Във форма ли сте?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

В добра физическа форма ли сте?

Да, много добра
6
6%
Да
29
28%
По-скоро да
21
20%
По-скоро не
22
21%
Не
16
15%
Не, в много лоша форма
11
10%

Общо гласове : 105
ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Re: Във форма ли сте?

Мнение от sub_eleven » 11 Апр 2023, 9:07

nero_ написа:всичко е въпрос на перспектива (с какво сравняваш). И зависи какво иска човек да постигне - да изглежда добре, да вдига хх кг от лежанка, да е функционално силен (да нацепи дървата) или издържлив. Повечето от тези качества са върхове на триъгълник и не може да имаш повече от 1-2 едновременно. Иначе 40км градско е една прилична 90 минутна тренировка за разпускане или загрявка преди истинско каране ;)

във връзка с дискусията ви, ще цитирам колегата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 11 Апр 2023, 9:10

Аз съм в ок форма, поне по 3 пъти тренирам в седмицата и гледам да ям до колкото е възможно здравословно. Само алкохола малко ми е в повече на последък, ама с пустия хоум офис лесно се подхлъзвам :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 11 Апр 2023, 10:05

Разказът на бум бум ме подсети за една история. Аз съм си бил винаги спортист, много спортове съм изредил. И като такъв винаги съм имал самочувствие. Помня като се захванах с колоездене и едно от първите предизвикателства беше Витоша 100. С няколко приятели го стартирахме, които карат от доста отдавна. От тях имаше спортисти, както и няколко пияници, които не са спортували като цяло. Та този единия "пияница" ме сцепи. Няколко пъти ме изчакваше, но не можех да издържа на темпото и ме заряза. Прикрепих се към един от другите пияници, брат на един приятел и с него завърших... аз спортистът. :lol:
Първият ме беше бил с часове :lol:

Много интересно е човек като се захване с някакъв нов спорт. Има подобни истории.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 11 Апр 2023, 11:23

:ok: :mhihi: :mhihi:

Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 11 Апр 2023, 12:09

Тоя пич освен, че си прави пишки с хората какъв му е случая?

Определено е във форма :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 11 Апр 2023, 12:28

Аз официално не съм във форма, от 1 месец ме мъчи някаква болка под плешката и под ребрата отпред. Сутрин ставам яко схванат на една страна. Като шофирам повече от 1-2 часа ме схваща яко и боли да си ебе мамата. А то като съм опрян на подлакътника се сгъвам на тая страна и явно ептен го притискам каквото е.

Почти бях сигурен, че съм си евал мамата на черния дроб нещо ама пусках ензими и уж бяха добре. Та май се оказа някаква невралгия и днеска ми пущаха един магнит за 65к евра по гърба. Ебаси мамата, какъв е тоя магнит направо като пусне импулса и тръгва контракция от латисмуса по ребрата та чак до горните коремни мускули, точно дето ме боли и точно дето е черния дроб. Рехабилитатора ми е приятел и вика интеркостална невралгия.

Та така, аз си викам боли ме дробчето а то се оказа някакъв скапан нерв от гърба до корема. Сега ще ходя малко на процедури 1 седмица и дано да мине. Ако някой е имал такава простотия ще се радвам да каже как я е преборил.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Апр 2023, 12:41

Тия невралгии много болят. Имал съм преди години на гърба. Но тогава нямаше такива модерни уреди, та си я чаках да мине и внимавах как натоварвам гърба.

Аз по нова година скъсах лигамент на коляното. Цеха, където работим е на втория етаж и някъде изчезна ключа за телфера. Та в продължение на месец и нещо носих нагоре и надолу много тонове. В комбинация с това, че тренирам и всеки или почти всеки ден точно по нова година коляното ми стана двойно и не можех да го сгъвам. Следващите 2 месеца бяха трениране само на единия крак, комплекси с възстановителни упражнения и пазене, доколкото е възможно. Март вече почнах да го натоварвам малко по малко и в момента мисля, че вече съм ОК. Вчера дръпнах 160 тяга да видя как върви, леко сгъва левия крак, че още е по-слаб, но няма болка. Вероятно вече всичко е ОК.

Та мисълта ми е, че най-доброто лечение за травмите е не почивка, а възстановителните упражнения.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 11 Апр 2023, 14:32

И аз не спирам в такива случаи, ама да чукаме на дърво да не се налага...

b_u_b_o написа:От една страна е глупаво да се мисли, че що е във фитнеса и вдига щанга значи е от онези "бодибилдъри" от 80те дето ги даваха по филмите на окрития фитнес на крайбрежната в Маями. Такива дето не могат да си вържат връзките щото не могат да ги стигнат. :mhihi: Фитнеса е просто едно помещение с железа, в което може да се тренира по много различни начини и с различни цели. Реално днес няма професионален спортист, който да не тренира в залата. Като почнем от футболисти, тенисисти, волейболисти, та до играчи на тенис на маса, дори и пилотите в моторните спортове прекарват часове блъскайки.

Друг е въпросът, че като гледам в залите как се тренира и как излгеждат хората там...ами разбирам ги тия мнения до някъде. Повечето хора идея си нямат какво правят там, да не говорим какво искат да постигнат и най-вече как. Да, раздвижват се там нещо, но супер неефективно. Което разбира се води до липса на резултати, респективно мотивацията си заминава и всичко приключва.

+1 Позволявам си да се обаждам понякога като видя, че някой има опасност да се контузи, но обикновено не се приема добре :mhihi:
Иначе за универсални спортисти, за мен има само едни - американски футбол. Кросфитърите също, но техният спорт е самият кросфит, а програмите на футболистите са много интересни и комплексни. Има значение дали си лайнбекър или куотърбек, но всичко по средата е топ атлет.

По темата, в момента не съм в добра форма заради 6 месеца психически бърнаут дето ме скапа и физически. От месец изплувах и годините в залата много помагат човек да се върне. МОга да кача снимка в приличен все още вид от миналия септември, но по-добре да се хваля след 2-3 месеца, ако има с какво. Не че изглеждам зле, ама с тия паласки не е за хвалба :mhihi:
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Апр 2023, 15:58

Те тия футболистите и те май правят някакви по-скоро кросфитърски тренировки.

Преди 10-тина години имаше един сайт - crossfit football, предполагам, че и още го има де. Тренирах по него и бях просто в небесата като форма, сравнено с целия ми останал стаж. Спрях, щото докато го правех имах 100кв фитнес на тавана и стотици декари за тичане, влачене на гуми и всякакви други глупости точно пред къщата. Сега няма къде.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 11 Апр 2023, 16:21

bum_bum написа:Аз по нова година скъсах лигамент на коляното. Цеха, където работим е на втория етаж и някъде изчезна ключа за телфера. Та в продължение на месец и нещо носих нагоре и надолу много тонове. В комбинация с това, че тренирам и всеки или почти всеки ден точно по нова година коляното ми стана двойно и не можех да го сгъвам. Следващите 2 месеца бяха трениране само на единия крак, комплекси с възстановителни упражнения и пазене, доколкото е възможно. Март вече почнах да го натоварвам малко по малко и в момента мисля, че вече съм ОК. Вчера дръпнах 160 тяга да видя как върви, леко сгъва левия крак, че още е по-слаб, но няма болка. Вероятно вече всичко е ОК.

Та мисълта ми е, че най-доброто лечение за травмите е не почивка, а възстановителните упражнения.

Аз преди няколко седмици на спаринг разтегнах външните връзки на коляното, мислех, че нещо съм скъсал, но се оказа, че пращят и като просто се разместят. Доста добре върви възстановяването, още съм не напълно функционален. Първият ден не можех да ходя, сложих шина и куцук куцук си избутах ангажиментите за деня. Говорим разстояние от 50м го минавах за минути. Едвам влизах и излизах от автомобил. Имах срещи с хора и открито четях съжаление в очите им.
След една седмица се върнах в залата с ограничени тренировки. Вече почти изцяло възстанових натоварването. Не ме е отказвал да тренирам през годините, дори шев с конци на пръста и то точно на кокалчето отпред. Помня веднъж се бях изгорил на ауспуха на мотора и ми падаше коричката на всяка тренировка.... Едвам успя да зарастне.
Като гадни контузии бих отличил и ребрата - не можеш да станеш от леглото... като инвалид. Рамо също е много кофти. Чупил съм и ключица някога. Глезен, китка, пръсти се ядва горе долу, има как да се стегне и да тренираш.

Това съм аз, пълна откачалка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 11 Апр 2023, 16:34

Leon -Нали знаеш максимата ,че няма ненаказано добро :D .Виждаш ,че някой греши и може да пострада ,даваш му съвет а той го приема за поучаване и намеса в личното пространство .Особено ако е някой младеж ,те приемат най-трудно авторитета и познанията на по-възрастните .

Преди време и аз имах подобна невралгия от шофиране с отворен прозорец.Тъй като беше от лявата страна си помислих за проблеми в сърдечно -съдовата система ,личната ме прати на кардиолог ,обяснявам цялата симптоматика,мерят ми кръвно ,ЕКГ и лекарката казва ти си за невролог имаш възпаление в лявата част на гърба ,което се предава на гърдите .Та след посещението при специалист лечението беше същото за ,което спомена и bum-bum .Движение и възстановителни тренировки без силни натоварвания .Та тръгвам да си плащам потребителска такса при невролога и вадя портфейла от задния джоб на дънките ,лекаря се подсмихва и ме пита "Чувал ли си за болестта на портфейла" .Естествено ,че не съм .Оказа се ,че има пациенти -мъже чиято професия е шофьорлък и навика да си носят портмонето в единия заден джоб страдат от възпаление на седалищния нерв /ишиас/ .И от тогава промених този навик

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Апр 2023, 16:53

Нещо те е избъзикал тоя невролог . Шафьорите страдат от възпаление нервите на долните крайници със и без портфейл . Продължителния застой на кръвта в долната част на тялото и притискането на нервите е причината , не предмети в задния джоб .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 11 Апр 2023, 17:01

:D Възможно е ,познавам доста шофьори със секви болежки -от хемороиди до затлъстяване .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Апр 2023, 17:21

Верно че тоя тибиалния нерв е вероятно най дългия в тялото , от таза до пръстите на краката стига. Верно че портфейла в задния джоб натиска точно там обаче не го вярвам това да е причината за неволите на шофьорите . Просто е някакъв докторски бъзик свързан с плащане и дебелия портфейл демек дебелата пачка :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 05, К25 06

Мнение от NiksGS » 11 Апр 2023, 19:25

Миналата и по-миналата година се захванах с колоездене, след премахване на разширени вени. Чисто аматьорски. От ноември до сега съм карал 2 дни. Учудих се, че времето за което взимам едно и също разстояние, не ми е паднало и с минута даже, след 5 (пет) месеца не практикуване.
Ultimate Riding Machine

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата