Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Море 2024г.?!...
Юни бях в Сицилия, самолет + рент а кар. Бях запазил рано билетите и бяха около 160лв двупосочно до Катания, рент а кара си зависи, аз взех малка въшка и за 3 дни с всички застраховки беше 230лв
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
От Бриндизи до игуменица ферибота с каюта за двама с баня и по хубава закуска беше 218 евро. Тогава нацелих и някаква промоция та имаше около 10-15% дискаунт.
Изпратено от моят SM-S928B с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-S928B с помощта на Tapatalk
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Миналия октомври бях в Крит, полет от Солун в едната посока беше 20-25 евро, 45 мин се лети. Кола под наем (опел корса 2019, мъртвец) ми беше 65 евро за 7 дни. Нощувките бях много евтини, обиколихме целият остров. Мога да кажа, че е прекрасно и е може би едно от най-хубавите места, които съм посещавал. Сезонът им приключва ноември. Октомври беше 26-27 градуса, все още имаше доста туристи, но не ми се видя гъчканица.don_gori написа:А може ли някой да каже примерни цени (които е плащал) , понеже разбира се разгледах някакви опции и със самолети и със фериботи и ми се видя адски скъпо. По принцип в компанията сме фенове на по-дългите трипове и няма някой мрънкащ, така че за всички ще е по-фън да сме с колите.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
И за мен Крит е едно от най-хубавите места около България, дори в Европа и най-доброто от Гърция.
Самолет и кола под наем е перфектната комбинация. Да се кара ден в посока и една нощ кораб или поне 24 часа в посока за мен е безсмислено, а и там се кара с 60-70 на главния път.
Самолет и кола под наем е перфектната комбинация. Да се кара ден в посока и една нощ кораб или поне 24 часа в посока за мен е безсмислено, а и там се кара с 60-70 на главния път.
Благодаря за отговорите колеги, явно не са толкова страшни цените на билетите до там
Иначе от 3те места като че ли най-много искам да отидем на Сицилия, имат невероятни пясъчни плажове което е и основното нещо заради което ходим - хубавите гледки и спокойствието по плажовете. Тази година на Кефалония/Лефкада бяхме на чудни места с една шепа хора ..

Иначе от 3те места като че ли най-много искам да отидем на Сицилия, имат невероятни пясъчни плажове което е и основното нещо заради което ходим - хубавите гледки и спокойствието по плажовете. Тази година на Кефалония/Лефкада бяхме на чудни места с една шепа хора ..

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Крит има по-хубави плажове от Сицилия
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
don_gori написа:Благодаря за отговорите колеги, явно не са толкова страшни цените на билетите до там![]()
Сицилия според мен си заслужава заради скъпите места

Аз бях в Una Hotel Capo Taormina - плаж в скалите буквално…минаваш през пещерни тунели за да стигнеш. Платформи да скачаш в морето, басейн…абе уникално яко място. Обаче голямо дебнене трябва за там и да уцелиш намаление, че цените са грозни

- Двигателист
- Потребител
-
- Кара: TOYOTA
Anthony_J написа:Миналия октомври бях в Крит, полет от Солун в едната посока беше 20-25 евро, 45 мин се лети. Кола под наем (опел корса 2019, мъртвец) ми беше 65 евро за 7 дни. Нощувките бях много евтини, обиколихме целият остров. Мога да кажа, че е прекрасно и е може би едно от най-хубавите места, които съм посещавал. Сезонът им приключва ноември. Октомври беше 26-27 градуса, все още имаше доста туристи, но не ми се видя гъчканица.don_gori написа:А може ли някой да каже примерни цени (които е плащал) , понеже разбира се разгледах някакви опции и със самолети и със фериботи и ми се видя адски скъпо. По принцип в компанията сме фенове на по-дългите трипове и няма някой мрънкащ, така че за всички ще е по-фън да сме с колите.
Моля, да дадеш линк за коли под наем за 10€, че се интересувам, защото под 20€ не намирам. За о.Крит става въпрос.
Лудия.
А на Крит как бихте препоръчали да се направи с нощувките и разходките по различните плажове ?
Гледам острова е адски голям и от най-западната до най-източната част са повече от 400км
На Кефалония не беше проблем и там обикаляхме всеки ден на различни плажове, но пътя в посока беше не повече от 1ч, а тук вече стават по 2-3ч в посока ?
По хотели не ходим, предпочитаме някоя къща с двор и bbq евентуално.
Гледам острова е адски голям и от най-западната до най-източната част са повече от 400км

По хотели не ходим, предпочитаме някоя къща с двор и bbq евентуално.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Като цяло хубавите неща и плажове са в северозападната част на острова, там са и най-хубавите градчета Ханя и Ретимно.
10€ на ден и да има цена, надали е често срещана, но като цяло колите са евтини.
10€ на ден и да има цена, надали е често срещана, но като цяло колите са евтини.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Пиша тук понеже предимно Гърция се обсъжда.
Предложете къде да спра за почивка/нощувка, г/д по средата на пътя. София-Атина с платформа и джип ( ще съм бавен ).
Предложете къде да спра за почивка/нощувка, г/д по средата на пътя. София-Атина с платформа и джип ( ще съм бавен ).
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Това го пътувам редовно с лека кола и спя в Сандански. Не е на средата, но пътят надолу към Атина не го усещам. Пробвал съм и на разни места в Гърция около Катерини и Платамон, но Сандански е най-добре.
I love the sound of V8 in the morning...
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Аз си букнах колата през тези - http://discovercars.com/Двигателист написа:Anthony_J написа:Миналия октомври бях в Крит, полет от Солун в едната посока беше 20-25 евро, 45 мин се лети. Кола под наем (опел корса 2019, мъртвец) ми беше 65 евро за 7 дни. Нощувките бях много евтини, обиколихме целият остров. Мога да кажа, че е прекрасно и е може би едно от най-хубавите места, които съм посещавал. Сезонът им приключва ноември. Октомври беше 26-27 градуса, все още имаше доста туристи, но не ми се видя гъчканица.don_gori написа:А може ли някой да каже примерни цени (които е плащал) , понеже разбира се разгледах някакви опции и със самолети и със фериботи и ми се видя адски скъпо. По принцип в компанията сме фенове на по-дългите трипове и няма някой мрънкащ, така че за всички ще е по-фън да сме с колите.
Моля, да дадеш линк за коли под наем за 10€, че се интересувам, защото под 20€ не намирам. За о.Крит става въпрос.
И понеже усещам неверие, ето и документа:

- Двигателист
- Потребител
-
- Кара: TOYOTA
Anthony_J написа:Аз си букнах колата през тези - http://discovercars.com/Двигателист написа:Anthony_J написа:Миналия октомври бях в Крит, полет от Солун в едната посока беше 20-25 евро, 45 мин се лети. Кола под наем (опел корса 2019, мъртвец) ми беше 65 евро за 7 дни. Нощувките бях много евтини, обиколихме целият остров. Мога да кажа, че е прекрасно и е може би едно от най-хубавите места, които съм посещавал. Сезонът им приключва ноември. Октомври беше 26-27 градуса, все още имаше доста туристи, но не ми се видя гъчканица.don_gori написа:А може ли някой да каже примерни цени (които е плащал) , понеже разбира се разгледах някакви опции и със самолети и със фериботи и ми се видя адски скъпо. По принцип в компанията сме фенове на по-дългите трипове и няма някой мрънкащ, така че за всички ще е по-фън да сме с колите.
И понеже усещам неверие, ето и документа:
Благодаря, за линка! Не е неверие, просто не намирам, а парите не растат по дърветата, затова.
Лудия.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
За колите под наем.
Цената на колегата е много ниска, но все пак има депозит 900€, най-вероятно ще искат кредитна карта.
С колите под наем винаги трябва да се има едно наум с депозитите и допълнителните застраховки, защото често има дертове след като се върне или взимане на пари за минимални драскотини, понякога и за стари.
Аз лично, винаги взимам коли от малки локални фирми по островите, с включена застраховка и без никакъв депозит или с малък, понякога е в кеш.
Цената на колегата е много ниска, но все пак има депозит 900€, най-вероятно ще искат кредитна карта.
С колите под наем винаги трябва да се има едно наум с депозитите и допълнителните застраховки, защото често има дертове след като се върне или взимане на пари за минимални драскотини, понякога и за стари.
Аз лично, винаги взимам коли от малки локални фирми по островите, с включена застраховка и без никакъв депозит или с малък, понякога е в кеш.