С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Доставката пише, че е 24,50евро до България. Не знам обаче до колко кг. е това. Предполагам цената важи до 20-25кг, но точно може да се види по време на закупуването на стоката.
ПП Моите тенекии дойдоха вече - дата на производство 24.09.2020. На външен вид добре са ги докарали, но и маслото вътре мисля е от най-хубавите, макар и вече да не го произвеждат.
ПП Моите тенекии дойдоха вече - дата на производство 24.09.2020. На външен вид добре са ги докарали, но и маслото вътре мисля е от най-хубавите, макар и вече да не го произвеждат.
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
До 20кг е тази цена, т.е 10 туби по 2л. От 11 тенекии доставката става 50е.Някой навит да комбинираме до България ?
- Denislav7777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: По къра
Колеги дайте малко мнение тук.Става дума За М57 231кс.Напълно ревизиран от към лагери,вериги,сегменти и глава, рециклирана турбина, сменена картерна вентилация и вакум помпа.Мотора не е бил чупен.Просто всичко е сменено превантивно.Има харч на масло винаги 1,5л на 10к км. Първо с кастрол ейдж 5w30, после bmw 5w30.И при двете масла харча е от 1,5л на 10к км.(Един път сложих оригинален равенол 5w40- повече никога) Първите 2000км не барва нито грам масло, след това започва по малко да дърпа, забелязвам че след магистрално каране го дърпа повече.Дайте мнение. Малко над 300к реални км е колата.Ребилда е на малко над 20к км
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Клапан картерна сменен ?
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Сегментите са ти за смяна, а може би блокът е износен. Но 1.5 л на 10 000 км. е поносим разход за почти 20 годишна кола.
- Denislav7777
- кандидат ентусиаст
-
SpeedyMan написа:Сегментите са ти за смяна, а може би блокът е износен. Но 1.5 л на 10 000 км. е поносим разход за почти 20 годишна кола.
Колега, написах че сегментите и лагерите са СМЕНЕНИ, турбината е рециклирана и всичко по главата е сменено с чисто ново.Блока беше в идеално състояние.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Това не означава, че ремонта е 100% сполучлив колега.
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Всъщност не знам какво се вманиачавате, 1.5 литра за 10 000 км. на стара кола турбо дизел са съвсем приемлив разход на масло. Чисто нова SKODA SUPERB, от магазина, си гори по литър на всеки 2000 км.
- Denislav7777
- кандидат ентусиаст
-
SpeedyMan написа:Всъщност не знам какво се вманиачавате, 1.5 литра за 10 000 км. на стара кола турбо дизел са съвсем приемлив разход на масло. Чисто нова SKODA SUPERB, от магазина, си гори по литър на всеки 2000 км.
Смятай тази кола когато стане на 200 000 км ще харчи масло колкото гориво.Как им издържат ДПФите изобщо с този разход.
SpeedyMan написа:Всъщност не знам какво се вманиачавате, 1.5 литра за 10 000 км. на стара кола турбо дизел са съвсем приемлив разход на масло. Чисто нова SKODA SUPERB, от магазина, си гори по литър на всеки 2000 км.
Това с кой мотор,че имам няколко 2.0 турбо бензин и почват да го ядат яко след 10К пробег.
Привет,за М550i 2018 година какво бихте препоръчали?Карам в момента с Zenox 0w40
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Защо искаш да смениш марката ,какво препоръчва user manual -BMW LL-01 или BMW LL-04?
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Вероятно 12FE
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Това е.При тая ситуация става сложно ,ако се търси 0W30 BMW LL-01 само ОЕ ,тубички по 1 литър -35 лева цена
.При BMW LL-01 0W40 вече избора е голям .

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Най-накрая и мойто N52 се отчете с разход на масло
За малко под 5к, много агресивно шофиране през 2/3 от времето и днес като я прибирах в гаража видях, че е бутнала нивото с едно деление на борд компютъра…да го смятам ли за разход изобщо
.
Пак казвам много агресивно шофиране вижда напоследък…магистрала 160++, планинско яко ръчкане, кик дауни и цедене до последния оборот
. Маслото е Ravenol 0w40 ssl

За малко под 5к, много агресивно шофиране през 2/3 от времето и днес като я прибирах в гаража видях, че е бутнала нивото с едно деление на борд компютъра…да го смятам ли за разход изобщо

Пак казвам много агресивно шофиране вижда напоследък…магистрала 160++, планинско яко ръчкане, кик дауни и цедене до последния оборот