Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Re: Всичко за електрическите автомобили
Зависи, зависи.
От време на време има двг коли, на които не им се сменят мотори, лагери или даже вериги. Е, вече бмв не са от тях де.
Бтв, каква е цената на голямата батерия за модел 3 и горе-долу колко км кара, някой знае ли?
От време на време има двг коли, на които не им се сменят мотори, лагери или даже вериги. Е, вече бмв не са от тях де.

Бтв, каква е цената на голямата батерия за модел 3 и горе-долу колко км кара, някой знае ли?
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

На A8цата като счупи W12-та с работата в официален сервиз стъпи на 20к... 6.0 W12 двигател, напълно оборудван от-до
50к съм виждал цена само за агрегат на AMG, но там са hand-build и донякъде е нормално да са им толкова завишени цените

Цените от тази картинка са нереалистични, нещо като онова инфо с катерпилара дето трябвало да премести цяла планина за да изкопае материалите за батерия на тесла.
Пропагандата върви и в двете посоки.

3186 написа:Цените от тази картинка са нереалистични, нещо като онова инфо с катерпилара дето трябвало да премести цяла планина за да изкопае материалите за батерия на тесла.Пропагандата върви и в двете посоки.
Да не говорим, че сравняват модел 3 с а6 , при положение, че еквивалента е а4
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Всичко за електрическите автомобили
Това само ще ускори появяването на фирми, които рециклират батерии. Пазарът ще се завърти като се натрупат достатъчно такива коли. Нормално early adopters да плащат висока цена. То и тенекеджии не е имало в началото на автомобилната революция... топлата вода 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Не помня, дали някой го написа тук, но ми харесва идеята на ел. колите да им направят класове на енергийна ефективност и да им слагат табелки A+, А, B, и т.н. като на бялата и черната техника 

I love the sound of V8 in the morning...
Don_Diego написа::OT: Тия 50к лв за ремонт в коя вселена са?![]()
На A8цата като счупи W12-та с работата в официален сервиз стъпи на 20к... 6.0 W12 двигател, напълно оборудван от-до
50к съм виждал цена само за агрегат на AMG, но там са hand-build и донякъде е нормално да са им толкова завишени цените
мога съвсем отговорно да ти кажа, че на сл65 мотора е $65к... само мотора и доставката. труда е отгоре. по спомени с/сл/е55 мотора компресирания беше $40к около 2010та... при положение, че целите коли бяха по $75к примерно нови..
та по тия числа- w12 мотора на авди предполагам че е около $40-45к.. за 20к лева мисля, че в сервиза ще ти сменят свещите дет се вика...
та не знам в коя вселена, ама цените на големите немски мотори са от друга вселена със сигурност...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Най-обичам друг да знае колко съм платил
Факт, стартираха със сума около 50к лв за целия ремонт, но след скандал и оплакване до Германия сумата беше редуцирана до въпросните 20 или 22…като имам време може би ще успея да изровя фактурата

Факт, стартираха със сума около 50к лв за целия ремонт, но след скандал и оплакване до Германия сумата беше редуцирана до въпросните 20 или 22…като имам време може би ще успея да изровя фактурата
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Нов двигател ли ти сложиха или ремонтираха стария? Щото има огромна разлика. Горе се говори за смяна с нов.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Има и огромна разлика дали не са сложили само нов блок или изцяло оборудван мотор...

Don_Diego написа:Най-обичам друг да знае колко съм платил![]()
![]()
най- обичам да ми казват колко струват нови окомплектовани 12 цилиндрови мотори (лонг блокс) като тоя филм сценария съм го писал аз, режирал съм го и съм играл и лошите и добрите герои

помсъртно за 50к лева w12 мотор нов не можеш да купиш - нито сега нито преди 20 години. ако са ти поправили мотора или са ти взели нов блок и са му присадили повечето стари части- може. ама нов мотор комплектован мотор както казваш- абсурд.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Anthony_J написа:Нов двигател ли ти сложиха или ремонтираха стария? Щото има огромна разлика. Горе се говори за смяна с нов.
Дойде един голям дървен контейнер, в който имаше цял мотор вътре защото оригиналния беше на салата. Доколкото помня май само дреболии, катализатори и течности доплащах. Пак казвам имаше голяма разправия с дилъра и централния офис на марката защото колата беше на 6 години и 110к км с безупречна сервизна история.
Предполагам тоя мотор(дори окомплектован) са го слагали с дни. Тук поне електричките печелят с plug&play батериите. С моторите също не е много по-различно.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
steeN написа:Това само ще ускори появяването на фирми, които рециклират батерии. Пазарът ще се завърти като се натрупат достатъчно такива коли. Нормално early adopters да плащат висока цена. То и тенекеджии не е имало в началото на автомобилната революция... топлата вода
Рециклиране и ремонт са 2 различни неща. При повредена батерия , вследствие на ПТП или друг инцидент какво може да се направи, освен подмяна с нова не знам. Бях попаднал на статия , в която пишеше ,че германски застрахователи отказват да правят застраховка на ел. коли от ВАГ групата поради висок риск за тотал щета на батерията при инцидент. А колко дълъг би бил филма при БГ застраховател не ми се мисли....
Ако тепърва трябва да се открива любимата ти "топла вода" за такива случаи ....има голям проблем.
Така е, да !Нормално early adopters да плащат висока цена.
Тенекеджии не знам колко е имало в началото на автомобилната революция , но знам , че автомобилите от преди половин век ( и повече) са били много по ремонтно пригодни, просто защото все още не е имало "чупи се-хвърляш-купуваш ново" . За добро или за лошо.
п.п.Чувал ли си за РЕМОНТ на основни и/или биелни лагери?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....