Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
По принцип съм слушал и теория, от американец, че тъй като се дават доста лесно рецепти за силни болкоуспокояващи, които водят до пристрастяване... в един момент като им ги спрат, те продължават да са си пристрастени. После започват да си търсят от улицата. Не съм убеден, че е масовия случай, но пък имаше един сериал с един умен доктор и подобна история 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
enigma написа:Всяка държава си има рискове.
И аз не разбирам, то това си е А и Б на тези неща. Не ползваш балкони, високи прозорци, никога вани, малки самолети, топли напитки...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Аз не казвам, че няма проблем в Щатите , ей го и тука до нас един идиот - https://www.sfgate.com/bayarea/article/ ... 741998.php
Но аз лично го виждам като проблем с образование, ценности , психично здраве … В училищата явно има много проблемни деца, с които не се работи или няма правилния подход поради липса на ресурси или ред други причини. И аз имам един познат преподавател в училище , ходил на някакво обучение и му казали да държи консерва боб на подиума , да може да замери стрелеца с нея
Както казах всяка държава си има рискове и особености, всеки има свободата да си прецени какви са му болежките. Който има неприязън към огнестрелни оръжия , определено не е Америка мястото …
Но аз лично го виждам като проблем с образование, ценности , психично здраве … В училищата явно има много проблемни деца, с които не се работи или няма правилния подход поради липса на ресурси или ред други причини. И аз имам един познат преподавател в училище , ходил на някакво обучение и му казали да държи консерва боб на подиума , да може да замери стрелеца с нея

Както казах всяка държава си има рискове и особености, всеки има свободата да си прецени какви са му болежките. Който има неприязън към огнестрелни оръжия , определено не е Америка мястото …
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
Всяка държава си има своите преимущества и недостатъци. До колкото индивида има рудиментарно критично мислене- не е трудно да реши кое работи за него..
Аз лично си мисля, че в Америка при моя начин на живот шанса да пострадам някъде е по- малък от колкото в родината. Изхождам от личен опит. В Щатите никой никога не ми е налитал на бой под никакъв предлог… докато на родната земя два пъти са ми излизали да се разправят с мене след като не съм се “отместил” те да минат. Аз проблеми нямам да ми излизат да се разправят защото обожавам конфликти, но го пиша тука за тезата дет се вика. Ако бях някой блед младеж или дама сигурно щях да си изям шамарите най- малкото- нещо което в Америка се случва много много рядко… до толкова- че на практика съм го виждал само в road rage видеа в тубата…
Аз лично си мисля, че в Америка при моя начин на живот шанса да пострадам някъде е по- малък от колкото в родината. Изхождам от личен опит. В Щатите никой никога не ми е налитал на бой под никакъв предлог… докато на родната земя два пъти са ми излизали да се разправят с мене след като не съм се “отместил” те да минат. Аз проблеми нямам да ми излизат да се разправят защото обожавам конфликти, но го пиша тука за тезата дет се вика. Ако бях някой блед младеж или дама сигурно щях да си изям шамарите най- малкото- нещо което в Америка се случва много много рядко… до толкова- че на практика съм го виждал само в road rage видеа в тубата…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Същото важи и за мене, освен че никак не обичам конфликти.
Но забавното е, че точно в БГ разни лумпени са ми размахвали пищови.
А за рисковете, на мен примерно ми е много лесно да се преместя да живея постоянно в Швайц, където всякакви такива рискове са близо до нулата. Но щом не го правя, явно не е толкова зле в Америка, както някои хора си представят. Ако беше като ЮАР примерно със сигурност щях да се преместя.

Но забавното е, че точно в БГ разни лумпени са ми размахвали пищови.
А за рисковете, на мен примерно ми е много лесно да се преместя да живея постоянно в Швайц, където всякакви такива рискове са близо до нулата. Но щом не го правя, явно не е толкова зле в Америка, както някои хора си представят. Ако беше като ЮАР примерно със сигурност щях да се преместя.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Цъфнали та вързали. С дед бай птп същата работа, по зле сте от Русия дет нали, карат как си искат.
И кво, вървете до по улицата и изведнъж ви скочиха с пищовите... Тцтцтц. Ма то верно Холивуд е в САЩ.
У ww2 са по малко жертвите us арми.
Хм,хм...
Моджо написа:
Цъфнали та вързали. С дед бай птп същата работа, по зле сте от Русия дет нали, карат как си искат.
И кво, вървете до по улицата и изведнъж ви скочиха с пищовите... Тцтцтц. Ма то верно Холивуд е в САЩ.
У ww2 са по малко жертвите us арми.
Повечето от тия gun related deaths са измежду банди и други целенасочени да ти кажа под секрет

За 20+ години в Америка нито ни е вадил пищов някой, нито ме е удрял някой в птп, освен разни дребни на паркинг

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
И аз се чудя как и кой е размахвал пищови, хем идвате за малко в Бг, а в САЩ никога никой.
Дали и поведението в САЩ и в Бг е едно и също от ваша страна?
На мен никой нищо не ми е размахвал никъде по света до сега поне.
Иначе имам позната в Аризона, който случайно се води за най-опасния щат.
Та казвала ми е, че там не се свири колкото и да има защо, понеже може само заради това да излезе някой с пищов. Баси якото ми се струва на мен
Иначе имам позната в Аризона, който случайно се води за най-опасния щат.
Та казвала ми е, че там не се свири колкото и да има защо, понеже може само заради това да излезе някой с пищов. Баси якото ми се струва на мен
alekangg написа:там не се свири колкото и да има защо, понеже може само заради това да излезе някой с пищов. Баси якото ми се струва на мен
… кат се замислиш дали не е всъщност супер яко? Найш ли всъщност колко спокойно се кара в Щатите?
Американците имат един лаф- “an armed society is a polite society”…

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Фойерверк, малко по горе пишеш как са ти вадили пищов... В Европа или там където е.
Банди не банди, тва са фактите. Още по зле, че има банди и сс отряди на смъртта. В твоя щат, град, квартал сигурно не е така, но това важи само за твоя щат, град или квартал. Не изобщо. И ако стрелбите са бандите що бе имате повече загинали на пътя на 100 000 души от Русия? М? Фалоси, тикети, камери, Рамбо полицая и накрая КОР.
И става по-зле, не по-добре. Между другото suicide rate by country можеш да разгледаш, заради Швейцария, не за друго.
То от убаво е такова квото е. Нямам нищо против САЩ, но не е това, което се " рекламира".
.
Банди не банди, тва са фактите. Още по зле, че има банди и сс отряди на смъртта. В твоя щат, град, квартал сигурно не е така, но това важи само за твоя щат, град или квартал. Не изобщо. И ако стрелбите са бандите що бе имате повече загинали на пътя на 100 000 души от Русия? М? Фалоси, тикети, камери, Рамбо полицая и накрая КОР.
И става по-зле, не по-добре. Между другото suicide rate by country можеш да разгледаш, заради Швейцария, не за друго.
То от убаво е такова квото е. Нямам нищо против САЩ, но не е това, което се " рекламира".
.
Хм,хм...
alekangg написа:И аз се чудя как и кой е размахвал пищови, хем идвате за малко в Бг, а в САЩ никога никой.
Някога и ние сме живяли в БГ постоянно. Ама това, което забелязвам даже повече в днешно време там - няма елементарно уважение и нормално човешко отношение в голяма част от хората. Ако някой се държи като говедо с мене… аз никога не търся конфликт, но си отстоявам позицията, независимо дали е в США, БГ или Тимбукту.
За САЩ аз нищо не рекламирам , както казах , който има проблем с оръжията не е за него.
За пътната безопасност - също има много пропуски, но аз нямам особени притеснения сравнени с други страни. Камери между другото няма почти никъде.
Последна промяна enigma на 05 Сеп 2024, 21:20, променена общо 1 път
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
Моджо написа:И ако стрелбите са бандите що бе имате повече загинали на пътя на 100 000 души от Русия?
Щото много повече(почти всички) карат в Щатите и само една трета в рассия - 900/1000 коли на хора в щатите, срещу 361/1000 в раша При почти еднаквия брой жертви на 100К, в щатите е поне 2.5 пъти по-безопасно.
Няма по-приятно място за шофиране от США.
Моджо написа:Фойерверк, малко по горе пишеш как са ти вадили пищов... В Европа или там където е.
Да то отговоря и на теб, понеже се правите на ударени , все едно не знаете, малко ли и при вас разни междусъседски спорове се решават така … и тука ги четем.
90те години едни мутри имаха офис близо до нас и редовно ми запушваха гаража и наглееха. Не се научиха докато единият отиде да преспи в районното един път…

ПП - това за Швейцария ти сериозно ли мислиш, че:
1. Не го знам ?
2. Нещо ще ме уплаши или откаже ако реша да живея там?

Аз като избирам къде да живея не гледам статистики, ами отивам на място и лично проверявам как е положението.
Последна промяна enigma на 05 Сеп 2024, 23:09, променена общо 2 пъти
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
Моджо написа:Фойерверк, малко по горе пишеш как са ти вадили пищов... В Европа или там където е.
.
След дългия си относително успешен престой в тази държава Америка- ме накара да се замисля- дали пък не съм дълбоко заблуден кое как?

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Просто се сравнява избирателно, това е.
С Хамерика, всичко е топ, градинка, катерици, чистота, сигурност, ама това както се каза, в града/селото, зоната и в къщата на големия и преуспяващ алх. Не веднъж е казвал, че имало и мизерия и други неща, но той не ходел там и не си цапал обувките.
Ама като дойдете в Бг ходите навсякъде и си цапате обувките ми се струва, а не седите в някоя резиденция в Банкя или където и да е?
Я идете, понеже май отдавна не сте ходили в централните части на топ градовете в САЩ(без Бостън) и да видим какво има
или сте забравили или не искате да го видите и гледате на другата страна, точно както гледат пътуващите в метрото на умрелите маймуни по земята, а и не само в метрото.
В голямата си част Америка ми прилича на лъскава, но гнила ябълка.
Отиваш в Манхатън, Уол стрийт, това/онова, слизаш в метрото на 100м от там и попадаш в ада, плъхове, хлебарки, дроги, 40 градуса горещина, за 3 мин си вода и т.н. мога да пусна и някоя снимка, ако някой е забравил какво има на 10м под уол стрийт
Аз такава комбинация от лъскаво, известно и скъпо и в същото време мизерно, гнусно и отвратително на куп не съм виждал никъде по света, а мога да кажа, че съм видял много.
Сега има и топ места, ама колко са процентно? Ако не си на 50 мили изолиран от цивилизацията.
За мен едни от най-добрите места за живеене са Monterrey, Pacific grove, Carmel, но както казах това са по-скоро изключения от масата.
С Хамерика, всичко е топ, градинка, катерици, чистота, сигурност, ама това както се каза, в града/селото, зоната и в къщата на големия и преуспяващ алх. Не веднъж е казвал, че имало и мизерия и други неща, но той не ходел там и не си цапал обувките.
Ама като дойдете в Бг ходите навсякъде и си цапате обувките ми се струва, а не седите в някоя резиденция в Банкя или където и да е?
Я идете, понеже май отдавна не сте ходили в централните части на топ градовете в САЩ(без Бостън) и да видим какво има

В голямата си част Америка ми прилича на лъскава, но гнила ябълка.
Отиваш в Манхатън, Уол стрийт, това/онова, слизаш в метрото на 100м от там и попадаш в ада, плъхове, хлебарки, дроги, 40 градуса горещина, за 3 мин си вода и т.н. мога да пусна и някоя снимка, ако някой е забравил какво има на 10м под уол стрийт
Аз такава комбинация от лъскаво, известно и скъпо и в същото време мизерно, гнусно и отвратително на куп не съм виждал никъде по света, а мога да кажа, че съм видял много.
Сега има и топ места, ама колко са процентно? Ако не си на 50 мили изолиран от цивилизацията.
За мен едни от най-добрите места за живеене са Monterrey, Pacific grove, Carmel, но както казах това са по-скоро изключения от масата.