Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Море 2024г.?!...

Мнение от Don_Diego » 08 Сеп 2024, 21:31

Юни бях в Сицилия, самолет + рент а кар. Бях запазил рано билетите и бяха около 160лв двупосочно до Катания, рент а кара си зависи, аз взех малка въшка и за 3 дни с всички застраховки беше 230лв
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 08 Сеп 2024, 21:46

От Бриндизи до игуменица ферибота с каюта за двама с баня и по хубава закуска беше 218 евро. Тогава нацелих и някаква промоция та имаше около 10-15% дискаунт.

Изпратено от моят SM-S928B с помощта на Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 09 Сеп 2024, 13:00

don_gori написа:А може ли някой да каже примерни цени (които е плащал) , понеже разбира се разгледах някакви опции и със самолети и със фериботи и ми се видя адски скъпо. По принцип в компанията сме фенове на по-дългите трипове и няма някой мрънкащ, така че за всички ще е по-фън да сме с колите.
Миналия октомври бях в Крит, полет от Солун в едната посока беше 20-25 евро, 45 мин се лети. Кола под наем (опел корса 2019, мъртвец) ми беше 65 евро за 7 дни. Нощувките бях много евтини, обиколихме целият остров. Мога да кажа, че е прекрасно и е може би едно от най-хубавите места, които съм посещавал. Сезонът им приключва ноември. Октомври беше 26-27 градуса, все още имаше доста туристи, но не ми се видя гъчканица.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Сеп 2024, 15:31

И за мен Крит е едно от най-хубавите места около България, дори в Европа и най-доброто от Гърция.
Самолет и кола под наем е перфектната комбинация. Да се кара ден в посока и една нощ кораб или поне 24 часа в посока за мен е безсмислено, а и там се кара с 60-70 на главния път.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 09 Сеп 2024, 17:38

Благодаря за отговорите колеги, явно не са толкова страшни цените на билетите до там :yes:
Иначе от 3те места като че ли най-много искам да отидем на Сицилия, имат невероятни пясъчни плажове което е и основното нещо заради което ходим - хубавите гледки и спокойствието по плажовете. Тази година на Кефалония/Лефкада бяхме на чудни места с една шепа хора .. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Сеп 2024, 18:12

Крит има по-хубави плажове от Сицилия

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 09 Сеп 2024, 19:09

don_gori написа:Благодаря за отговорите колеги, явно не са толкова страшни цените на билетите до там :yes:
Иначе от 3те места като че ли най-много искам да отидем на Сицилия, имат невероятни пясъчни плажове което е и основното нещо заради което ходим - хубавите гледки и спокойствието по плажовете. Тази година на Кефалония/Лефкада бяхме на чудни места с една шепа хора .. :)

Сицилия според мен си заслужава заради скъпите места :lol:
Аз бях в Una Hotel Capo Taormina - плаж в скалите буквално…минаваш през пещерни тунели за да стигнеш. Платформи да скачаш в морето, басейн…абе уникално яко място. Обаче голямо дебнене трябва за там и да уцелиш намаление, че цените са грозни :kuku:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: TOYOTA

Мнение от Двигателист » 09 Сеп 2024, 20:34

Anthony_J написа:
don_gori написа:А може ли някой да каже примерни цени (които е плащал) , понеже разбира се разгледах някакви опции и със самолети и със фериботи и ми се видя адски скъпо. По принцип в компанията сме фенове на по-дългите трипове и няма някой мрънкащ, така че за всички ще е по-фън да сме с колите.
Миналия октомври бях в Крит, полет от Солун в едната посока беше 20-25 евро, 45 мин се лети. Кола под наем (опел корса 2019, мъртвец) ми беше 65 евро за 7 дни. Нощувките бях много евтини, обиколихме целият остров. Мога да кажа, че е прекрасно и е може би едно от най-хубавите места, които съм посещавал. Сезонът им приключва ноември. Октомври беше 26-27 градуса, все още имаше доста туристи, но не ми се видя гъчканица.

Моля, да дадеш линк за коли под наем за 10€, че се интересувам, защото под 20€ не намирам. За о.Крит става въпрос.
Лудия.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 09 Сеп 2024, 21:25

А на Крит как бихте препоръчали да се направи с нощувките и разходките по различните плажове ?
Гледам острова е адски голям и от най-западната до най-източната част са повече от 400км :shock: На Кефалония не беше проблем и там обикаляхме всеки ден на различни плажове, но пътя в посока беше не повече от 1ч, а тук вече стават по 2-3ч в посока ?
По хотели не ходим, предпочитаме някоя къща с двор и bbq евентуално.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 10 Сеп 2024, 6:11

Като цяло хубавите неща и плажове са в северозападната част на острова, там са и най-хубавите градчета Ханя и Ретимно.
10€ на ден и да има цена, надали е често срещана, но като цяло колите са евтини.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 10 Сеп 2024, 6:46

Пиша тук понеже предимно Гърция се обсъжда.
Предложете къде да спра за почивка/нощувка, г/д по средата на пътя. София-Атина с платформа и джип ( ще съм бавен ).
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 10 Сеп 2024, 11:27

Това го пътувам редовно с лека кола и спя в Сандански. Не е на средата, но пътят надолу към Атина не го усещам. Пробвал съм и на разни места в Гърция около Катерини и Платамон, но Сандански е най-добре.
I love the sound of V8 in the morning...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 11 Сеп 2024, 19:27

Двигателист написа:
Anthony_J написа:

Моля, да дадеш линк за коли под наем за 10€, че се интересувам, защото под 20€ не намирам. За о.Крит става въпрос.
Аз си букнах колата през тези - http://discovercars.com/

И понеже усещам неверие, ето и документа:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: TOYOTA

Мнение от Двигателист » 11 Сеп 2024, 20:10

Anthony_J написа:
Двигателист написа:
Anthony_J написа:

Аз си букнах колата през тези - http://discovercars.com/

И понеже усещам неверие, ето и документа:
Изображение

Благодаря, за линка! Не е неверие, просто не намирам, а парите не растат по дърветата, затова.
Лудия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Сеп 2024, 5:38

За колите под наем.
Цената на колегата е много ниска, но все пак има депозит 900€, най-вероятно ще искат кредитна карта.
С колите под наем винаги трябва да се има едно наум с депозитите и допълнителните застраховки, защото често има дертове след като се върне или взимане на пари за минимални драскотини, понякога и за стари.

Аз лично, винаги взимам коли от малки локални фирми по островите, с включена застраховка и без никакъв депозит или с малък, понякога е в кеш.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата