Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от alx » 12 Сеп 2024, 17:09

enigma написа:Аз за рентакар съм чакал най-дълго на летището в Цюрих - около 2 часа. По принцип на тия офиси по летищата може да има много проблеми, не зависещи само от хората на гишето , и затова ги избягвам . Като пътувам някъде обикновено си запазвам кола с шофьор да ме чака и закара до хотела, после ако ми трябва рентал си взимам от местен офис. Това е най-бързият начин да се измъкнеш от летището…

аз го играя по- различно.. винаги взимам със херц защото съм със president's circle и не ходя на гишета. направо отивам до паркинга и ап-а на телефона ми казва от коя зона да си взема колата. влизам и тръгвам. само ми проверяват документите на изхода от паркинга или преди да влеза в колата...

никога не са ми правили проблеми за детайли по колата нито са я гледали те или аз преди да я взема. може да са малко по- скъпи но са добре смазана машина за по- високите нива на клиентите си...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 12 Сеп 2024, 17:53

Аз правя комбинация от двете, ако има истински херц, взимам от там и не говоря с никой. Това е навсякъде в щатите и по-големите летища в западна европа. По третия свят(което би включвало БГ), гледам да ме возят повече и ако ми трябва кола, ще взема от локален офис(пак херц, ако има).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 12 Сеп 2024, 18:30

Аз с който и от основните провайдъри да е, не съм имал почти никакви проблеми на територията на щатите, на континента, а и на Хаваите също. Случвало се понякога да съм чакал малко повече, но не е било фатално. Освен това понякога ползвам и http://www.turo.com ако ми се кара нещо по екзотично, особено когато съм ваканция.
Обаче чудно ми е по горе колегата като е вдигнал скандал как въобще са го обслужили. То тук тия работи въобще не вървят, всичко става със спокойно говорене и разбиране без повишаване на тон, иначе и най-добронамерените да са и готови да ви влязат в положението ще ви отсвирят и да си гледате работата. Сега в БГ самия персонал навсякъде по гишета и офиси са предимно някави злобни и недоклатени лелки които за щяло и нещяло повишават тон и се дървят та един вид леко върви да им вдигате и на тях скандали, но не и тук. Особено в самолет, че понякога последствията са много сериозни. Лично знам за нашенец който току що се качил на борда и почна да вдига скандали на стюардесите и онези вдигат телефона, на охраната и го свалят от самолета. После въобще не ги интересува, да се оправя сам и да си взима нов билет.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Сеп 2024, 18:40

После въобще не ги интересува, да се оправя сам и да си взима нов билет.
Това ясно , Кобрата дето щипнал по задника Джени Сушито го изкараха сериен изнасилвач . Така че ясно е какво е отношението :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 12 Сеп 2024, 19:03

Аз с обслужващ персонал не се карам никъде по света, някъде може да има ефект, но може да има и неочаквани последици.
Ако някъде имам проблем случайно, кротко и спокойно им обяснявам какво ще се случи в следващите дни ако не видя подобрение. Обикновено се оправят нещата след това…
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Сеп 2024, 19:04

Jordana написа:...

Т.е. да разбирам, че ти си ОК да те барат по задника някакви боксьори? :ok:

peshehodetz написа:...

Като си в Рим, трябва да правиш като римляните... въпреки, че и в Бг много повече може да постигнеш с нормален тон.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 12 Сеп 2024, 20:22

alx написа:
enigma написа:Аз за рентакар съм чакал най-дълго на летището в Цюрих - около 2 часа. По принцип на тия офиси по летищата може да има много проблеми, не зависещи само от хората на гишето , и затова ги избягвам . Като пътувам някъде обикновено си запазвам кола с шофьор да ме чака и закара до хотела, после ако ми трябва рентал си взимам от местен офис. Това е най-бързият начин да се измъкнеш от летището…

аз го играя по- различно.. винаги взимам със херц защото съм със president's circle и не ходя на гишета. направо отивам до паркинга и ап-а на телефона ми казва от коя зона да си взема колата. влизам и тръгвам. само ми проверяват документите на изхода от паркинга или преди да влеза в колата...

никога не са ми правили проблеми за детайли по колата нито са я гледали те или аз преди да я взема. може да са малко по- скъпи но са добре смазана машина за по- високите нива на клиентите си...

И аз така правя през ап-а.

Ама правя и нещо друго.

Когато съм в US или Канада, винаги резервирам най-скъпото :mrgreen:

И после казвам на шефката, пристигнах късно вечерта и тва беше останало.

Тя се хили и вика, вече те знам теб, няма проблем :mrgreen:

ПС. И един път кармата ми го върна. Кацам на Пиърсън много късно, отивам да си взимам Кадилак.

Ама, кОр, забравил съм да си потвърдя резервацията и буквално беше останало едно фиатче 500 и още няква там кола.

Кво да правя, взех фиатчето :lol: 10-тина дни по кръстовищата в Торонто пичовете с големите пикапи ме гледаха, като ГЕЙ :lol: Даже един ми показа среден пръст :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от alekangg » 23 Сеп 2024, 4:28

За пореден път се чудя защо в Америка се купуват коли над 100коня.
80-90-100 е макс в Канада на магистрала за минати 1500км вече.

Над 110-115 не се кара, при ограничение макс 100 което видях, ако ще да е с 3-4 платна. На всякъде си пише какви са глобите, като при превишение с над 50км/ч глобата е 10к канадски долара или 13к лв.

Педерастията и джендърството в Канада/Торонто е издигната в култ без да се бъзикам, чак такова чудо не съм виждал.
Стотици педали навсякъде, голи коремчета и т.н., обаче лозунгите на знамето на джендърите с призив добре дошли се мъдри дори по църквите.

Днес семейството дърти джендъри от най-долните бяха с две деца на по 8-9год, като и на двете по бузите бяха нарисувани джендърските знамена!
Мега горди крачеха хората.

На острова срещу даун таун всички педали си правят нуди плаж, всеки втори с халки по чеповете.
Белите са под 50%, направи чудно.

Иначе езерата са стотици, на места сушата е по-малко от водата, супер много ми хареса.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Сеп 2024, 9:24

Да, за там е нормално, ама то навсякъде отива. Както се писа тука, 70к канадски долара ти дават за да ти платят операцията за смяна на пола. :mhihi:
Глобите вярно са стряскащи. :shock:
А защо вземат големи мотори...защото нямат данъци и безнзина им е евтин. Плюс самите коли са им евтини. Ако едно от тия трите не беше така, нямаше чак толкова да вземат. А реално това е така защото са господстващата империя. Изключвам тия, които си купуват коли да ходят по писти и улични състезания, другите наистина не знаят масово за какво купуват големи коли. Вероятно дилърите умеят да ги убеждават, че не е лошо да има мощност за всеки случай, плюс престижа да имаш по един селски пикап в двора, дори да не ти трябва. Ама на някои им трябва.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 23 Сеп 2024, 12:27

Техните коли, дори да са над 150кс, примерно, не са особено 'изцедени', ако се вземе предвид и работния обем. Говорим за техните марки, нали... Това дава една доста по-голяма дълговечност на мотора и мисля, че и това е бил и един от факторите, за да ги правят така... Освен това, така може да се 'оптимизира' двигателя откъм въртящ момент.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 25 Сеп 2024, 0:48

alekangg написа:Педерастията и джендърството в Канада/Торонто е издигната в култ без да се бъзикам, чак такова чудо не съм виждал.
Стотици педали навсякъде, голи коремчета

На острова срещу даун таун всички педали си правят нуди плаж, всеки втори с халки по чеповете.

супер много ми хареса.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mrgreen:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 27 Сеп 2024, 20:25

Колко от вас си спомнят Цецо Йончев - един от най-великите футболисти на ЦСКА и Националния отбор. Преди доста години вкара голове на Ливърпул и Байерн Мюнхен.

https://www.youtube.com/shorts/Ai36ZuE1jGc
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 30 Сеп 2024, 18:34

От вчера с единия крак в Австрия :mhihi: :mhihi:

Бундестага хареса избора в Австрия!
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 18 Окт 2024, 9:28

Европейска столица, ЕС, Шенген, европейски пари, топ растеж, заплати и имоти не спират да растат, абе топ страна!
Кметството на кварталите Младост-и, бизнес паркове, голяма работа.
Това е където постоянно има хора или където се подават и взимат лични документи.
Освен, че не е пипано от миналия век, почистването е оставено на самотек.
Чистачката от форма скорпио или скорпион си чешеше езика по телефона.
Сигурно много хора, даже няма да забележат състоянието, защото е идентично на много други места у нас и се счита за нещо нормално.
Дали, ако минималната заплата стане 2к лв ще има промяна?

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 18 Окт 2024, 12:56

alekangg написа:Дали, ако минималната заплата стане 2к лв ще има промяна?

Не!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата