Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Мотористите във форума!
Това отношение го е имало винаги. Аз карам литров мотор, а ти със скутера си някакъв плазмодий. Да не говорим пък, ако си с ел колело.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
ildivvy написа:'Мотора' ти пък какво може да повлияе на разговора за каска, която продаваш? Какво значение има? Малко като реклама на кола, която се продава, че не е слушано чалга в нея (моите са такива)... Т.е. каската е носена, докато е каран мотор с ДВГ! Хората изтрещяват лека-полека!
А не, чисто нова е, просто ми е много тежка

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Някой карал ли е с еърбег?
Навих се за това, но не знам дали е удобно
https://www.alpinestars.com/products/te ... bag-system
Като му гледам цената едва ли много да са карали с такова.
Това изисква предполагам и определен екип който да върви с него.
Отделно е важно и за какви температури и начин на каране е удачно да се ползва.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Интересно как сработва такава система ? 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Този конкретно е електронен. Има алгоритъм, който сигнализира за падане и го отваря. И на Дайнезе и на РСТ са така. Сигурно и още марки има.
Има и други, които са с кабел, който се връзва за мотора и при падане се активира механично.
Първите е готино, че са електронни и няма шанс да забравил за кабела и някой път като слезеш да се надуеш. Не работят при падане от място и имат алгоритъм и за писта.
Недостатъка е, че при падане се пращат за сервизиране, което не е евтино, някъде към 500лв. На всеки 3 падания се сервизира напълно за 900лв. Също така на всеки 2 години се изпращат до сервизен център за инспекция. Това беше около 250лв.
Механичните се задействат с обикновен газов патрон. След падане можеш да си прибереш еърбега, да смениш патрона и ако физически бега е здрав да си го ползваш отново. Няма разходи за поддръжка и сервизиране. А са и доста по-евтини. Бях се насочил към механични Хелайт Търтъл или Спиди, но това от Алпинстарс е ново и предлага доста повече защита от всичко останало. Та в крайна сметка може би си струва разходите, защото в случай на инцидент и титаниевите болтове и планки не са евтини.
Този специално няма нужда от специален екип. Достатъчно е да имаш място под екила си за да се отворят беговете. Това, което ме притеснява е жегата и свободата на движение с него. Затова питам, ако някой има опит подобно яке.
Има и други, които са с кабел, който се връзва за мотора и при падане се активира механично.
Първите е готино, че са електронни и няма шанс да забравил за кабела и някой път като слезеш да се надуеш. Не работят при падане от място и имат алгоритъм и за писта.
Недостатъка е, че при падане се пращат за сервизиране, което не е евтино, някъде към 500лв. На всеки 3 падания се сервизира напълно за 900лв. Също така на всеки 2 години се изпращат до сервизен център за инспекция. Това беше около 250лв.
Механичните се задействат с обикновен газов патрон. След падане можеш да си прибереш еърбега, да смениш патрона и ако физически бега е здрав да си го ползваш отново. Няма разходи за поддръжка и сервизиране. А са и доста по-евтини. Бях се насочил към механични Хелайт Търтъл или Спиди, но това от Алпинстарс е ново и предлага доста повече защита от всичко останало. Та в крайна сметка може би си струва разходите, защото в случай на инцидент и титаниевите болтове и планки не са евтини.
slatanic написа:Като му гледам цената едва ли много да са карали с такова.
Този специално няма нужда от специален екип. Достатъчно е да имаш място под екила си за да се отворят беговете. Това, което ме притеснява е жегата и свободата на движение с него. Затова питам, ако някой има опит подобно яке.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
bum_bum написа:Първите е готино, че са електронни и няма шанс да забравил за кабела и някой път като слезеш да се надуеш.
Гледал съм клипове в ютуб и се оказва, че хич не е толкова лесно да задействаш еърбега, в случай че си забравил да откачиш кабела от мотора. Силата на опън за задействане е доста по-голяма от това да слезеш от мотора и да дръпнеш без да искаш кабела.
Днес врътнах едни 150км и с тракторчето, но пак беше ветровито като вчера. Имаше бая мотори пак че даже и всякви утв, атв, кросаци и какво ли не бяха наизкарали колегите.Вие покарахте ли 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- NiksGS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 05, К25 06
Приятно беше, аз с малко километри, но се записах днес. По- скоро карането беше, оглеждане за течове, поведение и т.н. след зимното сервизиране. Щом карах през цялото време с отворена каска, направо пролетта е дошла. 

Ultimate Riding Machine
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Абе то и да се отвори е бял кахър. Сменяш патрона за 30-тина лв и всичко е наред. Остава само срамаgromovich написа:bum_bum написа:Първите е готино, че са електронни и няма шанс да забравил за кабела и някой път като слезеш да се надуеш.
Гледал съм клипове в ютуб и се оказва, че хич не е толкова лесно да задействаш еърбега, в случай че си забравил да откачиш кабела от мотора. Силата на опън за задействане е доста по-голяма от това да слезеш от мотора и да дръпнеш без да искаш кабела.

Такава жилетка ще е далеч по-евтина и универсална, но това на Алпинстарс ми изглежда доста по-комплексно като защита.
Имам време да помисля, тия ги няма в наличност до април така или иначе.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
В първия момент помислих че е някаква безжична технология като от 21 век , мотора примерно "усеща " че те няма отгоре при скорост над 50км и праща сигнал на възглавницата да се подуе . Пък то било със жица ...
Представям си какъв резил ще е да го задействаш това с кабела да се надуе да събориш и моторетката пред един куп народ . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
bum_bum написа:Някой карал ли е с еърбег?
Имам 3 карания на писта с цял екип, кожен.
За всекидневна употреба, за мен не е ок.
Прекалено си стегнат.
Модела от линка е по-различен, не съм пробвал такъв.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз ще поизчакам още месец. Земята е студена и мръсна. Обикновенно чакам първия пролетен дъжд, дето поизмива улиците и т.н.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Kroki написа:Аз ще поизчакам още месец. Земята е студена и мръсна. Обикновенно чакам първия пролетен дъжд, дето поизмива улиците и т.н.
И аз така правя.
skoti79 написа:bum_bum написа:Някой карал ли е с еърбег?
Имам 3 карания на писта с цял екип, кожен.
За всекидневна употреба, за мен не е ок.
Прекалено си стегнат.
Модела от линка е по-различен, не съм пробвал такъв.
Мерси. Ще видя дали не мога да пробвам някъде.
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Някой с наблюдения над хонда хр250 от 90те години, че ми се въртят разни глупави идеи в главата 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk