С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
В е46 и М57 184 вариантът са чугун блок, имат и други разлики... В момента колата е с оем масло 5w30 и досега над 2к няма никакъв разход - ще видим нататък как ще е.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Да, аз говоря за 204к който е при мен в е46, там разликите са минимални.Z3Ro* написа:В е46 и М57 184 вариантът са чугун блок, имат и други разлики... В момента колата е с оем масло 5w30 и досега над 2к няма никакъв разход - ще видим нататък как ще е.
Дано наистина си решиш проблема с ОЕМ маслото , дано не се окаже и менте че тея са супер често фалшифицирани.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
ivanski_2 написа:Да, аз говоря за 204к който е при мен в е46, там разликите са минимални.Z3Ro* написа:В е46 и М57 184 вариантът са чугун блок, имат и други разлики... В момента колата е с оем масло 5w30 и досега над 2к няма никакъв разход - ще видим нататък как ще е.
Дано наистина си решиш проблема с ОЕМ маслото , дано не се окаже и менте че тея са супер често фалшифицирани.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Този мотор е с чугунен блок все още, а това не е никак минимална разлика...

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Аз продължавам да твърдя ,че тази кола с този двигател няма никакъв проблем за решаване от към разхода на масло .
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Ивайло Димов написа:Аз продължавам да твърдя ,че тази кола с този двигател няма никакъв проблем за решаване от към разхода на масло .
Аз продължавам да питам защо при мен и 2 те и при другите колеги НЕ пипат грам, ей обещавам другия път специално ще го източа в 10 литра от минерална вода за да ви снимам какво е количеството.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Защото не отчиташ няколко фактора
Първия е % изпаряемост ,който всички масла имат без значение базовата група от която са направени ,не отчиташ наличието на вода и гориво ,не отчиташ факта че маслото като всяка течност има различен обем при различна околна температура
.Това което точиш от колата си не е онова което си налял като свежо .

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Ивайло Димов написа:Защото не отчиташ няколко фактораПървия е % изпаряемост ,който всички масла имат без значение базовата група от която са направени ,не отчиташ наличието на вода и гориво ,не отчиташ факта че маслото като всяка течност има различен обем при различна околна температура
.Това което точиш от колата си не е онова което си налял като свежо .
Добре, измерването на щеката при единакви условия ( всеки път на едно и също място) говорим за десетки дори стотици проверявания докато започна да му вярвам са еднакви, как ще обясниш това тогава ...... кой каквото и да ми разправя покрай мен има сигурно 10 такива мотора, ако някой има разход според мен има проблем това е.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Просто колегата се опитва да ти каже че неможе хич да не изчезва.
Просто не е възможно физически да се случи. В норма е да липсва 0.5л до 1л на 10 000км. При перфектно работещ двигател с изправно турбо. Всичко нагоре или надолу означава че нещо не е като трябва. Разбирай че ако не ти мърда новото грам надолу просто в него има нафта.
Колкото и да не ти се вярва така стоят нещата.
Изпратено от моят Mi 9T с помощта на Tapatalk
Просто не е възможно физически да се случи. В норма е да липсва 0.5л до 1л на 10 000км. При перфектно работещ двигател с изправно турбо. Всичко нагоре или надолу означава че нещо не е като трябва. Разбирай че ако не ти мърда новото грам надолу просто в него има нафта.
Колкото и да не ти се вярва така стоят нещата.

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
100-200 мл не може да ги измериш на щеката
Стига се филмира Ивански ,всички масла се изпаряват в процеса на експлоатация това е емпирично доказано ,някои повече други по-малко

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Ясно разбрах ви, прави сте!

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Много нюанси има в маслата и експлоатацията им ,има коли с двигатели доволно горещи които могат за 4-5000 км да убият всяко едно масло независимо колко високо качество е.В съвременните условия вече се смята за норма до 500 мл на 1000 км разход на масло ,даже масово автопроизводителите го описват в user manual-а си с цел да си вържат гащите от евентуално съдебни искове от недоволни клиенти ,
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Какво се втелясвате толкова с тоя разход на масло ,не знам.
.Аз лично в момента имам 2 коли и на двете коли доливам близо 1л 1.5л на 10 000км и няма никакви драми с моторите.Айде едната гори маслото понеже направи некачествен ремонт на главата..

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Единствените дизели с турбо, на които не съм доливал масло са 1.7 DTI на Opel/Isuzu, 1.7 CDI на A-klasse от подписа.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Харча на масло колега е показателен за състоянието на двигателя. С висок разход няма как да имаш добро изгаряне, съответно и всички еко системи заминават в кофата. Колата пуши и има опастност да направи runaway disel.turbonetic написа:Какво се втелясвате толкова с тоя разход на масло ,не знам..Аз лично в момента имам 2 коли и на двете коли доливам близо 1л 1.5л на 10 000км и няма никакви драми с моторите.Айде едната гори маслото понеже направи некачествен ремонт на главата..

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Има такава вероятност, но е малка. Какви масларници карат хората с харчове по няколко литра и не им правят рънауей-ве. Е, в смисъл и аз съм виждал клипчета в тубата, но на живо никога. И аз се чудя какво се стресирате с тоя разход. Ще хвърлиш едни хиляди за ремонт да свалиш да речем 1-2 литра масло? Тази инвестиция е лоша, освен за майстора ти разбира се и за околната среда, но ако си мислиш че ще си много еко.....аз ще съм повече от теб и без дпф, тъй като моя знак на протест на всичкото е: карам колело и ходя пеш при всяка една възможност. Гледам да въртя минимум километри, колкото е възможно това. Основно вече гледам извънградско да са ми ползванията на колата. Така даже сигурно и Теслата съм по-щадящ природата, че това дето потича от контактната мрежа към електричката не се знае колко е щадящо природата, ама е микс от вятър, слънце, вода, уран, въглища, биомаса и т.н. и накрая се оказва, че е торта от ла*на, пък да си мислим, че пазим майката природа с по 10-100К на година на каквото и да се развозваме.vld написа:Харча на масло колега е показателен за състоянието на двигателя. С висок разход няма как да имаш добро изгаряне, съответно и всички еко системи заминават в кофата. Колата пуши и има опастност да направи runaway disel.turbonetic написа:Какво се втелясвате толкова с тоя разход на масло ,не знам..Аз лично в момента имам 2 коли и на двете коли доливам близо 1л 1.5л на 10 000км и няма никакви драми с моторите.Айде едната гори маслото понеже направи некачествен ремонт на главата..
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!