Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Re: Всичко за електрическите автомобили
b_u_b_o написа:Ти си тоя дето допира му до тоя тип коли се изчерпва със спарк, обаче си има твърда позиция по въпроса за какво стават и не стават, на база статии от аутобилд предимно
А демек аз дет през ден карам Спарк от 2019-та имам по-малко опит от тебе дет познаваш хора които са си купили електричка

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Jorixa написа:А демек аз дет през ден карам Спарк от 2019-та имам по-малко опит от тебе дет познаваш хора които са си купили електричкаОк
Ако щеш карай всеки ден, пак си карал само ъп и кона, все евтини градски коли. И то сигурно на 20км макс. Евала за опита, извинявай че те подцених

Jorixa написа:b_u_b_o написа:Ти си тоя дето допира му до тоя тип коли се изчерпва със спарк, обаче си има твърда позиция по въпроса за какво стават и не стават, на база статии от аутобилд предимно
А демек аз дет през ден карам Спарк от 2019-та имам по-малко опит от тебе дет познаваш хора които са си купили електричкаОк
Ми… Спарк-а не мисля, че може да създаде вярно мнение за текущото състояние на електричките…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
b_u_b_o написа:Ако щеш карай всеки ден, пак си карал само ъп и кона, все евтини градски коли. И то сигурно на 20км макс. Евала за опита, извинявай че те подцених![]()
Ми за мен "евтината градска кола" е единствената електричка в която има някакъв смисъл. Плюс това и тесли съм карал, спокойно, както и iX3
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Трябваше да пътувам до Абу Даби. Оказа се, че от Истанбул билета е повече от два пъти по надолу от колкото от София. Пътувахме аз и жена ми. Купихме билети и газ с теслата. Равносметката: разход за гориво 68лв. Като време по бързо от колкото ако бяхме хванали самолета от София. Ако бяхме пътували от СФ трябваше да станем в 3 през нощта и щяхме да стигнем в Абу Даби в 2 орез нощта. Сега станахме в 4:30 сутринта и стигнахме в Абу Даби в 8:20 вечерта. Спестихме 430 евро от билети и доста часове.
ПС: от Истанбул има доста по удобни полети и на доста добри цени и разбира се електричките не стават за трипове извън града

Sent from my 2201123G using Tapatalk
ПС: от Истанбул има доста по удобни полети и на доста добри цени и разбира се електричките не стават за трипове извън града

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
https://www.google.com/amp/s/www.invest ... 2023-g/amp
За пръв път броя нови електрички в ЕС изпреварва този на новите дизели!
Бензинът е първи, втори хибрида, трети дизела. У нас обаче първи и втори са бензина и дизела.
Дайте да пръскаме още пропаганда тук, че скоро електричките ще ни завземат и в БГ.
Чисто в кръга на шегата го казвам разбира се.
И все пак:
Обаче интересно:
За пръв път броя нови електрички в ЕС изпреварва този на новите дизели!
Бензинът е първи, втори хибрида, трети дизела. У нас обаче първи и втори са бензина и дизела.

Дайте да пръскаме още пропаганда тук, че скоро електричките ще ни завземат и в БГ.

И все пак:
В България бензинът води по пазарен дял със 76,3%, следван от дизела с 16% и електромобилите с 4,8%. Хибридите представляват едва 1,8% от пазара, докато делът на плъгин хибридите достига 0,9% от общите продажби през 2023 г.
През последния месец на миналата година регистрациите на електромобили в България се увеличават с 39,3% до 156 броя спрямо 112 броя за същия месец на 2022 г., като страната ни се противопоставя на низходящата тенденция на по-широкия европейски пазар.
За цялата година регистрациите на електромобили в България растат със 119,3% до 1816 броя спрямо 828 броя за предходната година. Само осем страни в целия ЕС отчитат трицифрен растеж на продажбите на този вид задвижване.
Обаче интересно:
През декември продажбите на изцяло електрически автомобили в ЕС се понижават за първи път от април 2020 г. (по време на пика на пандемията от COVID-19), спадайки с 16,9% до 160 700 превозни средства. Това намаление може да се дължи на сравнително стабилното представяне през декември 2022 г. и значителния спад в Германия (-47,6%),най-големият пазар за това задвижване.Въпреки това, общият обем за цялата 2023 г. надхвърли 1,5 милиона броя, отразявайки значително увеличение от 37% в сравнение с обемите за 2022 г.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Интересно как като е влажно е проблем, а зарядните са проектирани да работят без проблем дори и в проливен дъжд на открито

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
steeN написа:
Интересно как като е влажно е проблем, а зарядните са проектирани да работят без проблем дори и в проливен дъжд на открито
влагата никога не ми е била проблем.. а съм си оставял електричките отвън да се зареждат в як дъжд и големи снегове... често кабела съм го оставял отвън и го навалявало (по контактите) или съм забравял да затворя вратичката на куплунга на колата и се напълвал със сняг... махаш снега с ръка, издухваш куплунга на кабела и никакъв проблем.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Просто са поставени неподходящи станции за метеорологичните условия на които се намират. До следващата зима тоя проблем няма да го има, спете спокойно.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Jorixa написа:Заради скъпи ремонти отказват застраховки на електрически Audi и Porsche
Нещо много такива статии станаха
то затова и хертц продадоха доста от електричките си- две причини - едната е че много пари загубиха защото се обезцениха бързо (илон нали смъквА цените няколко пъти) и второто било, че били понякога х2 парите да се оправят след катастрофи...
мойта застраховка в момента е едно 25% нагоре спрямо подобни по стойности двг возила... та по- висока е- да...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
adovet написа:Трябваше да пътувам до Абу Даби. Оказа се, че от Истанбул билета е повече от два пъти по надолу от колкото от София. Пътувахме аз и жена ми. Купихме билети и газ с теслата. Равносметката: разход за гориво 68лв. Като време по бързо от колкото ако бяхме хванали самолета от София. Ако бяхме пътували от СФ трябваше да станем в 3 през нощта и щяхме да стигнем в Абу Даби в 2 орез нощта. Сега станахме в 4:30 сутринта и стигнахме в Абу Даби в 8:20 вечерта. Спестихме 430 евро от билети и доста часове.
А за паркинг на теслата не плаща ли, или беше оставена на инстанбулска улица?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Те там паркингите са пари за семки. Нищо общо с тук. Или поне бяха преди 2-3 години.
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
[https://autobild.bg/%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d1%82%d1%8a%d1%80%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%86-%d0%bd%d0%b0-%d1%83%d0%bf%d0%be%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%b1%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d0%b0/?fbclid=IwAR1Vfw7mgjrtf72hDAiZgxlqh3SpsjxNRCA1hZLxNqMTXQG2zG_kLe-rv1A Социълизъмъ с човешко лице май е тръгнал да си ходи.
Изпратено от моят moto g(60) с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят moto g(60) с помощта на Tapatalk