Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Re: Всичко за електрическите автомобили
b_u_b_o написа:Tenata написа:dhtj написа:80ст/кв при 26кв/100км ще излезе че почти карам м3 да го ева???![]()
По-добре мустанг на газ, евал съм ви електричките.
Тихо сега, ще вземат да почнат да вадят калкулаторите.
Ама той нефта трябваше да свърши 1995, ама е!
Пловдив - Боровец - 40 лв. ток 2022, е.аси далаверата! Ама кой ти смята тока, нали е важно да си Зелен лимон, а не Тиква.
Калкулаторите ги извадихте вие да правите чужди сметки на неща които са ви доста далечни...
Сметката е моя, тока е на друг!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Абе......нали има промишлен ток и ток за битови нужди ? И има разлика в цената ?
Кога ще се сетят тока на зарядната станция за фирмени електрички да го направят по-скъп от тока за електрички на физически лица ?
Кога ще се сетят тока на зарядната станция за фирмени електрички да го направят по-скъп от тока за електрички на физически лица ?

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Обществените зарядни станции са на промишлен ток, без значение кой зарежда. Ще продължават ли да се изреждат неподготвени изказвания, тая тема съвсем се скапа. Гледах няколко интересни видеа на тема електрическо придвижване и щях да ги пускам, ама се отказах...нивото е толкова ниско, че няма смисъл.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
b_u_b_o написа:Обществените зарядни станции са на промишлен ток, без значение кой зарежда. Ще продължават ли да се изреждат неподготвени изказвания, тая тема съвсем се скапа. Гледах няколко интересни видеа на тема електрическо придвижване и щях да ги пускам, ама се отказах...нивото е толкова ниско, че няма смисъл.
Има и безплатни. Поне за 10 мога да ти кажа, ама не са пред вас.
Кое не е подготвено, скъпи, не екологични, вторичен пазар на 5+ годишни електрички има няма 5-8%, но за 11 год. толкова.
Чакам поредната петилетката да мине, имам надежда във филантропите.
Темата не се е скапала! Те първа ще се развива.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Tenata написа:Има и безплатни. Поне за 10 мога да ти кажа, ама не са пред вас.
Ко? И безплатните(освен ако не са на някой солар закачени) са на промишлена тарифа най-вероятно, просто тока не го плащаш ти, а някой друг.

Tenata написа:скъпи, не екологични, вторичен пазар на 5+ годишни електрички има няма 5-8%
Грешно, грешно и третото...какъв вторичен пазар искаш като то моделите на над 5г се броят на пръстите на ръцете ми и преди 5+ години си беше страшна екзотика електричката.
dhtj написа:80ст/кв при 26кв/100км ще излезе че почти карам м3 да го ева???![]()
По-добре мустанг на газ, евал съм ви електричките.
Плад-а е средно 4 мили на киловат- 6 километра… 16.5 киловата на 100км… 13.25 лева…
Болта може да стигне 6 мили и повече на киловат… 10 киловата на 100км… 8 лева
В къщи колко ви е тока? 25 стотинки на киловат?
Електричките като разход на пари за 100км не можеш ги пипна в повечето сценарии
… и карман-а така и не ми каза с какво се е опънал на теслата…

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Tenata
- младши ентусиаст
-
b_u_b_o написа:Tenata написа:Има и безплатни. Поне за 10 мога да ти кажа, ама не са пред вас.
Ко? И безплатните(освен ако не са на някой солар закачени) са на промишлена тарифа най-вероятно, просто тока не го плащаш ти, а някой друг.Обществените станции са на фирми, щото дефакто са търговци, няма как да са на потребителски ток...
Tenata написа:скъпи, не екологични, вторичен пазар на 5+ годишни електрички има няма 5-8%
Грешно, грешно и третото...какъв вторичен пазар искаш като то моделите на над 5г се броят на пръстите на ръцете ми и преди 5+ години си беше страшна екзотика електричката.
Няма да размивам темата, нека да остане стегната и градивна, както подобава в авт. форум.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Тука взеха едно канадско ix, трябвало по-мощно зарядно защото цял нощ на ток у тях му показвало на сутринта заряд за 100км.
Иначе вчера като бил зареден и времето не е студно за парно, не е горещо за клима му показвало 400 км. да мине.
Иначе вчера като бил зареден и времето не е студно за парно, не е горещо за клима му показвало 400 км. да мине.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Aко зарежда на 2kW е възможно, на 3 фазен и зареждане със 7/11кW ще е много повече. Имам познат с iX, който го зарежда вкъщи всяка вечер и въпреки, че често пътува няма големи драми с пробега, винаги му стига
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Don_Diego написа:Aко зарежда на 2kW е възможно, на 3 фазен и зареждане със 7/11кW ще е много повече. Имам познат с iX, който го зарежда вкъщи всяка вечер и въпреки, че често пътува няма големи драми с пробега, винаги му стига
едната ми зарядна е 7кв и е на монофазен и няма драми - бушоните не падат все пак е само 32 А
- Don_Diego
- ентусиаст
-
На Х1цата ако я закачиш на монофазен зарежда само с 2kw, обясниха ми че е "спряна" от мерки за безопасност
Вчера гледах статистиката на колата за предния месец...6.8км на бензин и 500+ изцяло на ток. Като пари 70-80лв май, но съм зареждал само няколко пъти вкъщи, все е била на станция на 0.55ст

Вчера гледах статистиката на колата за предния месец...6.8км на бензин и 500+ изцяло на ток. Като пари 70-80лв май, но съм зареждал само няколко пъти вкъщи, все е била на станция на 0.55ст
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Т.е. ако не зареждаш вкъщи (а нощната тарифа скоро отпада), си е като икономично дизелче.
В интерес на истината скоро гледах в някой строителен магазин промоции на соларни панели и батерия... стори ми се, че бая са паднали цените от последния път, в който съм се интересувал. Който живее в къща и особено в слънчевите региони, може да бъде евтинко.
В интерес на истината скоро гледах в някой строителен магазин промоции на соларни панели и батерия... стори ми се, че бая са паднали цените от последния път, в който съм се интересувал. Който живее в къща и особено в слънчевите региони, може да бъде евтинко.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
alx написа:...
13.25 лева при дизел оптимистично 2.77 лв./л. е 4.8л./100км. Което най-добрият случай се равнява на дизелова 2.0 джета, която се кара от бабичка само извънградско.
Страшна скъпотия на несубсидирани пазарни цени... за да караш тотално влакче на ужасите... и идея си нямам защо трябва да се сравянва с Мустанг на газ.
Защо ще разваляш колата изобщо, какво толкова ще спестиш?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Don_Diego
- ентусиаст
-
TNT написа:Т.е. ако не зареждаш вкъщи (а нощната тарифа скоро отпада), си е като икономично дизелче.
Аз лично никога не съм гледал на електричката като опция за безплатно/евтино придвижване. Да изсипеш 100+к за хубава електричка и да обикаляш безплатните станции за мен е малоумно и не го разбирам. За мен плюсовете са други, зареждането е по-скоро минус защото наистина трябва да го премислиш малко и да се подготвиш поне вкъщи за да имаш някакво удобство
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Don_Diego написа:На Х1цата ако я закачиш на монофазен зарежда само с 2kw, обясниха ми че е "спряна" от мерки за безопасност![]()
И в един момент се питаш за какво ти е тоя бензинов мотор в колата, ама как се вика нека да има