Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от ildivvy » 28 Фев 2024, 20:58

И защо да им слагат някакви големи мита? Не може ли директно да ги забранят за внос и продажба в ЕС и готово? Пък и китайците какво ги интересува такъв 'малък' пазар от само 500млн. човека? Да си ги продават в Китай и Индия - 3млрд. са !
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Всичко за електрическите автомобили

Мнение от Anthony_J » 28 Фев 2024, 21:14

Ей, то верно ЕС е малък, а Китай и Индия огромни. Бях забравил, че силата на пазара се определя по броя на населението, а не по платежоспособността му. В Китай и Индия дали и 1% от населението някога си е купувало нова кола?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Фев 2024, 21:26

Anthony_J написа:Ей, то верно ЕС е малък, а Китай и Индия огромни. Бях забравил, че силата на пазара се определя по броя на населението, а не по платежоспособността му. В Китай и Индия дали и 1% от населението някога си е купувало нова кола?

със сигурност за китайците- много дръпнаха напоследък.... а 1% от 2.8 милиарда (китай плюс индия) е 28 милиона... :bchug:

в цяла европа плюс юк на година се продават 11-12 милиона коли :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 28 Фев 2024, 22:12

ildivvy написа:И защо да им слагат някакви големи мита? Не може ли директно да ги забранят за внос и продажба в ЕС и готово? Пък и китайците какво ги интересува такъв 'малък' пазар от само 500млн. човека? Да си ги продават в Китай и Индия - 3млрд. са !

В момента в който почнеш да бориш пазара с непазарни механизми е въпрос на време да фалираш. Ако не отговарят на стандарти за сигурност може, но да спираш внос защото си неконкурентноспособен не е решението.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 28 Фев 2024, 23:14

Elon Musk says next-gen Tesla Roadster to ship in 2025

https://www.investing.com/news/stock-ma ... al_account
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 29 Фев 2024, 9:30

b_u_b_o написа:
ildivvy написа:И защо да им слагат някакви големи мита? Не може ли директно да ги забранят за внос и продажба в ЕС и готово? Пък и китайците какво ги интересува такъв 'малък' пазар от само 500млн. човека? Да си ги продават в Китай и Индия - 3млрд. са !

В момента в който почнеш да бориш пазара с непазарни механизми е въпрос на време да фалираш. Ако не отговарят на стандарти за сигурност може, но да спираш внос защото си неконкурентноспособен не е решението.

Налагането на мита не е ли 'движение' точно в тази посока?

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 29 Фев 2024, 9:31

Anthony_J написа:Ей, то верно ЕС е малък, а Китай и Индия огромни. Бях забравил, че силата на пазара се определя по броя на населението, а не по платежоспособността му. В Китай и Индия дали и 1% от населението някога си е купувало нова кола?

Иронизирах предни постове, но май не стана много ясно...

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 29 Фев 2024, 12:44

1% може да не е, ама като Хабселютни стойности в Китай са 2 пъти повече новите коли отколкото в ЕУ. Индия са наполовина на ЕУ.
За 2023. А дали 0,1% са си купили нова кола е се тая за тия дето продават. Важното е колко са продали.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 29 Фев 2024, 15:44

Много надценявате китайците. Крадат технологии на поразия и пак 90% от продукцията им не става за нищо и това не е само за колите. Прехвалените им телефони на хартия са топ, но като ги ползваш осъзнаваш колко напред са Самсунг и Епъл, например. Това, разбира се, ще се промени с времето, ножицата се затваря, но ако Европа продължава с същия дух, никой няма да им е виновен на местните компании, че ще отпаднат полека от играта.
Never mistake motion for action...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Фев 2024, 15:49

Leon написа:Много надценявате китайците.

китаеца колкото и да го надцениш - все си го подценил всъщност. той прави нещата то а прайс пойнт - един вид може да ти направи боклук за $1 а може да ти направи същото и за $100 и тогава е не по-зле от които и друг да го направи. просто понеже всички са го ударили на печалбарство (там парите са абсолютно всичко- бездуховни материалистични дронове готови да продадат майките си са повечето китайци) и печалбата е в бълването на евтини боклуци а не на качество. не забравяй, че епъл се прави в китай :) много от японските марки се правят и те в китай.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 29 Фев 2024, 15:52

Така е, но не са измислени от китайци и контролът не е от китайци. Две много съществени разлики. За парите съм съгласен, че са единствения им бог, доколкото съм имал наблюдения.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от morrog » 29 Фев 2024, 16:06

Leon написа:Много надценявате китайците. Крадат технологии на поразия и пак 90% от продукцията им не става за нищо и това не е само за колите. Прехвалените им телефони на хартия са топ, но като ги ползваш осъзнаваш колко напред са Самсунг и Епъл, например. Това, разбира се, ще се промени с времето, ножицата се затваря, но ако Европа продължава с същия дух, никой няма да им е виновен на местните компании, че ще отпаднат полека от играта.

Имам личен допир до телефон и слушалки. Телефона е от преди ковида, няма бъгове устойчив на падане и екрана още не е надраскан без протектор... слушалките са на няма и година, супер качествен звук, удобни и леки, за момента няма разпад. На същата марка и колонки са с топ качество. Същото не виждам при приятели ползващи продукти на епъл. Та китаеца не е това което беше и не трябва да се подценява. И с темпото което правят коли може в скоро време да са лидери. Не бес помощ на западните производители които откровено се дънят.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Фев 2024, 16:37

Leon написа:Така е, но не са измислени от китайци и контролът не е от китайци. Две много съществени разлики. За парите съм съгласен, че са единствения им бог, доколкото съм имал наблюдения.

контрола е без значение на кого е. ако си в китай контрола е на ккп и който си прави илюзии че държи друг контрола- лъже се.

за измислянето- китайците са хакнали абсолютно всичко и са абсолютно навсякъде. знаят си, че във сферата на развоя толкова си могат и са го адресирали чрез проникване навсякъде и във всичко където има някакъв напредък за да го откраднат.

та както казах- никога не са за подценяване.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 29 Фев 2024, 22:46

morrog написа:
Leon написа:Много надценявате китайците. Крадат технологии на поразия и пак 90% от продукцията им не става за нищо и това не е само за колите. Прехвалените им телефони на хартия са топ, но като ги ползваш осъзнаваш колко напред са Самсунг и Епъл, например. Това, разбира се, ще се промени с времето, ножицата се затваря, но ако Европа продължава с същия дух, никой няма да им е виновен на местните компании, че ще отпаднат полека от играта.

Имам личен допир до телефон и слушалки. Телефона е от преди ковида, няма бъгове устойчив на падане и екрана още не е надраскан без протектор... слушалките са на няма и година, супер качествен звук, удобни и леки, за момента няма разпад. На същата марка и колонки са с топ качество. Същото не виждам при приятели ползващи продукти на епъл. Та китаеца не е това което беше и не трябва да се подценява. И с темпото което правят коли може в скоро време да са лидери. Не бес помощ на западните производители които откровено се дънят.

+1
Абсолютно същото и при мен.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Мар 2024, 9:11

То всеки има и нещо турбо-китайско, но не се самозаблуждавам, че съм взел по-евтиното, щото е по-добро :mhihi:

А бе снощи по магистралата на два пъти гледах как ТИР-ове изпреварват коли от тоя град ЕА :dunno: Много бързи, много батерия, много надалече стигат всичките изглежда :lol:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата