Зимни гуми сезон 2023-2024г.
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Зимни гуми сезон 2023-2024г.
Аз съм с такива, но на 225/55/16.
Супер доволен: тихи, комфортни, на вода и киша държат много добре. В сняг също не са ме разочаровали
Супер доволен: тихи, комфортни, на вода и киша държат много добре. В сняг също не са ме разочаровали
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Топло, топло.
Най-новото зимно ревю, на най-добрият "ревюър" на гуми.
https://www.youtube.com/watch?v=RipM4-ouIWM
Също така, да не се забравя, че крайните резултати са според това, което за него е най-важно.
Ползвайте линка по-долу, за да промените тежестта на различните оценки, според вашите изисквания/начин на каране/време в часовата ви зона, за да намерите най-подходящата за вас.
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/Results-Grid/2023-Tyre-Reviews-Winter-Tyre-Test.htm
Най-новото зимно ревю, на най-добрият "ревюър" на гуми.
https://www.youtube.com/watch?v=RipM4-ouIWM
Също така, да не се забравя, че крайните резултати са според това, което за него е най-важно.
Ползвайте линка по-долу, за да промените тежестта на различните оценки, според вашите изисквания/начин на каране/време в часовата ви зона, за да намерите най-подходящата за вас.
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/Results-Grid/2023-Tyre-Reviews-Winter-Tyre-Test.htm
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
Cry...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
От клиповете на същия пич за мен,си харесах michelin crossclimate 2.Дава я за най добра всесезонна гума..освен цената 

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
KoolyO написа:Топло, топло.
Турците наистина изкараха дoбра гума с HS02

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
kiko написа:От клиповете на същия пич за мен,си харесах michelin crossclimate 2.Дава я за най добра всесезонна гума..освен цената
Е те Мишлен никога не са се славели с цена.

Но много гледам и чета за гуми. И за всесезонни, навсякъде crossclimate 2 е непобедим и безспорен топ.
То не, че тук имат значение, но просто ми е интересно.
Edit:
Като каза цена, виж в линка по-долу. Там можеш да си гласиш, кое точно е важно за теб. Може нещо друго да изскочи на първо място.
Защото оценките във видеото са според какво е важно за него (Горе-долу за средноевропейска зима)
Това беше тяхно страхотно нововъведение и много ми харесва!
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/ ... e-Test.htm
Laugh...
Cry...
Cry...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
kiko написа:От клиповете на същия пич за мен,си харесах michelin crossclimate 2.Дава я за най добра всесезонна гума..освен цената
Аз съм на F11ката с такива, че даже и рън флАт. Не съм стъпвал на сняг, защото тази зима нямаше . Мога да кажа, че са страхотни гуми, изключително комфортни, доста по-тихи от зимни а дори и като 40 градуса си се държат като летни. Гумите спират и завиват сухо по добре от която и да е зимна гума, при каквито и да е температури или поне до -8 колкото беше най-студено тази година. Чакам някога да падне сняг и ще пиша как се държат и там, но като им гледам тестовете май задминават половината зимни.
Единствения минус е всъщност най-важния - цената. Адски скъпи са. R17 225x55 101 rft са 400+ лв

- MrManson
- Потребител
-
- Кара: ше E39 530D Touring
- Мечтае да кара: колело
ADAC също са публикували зимните тестове:
https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/a ... eifentest/
https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/a ... eifentest/
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
И пак опираме до простата истина, че Континентал и Мишелин когато си вземеш не те интересуват тестовете, понеже винаги са в челото.
Ачка, че за колко пари ти сменят 17-ка рънфлат в София?

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Top Gun Maverick написа:И пак опираме до простата истина, че Континентал и Мишелин когато си вземеш не те интересуват тестовете, понеже винаги са в челото.![]()
100-150лв + 40лв за хотел всичко това х2 защото е есен и зима.

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Интересно е да видя как ще се представи Continental TS830 в сравнение със съвременните. Не е имало по-добра гума от тази реално, нищо че я водеха клас C.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
4 гуми ли ти сменят за 100 лева понеже питах за 17-ка, тоест една гума?
In God we trust, all others we track.

Top Gun Maverick написа:4 гуми ли ти сменят за 100 лева понеже питах за 17-ка, тоест една гума?
След 10г. каране само на служебни, тази година ми се наложи да платя смяна на 4бр. летни не рънфлат гуми 70лв. - гоялм шок

Това с изправяне, баланс и т.н беше най-ниската цена, която намерих. Преди години, за сваляне и качване на 15ки за гърмене мятах по 5-10лв. на приятел.
Live it like you Love it
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Свърши тая, става ми лошо като дойде време за смяна с тия рънфлет гуми 

Never mistake motion for action...
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
acho.rs написа:Top Gun Maverick написа:И пак опираме до простата истина, че Континентал и Мишелин когато си вземеш не те интересуват тестовете, понеже винаги са в челото.![]()
100-150лв + 40лв за хотел всичко това х2 защото е есен и зима.
Тези дни звънях да питам за 20 цола цена за демонтаж, монтаж и баланс - почнаха ме от 150, 130 и накрая намерих за 100 лева. Така че е относително за София
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
То бива да го свършат и както трябва. Аз 4-5 години ходя на едно и също място в Пловдив, последно дадох 30лв (с 2 комплекта джанти съм)
, но и последните 2 пъти трябва да се връщам за корекции в баланса. Вече не се стараят толкова просто. А то и волана тресе 120-125км/ч обикновено, което пък е голямо неудобство да го разбера като съм тръгнал на 150-250км път в посока. Изглежда нещо им се натрупа клиентела и почнаха да претупват работата. Единия път чак ми се каза "ми те тея нямат никакъв баланс". "Ми те тея" последно при вас си бяха
Поне ги помпят гумите, едни кретени преди години ми бяха направили 4 гуми със свое мнение за налягането
2 еднакви нямаше