Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от enigma » 12 Юни 2024, 20:15

alx написа:Кое те учудва? В Атланта бели хора няма (буквално) и тези дето имат акъл независимо от цвета им не ходят.

Колко да няма бели - 38% (ако това е критерий за нещо, щото в Юга има и много райони с бели опасни отрепки). Има си лоши и хубави райони Атланта, вероятно лошите се повече. Но Georgia Tech е там, който си е много хубав университет. Аз лично проблеми с Атланта нямам, освен, че трафикът е ужасен.
Ако ме питаш за опасни градове, където не искам да имам работа - Балтимор , Сейнт Луис, Мемфис, Минеаполис, Канзас Сити.... :D Атланта даже не ми е в топ 10.
Детройт много ме учуди миналата година, уж се водеше много опасен, но даунтаун изглеждаше много добре и безопасно, има значителни подобрения.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Юни 2024, 21:26

Забравих сега за кой град ми говореше една позната, Провидънс ли се казваше, ама имало много гейове. Синът и попаднал там сега, че ще дава $25к за брак с американка заради паспорт защото е със студентска виза там. Ще питам пак за името, ама разправяше втрещяващи за мен случки. Карали колелета по прашки, топките му висяли на единия, грам на никой не му пукало. Влизали в някаква закусвалня някакви, единия държал на каишка другия(буквално)и всякакви такива неща, не ги запомних всичките. Та чак младежът не иска да ходи там защото досега беше няколко месеца в Маями и тия гейове не му понасяли навсякъде така натрапчиви. :mhihi: Никъде не бил виждал подобни неща.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Юни 2024, 21:38

Пак са те хванали за слушател май.

Това с платения брак го има от десетилетия.
Няма проблеми много хора го правят, освен два.
1. Има много проверки дали не е фиктивен.
2. Американката по всяко време може да иска още и още пари, та никой не знае дали ще остане тази цена.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Юни 2024, 21:44

Не знам от кога го има, но аз го знам поне от около 20 години. :mhihi: За проверките също ми е ясно когато едно време гледах и слушах как някой е взел виза. Него може и да го хванат за шаран, дано не, понеже преди години тия проверки включваха внезапни визити у вас, буквално разпити за миналото, за роднини, за общи преживявания, снимки и т.н.
Разбира се винаги може да кажеш, че сега сте се срещнали и сте много влюбени, но тая ако я хванат в лъжа и си признае...жална и майка. :mhihi: За теб не знам защото си чужденец, освен да ти бият шута със забрана, сигурно и нещо друго ще има.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 12 Юни 2024, 22:06

Баси, $25 бинки ли вече е станал фиктивния брак с инфлацията ? По мое време към края на 90-те вървеше около $10к. Даже имаше много случаи в БГ на девойки или юнаци спечелили зелена карта от лотарията съответната страна даваше около $3000 на другия за брак и отиваха заедно на интервю в консулството. Някои обаче не бяха много убедителни, усетиха ги и не им дадоха визи, дори влязоха в някакъв списък да не получават дори туристически визи за доста дълъг период от време за напред. Други обаче минаха и после като пристигнаха в щатите всеки си пое по своя път, но има и такива които след това си останаха заедно, все пак в чужда държава двама е някак си по лесно, особено до момента преди да се появят деца. Даже знам за един пич дето се беше оженил за някаква трета братовчедка и си минаха безпроблемно.
Иначе последно за фиктивен брак с американка лично знам за $15к, един приятел от Казанлък беше платил за такъв, но това е някъде от преди около между 10 и 15 години. Та този още 80-те много мечтаеше да се чупи на запад и понеже беше спасител на Златните се ожени за германка от Щутгарт. В началото на 90-те му беше доста потръгнало, имаха някакъв бизнес, обаче после се изпокараха с жена му. Разведоха се и тя го беше нещо натопила за някакви нарушения, не му даваха германско гражданство и той драпаше да се изнеше към щатите. Знам че дълго време опитваше с лотарията, докато накрая сключи брак. Предполагам че с тази американка го е свързал един друг пич пак от Казанлък избягал също 80-те през Италия в Щатите.
А иначе както казва колегата тази история с фиктивните бракове наистина си е доста рискована.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 12 Юни 2024, 22:22

Да, от тука бая заминаха с всякакви схеми в онези времена. Включително и някои откровени схемаджии. Едните в Сиатъл даже пицария си отвориха, други тираджии станаха, таксиджии и всякакви такива "лесни" неща. На един колега сина му така и не си намери място, таксиджия във Вегас беше, в Чикаго, лимузина кара, после тир, ама бая пари пръснал във Вегас викаше баща му. Много лични истории знам от познати, наистина Америките са много. Едни от там пък се върнаха тук и почнаха да произвеждат...хляб в едно близко село. Доста, доста им потръгна. Един съученик отиде във Вашингтон, хвана се да бачка пътна помощ за един, но видя за какво става дума и си купи своя, после няколко и така. Спасители отидоха бая на бригади и останаха там, абе луда работа. Имам един познат, който пък се плющеше известно време с една руса там от филма Американски пай, забравих и името. Сега се върна тука, някакъв нов турбо ес си купи. Едни други живеят зимата в Тампа, лятото тук и основно на Слънчев бряг, една пицария си имат там и не искат да живеят само в Щатите. Мъжа все викаше, че иска най-доброто(според неговите представи разбира се)от двата свята и да живее и на двете места. Една друга преди години завърши там някаква ченгеджийска сигурност в Чикаго и стана някакъв род полицай, ама не от тия обикновените де. Наистина безброи истории. Аз за какво му викам на Зак, газ за там, трябва да си супер мързелив, болен или луд за да не успееш в САЩ.

Гледах одеве нещо парадоксално по тв. В някакъв малък град в Австрия където имало доста Българи, масово гласували за тая партия новата, схемаджийската. Та жената председател на комисията там по тв каза, че недоумява как може тези хора живеещи на запад, ползващи западните блага и изповядващи начина им на живот там, всъщност да гласуват за абсолютно обратното като идеология на тая партия. :mhihi: Та си викам, сигурно не е чела форума колко такива прилики с действителни лица и събития ще открие. :mhihi: Обичаме вика Северна Корея и искаме в БГ да стане така, но живеем в спокойно градче в Австрия. :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Юни 2024, 22:58

Top Gun Maverick написа:Забравих сега за кой град ми говореше една позната, Провидънс ли се казваше, ама имало много гейове. Синът и попаднал там сега, че ще дава $25к за брак с американка заради паспорт защото е със студентска виза там. Ще питам пак за името, ама разправяше втрещяващи за мен случки. Карали колелета по прашки, топките му висяли на единия, грам на никой не му пукало. Влизали в някаква закусвалня някакви, единия държал на каишка другия(буквално)и всякакви такива неща, не ги запомних всичките. Та чак младежът не иска да ходи там защото досега беше няколко месеца в Маями и тия гейове не му понасяли навсякъде така натрапчиви. :mhihi: Никъде не бил виждал подобни неща.

Провинстаун… точно на върха на кейп код… :) преди КОВИД там имаше и много български студенти… изобщо по целия кейп се чуваше доста българска реч. Сега не го знам как е- тази година не съм ходил.

За Атланта колегата енигма не знам кво е гледал, ама аз съм ходил няколко пъти и бели там не видях. Има страшно скъпи райони около Атланта но самия град е гето.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Юни 2024, 23:12

enigma написа:...

Минеаполис толкова зле ли е станало? Имам много хубави спомени от там, първото място където живях в щатите. В същност, падна един мост докато бях там, ама човек помни само хубавото :).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 12 Юни 2024, 23:17

Е къде да ги видиш белите, в тая жега… работят по офисите :ok:
Друга ми беше мисълта … аз редовно ходя до Georgia Tech, който си е близо до Даунтаун и никога никакви проблеми не съм имал… което не мога да го кажа за посещенията ми до DC примерно… :D

За Минеаполис да, особено след БЛМ и defund the police… то и много други големи градове развалиха , Портланд , Сиатъл…
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Юни 2024, 13:20

Викаш откак негрите откриха, че и на студ могат да търпят, няма спасение от тях. :mhihi: Щом и Сиатъл са налазили...Аляска му е майката. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 13 Юни 2024, 17:29

Аз не мисля, че черните конкретно са проблем, но истината е, че полицията трябва да пипа здраво в тази страна, иначе всички правят каквото си искат. В Сиатъл и Портланд беше някаква анархия, дрога и зомбита навсякъде… сега май се опитват да ги позатегнат малко. А Орегон между другото е може би най-расисткият щат - https://en.m.wikipedia.org/wiki/Racism_in_Oregon

За Аляска много опит нямам освен разни ваканционни места, но по-големите градове също ги водят опасни.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Юни 2024, 18:59

enigma написа:Аз не мисля, че черните конкретно са проблем, но истината е, че полицията трябва да пипа здраво в тази страна, иначе всички правят каквото си искат. В Сиатъл и Портланд беше някаква анархия, дрога и зомбита навсякъде… сега май се опитват да ги позатегнат малко. А Орегон между другото е може би най-расисткият щат - https://en.m.wikipedia.org/wiki/Racism_in_Oregon

За Аляска много опит нямам освен разни ваканционни места, но по-големите градове също ги водят опасни.

Анкоридж е с много висока престъпност като цяло усреднено.

Изобщо големите градове в Америка са кочини. Може би с изключение на Бостън… който по някаква схема успява последните 20 години да преработва гетата около града във скъпи квартали.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 13 Юни 2024, 21:06

Страна мечта! Лошото е, че Европа тръгва по същия път.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 13 Юни 2024, 21:23

alekangg написа:Страна мечта!

Всъщност, да. В хубавите квартали покрай големите градове и като цяло в малките градове, престъпността е нищожна, инцидентна. Един от ефектите на свободна държава, е да има от всичко и за всички и както си го направиш. За мен, това е мечтата, спрямо диктатура или спрямо общо гето, както е все още в БГ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Юни 2024, 21:34

Това наистина е някакъв европейски манталитет на крепостничество. Трябва всички да са в казана, ако излезe някой го дърпат вътре обратно. Трябва да си милионер побе за да излезеш от казана. В щатите летвата е много по-ниска и не съм забелязал някой упорито да те дърпа в казана... въпреки, че последните години почват да учат лоши номера от стария континент.

Европа изобщо не тръгва по-същият път, напротив всяка изминала година правят по-трудно да излезвш от казана.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата