Гледахте ли "Мотоавангард" тази вечер - М6 vs. Sl
Модератор: Общи модератори
- dinko_sd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330Cd
- Мечтае да кара: F10 M5
- Детайли за колата: Stock.
acho.rs написа:
В някакъв аспект съм съгласен с acho.rs, чичката дава на масата това което искат
И от там и популярноста на предаването.
Прост пример - в Showroom се цитира Топ Гиър че новата 3-ка била най-грозната кола или някаква подобна глупост. И мене какво ме интересува това като информация
Е90 си е красива откъдето и да я погледнеш
Turturelo написа:
Това обяснява доста неща
Не може да му се отрече едно на Джереми - има шантави (даже по някога глупави) идеи, които реализира в предаванията
в световен план да ти кажат да гледаш топгиър е все едно - играи си нфс и не се прави на умник
В някакъв аспект съм съгласен с acho.rs, чичката дава на масата това което искат

Прост пример - в Showroom се цитира Топ Гиър че новата 3-ка била най-грозната кола или някаква подобна глупост. И мене какво ме интересува това като информация

Turturelo написа:
За резултати от пипълметрия като на TopGear си мечтае всеки телевизионен продуцент.
Това обяснява доста неща

Не може да му се отрече едно на Джереми - има шантави (даже по някога глупави) идеи, които реализира в предаванията

Club BMW написа: ..

Чети внимателно също какво пиша .. не е мое мнение, а на целия Свят! Top Gear за мен е изкуство и ревностно го защитавам!
Иначе като има шматароци мен да обиждат ще ги бия и за още ще питам, защото в България никой не слуша какво говориш или пишеш, а чете между редовете и много им знаят устите, но зад мониторите. За съжаление не им стиска да си говорят с хората в очите! Включително и за теб важи!
Ми като гледам и ти толкова четеш, но бързаш да обиждаш и точно там ти е проблема
Аз също се кефя на Top Gear когато има за какво!!! Просто като по известна личност трябва да го даваш по кротко с писанията
Иначе вместо приятели постепенно ще си спечелиш неприятели! Аз мисля, че нямам проблем с тебе просто си казвам мнението! И какво като набиеш примерно някоя?! Какво печелиш?! Аз мога да ти кажа НИЩО! Напротив може да стане по лошо за теб!!!
А относно последното твое изречение извинявай много, но каква работа имам с теб, че да се виждаме. Чета си във форума и си казвам мнението

А относно последното твое изречение извинявай много, но каква работа имам с теб, че да се виждаме. Чета си във форума и си казвам мнението

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
абе тука маи някои го раздава като мутрагент? саита е за инфо не за разни псевдогазари...както и да няма да се занимаваме пове4е с глупости а направо на темата топгиър-
това 4е е толкова гледано предаване озна4авало 4е е много добро-ами "приятел" сапунените опери като са гледани от 800 000 000 души да не би да са не6то хубаво-топгеар 28 млн онова 800 млн.
съштото е това което е наи-елементарн е наи-гледано.а господин разбирачев да се порови малко в чушди саитове и да провери какво е мнението на хората за топгеар,заштото повтарям това е боза със наи-пристрастни водешт и единствното място на което
слр побеждава карера гт на писта!!!!!!! отворете си очите и вижте колко субективно оценява оня . аи
според предаването наи-грозната кола за 2006 е бмв 3 !!!!!!
бм3 !!!
това 4е е толкова гледано предаване озна4авало 4е е много добро-ами "приятел" сапунените опери като са гледани от 800 000 000 души да не би да са не6то хубаво-топгеар 28 млн онова 800 млн.

слр побеждава карера гт на писта!!!!!!! отворете си очите и вижте колко субективно оценява оня . аи
според предаването наи-грозната кола за 2006 е бмв 3 !!!!!!

бм3 !!!
Club BMW написа:Ми като гледам и ти толкова четеш, но бързаш да обиждаш и точно там ти е проблемаАз също се кефя на Top Gear когато има за какво!!! Просто като по известна личност трябва да го даваш по кротко с писанията
Иначе вместо приятели постепенно ще си спечелиш неприятели! Аз мисля, че нямам проблем с тебе просто си казвам мнението! И какво като набиеш примерно някоя?! Какво печелиш?! Аз мога да ти кажа НИЩО! Напротив може да стане по лошо за теб!!!
честно казано ми пука та ми дреме какво мислят хората за мен и като каква личност ме възприемат. Не се възприемам като по-известна личност и съответно не съм променил начина си на мислене в следствие на това. Откровено казано ми е все тази дали ще ме дават или не, затова и се държа както съм се държал преди. Та на въпроса - от много години ми е писнало да чета мнения и лични нападки по мой или чужд адрес, които нямат покритие, базирани са на някакви си размисли и без абсолютно никаква доза истина в тях. Винаги, когато съм написал или казал нещо съм заставал зад думите си и никога те не са били без покритие. Като някой напише нещо смятам, че ако е мъж и си държи на думата трябва да може да го каже в очите на друг! За съжаление в България присъстват така наречените клавиатурни герой, които се скриват като мишки като стане напечено. Това искрено ме дразни, а когато някой ме засегне - се защитавам по какъвто намеря за добре начин и винаги предлагам да махнем компютрите и да ме обидят наживо, защото имам достойнство и го защитавам!
acho.rs написа:абе тука маи някои го раздава като мутрагент? саита е за инфо не за разни псевдогазари...както и да няма да се занимаваме пове4е с глупости
сам написа, че си нов по форумите, та мнооого леко се изказа неподготвен в момента, но като на новак ти е простено!

acho.rs написа:а направо на темата топгиър-
това 4е е толкова гледано предаване озна4авало 4е е много добро-ами "приятел" сапунените опери като са гледани от 800 000 000 души да не би да са не6то хубаво-топгеар 28 млн онова 800 млн.![]()
съштото е това което е наи-елементарн е наи-гледано.а господин разбирачев да се порови малко в чушди саитове и да провери какво е мнението на хората за топгеар,заштото повтарям това е боза със наи-пристрастни водешт и единствното място на което
според предаването наи-грозната кола за 2006 е бмв 3 !!!!!!![]()
И тук се изказа отново неподготвен, защото от повърхностните ти размишления и познания видимо личи, че не си наясно изобщо каква е идеологията и целта на предаването Top Gear. Нека да предположим, че аз съм значително по-наясно с това и скоро ще разбереш защо!
Ако една сапунка има огромна гледаемост, значи тя е постигнала целта на занятието, с което е създадена - гледана е! Значи е по-добра от другите сапунки с по-малка аудитория. Та щом Top Gear е толкова успешна формула, значи има защо! Top Gear е шоу! Повече talk show, от колкото чисто (в немския смисъл на думата), дисциплинирано автомобилно предаване с цел сравняване на автомобили по техните показатели! Много по-важно е какво сърце и душа има един автомобил, емоцията, която дава на хората, които го карат, от колкото какъв е размера на гумите и хода на буталата. Начина на заснемане, професионализма на водене, хумора и химията между Джеръми, Ричърд и Джеймс нямат аналог. Мога да пиша за Top Gear до утре сутринта, но не мисля, че има смисъл и ще ме разбереш. Или пък ще разбереш, защо британския начин на мислене не се възприема от много други нации.
По чужди форуми се рови ти "приятел", защото аз го правя усилено от 6-7 години насам.
Още веднъж, за да докажа какъв лаик си на тази тема ще ти дам времената в Top Gear на двата автомобила, за които говориш! Пак обясни коя е по-бърза ..

Porsche Carerra GT - 1.19.8
Mercedes McLaren SLR - 1.20.9
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
много хубав отговор ! наистина се поразрових и видях че не си "случаен" ама така както обиждаш не ми заприлича на разбирач.
друго-я ми кажи кога съм те обиждал?
И много бързо ме помисли за клавиатурен герой.ако толкова искаш да се видим има скаип видеовразка-немаш проблеми,ама маи нема кво толкова да си кажем...от скоро съм в форумите точно защото бях резервиран към тях именно заради чата и дрижковците които са "много яки" и всичко е "на шест" и псуват на поразия.виждам че нештат не са такива тука и ти като старо куче недей да питаш кой от коя дупка,кои да си наляга парцалите защото много принизяваш хубавия спор

друго-я ми кажи кога съм те обиждал?
И много бързо ме помисли за клавиатурен герой.ако толкова искаш да се видим има скаип видеовразка-немаш проблеми,ама маи нема кво толкова да си кажем...от скоро съм в форумите точно защото бях резервиран към тях именно заради чата и дрижковците които са "много яки" и всичко е "на шест" и псуват на поразия.виждам че нештат не са такива тука и ти като старо куче недей да питаш кой от коя дупка,кои да си наляга парцалите защото много принизяваш хубавия спор

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
относно топ гиър
едва ли съм лаик,това време което го пишеш за кгт и слр е от класацията за наи-бърза обиколка която спечели ccx,след като му сложиха споилер,за да не излиза от пистата.онова за което ти говоря е от прякото сравнение на двете коли,когато не стига че слр победи на късия драг(крг 0-200 9.9 слр0-200 11.1) ами и победи на писта с малка преднина.така всеки неособено интересуващ се зрител(90% от аудиторията) си мисли неверни неща.
но от друга страна съм напално съгласен че това е забавно шоу и достоверността му е ограничена,но отречи че оня е пристрастен.
отговори ми и по въпроса за наи-грозната кола на 2006.ако наистина предаването я избира то тогава ПОВЕЧЕ НЕ ГО ХВАЛИ.как може толкова красив автомобил да бъде обявен за наи-грозния.
едва ли съм лаик,това време което го пишеш за кгт и слр е от класацията за наи-бърза обиколка която спечели ccx,след като му сложиха споилер,за да не излиза от пистата.онова за което ти говоря е от прякото сравнение на двете коли,когато не стига че слр победи на късия драг(крг 0-200 9.9 слр0-200 11.1) ами и победи на писта с малка преднина.така всеки неособено интересуващ се зрител(90% от аудиторията) си мисли неверни неща.
но от друга страна съм напално съгласен че това е забавно шоу и достоверността му е ограничена,но отречи че оня е пристрастен.
отговори ми и по въпроса за наи-грозната кола на 2006.ако наистина предаването я избира то тогава ПОВЕЧЕ НЕ ГО ХВАЛИ.как може толкова красив автомобил да бъде обявен за наи-грозния.
не съм казал, че си ме обидил ..
Относно TopGear - всичко е шоу пак казвам. Има десетки случай, които в момента мога да посоча с дословен цитат, за които не са били прави. Мога да кажа и неща от кухнята на Top Gear, които са изкарани по друг начин по телевизията, само и единствено, защото предаването е шоу! Пример, когато тестваха Е60 М5 Джеръми каза, че са гръмнали дифа на колата - не е вярно, колата е била в перфектно здраве. 130i беше представено, че му светнали дузина лампи - също не е вярно.
И още много други примери мога да дам, но Джеръми може да каже, че предното '00 Audi RS4 Avant е грозна кола, AutoBild при тест на 100 000км да кажат - моят дом беше сервиза, но аз винаги ще я държа в топ 20 на автомобилите, които искам да притежавам в мечтания си гараж. Винаги съм твърдял, че независимо какво твърдят по медиите за даден автомобил, крайното решение за закупуването или отношението към една кола я взема човека/потребителя. Според мен ролята на медиите било списания или предаване е да посочат усещането в един автомобил, какво поведение има от чисто субективна гледна точка, защото всеки може да хване листа със спецификациите и да види 0-100, спирачен път, разход, но не всеки може да кара това, което иска. Неизменна част е и критиката, защото особено в родината ни тя просто отсъства .. засега
Та обратно на Top Gear - мен ме удивлява факта как правят шоуто - целия микс.
За съжаление обаче след теста на BMW X3 на следващия ден, BMW UK им канселират 30 000!!! поръчки заради теста на Джеръми, което за пореден път излиза вярно другото ми твърдение, че Top Gear са институция, за съжаление не всички обаче я възприемат като шоу. Ако проследиш развитието от 1989 година до днес предаването е претърпяло много промени. Дори от 2002г. насам идеологията постепенно е изменена и вече тотално е насочено като хумористично talk show за екзотики. За Бога първия брой на формата, в който Джеръми е основен водещ беше с тест на Citroen Berlingo ..
Относно чистото сравнение .. не възприемаи всичко като чиста монета, а се забавлявай докато го гледаш .. това е моя съвет!
Относно TopGear - всичко е шоу пак казвам. Има десетки случай, които в момента мога да посоча с дословен цитат, за които не са били прави. Мога да кажа и неща от кухнята на Top Gear, които са изкарани по друг начин по телевизията, само и единствено, защото предаването е шоу! Пример, когато тестваха Е60 М5 Джеръми каза, че са гръмнали дифа на колата - не е вярно, колата е била в перфектно здраве. 130i беше представено, че му светнали дузина лампи - също не е вярно.
И още много други примери мога да дам, но Джеръми може да каже, че предното '00 Audi RS4 Avant е грозна кола, AutoBild при тест на 100 000км да кажат - моят дом беше сервиза, но аз винаги ще я държа в топ 20 на автомобилите, които искам да притежавам в мечтания си гараж. Винаги съм твърдял, че независимо какво твърдят по медиите за даден автомобил, крайното решение за закупуването или отношението към една кола я взема човека/потребителя. Според мен ролята на медиите било списания или предаване е да посочат усещането в един автомобил, какво поведение има от чисто субективна гледна точка, защото всеки може да хване листа със спецификациите и да види 0-100, спирачен път, разход, но не всеки може да кара това, което иска. Неизменна част е и критиката, защото особено в родината ни тя просто отсъства .. засега

Та обратно на Top Gear - мен ме удивлява факта как правят шоуто - целия микс.
За съжаление обаче след теста на BMW X3 на следващия ден, BMW UK им канселират 30 000!!! поръчки заради теста на Джеръми, което за пореден път излиза вярно другото ми твърдение, че Top Gear са институция, за съжаление не всички обаче я възприемат като шоу. Ако проследиш развитието от 1989 година до днес предаването е претърпяло много промени. Дори от 2002г. насам идеологията постепенно е изменена и вече тотално е насочено като хумористично talk show за екзотики. За Бога първия брой на формата, в който Джеръми е основен водещ беше с тест на Citroen Berlingo ..
Относно чистото сравнение .. не възприемаи всичко като чиста монета, а се забавлявай докато го гледаш .. това е моя съвет!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
прав си ама съм заобиколен от глупаци които както си седят изведнаш решават че нещо знаят и обявавта че има два вида коли... че поршетата са бавни защото са грозни(ами сигурно и калашника не може да стреля защото е грозен) и си служат с доводи от такива предаванияи и аз като по-голям глупак почвам да им обяснявм...ама кво да правя нали съм си маниак.живот и здраве скоро ще се здобия с баварец И ТОГАВА НЯМА ДА СПОРЯ А ЩЕ ГИ ПОВОЗЯ

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
и все пак искам да добавя за топ гиър, въпреки че е шоу и е направено да се гледа от всякаква аудитория (... даже на майка ми и е интересно някой път, а тя няма нищо общо с автомобилите
), ако можеш да отсееш плявата от полезната информация и да гледаш внимателно - може да се научат страшно много неща за автомобилите като цяло. поне за мен това важи в голяма степен. и съм съгласен, че всеки си вижда своята истина сам...
още си спомням как обесняваха какво е understeer и oversteer. пример, който илюстрира това, което имам предвид... в единия случай излиташ от завоя, удряш се в дърво и умираш. в другия завърташ се, излиташ от завоя, удряш се в дърво и умираш
извода е, че oversteer е по-добре, защото не виждаш дървото, в което се блъскаш преди да умреш 

още си спомням как обесняваха какво е understeer и oversteer. пример, който илюстрира това, което имам предвид... в единия случай излиташ от завоя, удряш се в дърво и умираш. в другия завърташ се, излиташ от завоя, удряш се в дърво и умираш

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
acho.rs написа:ама кво да правя нали съм си маниак.живот и здраве скоро ще се здобия с баварец И ТОГАВА НЯМА ДА СПОРЯ А ЩЕ ГИ ПОВОЗЯ![]()
съвет от мен - BMW също има много недостатъци, истината е, че всеки автомобил, било то най-дръгливия Opel Kadett, има нещо хубаво в него. За съжаление наблюдавам (с риск да ме разпънат на кръст) поведение от рода на BMW и всички останали, което определено не е много вярно. Да не казвам .. никак

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
...че много ясно че и баварките имат недостатаци.лично на мен ми харесва доброто (не че съм тествал много коли) съ4етание на лукс,динамика и оня сърдит поглед на старите модели,(които остана само в седмицата за съжаление).освен това маи бмв са една от наи-напредничавите авт. комп. постоянно изкарват нови двигатели и правят феислифт,не лежат на стара слава(тази година ще има 12-13 феислифта и премиери).това са причините толкова да ми харесват бмв.
какво означава: За съжаление наблюдавам (с риск да ме разпънат на кръст) поведение от рода на BMW и всички останали, което определено не е много вярно. Да не казвам .. никак
имаш предвит заслепяване за слабите места или????
какво означава: За съжаление наблюдавам (с риск да ме разпънат на кръст) поведение от рода на BMW и всички останали, което определено не е много вярно. Да не казвам .. никак
имаш предвит заслепяване за слабите места или????