Е30 срещу E34 / олд скуул
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
E34 vs E30 - за мен няма такъв въпрос. Просто това са два толкова различни автомобила. Е30 е много повече адреналин.
Карал съм 325iX, 320i, сега карам 530i. При моя стил на шофиране разликата във разхода е пренебрежимо малка - има няма 3л/100км

Карал съм 325iX, 320i, сега карам 530i. При моя стил на шофиране разликата във разхода е пренебрежимо малка - има няма 3л/100км

Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
- Kocil
- младши ентусиаст
-
не е задължително...ix-а на брато не беше изгнил никъде и не тропаше грам...зависи си от поддръжката...иначе харчеше повече от Е34,това със сигурност...amd написа:за тропането, гниенето

- mich_29
- Потребител
-
- Кара: 525 I,525 TDS,E30 318
- Мечтае да кара: БТР
Имам и 2-те
все се 4удя коя да продам и не ми се дава нито едната....
за градско маи по добар вариянт е 1.8 мотора на Е 30 ката
Както и 1.8 на Е 34 (рядко сре6тан наистина)
Кирията ти дето 6те си се ли6ил от 2 литров 6 ак 6те е наи малкото 4е колата 6те е карана по спокоино и 6те е по запазена задалжително по амортисиори тампони 6танги и про4ее ,не е без зна4ение и по малката тежест....
Според мен дилема няма6 на 1.8 мотора ...разхода на Е 34 и Е 30 с тези мотори няма разлика ако ги кара един и са6т 4овек
за градско маи по добар вариянт е 1.8 мотора на Е 30 ката
Както и 1.8 на Е 34 (рядко сре6тан наистина)
Кирията ти дето 6те си се ли6ил от 2 литров 6 ак 6те е наи малкото 4е колата 6те е карана по спокоино и 6те е по запазена задалжително по амортисиори тампони 6танги и про4ее ,не е без зна4ение и по малката тежест....
Според мен дилема няма6 на 1.8 мотора ...разхода на Е 34 и Е 30 с тези мотори няма разлика ако ги кара един и са6т 4овек
Компютрите са създадени, за решаване на проблеми, които не са съществували преди появата на компютрите...
- Kocil
- младши ентусиаст
-
съмнява ме 1.8 мотора на Е34 да харчи по-малко от 2.0...и да има разлика,няма да е много голяма...тенекиите и окачването са си същите,само мотора е малко по-лек... 

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
На мотора 1.8 на Е34 си му тежат килата стабилно и като я настъпиш да качиш баира ще ти глътне колкото шестака (който пък не се товари толкова много).
BMW only!
- mich_29
- Потребител
-
- Кара: 525 I,525 TDS,E30 318
- Мечтае да кара: БТР
ре
Ни6то не настапва6 на баира 4ове4е -колата си има саответната кутия и диф с които не се товари - карах на 1 приятел .
6 така си е разходи в сравнение с 518 ...мин 200 кила е по лека
и винаги ги карат хора с пенсионерско 6офиране -колкото сам виждал са зверски запазени без изклу4ение(каде е това иу да го ЕВА
) разхода задалжително 3 кила на 100 надолу
4овека спомена 4е няма много пари....така класата на 5 та серия 6те му е по малко солена
6 така си е разходи в сравнение с 518 ...мин 200 кила е по лека
и винаги ги карат хора с пенсионерско 6офиране -колкото сам виждал са зверски запазени без изклу4ение(каде е това иу да го ЕВА

4овека спомена 4е няма много пари....така класата на 5 та серия 6те му е по малко солена
Компютрите са създадени, за решаване на проблеми, които не са съществували преди появата на компютрите...
Аз понеже съм тъпо ко*еле, си взех е30ка и е32ка.ian190 написа:трябва и двата да ги имаш иначе винаги губиш нещо

Колега, закакво каране ти трябва кола, за градцко или извънградзко? За семейство, или си ерген? За товарене или за возене? За гъзария или адреналин? Каза, че за градско, ако не се буташ много по центъра е34ката е по-добрия вариант, макар, че аз самия не ги харесвам. Ако си семеен и возиш хора или приерно имаш малко дете, забрави за е30, ако не си падаш по адреналина и лагерното возене е34, Но ако ще се правиш на рацер, ако не си семеен, невозиш прекалено често хора, ако си предимно в града, тогава е30 е твоят автомобил. Аз си взех е30ката за да я карам зимата и да си пазя е32ката от лугата и евентулното некомпетентно шофиране на околните. Още повече съм предимно в града, макар, че не се бутам по задръствания. Но пък, съм постоянно с работни дрехи и немога да си позволя да си съсипя кожата на е32ката, затова и сложих изкуствена кожа в е30ката, щото с един елемнтарен препарат се изчиства от всичко. За дълъг път си имам е32то, още повече, че през лятото ще си го карам него, а жената ще се опита да ми вземе е30ката. Така, че направи си сметка кое ще отговаря напълно на твойте нужди. И незабравяй, че автомобили от два класа на една цена, винаги долният клас е по-добър. Това вече беше казано и самата истина. Това се отнася и за това един клас автомобили, но последователни модели, винаги, по-стария е по-добър, ако цената е еднаква.
Колега, разгледай и тази обява, понеже се чудиш, а това е идн перфектен баланс мужду е30 и е34, защото тая, кола е достатъчно лека и пъргава, достатъчно мека возия, данеказвам по-добра от тази на е34. Много запазена, с много екстри и е на цената която си склонен да дадеш за автомобил. Звънни на човека, отиди да я видиш, да се повозиш и предцени
sonny написа:Колега, разгледай и тази обява, понеже се чудиш, а това е идн перфектен баланс мужду е30 и е34, защото тая, кола е достатъчно лека и пъргава, достатъчно мека возия, данеказвам по-добра от тази на е34. Много запазена, с много екстри и е на цената която си склонен да дадеш за автомобил. Звънни на човека, отиди да я видиш, да се повозиш и предцени
Коя обява ?
Аз съм ерген. Не возя никой, а и да се случи да возя това няма да е определящо, защото обикновено ще си карам сам. Понякога искам адреналин, понякога предпочитам да карам спокойно и сигурно и искам да ми е удобно. Колата ще е предимно за града.
Благодаря на всички за отговорите. Все още съм на кръстопът, но ще си взема нещо скоро и да става каквото ще . Важното е , че ще е BMW

За 518-ките, дето стана въпрос по-нагоре, ами имам чувството, че малко трудно се намират, пък и като че ли шестаците по-ми лягат на сърце. Сега се замислям, че ако имах възможности да не се притеснявам за разхода на бензин и в същото време да си позволя да дам много повече пари определено бих предпочел нещо бързо и мощно пред луксозно и удобно.
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Честито! Добре дошъл при Е34 маниаците значи, да си караш петицата със здраве, да те вози още милион безаварийни километра и да сменяш често задните гуми
Според мен ще пстанеш много доволен, а най-вероятно вече си! Ако много ти дотъжнее за Е30 ще ти я дам моята, а ти ще дадеш "кораба" - нали трябва да си помагаме 

BMW only!
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3