Ток vs дизел vs бензин и как започна всичко
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Ток vs дизел vs бензин и как започна всичко
Сетих се да проверя дали има зарядни станции в хотела в Гърция. Не само няма, ами няма и в селцето. И в другото, където гледах, няма. И в по-другото. Ако бях с електричка, щеше да се налага да влезна във форума. Във форума е пълно със зарядни станции. Или да си избирам дестинацията според станциите.
Sent from my iPhone using Tapatalk

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Не може да бъде, колегите казаха, че не е трудно да съобразиш това като букваш. Вече и туроператорите ще ти казват къде има зарядни, тоест в кои хотели. Щепсел в багажника нямаш ли? Сигурен съм, че щяха да ти разрешат да заредиш от рецепцията като обясниш, че си в безизходица.
Обаче ако ти беше свършил бензина, нямаше кой да ти пусне една туба, нали?
Тоест другият път ти казва колата къде има наблизо ток и ако имаш електричка, ще заредиш там. Щом в три села е нямало, убеден съм, че в четвъртото е имало. Ако и там няма, някой добър човечец ще ти го вкара отзад(нали са на задния калник обикновено зареждачките
)щепсъла като ти го подаде тока от собствената си къща след като ти си носиш щепсел.
Плюс това ти си бил в Гърция, там не са развити както в България ВИП паркингите за Поршета, ъъъъъъъ...зарядните станции.
Извинявам се на колегите с електричките, силно преувеличих с хумора, ама като виден хейтър на сегашните електрички, не се сдържах.

Плюс това ти си бил в Гърция, там не са развити както в България ВИП паркингите за Поршета, ъъъъъъъ...зарядните станции.

Извинявам се на колегите с електричките, силно преувеличих с хумора, ама като виден хейтър на сегашните електрички, не се сдържах.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

Трябва планирането на маршрута да се прави с приложението на теслата, не да звъниш по хотелите.
В краен случай дори да няма зарядна станция, ще ти покаже, че има и Мъск ще прати екип за бързо реагиране да я инсталират преди да стигнеш.
В краен случай дори да няма зарядна станция, ще ти покаже, че има и Мъск ще прати екип за бързо реагиране да я инсталират преди да стигнеш.

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
Ток vs дизел vs бензин и как започна всичко
Като си толкова досетлив може да питаш хотела дали има къде да зареждаш на шуко с мобилната си станция при тях.TNT написа:Сетих се да проверя дали има зарядни станции в хотела в Гърция. Не само няма, ами няма и в селцето. И в другото, където гледах, няма. И в по-другото. Ако бях с електричка, щеше да се налага да влезна във форума. Във форума е пълно със зарядни станции. Или да си избирам дестинацията според станциите.
- Двигателист
- Потребител
-
- Кара: TOYOTA
Да. Мисля, че миналата година в къщата до нас на о.Тасос имаше румънско семейство с някаква Тесла (не им знам моделите). Човека си зареждаше с някакъв кабел включен в мрежата. Беше монофазно. Цяла нощ така. Понякога и просто като паркира си я включваше и през деня. Обикаляше си по острова, не мисля, че зареждането му беше някакъв проблем.
Лудия.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-

И аз това викам, един щепсъл в багажника няма ли да опъне там, ами зарядни по хотели ще търси.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Най практичния вариант за електриките във слабо урбанизираните региони са солари ...Паркираш и отгоре на теслата излиза и се разгъва автоматично соларен панел ....Учудващо е че Маск още не е имплементирал такава технология в тесла . Другия вариант е да си носиш мобилна вятърна турбина , но ако времето е тихо и без вятър ще трябва да и се прави вятър на перката по някакъв начин докато се възбуди батерията на елекрокара ... 

Последна промяна Jordana на 21 Авг 2024, 8:43, променена общо 2 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Аз това лято като бях на Кефалония и Лефкада пак нямаше зарядни станции около нас, но си зареждах колата в къщата, където бяхме отседнали.
Просто като пристигнахме попитах дали има изведени контакти вън някъде около паркоместата и си включвах без проблем, разбира се мъкна с мен един удължител около 30тина метра
Просто като пристигнахме попитах дали има изведени контакти вън някъде около паркоместата и си включвах без проблем, разбира се мъкна с мен един удължител около 30тина метра

- TNT
- младши ентусиаст
-
https://www.megahome.bg/profesionalen-r ... metra-kerg

От много електрички, свършиха разклонителите
"Изчерпана наличност"

От много електрички, свършиха разклонителите

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Абе ще му намерим цаката ние, работата засега отива към много ел. коли. Би било идеално да се движиш и има начин от покрив, от спирачки, от вятърна турбина и още нещо си да събереш достатъчно енергия за да се движиш...почти безплатно.
Данчо, така с разгъване на соларно платно ако си в близост до някой обект от национално значение за военните, няма да те знаят тях ли шпионираш или зареждаш. Ако дойдат викаш "ми свърши тока и спрях да зареждам" и толкова.
Разбира се рискуваш да ти бръкнат и под панела да видят какво има, но няма пълно щастие. Както обичам да казвам, на това тука му викаме Земя, понеже е несъвършено, иначе щяхме да му викаме рай. 
Данчо, така с разгъване на соларно платно ако си в близост до някой обект от национално значение за военните, няма да те знаят тях ли шпионираш или зареждаш. Ако дойдат викаш "ми свърши тока и спрях да зареждам" и толкова.

- TNT
- младши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:от вятърна турбина и още нещо си да събереш достатъчно енергия за да се движиш...почти безплатно.
Хитро е това. Перки на покрива. Даже като караш по-бързо, ще се зареждаш по-мощно. Като на бързо зарядно. Ако ги направиш шарени, ще се кефят и децата

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Знам, че е поредният некадърен трол пост... но това е прасето Макс от една легендарна реклама

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Top Gun Maverick написа:Абе ще му намерим цаката ние, работата засега отива към много ел. коли. Би било идеално да се движиш и има начин от покрив, от спирачки, от вятърна турбина и още нещо си да събереш достатъчно енергия за да се движиш...почти безплатно.
От няколко месеца си зареждам от фотоволтаиците на покрива на къщата и си карам почти на 0лв. В тази ситуация дори не се натоварва електрическата мрежа, както твърдят повечето хора че станат ли масови електричките ше Омрем всички защото няма да има ток

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Какъв километраж трябва да се навърти за да се избие инвестицията в хубава електричка и фотоволтаична система с достатъчна мощност и батерии към нея 

Защо си мислиш че покупка на електрическа кола е вид инвестиция ? Аз не карам чист EV , а Plug-in такъв , колата не съм я взимал с цел инвестиция
А фотоволтаичната сиситема за момента може да не изглежда като добра инвестиция, но кой знае след година-две на къде ще тръгнат нещата

А фотоволтаичната сиситема за момента може да не изглежда като добра инвестиция, но кой знае след година-две на къде ще тръгнат нещата