Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от немо » 01 Мар 2024, 9:24

Да, ама на 1/4 миля шамарят наред :lol: и хората се надъхват, макар че този факт няма никакво отношение към ежедневната им употреба.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Мар 2024, 9:25

То и изтърбушен гоУф 1.8 тръц като го надуеш шамари наред, може да си купиш, без пари са вече. :mhihi:

TNT написа:То всеки има и нещо турбо-китайско, но не се самозаблуждавам, че съм взел по-евтиното, щото е по-добро :mhihi:

А бе снощи по магистралата на два пъти гледах как ТИР-ове изпреварват коли от тоя град ЕА :dunno: Много бързи, много батерия, много надалече стигат всичките изглежда :lol:

Аз не разбирам, ама до нас спира едно нещо като много малък Ситроен, колкото кибритена кутийка, беше тъмно, един хубав син цвят, ама като идва отдалеч едно виууууу, все едно съм в някакъв фантастичен филм и слушам космически кораб, обаче от тия лошите, чак настръхнах. И гледам пак с регистрацията от тия градове. :mhihi: Та за какво вие тоя боклук така, някакъв режим предполагам е...ама много гадно беше, предполагам не остана котка наблизо, особено като взе да маневрира и тръгва после. :mhihi: И други съм чувал така от тия градове.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 01 Мар 2024, 10:49

Хахаха, този ситроен е най-уродливата кола след Мултипла. Аз мислех да купя такъв за служебен, защото имат и версия “товарен”. Вместо пасажерското място, има нещо като тезгях, дето може да слагаш товар, щото багажник няма. Някъде към 18 000 лв струваше, мисля.
Иначе аз си взех китайски скутер Vespa Better :mhihi: С едно зареждане минавам 45 км на пълна газ, с 55 км/ч. Има 3 “скорости”, които просто ти ограничават максималната скорост до 25/45/55 км/ч. Честно казано, много съм доволен. За 1000 евро си струва отвсякъде. Дървено е направено всичко, но оригиналната Веспа е 10 000 евро, тъй че…

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 01 Мар 2024, 14:06

TNT написа:То всеки има и нещо турбо-китайско, но не се самозаблуждавам, че съм взел по-евтиното, щото е по-добро :mhihi:

А бе снощи по магистралата на два пъти гледах как ТИР-ове изпреварват коли от тоя град ЕА :dunno: Много бързи, много батерия, много надалече стигат всичките изглежда :lol:

Само на магистралата изпреварвам поршета редовно.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Мар 2024, 14:58

немо написа:Да, ама на 1/4 миля шамарят наред :lol: и хората се надъхват, макар че този факт няма никакво отношение към ежедневната им употреба.

.. ти само на магистрала със 240+ли караш и от бензиностанция до бензиностанция растоянието е 400+ км?

... щото при всички други видове карания 1/4 времето е доста важен елемент :angel:

а за бавното каране - ако всички карахме като както се кара електричка - нямаше да говориме за войната по пътищата- само да вметна...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 01 Мар 2024, 15:34

alx написа:.....
а за бавното каране - ако всички карахме като както се кара електричка - нямаше да говориме за войната по пътищата- само да вметна...

Лошото е, че така карат на магистралата, а в градовете по светофарите са бързаци, особено като видит кола с повече ауспуси, но пък хубавото е, че някой път не виждате, че напред има голяма дистанция :mhihi: :driving:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Мар 2024, 15:46

Lenco написа:
alx написа:.....

Лошото е, че така карат на магистралата, а в градовете по светофарите са бързаци, особено като видит кола с повече ауспуси, но пък хубавото е, че някой път не виждате, че напред има голяма дистанция :mhihi: :driving:

с колко карат на магистралата? със 120? това лошо ли е? аз карам електрички и разни с много ауспуси все с толкоз... 140 ми е бързо и Е бързо за нашите пътища и порядки на поведение на пътя...

за голямата дистанция напред... колко да са бавни? най- бързата тесла модел 3 е $51к ... аудито е $80к а бмв м3 комп е $84300 базови...

така като ги гледам са на кантар що годе, не? няма некви особени бинокли... а и ти кога за последно си купувал рс-ка или м-ка? в момента чакането е минимум 6 месеца... теслата мога да я купя буквално утре...

алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Мар 2024, 16:01

alx написа:с колко карат на магистралата? със 120?

Както написах, ТИР-ове ги изпреварваха. Едното беше бяло БМВ, Х-нещо си, другото не помня. Тировете не карат със 130. Като трябва да караш с 80 на магистралата, щото няма да ти стигне батерията да се прибереш... ебати бъдещето :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 01 Мар 2024, 16:05

Май електрическото бъдеще ще реши автоматично проблемите с превишената скорост. Обаче пък държавите ще изгубят едни глоби, което няма да им хареса, та ще намерят по друг начин да ги изскубят от шофьорите...
Never mistake motion for action...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Мар 2024, 16:09

TNT написа:
alx написа:с колко карат на магистралата? със 120?

Както написах, ТИР-ове ги изпреварваха. Едното беше бяло БМВ, Х-нещо си, другото не помня. Тировете не карат със 130. Като трябва да караш с 80 на магистралата, щото няма да ти стигне батерията да се прибереш... ебати бъдещето :help:

с 80 е бавно да- явно нещо не сметнал :)

и да- "бъдещето" (за момента) изисква да си правиш сметките за пробега... поне следващите 3-5 години предполагам ще е така...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 01 Мар 2024, 16:29

alx написа:...

Не разбираш, не знаеш или се правиш, електричките карат със 120 на магистралата не щот обичат безопасността, а щот се притесняват като ония с диарията дали ще стигнат до вкъщи. По светофарите в градовете обаче са смели и гледат да разстрелват всичко наоколо.
И не, не съм си купувал М-ка или РС, обичам да си сглобявам самоделки пред блока.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Мар 2024, 16:31

alx написа:[... а и ти кога за последно си купувал рс-ка или м-ка? в момента чакането е минимум 6 месеца... теслата мога да я купя буквално утре...

Ами мой приятел поръча в началото на февруари М4 от фейса където ще излиза, писах в темата за новите коли май, април ще е тук.
И честно да ти кажа едното с кеф бих го чакал 6 месеца, другото с отегчение бих го купил "утре".
Последна промяна Top Gun Maverick на 01 Мар 2024, 16:37, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Мар 2024, 16:37

Lenco написа:
alx написа:...

Не разбираш, не знаеш или се правиш, електричките карат със 120 на магистралата не щот обичат безопасността, а щот се притесняват като ония с диарията дали ще стигнат до вкъщи. По светофарите в градовете обаче са смели и гледат да разстрелват всичко наоколо.

да, разбирам те прекрасно... ама аз каквото ти пиша е, че не виждам нищо лошо в това да караш със 120 по магистралата и да разстрелваш на градско... знам, че карат така защото ги е страх за пробега извън града, но мисълта ми беше, че в това няма нищо лошо щото поне аз така си карам по принцип.
алекс
трабант 601с
разни други возила

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Мар 2024, 16:40

Top Gun Maverick написа:
alx написа:[... а и ти кога за последно си купувал рс-ка или м-ка? в момента чакането е минимум 6 месеца... теслата мога да я купя буквално утре...

Ами мой приятел поръча в началото на февруари М4 от фейса където ще излиза, писах в темата за новите коли май, април ще е тук.
И честно да ти кажа едното с кеф бих го чакал 6 месеца, другото с отегчение бих го купил "утре".

ма едното е фън кар а другото е практична кола с елементи на фън- хем така хем иначе :driving:

сега се замислих- ако можех да имам само една кола и избора беше между м5/е63/рс6 и тесла с плад.. така като знам квото знам- щях да грабна теслата...
Последна промяна alx на 01 Мар 2024, 16:45, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 01 Мар 2024, 16:44

И аз не виждам нищо лошо в карането със 120 по магистралата, и аз често карам така ако няма движение, ако има 140+ в лявата, че ми е страшно.
Често пътувам Унгария-Словакия-Чехия, видимо по-богати и уредени държава с в пъти по-малко Тесли, М-ки и РС-и по улиците, има нещо сбъркано.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата