Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Всичко за електрическите автомобили
И защо да им слагат някакви големи мита? Не може ли директно да ги забранят за внос и продажба в ЕС и готово? Пък и китайците какво ги интересува такъв 'малък' пазар от само 500млн. човека? Да си ги продават в Китай и Индия - 3млрд. са !
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Всичко за електрическите автомобили
Ей, то верно ЕС е малък, а Китай и Индия огромни. Бях забравил, че силата на пазара се определя по броя на населението, а не по платежоспособността му. В Китай и Индия дали и 1% от населението някога си е купувало нова кола?
Anthony_J написа:Ей, то верно ЕС е малък, а Китай и Индия огромни. Бях забравил, че силата на пазара се определя по броя на населението, а не по платежоспособността му. В Китай и Индия дали и 1% от населението някога си е купувало нова кола?
със сигурност за китайците- много дръпнаха напоследък.... а 1% от 2.8 милиарда (китай плюс индия) е 28 милиона...

в цяла европа плюс юк на година се продават 11-12 милиона коли

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
ildivvy написа:И защо да им слагат някакви големи мита? Не може ли директно да ги забранят за внос и продажба в ЕС и готово? Пък и китайците какво ги интересува такъв 'малък' пазар от само 500млн. човека? Да си ги продават в Китай и Индия - 3млрд. са !
В момента в който почнеш да бориш пазара с непазарни механизми е въпрос на време да фалираш. Ако не отговарят на стандарти за сигурност може, но да спираш внос защото си неконкурентноспособен не е решението.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Elon Musk says next-gen Tesla Roadster to ship in 2025
https://www.investing.com/news/stock-ma ... al_account
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
b_u_b_o написа:ildivvy написа:И защо да им слагат някакви големи мита? Не може ли директно да ги забранят за внос и продажба в ЕС и готово? Пък и китайците какво ги интересува такъв 'малък' пазар от само 500млн. човека? Да си ги продават в Китай и Индия - 3млрд. са !
В момента в който почнеш да бориш пазара с непазарни механизми е въпрос на време да фалираш. Ако не отговарят на стандарти за сигурност може, но да спираш внос защото си неконкурентноспособен не е решението.
Налагането на мита не е ли 'движение' точно в тази посока?

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Anthony_J написа:Ей, то верно ЕС е малък, а Китай и Индия огромни. Бях забравил, че силата на пазара се определя по броя на населението, а не по платежоспособността му. В Китай и Индия дали и 1% от населението някога си е купувало нова кола?
Иронизирах предни постове, но май не стана много ясно...

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
1% може да не е, ама като Хабселютни стойности в Китай са 2 пъти повече новите коли отколкото в ЕУ. Индия са наполовина на ЕУ.
За 2023. А дали 0,1% са си купили нова кола е се тая за тия дето продават. Важното е колко са продали.
За 2023. А дали 0,1% са си купили нова кола е се тая за тия дето продават. Важното е колко са продали.
Хм,хм...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Много надценявате китайците. Крадат технологии на поразия и пак 90% от продукцията им не става за нищо и това не е само за колите. Прехвалените им телефони на хартия са топ, но като ги ползваш осъзнаваш колко напред са Самсунг и Епъл, например. Това, разбира се, ще се промени с времето, ножицата се затваря, но ако Европа продължава с същия дух, никой няма да им е виновен на местните компании, че ще отпаднат полека от играта.
Never mistake motion for action...
Leon написа:Много надценявате китайците.
китаеца колкото и да го надцениш - все си го подценил всъщност. той прави нещата то а прайс пойнт - един вид може да ти направи боклук за $1 а може да ти направи същото и за $100 и тогава е не по-зле от които и друг да го направи. просто понеже всички са го ударили на печалбарство (там парите са абсолютно всичко- бездуховни материалистични дронове готови да продадат майките си са повечето китайци) и печалбата е в бълването на евтини боклуци а не на качество. не забравяй, че епъл се прави в китай

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Така е, но не са измислени от китайци и контролът не е от китайци. Две много съществени разлики. За парите съм съгласен, че са единствения им бог, доколкото съм имал наблюдения.
Never mistake motion for action...
Leon написа:Много надценявате китайците. Крадат технологии на поразия и пак 90% от продукцията им не става за нищо и това не е само за колите. Прехвалените им телефони на хартия са топ, но като ги ползваш осъзнаваш колко напред са Самсунг и Епъл, например. Това, разбира се, ще се промени с времето, ножицата се затваря, но ако Европа продължава с същия дух, никой няма да им е виновен на местните компании, че ще отпаднат полека от играта.
Имам личен допир до телефон и слушалки. Телефона е от преди ковида, няма бъгове устойчив на падане и екрана още не е надраскан без протектор... слушалките са на няма и година, супер качествен звук, удобни и леки, за момента няма разпад. На същата марка и колонки са с топ качество. Същото не виждам при приятели ползващи продукти на епъл. Та китаеца не е това което беше и не трябва да се подценява. И с темпото което правят коли може в скоро време да са лидери. Не бес помощ на западните производители които откровено се дънят.
Leon написа:Така е, но не са измислени от китайци и контролът не е от китайци. Две много съществени разлики. За парите съм съгласен, че са единствения им бог, доколкото съм имал наблюдения.
контрола е без значение на кого е. ако си в китай контрола е на ккп и който си прави илюзии че държи друг контрола- лъже се.
за измислянето- китайците са хакнали абсолютно всичко и са абсолютно навсякъде. знаят си, че във сферата на развоя толкова си могат и са го адресирали чрез проникване навсякъде и във всичко където има някакъв напредък за да го откраднат.
та както казах- никога не са за подценяване.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
morrog написа:Leon написа:Много надценявате китайците. Крадат технологии на поразия и пак 90% от продукцията им не става за нищо и това не е само за колите. Прехвалените им телефони на хартия са топ, но като ги ползваш осъзнаваш колко напред са Самсунг и Епъл, например. Това, разбира се, ще се промени с времето, ножицата се затваря, но ако Европа продължава с същия дух, никой няма да им е виновен на местните компании, че ще отпаднат полека от играта.
Имам личен допир до телефон и слушалки. Телефона е от преди ковида, няма бъгове устойчив на падане и екрана още не е надраскан без протектор... слушалките са на няма и година, супер качествен звук, удобни и леки, за момента няма разпад. На същата марка и колонки са с топ качество. Същото не виждам при приятели ползващи продукти на епъл. Та китаеца не е това което беше и не трябва да се подценява. И с темпото което правят коли може в скоро време да са лидери. Не бес помощ на западните производители които откровено се дънят.
+1
Абсолютно същото и при мен.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
То всеки има и нещо турбо-китайско, но не се самозаблуждавам, че съм взел по-евтиното, щото е по-добро
А бе снощи по магистралата на два пъти гледах как ТИР-ове изпреварват коли от тоя град ЕА
Много бързи, много батерия, много надалече стигат всичките изглежда 

А бе снощи по магистралата на два пъти гледах как ТИР-ове изпреварват коли от тоя град ЕА