Киномания

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Re: Киномания

Мнение от Vasko_G » 08 Ное 2024, 15:52

Ако правилно разбирам, по онова време нашите предци са се къпали всеки ден и мазният хърватин Малкович ни набутва мазните лъжи на още по-мания ирландец Шоу?

Изпратено от моят Lenovo TB-8505X с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 08 Ное 2024, 16:09

Бая изпълнения е имало снощи... Цяла сутрин коментираха по радиото... Милицията не се намесила по 'нормалния' начин и хората не са могли да влезнат да гледат това, за което са платили... Лошо, лошо...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 08 Ное 2024, 16:26

Аз го намирам за една от най-трагичните анти-български прояви в последните десетилетия...
Да унижаваш изкувството и културата е дъното на дъната. Особено от псевдо пазители на "българщината" и особено с изтърканите лозунги, че мръсните англо-саксонски рептили и сатанисти искат да изтребят точно българите, че много им пречат...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 08 Ное 2024, 16:31

Всичко е истина!
Няма какво да се правим на ощипани.
те и сърбите ни го казват, ама като ти го каже сърбин или македонец било кофти :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 08 Ное 2024, 17:14

Ако мозъчетата на неолибералите бяха по-големи от на тридневна златна рибка щяха да знаят, че Бърнард Шоу е сталинист . Ама нищо де, те сега нали са същите комсомолци като едно време, ама розови
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Ное 2024, 17:15

Кое по точно е "култура" ..? Тази анти българска простотия писана преди 120 години именно за да унизи българите ? Трябва да си пълен нихилист чуждопоклоник и сърбоман да рониш сълзи заради такава "кулутура" . 120 години още им държи влага и не пропускат да уязвят българите , явно дедите ни са ги натикали в кучи гъз както си трябва в оная война .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 08 Ное 2024, 17:34

peshehodetz написа:Някои от вас ходиха ли вчера да гледат пред премиерата на филма за Гунди, ако има такива да дадете мнение.

Аз го гледах вчера - хубав и добре направен филм, със сигурност най-доброто като продукция, което БГ киното е раждало, по мое скромно мнение. Добре заснет, с хубав звук, има майтапи, има и къде да ти стане кофти. Футболът не е централната тема на филма, за мен лично футболните сцени бяха най-слабата част, но фокусът е другаде. Много добра игра и от главните актьори, в поддържащи роли може да видиш от Китодар до Валери Домовчийски :lol: Отидете и го гледайте - заслужава си :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 08 Ное 2024, 17:44

streetz написа:Ако мозъчетата на неолибералите бяха по-големи от на тридневна златна рибка щяха да знаят, че Бърнард Шоу е сталинист . Ама нищо де, те сега нали са същите комсомолци като едно време, ама розови

Те ако разберат, че същият писател е обявил "Гладомора" за "фалшиви новини" създадени от западната преса, никой нямаше да стъпи на сцената :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Ное 2024, 20:43

Не знам, не съм чел сценария все още, но по БНТ прочетоха части от него и аз видях само възхвала на българските войници, които са победили сръбските, даже се разправя за това как българския войник обяснява, че с неправилната тактика побеждава тази а руските офицери с правилната или нещо такова беше. Разбира се споменаха някакви лоши хигиенни навици и онзи, който не се къпал 98 години. Но нещата казани в онзи клип засега не съм ги срещнал. :dunno:

Не знам по онова време за какво Бърнард Шоу е писал това, но към днешна дата ми се вижда почти абсурдно някой да натиска да се пускат пиеси за да ни осмиват. Ако са македонците ок, но говоря за нормалния свят. Англия? Сериозно? Цветовете на знамето ни съветват на национални празници на най-високата сграда в САЩ и на Ниагарския водопад, но ние ще си мислим как някъде там кроят план как да ни осмиват и заличат културата ли?
И ролята на Джон Малкович в случая може да е само в два варианта. Или е толкова тъп(или крайно незапознат с нравите на Балканите)че не разбира как това е пропаганда срещу България или са му платили много за да дойде тука и да направи това. И двете ми звучат абсурдно.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 08 Ное 2024, 22:38

Jordana написа:Кое по точно е "култура" ..? Тази анти българска простотия писана преди 120 години именно за да унизи българите ? Трябва да си пълен нихилист чуждопоклоник и сърбоман да рониш сълзи заради такава "кулутура" . 120 години още им държи влага и не пропускат да уязвят българите , явно дедите ни са ги натикали в кучи гъз както си трябва в оная война .

И кой точно ги унизява? Никой по веригата на тая постановка не е сърбин.
Лепа Брена дали ги унизява 90та, като пръска националния стадион? Или фактът, че сръбското сигурно е в топ 3 на най-слушаните стилове музика в България...
Според трактовката на Недялко Йорданов, който има около 1000% повече опит в театралното изкувство от Данчо всезнаещия, дето не можеш да го бутнеш от квантова физика до свиневъдство, пиесата всъщност възхвалява българите. Но някои хора, дето се къпят през седмица са се жегнали сериозно и удобряват свинщината, която се разигра вчера. Хак да им е на тея първенюта, дето са решили да идат на театър.
Иначе и аз я загледах в ютюб информативно, да вида кякво толкова подигравателно и анти-българско има. Не бих й дал Аскер, но не съм се почувствал и на 1 промил толкова унизен, колкото от парада на простащината, който се разигра пред самия театър.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 09 Ное 2024, 0:14

pampo написа:
Jordana написа:Кое по точно е "култура" ..? Тази анти българска простотия писана преди 120 години именно за да унизи българите ? Трябва да си пълен нихилист чуждопоклоник и сърбоман да рониш сълзи заради такава "кулутура" . 120 години още им държи влага и не пропускат да уязвят българите , явно дедите ни са ги натикали в кучи гъз както си трябва в оная война .

Лепа Брена дали ги унизява 90та, като пръска националния стадион? Или фактът, че сръбското сигурно е в топ 3 на най-слушаните стилове музика в България...
Според трактовката на Недялко Йорданов, който има около 1000% повече опит в театралното изкувство от Данчо всезнаещия, дето не можеш да го бутнеш от квантова физика до свиневъдство, пиесата всъщност възхвалява българите. Но някои хора, дето се къпят през седмица са се жегнали сериозно и удобряват свинщината, която се разигра вчера. Хак да им е на тея първенюта, дето са решили да идат на театър.
Иначе и аз я загледах в ютюб информативно, да вида кякво толкова подигравателно и анти-българско има. Не бих й дал Аскер, но не съм се почувствал и на 1 промил толкова унизен, колкото от парада на простащината, който се разигра пред самия театър.

:yes: :yes: :yes:

В събитията пред Народния дейно участие са взели и бивши колеги беемвисти, че и били в УС на клуба :ok: :bchug:

https://www.svobodnaevropa.bg/a/koi-sa-organizatsiite-zad-aktsiyata-sreshtu-piesata-v-narodniya-teatar/33193969.html
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Ное 2024, 1:31

Никой по веригата на тая постановка не е сърбин.
Малкович е от сръбски произход , дядото и бабата по бащина линия са сръбски емигранти от кралство Сърбия . От 1991 областа откъдето идват остава в република Хърватска . Така че не е нужно да си Недялко Йорданов да разбереш защо Малкович има тоя интерес към конкретната пиеса .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 09 Ное 2024, 14:05

Да, сигурен съм, че иска да опозори българите, за да отмъсти за сърбо-хърватските си пра-пра деди, как не се бях досетил. Тежки шамари с 2 шеги. Мисля, че трябва да му сложим черен печат в паспорта доживот...
Недялко Йорданов цитирах, защото прочетох разбора преди да гледам постановката онлайн. След гледането съм сигурен, че всички организатори на протеста са или много тежко комплексирани от произхода си, или са страшни популисти, или най-вероятно и 2те.

Потребител
Аватар

Мнение от St.Trinity » 09 Ное 2024, 19:01

Навярно сте забравили, но преди две години отново имаше проблеми около Народния театър. От приблизително толкова е и "новият" директор, Васил Василев. Какво наложи да бъде сменен старият, Мариус Донкин? Прекалено открита (явна) близост до ДПС. След смяната, културни дейци участващи в пиесата "Хъшове" (нищо антибългарско в нея, дори напротив) заеха остра обществена позиция против PR-ката на театъра заради дългогодишната ѝ политическа принадлежност към ДПС, както и към директора който стоеше зад назначението ѝ. От чисто вътрешен, проблемът се разрастна и стана обществено достояние. Тогава стана ясно че въпросната PR-ка е казала на главния режисьор, че ако трябва ще я играят представлението и на турски език. Дали ви светва лампичката на по-толерантните? :idea:

Проблемът не е нито в Джон Малкович, нито в Бърнард Шоу и това какво е мислил той за българите преди сто години, а в това че системата е прогнила и че несъгласните с нея не могат да я търпят и напускат. Остават отмъстителните дерибеи по върховете, на които и през ум не им минава да постъпят доблестно като се оттеглят. :maad:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 11 Ное 2024, 9:42

pampo написа:

Интересна позиция, която бърка понятията, надявам се неумишлено.
Едното е изкуство, което всеки приема по различен начин.
Едно е да слушаш музика, да гледаш картини и съвсем друго е да четеш някаква книга, в която има не добри и определено неверни твърдения.
Все едно да кажеш, че дрехите на Бос не трябва да се носят, защото тези са шили дрехите на СС, Порше не трябва да се кара, защото онзи е правил танкове, БМВ да не се кара, защото са правили двигатели за самолети и мотоциклети, използвани от фашистката армия.

По принцип не ми пука кой каква пиеса с каква насоченост е извадил, на мен нещо ако не ми харесва, не го коментирам и не го подкрепям.
Хората, дето протестират от вън , също не ме интересуват!
Имат си хората позиция, изразяват я .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата