват отзиви и ревюта на клиенти претърпели катастрофи и за продукта , който са използвали.
С ботушките не е лесно и да си защитен и да ти е комфортно. През този сезон заложих повече на първото и с удоволствие открих, че и комфорта също е включен. Имаше големи намаления януари на Аксиал и взех чифт, впечатлението ми е за една удобна, спортна и защитена обувка, позволяваща свободно движение на глезена, при превключване и спиране. Считам, че главно липсата на подвижност в глезена, спира много водачи да ползват ботуши, по този показател мога да препоръчам модела. Ако сте на туризъм, едни кецове в топкасата , са вариант.
Едните дънки, с които карах предимно през сезона са на Пандо, погледнете ги , като алтернатива, литовска компания, която се старае и изпипва нещата. Постепенно увеличават асортимента, който към момента е насочен предимно към градски машини, рейсъри и т.н. Имат блог, където качват отзиви и ревюта на клиенти претърпели катастрофи и за продукта , който са използвали.
С ботушките не е лесно и да си защитен и да ти е комфортно. През този сезон заложих повече на първото и с удоволствие открих, че и комфорта също е включен. Имаше големи намаления януари на Аксиал и взех чифт, впечатлението ми е за една удобна, спортна и защитена обувка, позволяваща свободно движение на глезена, при превключване и спиране. Считам, че главно липсата на подвижност в глезена, спира много водачи да ползват ботуши, по този показател мога да препоръчам модела. Ако сте на туризъм, едни кецове в топкасата , са вариант.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
NiksGS написа:Купихме си и комплект разговорни устройства, които със затворена каска работят много добре, но при отваряне вкарват шум от вятъра през микрофона, сега правя един "направи си сам" тунинг на микрофоните, който още не съм пробвал, надявам се да е ефективен, та ще сподля дори лошия рзултат.
За лятото в жегите карам с мрежесто яке на RevIt и дънки Icon M1000, пак с ботуши, но на работа съм си оставил чифт удобни обувки.
И аз карам с модуларна каска Nolan + разговорно устройство. Каската от 1-2 сезона нещо ми стана много шумна, понеже вътрешната част нещо се сплеска и "подвява" вятър отдолу от към врата ми. За разговорното устройство на Nolan обаче нямам никаква забележка. Дори при отворена каска, говорейки по телефона от другата страна си ме чуват кристално. Виж в настройките дали ти е включена опцията за sound noıse reductıon, или там как се казваше. Ако искаш довечера ще проверя и ще ти кажа със сигурност.
Лятото съм със същия летен комплект - якето е доста проветриво а дънките на Icon не запарват
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Продавам дънки на Seca - Yakuza Dyneema
Не се шегувам де, 32/30 са като размер, нови са 400 и кусур пари, просто не ги нося. Щот сте на тая тема.
Иначе аз от туризъм не разбирам много-много щото съм карал макс по 300-400 км. на ден ама задължително гащи за колоездене - гъза става на кайма. Поръчай си от сега от али-то 2-3 чифта с дълги крачоли, че тея късите се набиват в мандрахулниците. Иначе аз от моя екип на Сека съм доволен - якето е бая приспособимо с неговите 8 отвора за вентилация и сваляема термоподплата/водна мембрана. Гащите и те. Обикновено на ниското тръгвам с отворена вентилация в жегата и като се кача по планините започвам поетапно да затварям отвори според зависи къде ми стане хладно. Нямам оплаквания. Имат си и цип да се закопчеят якето за гащите. И цената им е поносима.

Иначе аз от туризъм не разбирам много-много щото съм карал макс по 300-400 км. на ден ама задължително гащи за колоездене - гъза става на кайма. Поръчай си от сега от али-то 2-3 чифта с дълги крачоли, че тея късите се набиват в мандрахулниците. Иначе аз от моя екип на Сека съм доволен - якето е бая приспособимо с неговите 8 отвора за вентилация и сваляема термоподплата/водна мембрана. Гащите и те. Обикновено на ниското тръгвам с отворена вентилация в жегата и като се кача по планините започвам поетапно да затварям отвори според зависи къде ми стане хладно. Нямам оплаквания. Имат си и цип да се закопчеят якето за гащите. И цената им е поносима.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
Spit-Fire написа:
Иначе аз от туризъм не разбирам много-много щото съм карал макс по 300-400 км. на ден ама задължително гащи за колоездене - гъза става на кайма. Поръчай си от сега от али-то 2-3 чифта с дълги крачоли, че тея късите се набиват в мандрахулниците.
Или правилната седалка.

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- NiksGS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 05, К25 06
... Каската от 1-2 сезона нещо ми стана много шумна, понеже вътрешната част нещо се сплеска и "подвява" вятър отдолу от към врата ми...
Виж така наречената пола на каската от долната страна, дали е добре закрепена. Така или иначе в топло и студено карам с боне, а ако е по- студено само на врата слагам и един бъф отгоре и пак ми е комфортно.
Виж така наречената пола на каската от долната страна, дали е добре закрепена. Така или иначе в топло и студено карам с боне, а ако е по- студено само на врата слагам и един бъф отгоре и пак ми е комфортно.
Ultimate Riding Machine
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Le Transporteur написа:Около изложението, две неща ми направиха впечатление, почти готовият за продажба малък ДжиЕс на БМВ и цената на големият Хорнет, 10500 евро, което е вроятно, да го остави на върховете по продажби, в голият сегмент.
През ден влизам в българския сайт на хонда да проверя цените, но още не са ги оповестили.

В UK нещата стоят така - стандартния хорнет е 8999 паунда, а SP модела с брембо и олинс е 9999.
За сравнение - стандартна МТ09 е 10100 паунда там, 21230 лв в БГ.
Тоест може да предположим че SP хорнета ще е около 21000лв , а стандартния около 19000, което са супер цени.
Само да продам нещо от наличните ми бръмчалки и лятото ще се двоумя между горните два модела. 09-ката ми изглежда по-красива и е по-лека. Хорнета - по-мощен. Няма да е лесно.

Кажи чесно че Мт-9ката с тая смачканата муцуна отпред е по-красива от Хорнета 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
То пък щото хондите са толкова красиви, че... направо да припаднеш! Изобщо, съвременния дизайн на моторите е нещо покъртително... Ще трябва да го преживеем някак и това!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Хорнета на живо не е лош. При ямахата положението е колкото я гледам по-лошо ми става
От друга страна Трейсъра ГТ-то е супер
Естествено всичко е субективно.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Аз също 'разглеждам' Трейсър-а като по-нормалната/универсална версия на модела... Принципно!
Ex: 96' BMW318ti

Гледах ги и днес аз трейсърите в ямаха…ама ще си купя тенере рали най-вероятно… 

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
seimo написа:Хорнета на живо не е лош.
Къде успя да го видиш?

ildivvy написа:То пък щото хондите са толкова красиви, че... направо да припаднеш! Изобщо, съвременния дизайн на моторите е нещо покъртително... Ще трябва да го преживеем някак и това!
Аз от всяко поколение си харесвам по нещо.
Единствено ретро дизайна с кръглия фар не ме радва, там немци, японци, руснаци, всички са еднакви и ми приличат на ижета. Но такива са били технологиите и материалите тогава, не е имало пластмаса и компютърен дизайн...
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
Супер е, интересно ми е да видя и каква слюда ще му измислят от Puig например, защото с този стърчащ екран леко затрудняват дизайна. 

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Аааа и от клипа на seimo, стърчи оня кабел при капака на клапаните, надявах се да е лоша сглобка, бройката за изложението.
Франсето, като стигна до темата, как се постига по-добра цена, първо него показа.
Обаче ми харесва, без да е сив, че много студено излъчване. Съглаен съм с Вас, че на марките, новите им модели, изглеждат все по-зловещо и футуристични, да не повтарям грозно. Вяроятно таргетират младежите, а там това се търси, да си лош, страшен и прочие безсмислени синоними. Например Z1000 от 2010-12, ми се нрави много повече, от новите изгърбени чудовища.
Вярно е, че така подобриха и смалиха осветлението, през последните години, че вече се чудят как да вмъкнат в дизайна, все по-големите екрани.
За тези дълги опашки, имате ли инфо, това ако не е изискване към производителите, не мисля, че биха ги сложили?
Успех на мераклиите, в намирането на най-подходящият, нов мотор за тях! И да бъде в сандък, за разсъбличане...

Франсето, като стигна до темата, как се постига по-добра цена, първо него показа.
Обаче ми харесва, без да е сив, че много студено излъчване. Съглаен съм с Вас, че на марките, новите им модели, изглеждат все по-зловещо и футуристични, да не повтарям грозно. Вяроятно таргетират младежите, а там това се търси, да си лош, страшен и прочие безсмислени синоними. Например Z1000 от 2010-12, ми се нрави много повече, от новите изгърбени чудовища.
Вярно е, че така подобриха и смалиха осветлението, през последните години, че вече се чудят как да вмъкнат в дизайна, все по-големите екрани.
За тези дълги опашки, имате ли инфо, това ако не е изискване към производителите, не мисля, че биха ги сложили?
Успех на мераклиите, в намирането на най-подходящият, нов мотор за тях! И да бъде в сандък, за разсъбличане...

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!