Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Имотният пазар

Мнение от alx » 06 Мар 2023, 17:51

TNT написа:С горивото в задръстванията в района, ще ги усети като 2200е :mhihi: :mhihi: :mhihi:

аз ако живея на такова "комутативно" място толкова пари само ще давам за филтри за климатика...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 06 Мар 2023, 17:57

Аз съм доста против локацията и тази сума ми идва нанагорно. :yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 06 Мар 2023, 17:59

Екстра е там в блатото :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 06 Мар 2023, 23:47

Kroki написа:Обявиха ми 1700€ на кв в строяща се кооперация до Парадайз, без включено парко място!
Според мен е доста това..

Цените там вървят нагоре от няколко години, в момента оправят и Филип Кутев, няма скоро да ги свалят.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 07 Мар 2023, 16:12

Колеги какво ви е мнението за сглобяемите къщи изпълнени в нашата страна разбира се?

Нещо такова например:

https://hubavdom.com/project/house-106-m2/

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 07 Мар 2023, 16:43

Зарекъл съм се тоя живот повече къща да не правя, обаче ако ми дойде друг акъл или ми се наложи случайно(видяхме как хората остават без домовете си за минути само на няколко стотин километра) със сигурност ще е такава къщурка. Голям фен съм им, бързо се строи, леко и надеждно, енергийно ефективно. Пък нека колегите с по метър и половина зидове ми се смеят, че живея в "картонено общежитие". :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 07 Мар 2023, 17:17

Доста се подсигуряват повечето конструктори вече, за къща не вярвам да има проблем при заметресение. Виж обаче повечето блокчета ще изпопадат в София - гаранция.
Тази къща не е лоша, но е малка за къща, ако се лишиш от едната спалня и я направиш котелно + склад ще стане другия вариант е да направиш барака някъде отвън за да има къде да складираш неща с една дума - в една къща си трябва мазе.
Плъзганията на прозорците няма смисъл от тях може да си ги спестиш.
Трябва да се види каква е изолацията и как ще се отоплява тази къща.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 07 Мар 2023, 17:27

Беше произволно избран пример, от произволно избрана фирма.

Ето описание на това което влиза в строежа:

https://hubavdom.com/turnkey-option.html

Въпросът ми е по-скоро по линия, имат ли достатъчно опит местните, за да строят "по американски" и можем ли да се доврим на написаното и твърденията за импрегниране, негоримост и т.н?

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 07 Мар 2023, 20:26

Може,но излиза на цената на монолитно строителство.А тогава...файда йок... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yordanovdir » 08 Мар 2023, 0:23

alx написа:
yordanovdir написа:Енергоефективността е комплекс от мерки, част от които е изолацията на таван, стени, под и др.Смисъл има.За пример мога да ти дам къща до нас около 180 м2.Сметка за отопление с ток-50 лв.Температура-24 град.
Вярно е, че това не може да го постигнеш изолирайки стара сграда, но да строиш нова и да икономисаш от изолация, за мен е глупаво.

абсолютно коректно мнение.... с изключение на 50те лева за 180те квадрата

Ей големи неверници сте.Не ме учудва по нашите ширини, ама при вас мисля, че нискоенергийните и пасивни сгради са по-разпространени.Написаното от мен е съвсем вярно, колкото и невероятно да звучи на някои хора.
Всъщност основната ми идея е, че като санираш или строиш, така или иначе даваш поне една торба пари, хубаво е поне да се информираш(ама не в кръчмата) в посока енергоефективност, пък после решавай.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yordanovdir » 08 Мар 2023, 0:38

slatanic написа:Може,но излиза на цената на монолитно строителство.А тогава...файда йок... ;)

Изцяло подкрепям.Остават ти само много въпроси без отговор.Не, че е лошо, просто си нямаме никави традиции в това строителство.Пък и “престижна” входна врата за 500 лв….ай стига.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 08 Мар 2023, 3:14

yordanovdir написа:
alx написа:
yordanovdir написа:Енергоефективността е комплекс от мерки, част от които е изолацията на таван, стени, под и др.Смисъл има.За пример мога да ти дам къща до нас около 180 м2.Сметка за отопление с ток-50 лв.Температура-24 град.
Вярно е, че това не може да го постигнеш изолирайки стара сграда, но да строиш нова и да икономисаш от изолация, за мен е глупаво.

абсолютно коректно мнение.... с изключение на 50те лева за 180те квадрата

Ей големи неверници сте.Не ме учудва по нашите ширини, ама при вас мисля, че нискоенергийните и пасивни сгради са по-разпространени.Написаното от мен е съвсем вярно, колкото и невероятно да звучи на някои хора.
Всъщност основната ми идея е, че като санираш или строиш, така или иначе даваш поне една торба пари, хубаво е поне да се информираш(ама не в кръчмата) в посока енергоефективност, пък после решавай.

У Княжево имам бивш колега. Къщата му е строена в тъмните години и няма никаква "енергоефективност". Но пък има (ше) навремето добри връзки в енергото и електромерът му са с байпас. Изключва се отвътре и няма начин да го гепят, освен ако не го натопи този, който е правил инсталацията.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 08 Мар 2023, 11:25

Райфата (KBC) повлече крак :) Айде хаирлия да е, цените се сриват, юруш на евтиното :lol:
Screenshot 2023-03-08 101619.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 08 Мар 2023, 12:09

Въййй, и при мен 0.08 нагоре :mhihi: ще ги бия :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 08 Мар 2023, 14:39

Еми а дано и лихвите на депозитите да вдигнат малко, че в момента е 0