Последни парламентарни избори за 2024 - анкета
Модератор: Общи модератори
Re: Последни парламентарни избори за 2024 - анкета
Има много такива хора, които не получават нищо и са психично здрави.
При това много от тях имат редица логични причини да го искат. Разбира се, за мен голяма част от тези причини са абсурдни, но за тези хора не е така.
Ето два примера, един абсурден от нашата гледна точка и един по-нормален:
- Много от тях вярват, че излизане от НАТО=Българска армия тип Военен парад 13 века България 1981 г. Можем да говорим до утре дали такава армия е стъпка в правилната посока, но дори базовото твърдение е невъзможно. Сходни примери могат да дадат и за ЕС....
- Много от тях нямат пряка изгода от членството в ЕС. Не усещат някакви директни ползи в ежедневието си, даже напротив. Косвените ефекти по една или друга причина не ги отчитат.
При това много от тях имат редица логични причини да го искат. Разбира се, за мен голяма част от тези причини са абсурдни, но за тези хора не е така.
Ето два примера, един абсурден от нашата гледна точка и един по-нормален:
- Много от тях вярват, че излизане от НАТО=Българска армия тип Военен парад 13 века България 1981 г. Можем да говорим до утре дали такава армия е стъпка в правилната посока, но дори базовото твърдение е невъзможно. Сходни примери могат да дадат и за ЕС....
- Много от тях нямат пряка изгода от членството в ЕС. Не усещат някакви директни ползи в ежедневието си, даже напротив. Косвените ефекти по една или друга причина не ги отчитат.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Тва са абсолютно маргинални фракции, специално за напускането на ЕС и не си струват обсъждане дори. Тия с напускането на НАТО са по-интересен случай.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Leon написа:На мен ми е по-интересно наистина ли има хора, които не са освидетелствани от психиатър и искат да излизаме от ЕС и НАТО, каквато е риториката на "национално отговорните"? Ама без да им плащат конвертируеми рубли или да имат друг финансов интерес. Колкото и да са в лошо състояние тези съюзи, България в момента щеше да е Беларус без тях... или по-зле.
Аз не съм срещу тези неща разбира се, но ей така, за риториката.
Какво е "хубавото" на НАТО?
Кое е хубавото на ЕС?
Толкова са набили тези хипотези, че НАТО и ЕС са ...абе умирачка е без тях и се чудя как живеят други държави извън НАТО и ЕС.
Нали, махаме това, че може да отидеш някъде в ЕС само с лична карта на екскурзия.
НАТО даже няма да коментирам , тяхната роля излезе от употреба след студената война и винаги са си търсели някаква жертва, като рекетьор работещ бизнес.
Дайте мнения, разбира се ако може да се излезе от желанието за емиграция или така наречената "емигрантска душа".
Е.Димитров написа:Leon написа:На мен ми е по-интересно наистина ли има хора, които не са освидетелствани от психиатър и искат да излизаме от ЕС и НАТО, каквато е риториката на "национално отговорните"? Ама без да им плащат конвертируеми рубли или да имат друг финансов интерес. Колкото и да са в лошо състояние тези съюзи, България в момента щеше да е Беларус без тях... или по-зле.
Кое е хубавото на ЕС?
Толкова са набили тези хипотези, че НАТО и ЕС са ...абе умирачка е без тях и се чудя как живеят други държави извън НАТО и ЕС.
Нали, махаме това, че може да отидеш някъде в ЕС само с лична карта на екскурзия.
НАТО даже няма да коментирам , тяхната роля излезе от употреба след студената война и винаги са си търсели някаква жертва, като рекетьор работещ бизнес.
Дайте мнения, разбира се ако може да се излезе от желанието за емиграция или така наречената "емигрантска душа".
Абе и аз не съм против империализма, ама мисля, че е крайно време да падне.

За ЕС - аз от Европа работя с разни доставчици на стоки и услуги в БГ и е доста лесно благодарение на ЕС. Със Сърбия и Македония е по-сложно... а за Грузия и Беларус примерно да не говорим.
За НАТО преди години бях склонен да мисля, че е отживелица, но последните години показват обратното.
А между другото 90те години още като бях в БГ и се готвехме да влизаме там, ако мислиш, че са идвали някакви американци да рекетират/натискат БГ да влиза в НАТО си в грешка. Аз работех точно с хората (в БГ), които се занимаваха с тоя въпрос.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Влизането в нато беше поставено като условия за европската уния . Заедно със затварянето на АЕЦа . Та за нато се натискаха политиците , не напразно България години наред беше само асоцииран член на нато докато не решиха че ставаме за натовци . Нямаше накъда да ни бавят повече че трябваше в европа да влизаме като се отвори място за втората ръка европейци . Условията за нато бяха ясно формулирани още 90те години - унищожаване на българската армия и свеждането и до представителни функции , малко брегова охрана малко гранична полиция и контингент за мисии извън страната . Та явно си работил с някакви други хора 90те години , не баш тези ястребите ...Аз работех точно с хората (в БГ), които се занимаваха с тоя въпрос.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Jordana написа:Влизането в нато беше поставено като условия за европската уния .
Това за пръв път го чувам. Може и да съм пропуснал нешо, но едното нямаше нищо общо с другото, освен, че с влизането в НАТО се очакваше да се изчисти руската агентура. Има ли документ, където да е заложено това условие?
Jordana написа:Та за нато се натискаха политиците , не напразно България години наред беше само асоцииран член на нато докато не решиха че ставаме за натовци . Нямаше накъда да ни бавят повече че трябваше в европа да влизаме да
ставаме втора ръка европейци . Условията бяха унищожаване на българската армия и свеждането и до представителни функции , малко брегова охрана малко гранична полиция и контингент за мисии извън страната . Та явно си работил с някакви други хора 90те години , не баш тези ястребите ...
Е именно де... това си беше стратегическо решение взето в БГ и БГ политиците натискаха да се случи. Не е както каза колегата натовски рекетьори да дойдат от нищото...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Те и за АЕЦа бяха договорили пълна ликвидация и после казаха че нямало такова изискване . Ама ги затвориха нали , както няма черно на бяло ? И за нато нямало такова изискване ... Нали уж можеш да четеш между редовете , ето ти какво казва натовец номер 1 :
Европейското демокраси минава през нато .
„На 29 март 2004 г. финализирахме и подпечатахме започналия през август 1990 г. преход между два цивилизационни модела — от ориенталска диктатура към европейска демокрация", заяви д-р Соломон Паси.
Европейското демокраси минава през нато .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Е.Димитров написа:Leon написа:На мен ми е по-интересно наистина ли има хора, които не са освидетелствани от психиатър и искат да излизаме от ЕС и НАТО, каквато е риториката на "национално отговорните"? Ама без да им плащат конвертируеми рубли или да имат друг финансов интерес. Колкото и да са в лошо състояние тези съюзи, България в момента щеше да е Беларус без тях... или по-зле.
Кое е хубавото на ЕС?
Родината като безгласна буква винаги ще се кланя на някого. Няма положение да сме независими. И понеже сме между Изтока и Запада (буквално) избора ни е Русия или Европа/ Америка. Така поставен избора мисля, че е ясен, не? Единствената причина социализма да функционира що годе в Русия е безкрайните й ресурси… които ние ги нямаме. А без ресурси социализма рано или късно превръща територията в Куба. Ти в Куба ходил ли си? Аз съм ходил. Няколко пъти. И всеки път се заклевам да не ходя повече…
Пак да подчертая- трето положение няма…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Има трето положение, но то е по-лошо от първите две.
- Турция 

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Кое е хубавото на ЕС?
За ЕС не ми се обяснява, скучни са ми икономическите теми, но без НАТО верно сме загубени.
Дедите ни са били герои да се борят срещу сърби, гърци, турци и румънци, но вече няма нищо общо. От 6 милиона население като махнеш жени, старци и деца, остават под милион мъже в боеготовна възраст 18-40. Половината джендъри или цигани, другата половина нямаме желание да умираме за отечеството и при война ще си бием камшика за чужбина...
Та без НАТО тази територия може да бъде превзета от турците или руснаците точно за ден.
Иска им се, ама няма желание. Още 90те като ги викаха в запаса на учения всеки се скатава както може, защото не им се занимава с глупости.
После се чудят защо няма армия.

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
Leon написа:На мен ми е по-интересно наистина ли има хора, които не са освидетелствани от психиатър и искат да излизаме от ЕС и НАТО, каквато е риториката на "национално отговорните"? Ама без да им плащат конвертируеми рубли или да имат друг финансов интерес. Колкото и да са в лошо състояние тези съюзи, България в момента щеше да е Беларус без тях... или по-зле.
Оттук започна спама

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Да, макар и тясно свързано, нещо се измести леко.
Да, винаги съм го казвал, ПП показаха, че трудно разделят на две магарета сламата. Не знам, не им позволяват ли, некадърни ли са, но извън базиците за тях...просто не се справиха. И аз ще гласувам за тиквата пак(не знам защо масово тука всеки крие, сякаш ще го обесят ако каже и се аргументира някак, дори за Слави да е)просто защото виждам, че нещо прави. Умее да краде, пари от Европа идват. Колебаех се честно казано този път дали да не ида за БСП да пусна, уж нови идеи, но не мога да приема, че старите неща у тях са изчезнали. Колебаех се за пръв път наистина силно да не ида да гласувам. Да се гласува за най-малка партия също е дърво. Според мен, който иска не подкрепям никого или малка партия, по-добре да иде за БСП. Хем ще влезнат, хем ще го играят балансьор. ДПС-тата влизат и двете, дават им 8 на Доган и 6 на Шиши грубо.
Никой гласуващ за Възраждане не съдя, много неща са зле, а те предлагат аргументи срещу тях, макар и нереалистични, чисто популистки, да не кажа чиста пропаганда, но ги разбирам хората.
Нищо не казвате за хванатия да купува за Доган. Оправдават го неговите щото било предизборно и що го хващали да купува точно сега. Е, кога да купува гласове, след изборите ли?
TheDriver написа:dhtj написа:Картинката е елементарна:
Масово има хора, на които работата/прехраната им зависи от ГЕРБ, те затова гласуват за тази партия.
Не са само те. Има много хора които са извън тези зависимости(някои дори бихте ги определили като "умни и красиви"), които също гласуват за ГЕРБ.
За тях корупцията и обръчите от фирми са неизменна част от нашето общество, приели са, че никога няма да се измъкнем от това и съответно не е нещо което ги дразни.
Освен това "общественият договор", който Бойко предлага ги устройва - Обикновенните бачкатори и малки фирмички не ги закачам, останалите плащат рекет. В замяна получавате относителна стабилност на всички процеси в държавата и бавно приближаване към Европа.
Не малък фактор е и наличието на кадри способни да ръководят някаква институция в ГЕРБ.
Извинявайте, но от хората в групата ППДБ(без значение от коя партия) всичко е тотална щета, що се отнася до управление на нещо. Като се почне от най-обикновенни чиновници, мине се през районни кметове, кметове(Терзиев теб гледам) и се стигне до висши държавни постове.![]()
Мен ГЕРБ ме отвръщава по линия на нерационални фактори, но за някой които е готов да преглътне тези неща и гледа животеца му да върви, те са точният избор.
Да, винаги съм го казвал, ПП показаха, че трудно разделят на две магарета сламата. Не знам, не им позволяват ли, некадърни ли са, но извън базиците за тях...просто не се справиха. И аз ще гласувам за тиквата пак(не знам защо масово тука всеки крие, сякаш ще го обесят ако каже и се аргументира някак, дори за Слави да е)просто защото виждам, че нещо прави. Умее да краде, пари от Европа идват. Колебаех се честно казано този път дали да не ида за БСП да пусна, уж нови идеи, но не мога да приема, че старите неща у тях са изчезнали. Колебаех се за пръв път наистина силно да не ида да гласувам. Да се гласува за най-малка партия също е дърво. Според мен, който иска не подкрепям никого или малка партия, по-добре да иде за БСП. Хем ще влезнат, хем ще го играят балансьор. ДПС-тата влизат и двете, дават им 8 на Доган и 6 на Шиши грубо.
Никой гласуващ за Възраждане не съдя, много неща са зле, а те предлагат аргументи срещу тях, макар и нереалистични, чисто популистки, да не кажа чиста пропаганда, но ги разбирам хората.
Нищо не казвате за хванатия да купува за Доган. Оправдават го неговите щото било предизборно и що го хващали да купува точно сега. Е, кога да купува гласове, след изборите ли?

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Последните събития с въпросният депутат, дето го арестуваха за някакви подкупи, според мен това винаги се е случвало в миналото, но явно някой, който знае тези схеми и е знаел за подобни схеми е започнал да ги "оправя", ама не от алтруистични чувства
Сега да видим, дали въпросният ще получи същата присъда, каквато получи онази бивша кметица на Младост в София.
Иначе за НАТО и тн неща, които се изписаха, това всъщност е "прокси" на американците, да държат Европа в някаква зависимост.
Пълни глупости са това, как едва ли не ще сме били завладени от незнам си кой
Още Шарл дьо Гол е казал, след втората световна война "САЩ са зад океана а Англия е остров", визирайки, че трябва Европа да се откъсне от зависимостите на тези две държави и да поеме по собственият си път!
Благодарни сме за унищожаването на нацистите , за жертвите, които са дали в тази война , но както руснаците се оттеглила така трябва да постъпят и американците.
Европа има възможност да има собствен алианс, оръжия, обща армия и тн и сама да си определя ценностите и защитата!

Сега да видим, дали въпросният ще получи същата присъда, каквато получи онази бивша кметица на Младост в София.
Иначе за НАТО и тн неща, които се изписаха, това всъщност е "прокси" на американците, да държат Европа в някаква зависимост.
Пълни глупости са това, как едва ли не ще сме били завладени от незнам си кой

Още Шарл дьо Гол е казал, след втората световна война "САЩ са зад океана а Англия е остров", визирайки, че трябва Европа да се откъсне от зависимостите на тези две държави и да поеме по собственият си път!
Благодарни сме за унищожаването на нацистите , за жертвите, които са дали в тази война , но както руснаците се оттеглила така трябва да постъпят и американците.
Европа има възможност да има собствен алианс, оръжия, обща армия и тн и сама да си определя ценностите и защитата!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Това, че са "пълни глупости" е също маргинално мнение дори тук (в най-близкият съюзник на СССР)... което само по себе си говори достатъчно.
Руснаците не се оттеглиха по собствено желание, а след 45 години студена война просто я загубиха и бяха изгонени.
Руснаците не се оттеглиха по собствено желание, а след 45 години студена война просто я загубиха и бяха изгонени.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes