Windiws Vista
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Windiws Vista
Абе доста време мина вече откакто излезна, към 2 седмици а още не мога да намеря някой пълен рилийз...или не търся където трябва? Някой знае ли от къде може да се дръпне пълна версия дето да не е бета? Айде че ми писна от тва хр 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Батка, то скоро ше излиза SP1, ти още пълния рилийз не можеш да намериш
Дори Retail-а се появи.... виж по торентите, има колкото искаш 

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Дай един линк айде, аз от тука мога да тегля само от бол.бг и арената, в арена мисля че има някъв ама не ми се струва много сигурен...

- Mollov
- Мародератор
-
http://www.arenabg.com//download.php?id ... DN.torrent - това е по-ново, но сигура не е последния build, който го има в момента...
http://www.arenabg.com//download.php?id ... ta.torrent - това е RTM(Release to Manufacturing) версията, която се разпространява и в момента...
Която и от двете да избереш, после си пусни един Update и си готов
http://www.arenabg.com//download.php?id ... ta.torrent - това е RTM(Release to Manufacturing) версията, която се разпространява и в момента...
Която и от двете да избереш, после си пусни един Update и си готов

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Ма на тва второто пише WinBeta? Тва що ме притеснява?
Пък и гледам и двете са пускани декември, а тя официялно излезна на 30 януари доколкото знам?

- Mollov
- Мародератор
-
Retail-а се появи официално на 30-ти януари, да... само че самия "софтуер" е готов от доста преди това...
OEM-а го пуснаха още декември
А WinBeta е името на рилийзъра.... не означава, че е beta

А WinBeta е името на рилийзъра.... не означава, че е beta

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Аз инсталирах за проба ето това:
Работи перфектно! Обаче после си взех една звукова карта на криейтив и се върнах обратно на ХР, че драйверите са само за него. Иначе вградения звук си работи под виста. Трябва да ви е ясно, че ще трябва да мине поне още половин година (ако не и цяла), преди повечето от нещата да се изгладят. Иначе интерфейсът е много красив и като пуснах обратно ХР-то, все едно се върнах в каменната ера
Honzik написа:http://www.arenabg.com//download.php?id=64055&name=MICROSOFT.WINDOWS.VISTA.ENTERPRISE.EDITION.X86.VOL-MSDN.torrent
Работи перфектно! Обаче после си взех една звукова карта на криейтив и се върнах обратно на ХР, че драйверите са само за него. Иначе вградения звук си работи под виста. Трябва да ви е ясно, че ще трябва да мине поне още половин година (ако не и цяла), преди повечето от нещата да се изгладят. Иначе интерфейсът е много красив и като пуснах обратно ХР-то, все едно се върнах в каменната ера

It's not who You are, it's who You know...
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
logout написа:Аз инсталирах за проба ето това:Honzik написа:http://www.arenabg.com//download.php?id=64055&name=MICROSOFT.WINDOWS.VISTA.ENTERPRISE.EDITION.X86.VOL-MSDN.torrent
Гледам, че ги разбираш и си тествал.. вярно ли е, че тряя минимум гигабайт и половина рам за да върви както хп'то си върви на 512ка?
- Mollov
- Мародератор
-
Ами не точно.... по-скоро разликата е около х2... т.е. 512 за XP и 1GB за Vista.... и за комфортна работа съответно 1GB и 2GB...
Просто с тия всичките нови глезотии няма как да не му трябва RAM на Vista...
logout - и така е, и не е така... в момента правя разни тестове под Vista и гледам, че за 5-6 месеца са изчистили доста неща... и игри и програми си вървят много добре... дали има разлика в производителността ще разбера тия дни, ама Vista ше е добра OS... но определено не е за слаби машини...
между другото - има разлика между Vista Starter Edition и Vista Ultimate... поне като необходима RAM за нормална работа
там като я инсталирате и като не му дадете ключ и ви дава всичките възможности.. честно казано, ако не ви трябват глезотиите на Ultimate или Business версията, направо слагайте Home... 

logout - и така е, и не е така... в момента правя разни тестове под Vista и гледам, че за 5-6 месеца са изчистили доста неща... и игри и програми си вървят много добре... дали има разлика в производителността ще разбера тия дни, ама Vista ше е добра OS... но определено не е за слаби машини...
между другото - има разлика между Vista Starter Edition и Vista Ultimate... поне като необходима RAM за нормална работа

- logout
- старши ентусиаст
-
Ами... честно казано Вистата ми се видя, че работи изключително пъргаво. Е, все пак съм с доста нови железа: "Ядро 2 Двойно"
и 2 гиги рамец. Но имам чувството, че зарежда по-бързо от ХР-то. А и инсталацията беше само 20 минути. Абе красота, но за домашна машина. Силно ме съмнява, че на някакъв специализиран хардуер ще проработи добре... Въпреки че ядрото е на вин 2003 сървър, много неща са променени драстично. За потребителя обаче това е без значение, каква технология стои отдолу. На старата машина обаче няма да качвам Виста. Красива ОС, но.... козата си сака пръч
Требва си мощна машина, за да се кефите максимално.

- Mollov
- Мародератор
-
Ядрото определено не е на Win2003.... ново е... може и да има нещо останало, ама не е много...
А Vista наистина работи по-добре от XP на по-яка машина... т.е. на мощна машина ще работи по-добре.... ма усавършенствано управление на ресурсите,, логично е
Все едно да се чудиш що XP работи по-добре с 1GB RAM от WinME/98 примерно
С яка машина ще е по-добре, със слаба - по-зле... като гледам Microsoft се напъват яко за драйверите, така че до няколко месеца предполагам, че ще са направили база с драйвери поне колкото на XP... пък и нали е нова OS, ще натискат всички да разписват драйвери
А Vista наистина работи по-добре от XP на по-яка машина... т.е. на мощна машина ще работи по-добре.... ма усавършенствано управление на ресурсите,, логично е

С яка машина ще е по-добре, със слаба - по-зле... като гледам Microsoft се напъват яко за драйверите, така че до няколко месеца предполагам, че ще са направили база с драйвери поне колкото на XP... пък и нали е нова OS, ще натискат всички да разписват драйвери

- logout
- старши ентусиаст
-
Honzik написа:Ядрото определено не е на Win2003.... ново е... може и да има нещо останало, ама не е много...
Всъщност, когато МС са започнали разработката на Виста, наистина са започнали с ново ядро. Обаче след множество неудачи решават да се върнат към нещо изпитано, щото се вижда, че новото не върви. На практика няколко години отиват почти на вятъра. Така че зарязват WinFS-а например и някои други неща, взимат ядрото на 2003 сървър и почват да "мажат" отгоре. Въпреки това са се справили доста успешно със задачата. Обаче няколко месеца преди крайния рилийз решават да сменят фундаментално аудиосистемата. На практика дайрект3Д вече не се поддържа, а само OpenAL. Ето защо новите карти на криейтив (и не само техните) имат проблеми с драйверите. Видео системата също е претърпяла множество промени с прословутия AeroGlass (това, дето прави Виста толкова красива). DirectX версията във Виста вече е 10.0 Интересното обаче е, че драйверите на ATI при мен работят перфектно. За Невидия незнам какво е положението. Дъното ми е Интелско (т.е. производителят си е Интел) и HD аудиото работи без проблеми, както и гигабитовата вградена мрежа. Но това е естествено, понеже всички знаем за Wintel

- Mollov
- Мародератор
-
Аз тия работи ги знам, ма е хубаво, че ги разписа...
А драйверите на ATI са в по-слаба форма от тези на NVIDIA... поне за момента... в някои случаи бета версията е по-добра от "официалната"... а за WinFS.. то беше почти веднага ясно, че няма да стане... ма от M$ са упорити..
Но е много яко да пуснеш Fraps и да гледаш в "2D" как ти показва кадрите...
но пък и Aero-то винаги можеш да го спреш и да си заприлича на добрия стар WinXP.... само че лачен "отдолу"
Но най-веселото за мен беше, когато разбрах, че всъщност идва САМО с DX10.... и няма DX9.... и пускаш некви игри... ма не тръгват.... викам егати.... и после като качих по-нова дистрибуция на 9.0c и нещата заспаха

А драйверите на ATI са в по-слаба форма от тези на NVIDIA... поне за момента... в някои случаи бета версията е по-добра от "официалната"... а за WinFS.. то беше почти веднага ясно, че няма да стане... ма от M$ са упорити..
Но е много яко да пуснеш Fraps и да гледаш в "2D" как ти показва кадрите...

Но най-веселото за мен беше, когато разбрах, че всъщност идва САМО с DX10.... и няма DX9.... и пускаш некви игри... ма не тръгват.... викам егати.... и после като качих по-нова дистрибуция на 9.0c и нещата заспаха

- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
!
Не мога да се сетя RC1 или RC2 беше го бях плеснал на Лаптоп-а сио който не е кой знае к'во и се държеше не по-зле от XP-то без да му орязвам от простотийте... (лаптоп-а ми е IBM ThingPad R40e с 1GB Ram, Cel. на 2.4GHz. 80HDD) не съм теглил и допълнителни драйвери...
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Сега го свалих и ше опитам да го инсталирам... при мен кофтито е 4е имам някъв вирус в Мастер рекорда май и секи път се объркват нещата
Стискайте палци да не си счупя компа 

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2