айде пак м50 на фи 84мм
Модератор: bum_bum
70 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Луд що ти трябваше да пукаш линк към тоя сайт сега малкия ще седи гладен докато събера кинти за модификация от 2 литра до 2,6 литра
Това ако е верно и не трябва да се сменя нищо друго само да си кажат цената бахти гадовете сега нема да спя цяла нощ.
А некви коментари за надеждност и т.н. засичал ли си по повод на тези интервенции
Това ако е верно и не трябва да се сменя нищо друго само да си кажат цената бахти гадовете сега нема да спя цяла нощ.
А некви коментари за надеждност и т.н. засичал ли си по повод на тези интервенции
- Гост
-
Това с разпилването до 84 мм не ми харесва много. Не знам подробности от сайта, ама според мен ще трябва друга глава (с по-голям диаметър на горивната камера), челото на буталата ще пасва ли на клапаните, оттук кво става с компресята и т.н. Говорим за смяна и на главата. Отделно какво става с температурния обмен в самия блок, стените между цилиндрите ще изтънеят драстично и над проектираното, т.е. надеждност на двигателя, температури и пр.
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
cupofcoffee написа:Това с разпилването до 84 мм не ми харесва много. Не знам подробности от сайта, ама според мен ще трябва друга глава (с по-голям диаметър на горивната камера), челото на буталата ще пасва ли на клапаните, оттук кво става с компресята и т.н. Говорим за смяна и на главата. Отделно какво става с температурния обмен в самия блок, стените между цилиндрите ще изтънеят драстично и над проектираното, т.е. надеждност на двигателя, температури и пр.
ако си мисли6 че оригиналната глава с оригиналните горивни камери пасват идеално на цилиндъра мн се лъжеш не искам да те убеждавам в нищо но поразпитай тук там хора които са отваряли такива двигатели и тн.
степени на сгъстяване и копресии вси4ко се смята има си формули
ако се купи цял кит вси4ко пасва идеално и не се притесняваш за нищо, ако се изпозват други бутала си има начин да се сметне степента на компресия и също да се види дали ще опират клапаните в буталата и ако трябва самите бутала се напасват по клапаните така че по време на работа да не се допират. А колкото до температурите според мен с по тънки цилиндрови стени температурния обмен ще се подобри и самите цилиндри ще се охлаждат по-добре защото по малко материял ще дели вътрешността на цилиндъра от охлаждащата го течност.

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Lucky написа:Луд що ти трябваше да пукаш линк към тоя сайт сега малкия ще седи гладен докато събера кинти за модификация от 2 литра до 2,6 литра

Последна промяна ludiagsm на 14 Фев 2007, 0:57, променена общо 1 път
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
ludiagsm написа:Lucky написа:Луд що ти трябваше да пукаш линк към тоя сайт сега малкия ще седи гладен докато събера кинти за модификация от 2 литра до 2,6 литра
луд за надеждноста нямам идея особено при алуминиевия блок доколкото съм чувал по стените на цилиндъра на твоя мотор има никасилово покритие върху алуминия , трябва да направиш запитване на към хората от сайта и да попиташ дали трябва някаква допълнителна обработка на блока
Ще трябва да се набият стоманени ризи и се решава този проблем

След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
- Гост
-
А освен това, като изтъниш цилиндъра, какво става при разширението му? От една страна - водни и маслени канали с тънки стени!?!, а от друга - дебели метални стени на блока. Металът е по-добър проводник на топлината от флуидите и според мен блока се изчислява за определени дебелини на стените на цилиндрите при съответните натоварвания и скорост на потока на флуидите. Ще кипне и вода, и масло ако сваляш толкова много от стените на цилиндрите, да не говорим за деформация. Тоя двигател трябва да го палиш веднъж месечно и да го караш на студено, а като стигне работна температура - да го гасиш. Мое мнение.
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- БаЯн
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 340!!!
- Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3
- БаЯн
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 340!!!
- Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Започва да ми се върти нещо друго, вал биели и бутала от М20В23
Дали това е абсолютно невъзможно /форматирах скоро харда на компа и цялото инфо за двг-те на БМВ ми се изпари
/
Дали това е абсолютно невъзможно /форматирах скоро харда на компа и цялото инфо за двг-те на БМВ ми се изпари

След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
70 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5