Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от steeN » 04 Мар 2024, 23:36

Малката нова Тесла е 42990. За толкова не можеш да караш дори 318и. :mhihi:
А голямата е 51990 изобщо е извън всякакви сравнения, щото за толкова ще караш 318д, а е от калибъра на М3.
Имам чувството, че тук пишат някакви time travelers, които току що са дошли от 2014 година.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 04 Мар 2024, 23:45

Е да ама 318и като го настъпваш с 3000км/ч почва да ти пълни резервоара, а с теслата едвам креташ с 80 и тировете те прескачат и батерията пак не стига да идеш до морето. Или поне така си мислят някои от пишещите в темата. :dunno:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Мар 2024, 0:20

немо написа:или за колко сек. колата му прави 0-100 ?

мисля, че в автомобилен форум 0-100 е едно от най- важните- не? :angel:

Малката нова Модел 3 е по-бавна 0-100 от 330и, което е 2 цилиндъра, и това 0-100, след 100 не знам кое има предимство,

това къде го видя? щото са глупости... 330и на задно е 5.6... на 4х4 е 5.3....

ама остави- аз не го написах да меря това онова а просто обясних защо питам карман-а какво кара.. щото дори бавната тесла 3 не е толкоз бавна та ми стана любопитно :angel: ...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 05 Мар 2024, 0:33

alx написа:
немо написа:или за колко сек. колата му прави 0-100 ?

мисля, че в автомобилен форум 0-100 е едно от най- важните- не? :angel:

Малката нова Модел 3 е по-бавна 0-100 от 330и, което е 2 цилиндъра, и това 0-100, след 100 не знам кое има предимство,

това къде го видя? щото са глупости... 330и на задно е 5.6... на 4х4 е 5.3....

ама остави- аз не го написах да меря това онова а просто обясних защо питам карман-а какво кара.. щото дори бавната тесла 3 не е толкоз бавна та ми стана любопитно :angel: ...

А малкият модел 3 колко е 0-100, защото гледам го пишат към 6.
steeN написа:Малката нова Тесла е 42990. За толкова не можеш да караш дори 318и. :mhihi:
А голямата е 51990 изобщо е извън всякакви сравнения, щото за толкова ще караш 318д, а е от калибъра на М3.
Имам чувството, че тук пишат някакви time travelers, които току що са дошли от 2014 година.

Къде е за тея пари теслата, не в България. 318и започва от 78к, което е по-малко.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Мар 2024, 2:25

Ми като е по-малко що не си вземеш с недостигащите ти пари 320и, което почва от 91800 лв И ПАК е по-бавно и то не просто по-бавно, а с 2 секунди, което е автобуси разстояния.
Освен това ще ти дойде с "ръчки на прозорците" за толкова пари. Добре дошъл в 2024 :ok:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 05 Мар 2024, 9:08

Само децата дет гледат Мат Уотсън в ютюб си мислят че 0-100 е важно :mhihi: Всъщност е най-безмислената характаристика. 80-120 е важното в реалния живот

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Мар 2024, 9:28

И там ДВГ са още по-зле, за тва не го правим на въпрос. Докато кутията се сети да премине от 10та на 3та, докато се вдигне налягането в турбините и т.н... ситуацията вече е приключила. Еле пък ако си говорим за дизел :kuku:
Дори М5/М6 пада по лице като го настъпиш с ниски скорости, въпреки че по клипчетата разправят как "нямало лаг". Няма лаг, само ако впечатленията ти от турбо кола са застинали някъде от времето на Сааб 9000 :mrgreen:

Единственото реално нещо, с което още може да се сравнява като цялостно усещане на тоя етап е голям (5+ литра) атмосферен двигател и то спрямо масовите модели, щото спрямо топ конфигурациите мача е свирен тотално.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 05 Мар 2024, 10:41

steeN написа:Докато кутията се сети да премине от 10та на 3та, докато се вдигне налягането в турбините и т.н... ситуацията вече е приключила. Еле пък ако си говорим за дизел :kuku:

Не го разбрах тва, тия 2те изречения си противоречат малко. Дизела има повече мощност на ниски обороти

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Мар 2024, 10:57

Ако не си го разбрал имаш още доста хляб да изядеш, преди да правиш сакрастични забележки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 05 Мар 2024, 10:59

steeN написа:И там ДВГ са още по-зле, за тва не го правим на въпрос. Докато кутията се сети да премине от 10та на 3та, докато се вдигне налягането в турбините и т.н... ситуацията вече е приключила. Еле пък ако си говорим за дизел :kuku:

Преминаването от "10та на 3та" сякаш е по-малък дисадвантидж отколкото орязания пърофрманс на електричките под определен процент заряд, не мислиш ли? :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 05 Мар 2024, 11:03

steeN написа:Ми като е по-малко що не си вземеш с недостигащите ти пари 320и, което почва от 91800 лв И ПАК е по-бавно и то не просто по-бавно, а с 2 секунди, което е автобуси разстояния.
Освен това ще ти дойде с "ръчки на прозорците" за толкова пари. Добре дошъл в 2024 :ok:

Тройката ще има много повече екстри и само на здравей получавам поне 10% намаление. За мен скоростта не е толкова важна, колкото надеждността. Електричката ме кара като ходя някъде да търся винаги да има зареждане, почивка, трябва зарядна станция, на гости на родители, трябва на 20 минути от нас да в оставя на кауфланд, ако има места и да платя повече от двг.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Мар 2024, 11:09

И с тези 10% най-много да си смениш джантите и пак няма да докараш цената. Какви точно екстри ще има тройката повече? Шарени лампички и разноцветни конци?
Ако карането на ново БМВ е някаква самоцел, сигурно от всякакви дерета може да се донесе вода колко е логично да дадеш толкова пари и нищо да не получиш. Тия неща вървяха през 2014.
Единственото нещо е зареждането. Да ще е тегаво известно време, както всеки нов продукт.

dhtj написа:...

Що, на теб като ти светне резервата ти пълната газ ли раздаваш или караш като баба за да може да стигнеш на бензиностация? Очевидно ако минаваш стотици км на ден не е за теб такава кола.
Ама щото 3 пъти ще отскочиш до морето в година и това го правиш на уникална драма? България е супер малка държава, разстоянията са никакви.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 05 Мар 2024, 11:20

steeN написа:Що, на теб като ти светне резервата ти пълната газ ли раздаваш или караш като баба за да може да стигнеш на бензиностация?

Koгато имаш >800км рейндж, зарядни станции през 20км извънградско и на всеки километър в града и фаст чардж до 100% за минута можеш да си позволиш да даваш газ когато си поискаш, стига да имаш пари. :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Мар 2024, 11:25

Добре, но кой го прави това? Кой кръстосва магистралите по цял ден с цел да раздава газ?
Или по-скоро излизаш събота/неделя за 100-200 км трип? Или какво отиваш на сбирка някъде да пуснеш 5 тегела и ти трябва 800 км рейндж :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 05 Мар 2024, 11:48

steeN написа:Добре, но кой го прави това? Кой кръстосва магистралите по цял ден с цел да раздава газ?
Или по-скоро излизаш събота/неделя за 100-200 км трип? Или какво отиваш на сбирка някъде да пуснеш 5 тегела и ти трябва 800 км рейндж :)

Мм, да, прав си, на почти никого не му трябва 800км рейндж... но и на почти никого не му трябва топ електрическия пърформанс.
330д-то ми само с чип без екологии (стандартно 231 става около 300 коня) си ми беше напълно достатъчно като мощност и ускорение. Около 5 сек 0-100 и сигурно 15-16с 100-200.
Сега съм с хибридно турбо, малко по-бърза е, ама ми е все тая вече, след месец си свикнал и не ти прави впечатление тягата. Щом почти никога при изпреварване не ползвам цялата мощ, значи не ми е нужна. :D

Закрепил съм я сега с нови свещи, алтернатор, акумулатор, стартер, носачи, амортисьори, пружини и ще гледам да изкарам едни последни 100к км от нея, надявам се сравнително безпроблемни и ще я сменям, та отдавна ми се въртят мисли в главата да пусна тема да споделя кво ми се кара и да ви видя мненията...
Понеже не ми се занимава с лагерите и веригите на новите бмвта, нито с ДСГ-тата на ауди, а мерцедесите са ми светеща циганска сергия :lol: ме блазни простотата на електричките и малкото агрегати за трошене и подмяна и се оглеждам и аз в модел 3... И другия вариант е в другата крайност - мустанг гт от "последните"... Нали сега излиза нов, мисля че стария ще поевтинее. :lol: Не знам как ще реша кое от двете ще е, щото нямат нищо общо една с друга, само ако поскъпне тока ще ми улесни избора. :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата