Обсъждане на автокъщи
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Обсъждане на автокъщи
alx написа:
и още нещо- сега осъзнах че в мобиле-то много от обявите нямат вин- на колите... това... акъла ми не го побира..... почти съм убеден, че всяка кола без вин е превъртяна.... баси българина колко време има да се занимава с глупости- щастливи хора...
Много хора се научиха как да проверяват за сервизна история/пробег (официални записи), особено при BMW... и джамбазите не искат да ги улесняват (ела виж колата, остави я тая сервизна история... колата е топ)... щото има много хора в BG, които въпреки явното превъртане на км и прочие, все пак като видят колата и почнат да ѝ се навиват... и в крайна сметка я купуват... после се почва с "дееееб@ тоя боклук", но колата вече е купена.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
А това защо е? Колата е сред най-ниските цени на масов модел БМВ, ХаЛуди или Мерцедес и Българина иска вин защото си мисли, че все пак не е на 140-170, а на поне 300 000. И то ако е на 300 е добре, но ако ги види на километража в главата си не го осмисля, че 300 наистина е добре за 8-10 годишна масова кола, пък била тя и премиум марка.
Знаеш ли на колко идиота се нагледах да идват като продадох няколко такива коли? Човек, те са с ебати претенциите, а парите не отговарят, накрая искат да им свалиш и невъзможното и пак не са доволни. А като съм продавал истински коли в добро състояние, но със съответната цена знаеш ли колко народ звъни? Тук там някой се обърка и почва с "ама то тая цена...".
Ти как беше с оная М-ка помниш ли? Звънят ми вика и я искат на цената на 3.0д ако може.
Затова като колата е с ниска цена и ми искат вин по телефона им казвам, че вина се взема на място. Време за сульо и пульо тръгнал да си чеше езика по телефона нямам. Ако продавам кола на добра за мен цена бих му дал вин и без да е идвал, но иначе да забрави. Всички, които са ми искали вин да гледат километри и като ги видят 300 и бягат и те с 300. Накрая съм сигурен, че от търсене на тая цена отиват и се нашиват на италиански боклук на 500+, който обаче е мнооооого лъснат и реват. А кола с история и сервизи на 300 не ги вълнува.
Италианският кенеф като го видят и му проверят вина ако не излиза нищо за сервиз скоро и няма как да видят километрите, почват да се навиват, че може да е бил на 120000за първите си 2 години, преди 7-8 години, ама през тия години до ден днешен да е бил каран малко.
Затова хич не го жаля ганЦо, в почти всичките случаи купувачите не знаят какво искат, не знаят къде се намират, но имат огроооооомни претенции.
Знаеш ли на колко идиота се нагледах да идват като продадох няколко такива коли? Човек, те са с ебати претенциите, а парите не отговарят, накрая искат да им свалиш и невъзможното и пак не са доволни. А като съм продавал истински коли в добро състояние, но със съответната цена знаеш ли колко народ звъни? Тук там някой се обърка и почва с "ама то тая цена...". Ти как беше с оная М-ка помниш ли? Звънят ми вика и я искат на цената на 3.0д ако може.
Затова като колата е с ниска цена и ми искат вин по телефона им казвам, че вина се взема на място. Време за сульо и пульо тръгнал да си чеше езика по телефона нямам. Ако продавам кола на добра за мен цена бих му дал вин и без да е идвал, но иначе да забрави. Всички, които са ми искали вин да гледат километри и като ги видят 300 и бягат и те с 300. Накрая съм сигурен, че от търсене на тая цена отиват и се нашиват на италиански боклук на 500+, който обаче е мнооооого лъснат и реват. А кола с история и сервизи на 300 не ги вълнува.
Затова хич не го жаля ганЦо, в почти всичките случаи купувачите не знаят какво искат, не знаят къде се намират, но имат огроооооомни претенции.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
И пишат "Уникат"!
Какъв уникат, като са произведени 20 милиона ебаси
Какъв уникат, като са произведени 20 милиона ебаси
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Top Gun Maverick написа:Ти как беше с оная М-ка помниш ли? Звънят ми вика и я искат на цената на 3.0д ако може.![]()
Затова като колата е с ниска цена и ми искат вин по телефона им казвам, че вина се взема на място. Време за сульо и пульо тръгнал да си чеше езика по телефона нямам. Ако продавам кола на добра за мен цена бих му дал вин и без да е идвал, но иначе да забрави. Всички, които са ми искали вин да гледат километри и като ги видят 300 и бягат и те с 300.
Маверик, ти по едно време след F10 М5-цата не беше ли взел някаква дизелова седма серия F01 или те бъркам с някой. Какво стана разкара ли я и нея ?
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Тя беше част от бартера за Ф10-ката и си отиде точно след 2 или макс 3 седмици. Не, че нещо, просто исках парите, а не колата.
- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
Здравейте , имате ли наблюдение коя автокъща от големите предлагат най добър лизинг ? Добър от към най-нисък процент оскъпяване .
Ако има значение става въпрос за кола в диапазона 60-80 000лв с лизинг 36 месеца .
Звъннах на 2 автокъщи и предложиха оскъпяване от 10-12% на година , което го приемам за абсурдно .
Ако има значение става въпрос за кола в диапазона 60-80 000лв с лизинг 36 месеца .
Звъннах на 2 автокъщи и предложиха оскъпяване от 10-12% на година , което го приемам за абсурдно .
- Mollov
- Мародератор
-
AngelG написа:Звъннах на 2 автокъщи и предложиха оскъпяване от 10-12% на година , което го приемам за абсурдно .
Горе-долу е това... за по-ниска лихва - (потребителски) кредит, или примерно BNPParibas (вече е Пощенска Лични Финанси) авто кредит...
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Мога да ти предложа 13,6% за 36 месеца за целия периодAngelG написа:Здравейте , имате ли наблюдение коя автокъща от големите предлагат най добър лизинг ? Добър от към най-нисък процент оскъпяване .
Изпратено от моят SAMSUNG S22+ с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

AngelG написа:Здравейте , имате ли наблюдение коя автокъща от големите предлагат най добър лизинг ? Добър от към най-нисък процент оскъпяване .
Колега, това звучи не много, а безумно много.
Опитай през лизингова къща, виж офертите и на различни банки за кредит за автомобил - всичко над 7% ГПР ми звучи страшно неадекватно и високо, насочено към хора, които не могат да вземат нормален потребителски кредит или такъв за автомобил през банка.
Колеги- 10% и нагоре е новата реалност. Мисля, че още нагоре ще върви. Много скочиха лихвите последните 6 месеца.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Аз не знам кой търси под 10 след като кредити за хора с големи бизнеси минават 3%-та, нормални има доста по-високи вече. Някой може и да закичва с ниска лихва ако ти продава кола от която иска да се отърве по-бързо по една или друга причина.
Онези Мого колко дават?
Онези Мого колко дават?
- Mollov
- Мародератор
-
Top Gun Maverick написа:Онези Мого колко дават?
33% на тримесечие, опростена лихва...
Много от автокъщите си дават собствен лизинг, само че никой няма да играе "тънка лихва" със собствени пари... да не са луди
P.S. Сега проверих... BNP-то (PBPF) са със 7.19 ГПР за суми над 20000лв, за автокредит.... само че реално в това ГПР (колкото и абсурдно да е) не се включва допълнителната застраховка на кредита (която при такава сума е едни 70-80лв на месец!....), но поне можеш да се откажеш от нея, в последствие.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: Skoda oStavia
AngelG написа:Здравейте , имате ли наблюдение коя автокъща от големите предлагат най добър лизинг ? Добър от към най-нисък процент оскъпяване .
Звучи ми нормално.
Постави се на тяхната страна и помисли при какви условия би дал някой да ти кара кола за тези пари.
А пък ако сте от онези без доказване на доходи.... хептен.
Търсете друг вид кредитиране, от банка.
- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
barty написа:AngelG написа:Здравейте , имате ли наблюдение коя автокъща от големите предлагат най добър лизинг ? Добър от към най-нисък процент оскъпяване .
Звучи ми нормално.
Постави се на тяхната страна и помисли при какви условия би дал някой да ти кара кола за тези пари.
А пък ако сте от онези без доказване на доходи.... хептен.
Търсете друг вид кредитиране, от банка.
Няма нужда да се поставям на тяхно място , аз сумата за колата я имам налична , просто се заинтересувах за лизинг , защото имам бизнес в който предпочитам да си наливам парите , а не в 3та кола която ще се ползва само уикенда
AngelG написа:Няма нужда да се поставям на тяхно място , аз сумата за колата я имам налична , просто се заинтересувах за лизинг , защото имам бизнес в който предпочитам да си наливам парите , а не в 3та кола която ще се ползва само уикенда
Това е ключовото според мен - дали тази лизинг оферта е същата за теб, който искаш да не си заключваш парите в ламарини, защото има как да си докараш доходност от тях, и за бай Иван, дето просто ги няма. И не само ги няма, а и няма банка, която да му ги отпусне.
Щото банките са лоши за лошите платци - не им отпускат прекалено големи суми, не им одобряват ипотеки за кофти имоти и т.н., един вид може да се каже, че ни предпазват от самите нас в някои случаи.
Лично мнение - в твоя случай банката ще ти свърши доста по-добра работа.