Проблем с заключването на капачката на резервоара
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с заключването на капачката на резервоара
Капачката не се заключва. Разфърлях я и открих че машенката е здрава и ако я заключа, като предвижа лостчето на ръка, после се отключва. Проблема е че напрежението с обратния поляритет за заключване го няма.
Ако някой може да помогне със съвет или да даде насока къде да търся проблема.
Ако някой може да помогне със съвет или да даде насока къде да търся проблема.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
най вероятно кабела е прекъснат някъде ,често срещан проблем по централното при Е36 на годинки .. ще трябва да се проследи и възтанови.
Значи да обясня пак. До машинката отиват само две жици, да ги наречем 1 и 2. Когато се подаде команда за отваряне на жича 1 идва (-) а на 2(+12). При команда за заключване трябва на жица 1 да доиде(+12) а на 2(-). Е да де но точно там е проблема че напрежението на първата команда е ОК а при втората реверсната за отключване няма никакво напрежение.Ако имаше скъсана жица или лоша връзка нямаше да движи в нито една посока а то при сигнал за отключване си работи. А що се отнася до самата машинка тя е здрава, пробвалсам я. Всички други машинки си работят и отключват и заключват. Самотая на капачката мамка и неще. Някой знае ли къде се намира шибаната електроника за централното, щото не ми се свалят всичките кори.
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Всички мотори се управляват заедно - т.е. двете жици, ходят до всички машинки. Щом другите работят, най-вероятно проблема е точно в една от двете жици дето ходи до мотора на капачката. Виж в положението когато работи, на коя жица е минуса и най-вероятно в нея е проблема (предположение). Иначе електрониката е зад жабката - една черна кутия с три куплунга отпред - черен, жълт и зелен.
- valeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11
И аз имах такъв проблем и се наложи да разтвориа машинката за да го отстраня,доста трудно я отворих,швабите си знаят работата
Оказа се механичен проблем,който беше елементарен!

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Indiana написа:Когато заключите колата отвътре заключва ли се и капачката? Аз като заключа отвътре се заключват всички врати и багажника, ама не и капачката, но когато заключа с алармата всичко се подключва?
Добре де, а какъв е смисъла да ти се заключва капачката като си в колата? Да не ти източат бензина на някой светофар ли?

Не, не се шегувам, наистина ми е интересно, според мен няма логика да трябва да се заключва, като си вътре и си я заключил колата

BMW8 написа:Indiana написа:Когато заключите колата отвътре заключва ли се и капачката? Аз като заключа отвътре се заключват всички врати и багажника, ама не и капачката, но когато заключа с алармата всичко се подключва?
Добре де, а какъв е смисъла да ти се заключва капачката като си в колата? Да не ти източат бензина на някой светофар ли?![]()
Не, не се шегувам, наистина ми е интересно, според мен няма логика да трябва да се заключва, като си вътре и си я заключил колата
Е вярно, че няма смисъл

- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Е аз имам същият проблем и за съжаление тук не видях колегата YTY как си го е решил. Моля ако някой има повечко информация по въпроса да я сподели. Благодаря.
- GUFF
- кандидат ентусиаст
-
Ако не да ви помогна, поне да се присъединя към вас!
Отваря, но неиска да заключи машинката. Извадих я и самосиндикално я тествах - работи перфектно. Мисля си - сигурно маншончето пречи нещо да избута навън лостчето, да ама не. Без да я монтрам само я връзвам в куплунга и пак същата история - отваря но неще да затвори. Поне заключение направих, че проблема идва от единият от кабелите
А някой знае ли двете кабелчета от машинката каде отиват? Слизат някаде надолу под багажника ама не ми е много ясно как да ги проследя, или това си е работа на "жичкаджия"...

Отваря, но неиска да заключи машинката. Извадих я и самосиндикално я тествах - работи перфектно. Мисля си - сигурно маншончето пречи нещо да избута навън лостчето, да ама не. Без да я монтрам само я връзвам в куплунга и пак същата история - отваря но неще да затвори. Поне заключение направих, че проблема идва от единият от кабелите

А някой знае ли двете кабелчета от машинката каде отиват? Слизат някаде надолу под багажника ама не ми е много ясно как да ги проследя, или това си е работа на "жичкаджия"...
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Гъфче, като се замисля проблема май не е от жица,
щот ако имаше прекъсната такава (веригата се прекъсва)
и машинката няма да бачка изобщо, нит да отваря, нито да затваря...
Та в този ред, май проблема е в управлението на центр.......
Знам ли, само разсъждавам, до колкото ми се отдава
щот ако имаше прекъсната такава (веригата се прекъсва)
и машинката няма да бачка изобщо, нит да отваря, нито да затваря...
Та в този ред, май проблема е в управлението на центр.......

Знам ли, само разсъждавам, до колкото ми се отдава

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
веднъж само ми се е случвало да заяжда машинката и се получи голям сейр...отивам на бензиностанцията,спирам и отивам навътре като казах колко да ми сипят...връщам се и го гледам тоя седи с маркуча и ме чака
"ела отвори капачето,че аз не мога да се справя..." та си играх с една ножка да го прибутам да отвори

- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
За да стане още по-интересно установих, че ако заключвам през ключалката на багажника всичко си работи (демек и резервоара се заключва) Ако заключвам обаче от някоя от вратите - не.
- ataman
- кандидат ентусиаст
-
и моето купе си заключва резеорвоара само с ключа, алармата неще.
явно настина като заключиш отвътре не затваря резеорвоара и ако алармите са ни вързани за ключалката отвътре...всичко се нарежда
явно настина като заключиш отвътре не затваря резеорвоара и ако алармите са ни вързани за ключалката отвътре...всичко се нарежда

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2