Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от steeN » 06 Сеп 2024, 10:44

Все едно аз да отида да снимам в Максуда и да ти обясня колко е пропаднала Варна... или в някое село нагоре към Добрич, където всичко е опоскано и жителите са от един определен етнос.
Вероятно ти като ходиш във Варна там си прекарваш времето нон стоп. :lol: Просто не си видял достатъчно за да си правиш изводи, плюс че си умишлено тенденциозен, защото очевидно имаш някакви
неприятни изживявяния там, защото си бил на неправилните места, не си знаел как да се държиш и т.н. Някакви истории от типа на тва как са ти вдигнали скандал, че не си оставил 25% бакшиш... това
имаш ли идея колко абсурдно звучи, за някой който живее там... или си се държал грубо или неадекватно и са те хванали за канарче турист :dunno: Аз не помня случай някой да ми е повишавал тон или
да ми е правил какъвто и да е проблем дори в някакви (по техните стандарти) долнопробни дупки като Макдоналдс.

Тези места, които си изброил в северна Калифорния са си туристически дестинации... примерно едно Novato е на 30 мин от Сан Франциско е напълно нормално малко градче, за което не си чувал дори.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Сеп 2024, 11:28

Това с емигрантите които отричат съществуването всичко лошо и изтъкват само хубавото е нещо като реакцията на щрауса предполагам , да си заравя главата в пясъка за да не вижда опасноста тоест тя вече не съществува като не я вижда :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Сеп 2024, 11:54

Да разбирам, че центъра на СФ и Манхатън са еквиваленти на Максуда ли? :help: А за останалите квартали какъв е еквивалента?

В Монтерей не видях нищо туристическо, но нямаше никакви маймуни, дори локални, а и моите приятели живеят там от 15 години, не са туристи, нито работят с туристи.
По тази логика Варна и София също са туристически.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 06 Сеп 2024, 12:06

Да със сигурност (примерно) аквариума там е построен специално за местните жители, а не за туристи :lol: Отново неадекватности.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Сеп 2024, 14:04

alekangg написа:Просто се сравнява избирателно, това е.
С Хамерика, всичко е топ, градинка, катерици, чистота, сигурност, ама това както се каза, в града/селото, зоната и в къщата на големия и преуспяващ алх. Не веднъж е казвал, че имало и мизерия и други неща, но той не ходел там и не си цапал обувките.
Ама като дойдете в Бг ходите навсякъде и си цапате обувките ми се струва, а не седите в някоя резиденция в Банкя или където и да е?

Я идете, понеже май отдавна не сте ходили в централните части на топ градовете в САЩ(без Бостън) и да видим какво има :lol: или сте забравили или не искате да го видите и гледате на другата страна, точно както гледат пътуващите в метрото на умрелите маймуни по земята, а и не само в метрото.
В голямата си част Америка ми прилича на лъскава, но гнила ябълка.
Отиваш в Манхатън, Уол стрийт, това/онова, слизаш в метрото на 100м от там и попадаш в ада, плъхове, хлебарки, дроги, 40 градуса горещина, за 3 мин си вода и т.н. мога да пусна и някоя снимка, ако някой е забравил какво има на 10м под уол стрийт

Аз такава комбинация от лъскаво, известно и скъпо и в същото време мизерно, гнусно и отвратително на куп не съм виждал никъде по света, а мога да кажа, че съм видял много.

Сега има и топ места, ама колко са процентно? Ако не си на 50 мили изолиран от цивилизацията.
За мен едни от най-добрите места за живеене са Monterrey, Pacific grove, Carmel, но както казах това са по-скоро изключения от масата.

Малко случайни мисли…

Говориш като типичния турист. Лошо няма. Болшинството от чужденците които са идвали за месец-два дет се вика остават с такова впечатление. Но Америката за живеене освен ако не си супер тъп и/ или мързелив не е това.

Всички знаят, че в големите градове качествен живот няма. Нормалните Американци живеят в събърбията и прованса и не се мешат с гнилоча дето си видял и които го има в изобилие - факт… но се знае къде е и там нормални хора не ходят. Писал съм го и преди. Не говоря за богатите дето не ходят- те са се обособили в още по- елитни села и със високите цени и данъци са ги затворили на практика за простосмъртни новодомци. Говоря за едно нормално семейство със среден доход в моя щат - $87-100к на година. В града се ходи само по неотложна работа или ако там ти е офиса. Може би и на клуб/ ресторант вечер но хубавите такива често са във събърбията така или иначе.

Мисли го така- ако искаш грубо да прецениш дали един район е ок- в 99% където видиш повече от един електромер или газомер отвън на сградата- не е квото трябва да бъде.

И Калифорния не е Америка. Всяко по- голямо градче е туристическа дестинация и е привлякла съответната паплач и боклуци.

Америка е огромна и разнообразна държава и средния американец не живее както изглежда като дойдеш да я видиш за къс период от време.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Сеп 2024, 14:48

Ще може ли да отговорите на един въпрос, визирам американците.

Защо като в изброените места с утайка и мизерия, цените са тези и кой точно купува там? Утайките или кои?

изображение_2024-09-06_144522296.png

https://www.castle-avenue.com/average-manhattan-new-york-apartment-prices.html

Да не търсите гугъл, 11кв фута са 1кв.м или най-грубо метъра където е лошо, мизерия и т.н. 1квадратен метър кондо имот струва от 15 до 30 к доларес и всичко различно от боксониера е над 1 милион доларес. Има и малко по-евтини апартаменти, ама не са в пъти.
Нещо теорията ви издиша сериозно ми се струва?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от steeN » 06 Сеп 2024, 15:02

Примерно млади хора с огромни заплати, които работят по 100 часа на седмица и нямат избор да не са там, защото трябва да са близо до инфраструктурата на Wall Str и няколко други индустрии, които са концентрирани в NY. След 10на години прегарят и отиват да живеят спокойно примерно в Connecticut или изобщо си бият шута от региона. Вадиш генерализации за неща, които не са ти ясни.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Сеп 2024, 15:06

Веднага ще ти отговоря кой ги купува тези. Жокер- не са нито средно статистически купувачи нито са американци. И са същите които вдигат цените в Калифорния защото купуват за кеш. Името на брокера дето си цитирал също е жокер.

… защото като си крал като изоглавен от майката партия знаеш че в един момент трябва да ги паркираш парите на сигурно. За нещастие на идеологията обаче това означава- при гнилия капитализъм. Във Калифорния тези са още по- голяма напаст… и са много и са като скакалци.

Аз познавам много богати американци. Нито един от тях или средата им не живее в тези кутийки. Всичките такива се купуват от чужденци с цел инвестиция защото не изискват подръжка.

Едит: както каза Стийна има и разбира се професионалисти с високи заплати и без семейства които също са клиенти за такива апартаменти. Но те по мой наблюдения са изключения по- скоро…
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 06 Сеп 2024, 15:29

Наистина темата е интересна и с неочаквани обрати ...Например разбираме че истински амъриканец не може да се види по улиците на големите градове в УСАто защото големите градове са само за туристи и гнилоч паплач плюс емигранти инвеститори с кешовица . Истинския амъриканец живее в пустошта или в селата в обособени резервати недостъпни за простолюдието и ходи у градо само за сол и захар . Няма как да видиш истински амъриканец ако си турист или беден емигрант ...Тоест истински амъриканци има , но никой не ги е виждал :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 06 Сеп 2024, 15:42

А трябваше да разбереш, че това което се популяризира по телевизия и филми, не е това което е живота в същност. Друг пример е Orange County, което по филмите е нещо уникално, в действителност безкрайна решетка от къщи в едно поле... и после следват обясненията, ходих видях и за нищо не става :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 06 Сеп 2024, 16:24

Ако ми казваш че "Совите не са това , което са " ,мисля че това го знае всяко хлапе ... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 06 Сеп 2024, 17:37

steeN написа:Някакви истории от типа на тва как са ти вдигнали скандал, че не си оставил 25% бакшиш...

Пак добре, че само със скандал се е разминал. На някои места такива ги търкалят в смола и перушина и ги пускат по главната улица за назидание :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Сеп 2024, 17:53

Jordana написа:Ако ми казваш че "Совите не са това , което са " ,мисля че това го знае всяко хлапе ... :mhihi:

Америка има много лица. За всекиго по нещо. Има квартали където не си заключват колите защото така и така ще ги разбият да търсят наркоманите нещо дето да продадат за $10 за следващата доза ми поне като е отключена да не трошат. Има и квартали където пак не си заключват колите щото… няма нужда. Има квартали където а Амазон е оставил пакета а е изчезнал. А има и такива дето Амазон пакетите седят подпряни до пощенските кутии и никой не ги пипа цял ден. Има квартали със решетки по прозорците. И такива дето входната врата е широко отворена и вечер като свети вътре като минеш по улицата виждаш хората как са седнали на вечеря…. Има квартали където ако се обадиш на 911 се отзовават след 30 минути… а може и да ти кажат, че нямат ресурс и не могат въобще да дойдат. А има и такива квартали където идват за под 5 минути. Аз като съм имал нещастието да викам бърз помощ са идвали под 5 минути. Най- близката станция за линейките е на 2 мили от старата ми къща….

Та Америка е такава и онакава…
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Сеп 2024, 18:02

steeN написа: Просто не си видял достатъчно за да си правиш изводи, плюс че си умишлено тенденциозен, защото очевидно имаш някакви
неприятни изживявяния там, защото си бил на неправилните места, не си знаел как да се държиш и т.н. Някакви истории от типа на тва как са ти вдигнали скандал, че не си оставил 25% бакшиш... това
имаш ли идея колко абсурдно звучи, за някой който живее там... или си се държал грубо или неадекватно и са те хванали за канарче турист :dunno:

Понеже май не за първи път се споменава, как са ме ебали едва ли не там, да ти кажа, че ходя и пак ще ходя, та освен помията съм видял неща, които ми харесват много, но за тях тук не се коментира така или иначе, Йосемити, Йелоустоун и други подобни.

Аз пък съм чувал за много случаи на недоволни келнери, та не е едно на милион това, но няма значение, явно на теб нещо ти пречи, че се повтаря често.

Мога да разкажа и за най-неадекватната маймуна, която съм виждал някога на гишето за коли под наем на JFK, но пак ще има аа не си разбрал, не е вярно, нищо, че потърпевшите бяхме 5-6 човека, а не само аз.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 06 Сеп 2024, 18:24

Знам, че ставаме банални вече но…. Никой нормален американец не ползва JFK :mhihi:
Другия път лети до Newark

А ето един истински американец показва коя държава е земният рай

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата