Във форма ли сте?
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Във форма ли сте?
dhtj написа:срещу бумбум, поне в нещо да го бия, че много обича да се хвали
На тичане и жена ми ме бие. Но тя кляка с 80 кила, 100+ тяга и 160 хип тръст, тъй че и на това много хора ще бие.

Ако се хваля понякога е за да напомня тактично на някои хора, че сме се виждали и на живо и някак си не е редно да ми обясняват и да ми се присмиват за хранене и тренировки ама повечето явно не схващат. А формата не е като милионите. За тях съм сигурен, че много хора тук ги крият и се правят на шматки ама формата няма как да я скриеш.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
bum_bum написа:dhtj написа:
ама формата няма как да я скриеш.
Защо говориш глупости сега не мога да разбера.
Аз съм във форма. (кръгла форма)

И като закопчая сакото всичко се скрива.

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Формата е преходна, талантът е вечен!
Тая тема всеки път като я видя я чета като 'Във форума ли сте?'
Тая тема всеки път като я видя я чета като 'Във форума ли сте?'
b_u_b_o написа: Иначе същите тия доктори.... след като отгледаха няколко поколения болни и дебели хора.
А? Тия не бяха ли онези същите, дето спасяваха света с ваксини?
Нящо на оксиморон ми лъха...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Leon написа:acho.rs написа:Leon написа:Статистиката, по спомен, казваше, че ядем средно по около 250гр.хляб дневно... Нямам какво да коментирам. Спагети, картофи, ориз, баници ако добавим, според мен % калории от (лоши) въглехидрати ще наближи 70... Плюс системно преяждане, плюс системно обездвижване... После що сме на челни места по сърдечни заболявания, затлъстяване, диабет и т.н. Фитнесите са пълни с млади хора, което ме радва, ама знам ли ги какво ядат и бодат... дано израснат здрави. Аз в момента не съм във форма, спрямо обичайното, признавам си, и пак съм в пъти по-добре от 90% от хората на моята възраст...
Айде сега и ориза го нареждаш до баницитеВсе от някъде трябва да се набавят и въглехидрати. Никой младеж няма да си закваси овес ...чакай забравих и че овеса е отрова
...ем
някак не върви да ходиш на лекции/бар с парче сланина
Оризът, който се консумира в България (а и по принцип) е с толкова нишесте, че гликемичният му индекс го праща много нагоре към брашното. Това е причината да се слепва при варене, а като го миеш водата побелява. Единствените смислени източници на въглехидрати са варивата - грах, нахут, леща, боб, в този ред. Писали сме го и друг път. Има едни малки инфо книжки за диабетици, ако не ви се чете друго, те са доста полезни да се ориентира човек в правилно хранене. За здрави хора на глюкозно хранене де, че за дибетици не са ОК
bum_bum написа:Leon написа:Аз в момента не съм във форма, спрямо обичайното.
Да ама на 99% от хората топ формата им в живота е била като твойта форма, когато не си много във форма
Звучи добре като го напишеш ти, ама пак не съм ОК![]()
![]()
Не е зле да се прочетат и книжките за хранисмилане , че с тях може и да излекуваш/облекчиш лека и средна форма на диабет....или дори най-тежкия рефлукс (което ме засяга пряко) . Много неща се припокриват , но киселинността в стомашната среда е ключова за кажи речи всичко. Да не говорим, за съотношението погълната храна : усвоена храна.
А аз знам, че ориза има висок глико индекс , но яденето на пилешко с ориз и пилешко със бял хляб , дават различен ефект, нали ?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
То явно да си "във форма" има различни виждания.
Вчера мернах онова предаване, "игри на волята" и само за пример.
Един културист, а и не само той де, но за културиста целият в мускули и всичко...човека не можа да се качи на някаква арка или както я водят там.
Нещо се повреди там в ръката му.
Друг пък увисна и съответно падна в басейна под арката, който пък беше безумно плитък.
От онези дни пак във същото предаване имаше един, дето бил рейнджър, туй унуй, голямата работа и се оказа май, че не може да плува.
Ама зарежи това. ами почна да се катери по някакви понтони и не можеше да се качи и едно от най-слабите момиченца му помагаше да се качи и после този заявява, какъв бил мъж и как го било срам да попадне в отбор с жени
Та за мен "във форма ли сте" има само едно явно измерение и то е колко работа може да свърши човек!
Ама не лицеви опори, дигане от лежанка и всякакви такива фитнес упражнения.
Идвате, бием една плоча 25м2, като на ръка бъркаме бетона и това е
п/п
Записвам желаещи
Един културист, а и не само той де, но за културиста целият в мускули и всичко...човека не можа да се качи на някаква арка или както я водят там.
Друг пък увисна и съответно падна в басейна под арката, който пък беше безумно плитък.
От онези дни пак във същото предаване имаше един, дето бил рейнджър, туй унуй, голямата работа и се оказа май, че не може да плува.
Ама зарежи това. ами почна да се катери по някакви понтони и не можеше да се качи и едно от най-слабите момиченца му помагаше да се качи и после този заявява, какъв бил мъж и как го било срам да попадне в отбор с жени

Та за мен "във форма ли сте" има само едно явно измерение и то е колко работа може да свърши човек!
Идвате, бием една плоча 25м2, като на ръка бъркаме бетона и това е

п/п
Записвам желаещи

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ми то за всичко си има методи на тренировка. Ако искаш непременно големи мускули работиш за това. Ставаш голям и релефен, но не си особено силен и подвижен. Има тренировки за силова издръжливост, има за скорост, координация, функционални и т.н. Няма спорт, който да те подготви по-добре за бъркане от бетон от някой, който това прави постоянно. Както и тичането на пътеката в залата няма да те подготви за маратон.
Силно развитата мускулатура обикновено пречи на издръжливостта и подвижността въпреки, че има и изключения.
За добре подготвен атлет от тия тв формати може да вземеш за пример един от предните сезони, не го помня как се казваше. Нинджата му викаха. Това е функционален атлет не само на външен вид и мога да ти гарантирам, че тоя ще бърка бетон, ще копае лозето и каквото още си поискаш далеч след като сме припаднали от умора.
От тази тема разбрах няколко неща, които ме изненадаха, но започвам вече да ги приемам и разбирам вече като поразмислих върху психологията на масовия човек.
Да си във форма е някакъв грях, може би взимаш химия, освен това не е голяма работа и не е толкова важно. Дори да изглеждаш добре всъщност си тотално недееспособен в ежедневието. Какво като можеш да клекнеш, щом като аз мога да копая цял ден? Да тренираш не е толкова добре, защото си повреждаш цялото тяло. Въпреки, че не се харесвам особено като се съблека ти се храниш неправилно и ми говориш пълни глупости.
Не бе, не може някой да е нещо повече от мен в каквото и да е. Какво като тренира 30 години? Какво като гледа с какво се храни? Какво като изглежда горе-долу добре? От къде на къде да слушам какво ми говори, по-добре да се заяждам, да споря, да исмислям епитети и да търся доводи колко не е прав.
Силно развитата мускулатура обикновено пречи на издръжливостта и подвижността въпреки, че има и изключения.
За добре подготвен атлет от тия тв формати може да вземеш за пример един от предните сезони, не го помня как се казваше. Нинджата му викаха. Това е функционален атлет не само на външен вид и мога да ти гарантирам, че тоя ще бърка бетон, ще копае лозето и каквото още си поискаш далеч след като сме припаднали от умора.
От тази тема разбрах няколко неща, които ме изненадаха, но започвам вече да ги приемам и разбирам вече като поразмислих върху психологията на масовия човек.
Да си във форма е някакъв грях, може би взимаш химия, освен това не е голяма работа и не е толкова важно. Дори да изглеждаш добре всъщност си тотално недееспособен в ежедневието. Какво като можеш да клекнеш, щом като аз мога да копая цял ден? Да тренираш не е толкова добре, защото си повреждаш цялото тяло. Въпреки, че не се харесвам особено като се съблека ти се храниш неправилно и ми говориш пълни глупости.
Не бе, не може някой да е нещо повече от мен в каквото и да е. Какво като тренира 30 години? Какво като гледа с какво се храни? Какво като изглежда горе-долу добре? От къде на къде да слушам какво ми говори, по-добре да се заяждам, да споря, да исмислям епитети и да търся доводи колко не е прав.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Да, Гого е мега луд. Сега бяха ходили на море и хората като искаха да се снимат с него, трябваше да направят по 10 лицеви.
Той даже на интервюто му се разтегна, като се качи на ръце на масата.
https://www.edna.bg/izvestni/vizhte-gog ... yr-4669674
За съжаление аз ЯКО съм се отпуснал и май почна да ми писва. Та ще си почвам пак...

Той даже на интервюто му се разтегна, като се качи на ръце на масата.

https://www.edna.bg/izvestni/vizhte-gog ... yr-4669674
За съжаление аз ЯКО съм се отпуснал и май почна да ми писва. Та ще си почвам пак...
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ако горното е нещо към мен, смятам, че си напълно НЕ прав!
На мен никога не са ми харесвали пълни мъже или жени!
Никога не бих упрекнал, че видиш ли има изваяно тяло, ама не може да извади 2 ведра вода, напротив, боли ме колко работа може да свърши, за мен е важно красотата на тялото без значение на мъж или жена е!
Изключително много уважавам хора, които се грижат за тялото си да изглежда добре.
Дори не гледам филми с грозни хора
За всичко си има машини , които да свършат работата.
Просто темата беше "във форма ли сте".
Пък и търся някой да налее 25м2 плоча
На мен никога не са ми харесвали пълни мъже или жени!
Никога не бих упрекнал, че видиш ли има изваяно тяло, ама не може да извади 2 ведра вода, напротив, боли ме колко работа може да свърши, за мен е важно красотата на тялото без значение на мъж или жена е!
Изключително много уважавам хора, които се грижат за тялото си да изглежда добре.
Дори не гледам филми с грозни хора

За всичко си има машини , които да свършат работата.
Просто темата беше "във форма ли сте".
Пък и търся някой да налее 25м2 плоча

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не беше към теб. Присетих се просто в тоя момент в който го написа, за тия от игри на волята а примера с бетона някой го беше давал и назад, пък и знам отношението ти към въпроса от други теми и постове.
Леенето на бетон си е тегава работа, спор няма. Но нито то замества фитнеса, освен ако не го правиш всеки ден, нито фитнеса замества или те подготвя особено за него.
Малката ми дъщеря също не толерира грозни хора.
Преди 2 години в градината отказа да ходи на някакви занимания по танци, защото госпожата била много грозна и не иска да я гледа цял час.
А иначе аз съм за функционалност. Хубаво е да имаш добра физика, но е добре и да може да върши някаква работа. Иначе малко все едно 316-ка с М пакет. Хубава е ама не е същото като истинската.
Леенето на бетон си е тегава работа, спор няма. Но нито то замества фитнеса, освен ако не го правиш всеки ден, нито фитнеса замества или те подготвя особено за него.
Малката ми дъщеря също не толерира грозни хора.

А иначе аз съм за функционалност. Хубаво е да имаш добра физика, но е добре и да може да върши някаква работа. Иначе малко все едно 316-ка с М пакет. Хубава е ама не е същото като истинската.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Е.Димитров написа:То явно да си "във форма" има различни виждания.
Ама зарежи това. ами почна да се катери по някакви понтони и не можеше да се качи и едно от най-слабите момиченца му помагаше да се качи и после този заявява, какъв бил мъж и как го било срам да попадне в отбор с жени![]()
Идвате, бием една плоча 25м2, като на ръка бъркаме бетона и това е![]()
п/п
Записвам желаещи
Доскоро щях да ти сипя здраво за това изказване, но преди няколко месеца отидох при специалист и разбрах колко съм безкрайно крив и скован. Ако искаш и мускули и подвижност, гъвкавост и издръжливост трябва да се сцепиш от тренировки- всичките видове които бум бум изброи. Само мускули наистина нямат абсолютно никакъв смисъл и приложение . Да не говорим, че в 90% от случаите в процеса на трупане на мускули се получават изкривявания , скованост и дори скъсяване на сухожилия .
Малко е кофти да си напомнен на добиче и като тръгнеш в планината, да те подминават деца и лели . Аз не съм бил никога на добиче, но след ковида ме подминаваха и баби

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Казано с прости думички... тез дето могат да бъркат цимент по цял ден не изглеждат като тюфлеци... но не всички, които не изглеждат като тюфлеци могат да бъркат цимент по цял ден.
Т.е. израза да си във форма не е случаен, няма как да си във форма, без да това да има външно изражение.

Т.е. израза да си във форма не е случаен, няма как да си във форма, без да това да има външно изражение.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Е.Димитров написа:То явно да си "във форма" има различни виждания.
...Идвате, бием една плоча 25м2, като на ръка бъркаме бетона и това е![]()
Моето виждане "да си във форма" е първо да се чувстваш добре, второ да изглеждаш добре и трето да изпъкваш в разни спортни ситуации и дисциплини.
Например като отида на плаж и се закачи някой с мен във водата - да плувам по-бързо и по-дълго от него.
Като играя мач, при извеждащ пас да не може да ме настигне противника, и да издържа и двете полувремена, а не да играя само първото, а второто да се разхождам без въздух.
Като играя волейбол - да скачам по-високо от противника, като играя баскет - да сменям по-бързо посоките и да не могат да ме хванат. За мен това е готиното чувство, когато си по-добър от останалите и когато си победител. И затова има смисъл да тренираш и да си "във форма"
А за бетона е безсмислено да се напъва човек. Бъркал съм и аз някога, но е тъпо. Скапва ти се кръста, а за 300 лв има бетонобъркачки, там само изсипваш вътре и си го бъркат сами. Ако е само за веднъж и приятел може да ти услужи с такава, а пък за некви други стотин лева идва направо камиона и ти го изсипва готов бетона където искаш.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Може би има някои изключения в спортовете, където е важно да имаш сърце (смелост) и умения, но като цяло нещо такова е.
Тялото ти винаги показва как се чувства от начина по който го третираш с храненето си и ако не употребяваш хормонални препарати няма как да изглеждаш добре, ако не се храниш добре колкото и да тренираш.
Час-два в залата далеч не могат да преодолеят това, което причинява храненето.
Тялото ти винаги показва как се чувства от начина по който го третираш с храненето си и ако не употребяваш хормонални препарати няма как да изглеждаш добре, ако не се храниш добре колкото и да тренираш.
bum_bum написа:
Ако имаш 5-10хил. активни калории на седмица не мисля, че е особен проблем да си хапваш по един сладолед дневно и няколко пици седмично с 1-2 бири. Не съм привърженик на крайности. Според мен балансирано хранене с наблягане на качествени храни, но допускащо алкохол и захар в ограничени количества е предостатъчно в комбинация с активен живот да доведе до добра форма и добро общо здраве.