Във форма ли сте?
Модератор: Общи модератори
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
Re: Във форма ли сте?
Влизането в кетоза е гадно само първия път
Всъщност загубата на електролити при рязкото спиране на въглехидратите подпомага този грипен ефект и е добре да приемаш повече сол. Аз например си правя следната напитка - 350-400мл вода (на стайна температура), 15мл кокосов или ябълков оцет, 2-3 щипки морска сол и малка щипка кайен - работи супер срещу кето грипа, а и по принцип на мен ми е мега вкусно (ако харесваш примерно сока на киселото зеле - това е почти същото ама за през лятото).

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Контрола на високите нива на кръвната захар както казах и по напред в темата е основата на всички методи лечения диети коучинги стратегии чудесии и в общо взето всичко което касае дълголетие и здравословен живот . Дори да не го пише черно на бяло това присъства в дъното на всичко , без значение какво говорят гурутата . Причината е много проста , високите на нива на захарта съсипват всички органи в по дълъг времеви период и са тригер за маса заболявания . Като почнеш от гъбички та до мозъчни и сърдечно съдови изменения .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Във форма ли сте?
Т.е. ако ядеш по една лъжичка захар на всеки 30 мин ще си супер здрав
Теории за хранене от 80те.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Мисля, че Джордана точно обратното се опитва да каже.
Кето "грипа" е основно липса на гориво- гликогена се е поизчерпил, GNG е подтисната, но тялото все още не е адаптирано да изгаря кетони. Съответно си като пребит с лопатата. Като добавим и количеството електролити, което се хвърля изкараната вода, щом спреш въглехидрата симптомите могат да станат още по-явни. При някои е тежко, при други не толкова.
Кетозата сама по себе си е състояние в което имаме по-високо количество кетони в кръвта. Т.е. ако не ядем 24 часа сме в кетоза, но това не ни носи особени ползи, освен за мозъка т.к. някои негови части горят кетони с предимство. Ефекта идва, когато сме мастно адаптирани, т.е. можем да горим кетони и мастни киселини директно. Това вече отнема време, при всекиго различно.
Начина да разберем дали сме мастно адаптирани е ако се храним стриктно с достатъчно мазнини и кетоните в кръвта паднат от първоначалните високи нива до 0,8-1ммол. Във времето преди адаптацията ако се храним стриктно нивата в кръвта ще бъдат около 2 или 3 ммол, а и в пикочината ще има доста (тези, които тялото не може да изгори).
Кето "грипа" е основно липса на гориво- гликогена се е поизчерпил, GNG е подтисната, но тялото все още не е адаптирано да изгаря кетони. Съответно си като пребит с лопатата. Като добавим и количеството електролити, което се хвърля изкараната вода, щом спреш въглехидрата симптомите могат да станат още по-явни. При някои е тежко, при други не толкова.
Кетозата сама по себе си е състояние в което имаме по-високо количество кетони в кръвта. Т.е. ако не ядем 24 часа сме в кетоза, но това не ни носи особени ползи, освен за мозъка т.к. някои негови части горят кетони с предимство. Ефекта идва, когато сме мастно адаптирани, т.е. можем да горим кетони и мастни киселини директно. Това вече отнема време, при всекиго различно.
Начина да разберем дали сме мастно адаптирани е ако се храним стриктно с достатъчно мазнини и кетоните в кръвта паднат от първоначалните високи нива до 0,8-1ммол. Във времето преди адаптацията ако се храним стриктно нивата в кръвта ще бъдат около 2 или 3 ммол, а и в пикочината ще има доста (тези, които тялото не може да изгори).
Спортната форма е много неблагодарно нещо... Малко ми се натрупа психическа умора от тренировки подготовка за състезания и от 2 месеца някъде го карам доста лежерно и тренирам почти изцяло силово - доста ми допада - отнема много малко време, не е натоварващо като програма, изпитвам удовлетворение особено от комплексните многоставни упражнения. Въобразих си, че занимавайки се от години със спорт, ще ми е лесно да превключа и за няколко месеца бих могъл да си задоволя една прищявка - Murph Challenge. Бързо осъзнах, че нещата не стоят така, но както и да е... Това за което пиша - вчера излязох за 15км тичане и с изненада установих, че формата ми тотално се е изпарила
Доста разочароващо и явно ще е много трудно да работя за сила запазвайки някаква форма за колоездене и тичане. Имах и боледуване малко над седмица, което сигурно също оказа влияние, но едва ли чак толкова....

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
nero_ написа:Имах и боледуване малко над седмица, което сигурно също оказа влияние, но едва ли чак толкова....
Хич не го подценявай. Последните години всяка "есен" започва с доста топло време, което е рай за гнусни респираторни вируси, които таковата ти таковат. Аз почти всяка година Октомври карам по някой такъв, дето ме мъчи по седмица и след това всякакъв опит спорт е тотал щета поне 2-3 седмици.
Тъкмо в събота ме пусна един такъв, след като 7 дена ме мори с ужасно лепкава хрема, гърлобол и отпадналост.
empar написа:nero_ написа:Имах и боледуване малко над седмица, което сигурно също оказа влияние, но едва ли чак толкова....
Хич не го подценявай. Последните години всяка "есен" започва с доста топло време, което е рай за гнусни респираторни вируси, които таковата ти таковат. Аз почти всяка година Октомври карам по някой такъв, дето ме мъчи по седмица и след това всякакъв опит спорт е тотал щета поне 2-3 седмици.
Тъкмо в събота ме пусна един такъв, след като 7 дена ме мори с ужасно лепкава хрема, гърлобол и отпадналост.
Същото - децата тръгнаха на градина и веднага ми лепнаха много подобна гадност - 7 дена отпадналост, гърло, кашлица, хрема. Но вече съм на ден 15-16 и очаквах да няма особени последствия (въпреки че още кашлям)
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Мърф съм го правил преди някъде 10-тина години, но скалирано - без жилетка и тичането ми беше по 1км. И пак беше баси майГата. В пълния му вид изобщо не ми се мисли. Но това важи за всичките комплекси с имена на герои. Там няма нищо лесно.
Аеробната ефективност първо си заминава когато не тренираш и най-трудно се идва, когато си активен. Вероятно голямата част от проблема е от болестта, но и със сигурност си поизгубил и форма, докато не си тренирал.
Тоя комплекс обаче е много различен от това, което ти си тренирал. Това е силова издръжливост. Много по-трудно нещо за тренировка отколкото само сила или само издръжливост. И за да е още по-демотивиращо, представи си, че има хора, които сутринта дърпат 260 тяга, а следобяд тичат пълен маратон

Аеробната ефективност първо си заминава когато не тренираш и най-трудно се идва, когато си активен. Вероятно голямата част от проблема е от болестта, но и със сигурност си поизгубил и форма, докато не си тренирал.
Тоя комплекс обаче е много различен от това, което ти си тренирал. Това е силова издръжливост. Много по-трудно нещо за тренировка отколкото само сила или само издръжливост. И за да е още по-демотивиращо, представи си, че има хора, които сутринта дърпат 260 тяга, а следобяд тичат пълен маратон

О да и аз без жилетка планирах, но ми се изпариха надеждите честно казано - не мисля че е постижимо за няколко месеца от сегашното ми ниво на подготовка.

абе знам че има, ама не мога да си го представя. Не знам как го постигат. Толкова са противоречиви двете неща, че дори на фантазия не мога да го приемаbum_bum написа:И за да е още по-демотивиращо, представи си, че има хора, които сутринта дърпат 260 тяга, а следобяд тичат пълен маратон![]()

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ентусиазмът ти ме подсети, че отдавна не съм правил никакъв комплекс от кросфита и опитах най-простия- Синди.
Гледай какво се казва лоша кардио подготовка. Как не строших байпаса и аз не знам.

Гледай какво се казва лоша кардио подготовка. Как не строших байпаса и аз не знам.

е браво, подал си доволно газbum_bum написа:Как не строших байпаса и аз не знам.

Аз за силовата подготовка се съветвам с приятел кросфитър и той каза да потренирам 2 месеца и ще правим заедно Синди да видим как вървят нещата

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Няма идея колко ми е HRMax. По разните формули предполагам около или под 180 вече. На часовника съм виждал 186 в началото на годината като правех разни такива глупости пак.
18 направих за 20:33. Останалата минута преди да спра часовника отиде за да се осъзная къде се намирам и какво правя
Правил съм 20+ ама не помня вече колко отгоре. Сигурно някъде назад или в друга тема съм се похвалил. Трябва да видя.
Всичко стриктно и клека до долу. Само на лицевите не слагам гърдите на земята, а спирам малко преди това, че още ме мъчи някаква травма в раното. Кипинги не правя. Така и не успях да ги науча, а и в пулса няма нормален лост като лост ами са все някакви криваци. Ползвам един, който е на стойката за клек и е прав ама е тясно там за такива махове.
Но мисля, че и с тях няма да направя много повече. Последната година правя всеки ден само гръб и крака и с набирането и клека нямам никакви грижи.
Мислех, че лицевите ще са ми проблема след като сума време не съм правил нищо за гърди, но ми бяха най-лесни. Набиранията също без грижи. Но някъде след 12-тата серия краката ми се циментираха. Не помня някога да ми се е случвало преди. Имам сила да си клякам, обаче мускула се одървил и боли.
Спирачката при мен е въздуха и сърцето.
18 направих за 20:33. Останалата минута преди да спра часовника отиде за да се осъзная къде се намирам и какво правя

Правил съм 20+ ама не помня вече колко отгоре. Сигурно някъде назад или в друга тема съм се похвалил. Трябва да видя.
Всичко стриктно и клека до долу. Само на лицевите не слагам гърдите на земята, а спирам малко преди това, че още ме мъчи някаква травма в раното. Кипинги не правя. Така и не успях да ги науча, а и в пулса няма нормален лост като лост ами са все някакви криваци. Ползвам един, който е на стойката за клек и е прав ама е тясно там за такива махове.
Но мисля, че и с тях няма да направя много повече. Последната година правя всеки ден само гръб и крака и с набирането и клека нямам никакви грижи.
Мислех, че лицевите ще са ми проблема след като сума време не съм правил нищо за гърди, но ми бяха най-лесни. Набиранията също без грижи. Но някъде след 12-тата серия краката ми се циментираха. Не помня някога да ми се е случвало преди. Имам сила да си клякам, обаче мускула се одървил и боли.
Спирачката при мен е въздуха и сърцето.
bum_bum написа:

Декември месец ще пробвам и аз да видим до къде съм я докарал
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
То затова ми е любимия комплекс, щото се справям добре.
На повечето други нещата вече не изглеждат така хубави.

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Някой има ли идея какви са реалните работещи дози при приема на колаген като добавка (в течна форма)? 10 грама е в доза този, който мисля да поръчвам.