Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Мотористите във форума!
Маслото се сменява преди да оставиш мотора за зимата. Не е полезно за лагерите да седи със старото масло. 
Същото се отнася и за колите, които не се карат зимата и т.н.

Същото се отнася и за колите, които не се карат зимата и т.н.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Kroki написа:Маслото се сменява преди да оставиш мотора за зимата. Не е полезно за лагерите да седи със старото масло.
Аз смених маслото един месец преди да го зазимя. Но наистина не го знаех това, значи сменям преди да го прибера, а после като почна да го карам сменям пак така ли ?
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Има предвид, че е по-полезно да се сменя в края на сезона, а не в началото на сезона!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Принципно маслото с употребата деградира и разните киселини, които се образуват могат да предизвикат някакви микро корозии. Но си мисля, че ако се кара с качествено масло и не се зазимява с масло на 10к вътре, едва ли има голям проблем да се сменя напролет.
- Kroki
- Дон Кроки
-
Така и така ще го сменяваш, по-добре да е като го зазимиш. Да не си правим експерименти 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Мотористите във форума!
Супер , значи няма да се занимавам да сменям сега а като го прибирам
Останахa гумите
Sent from my iPhone using Tapatalk

Останахa гумите

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Е ти пак можеш да го смениш, просто следващата смяна да ти е есента, а, вместо пролетта на 2024, така го разбирам.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Kroki написа:Така и така ще го сменяваш, по-добре да е като го зазимиш. Да не си правим експерименти
То на 20 годишен мотор все тая, вероятно е да е седял вече със старо масло бая време така или иначе. Кой е правилния отговор само оня горе знае, защото като налееш новото масло то веднага почва да деградира/оксидира и не се знае дали е по-добре да седиш със старото и да караш после с прясно или да налееш ново, което да отлежава няколко месеца изложено на оксидация.
- Kroki
- Дон Кроки
-
Не знам как е с 20 годишните, моят е 10
Виждал съм лагери при нас на малко карана кола, която зимата е палена да поработи малко в гаража да загрее. Липсваха направо парченца от лагера.

Виждал съм лагери при нас на малко карана кола, която зимата е палена да поработи малко в гаража да загрее. Липсваха направо парченца от лагера.
Kroki написа:Не знам как е с 20 годишните, моят е 10![]()
А това пък дали има нещо общо с НЕсмяната на маслото преди зазимяване или по-скоро с конденза

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Малко оф (или не) топик ама тоя сайт някой поръчвал ли е от него нещо: https://avto-moto83.com/
Поръчах си гуми одеве за балканчето, че са много криви размери, ама малко взех да се чудя дали ще пристигнат, че бая шано ми се вижда.
Поръчах си гуми одеве за балканчето, че са много криви размери, ама малко взех да се чудя дали ще пристигнат, че бая шано ми се вижда.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Имам го запаметен в табовете на хрома от 10 години, ще видя предната година като поръчвахме части за двигателя на симсоня дали някои от нещата не бяха от там, че ми се върти спомен, че някои неща от там купувахме.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Мотористите във форума!
Малко комплексарско ми звучи , сега ще си мерим годините лиKroki написа:Не знам как е с 20 годишните, моят е 10![]()

И колата и мотора са ми 20 годишни и ?
Или викаш ако е по-стар от 10г - не важи

- apexs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR
Някъде назад в темата мисля, че имаше мнение за Shark Race R Pro Carbon, но не го намирам . Някой с този модел ?
ivanski_2 написа:Малко комплексарско ми звучи , сега ще си мерим годините лиKroki написа:Не знам как е с 20 годишните, моят е 10![]()
Виждал съм лагери при нас на малко карана кола, която зимата е палена да поработи малко в гаража да загрее. Липсваха направо парченца от лагера.![]()
И колата и мотора са ми 20 годишни и ?
Или викаш ако е по-стар от 10г - не важи![]()
![]()
![]()
няя са плашиш- моя единия мотор е на 20 години другия на 11... годините при моторите нямат никакво значение. по тази (а и по други чисто динамични причини) всяка жена иска да бъде... мотоциклет

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила