Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Имотният пазар

Мнение от TNT » 07 Фев 2023, 11:11

В България по селата е трагедия с инфраструктурата. То и в града. Затова и на комплексите с направена инфраструктура... си плащаш и за това.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 07 Фев 2023, 11:44

Сега разбирате ли ме защо псувам по Родината и по сънародниците ни толкова много? :bchug:

Защото от крадене, неспазване на законите, безхаберие и т.н., ужким хубавите ни квартали са вечни строежи в нивите и плуват във фекалии... :idea:
Дори не искам да споменавам за това как и какви строежи се разрешават, как се променят зоните на строителство, коти кУрниз, било и т.н. :censored:

Как се живее спокойно така? :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 07 Фев 2023, 16:50

Аз съм виждал и бил на такова място с къщичките с големите дворове, оправена инфраструктура и т.н., но не мисля, че нормален човек може да влезне там(бях по работа). :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 07 Фев 2023, 16:51

И тука има хубави :ok:

https://goo.gl/maps/N5gH1CkVYPQJCX6u6
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 08 Фев 2023, 0:32

zAcK написа:Сега разбирате ли ме защо псувам по Родината и по сънародниците ни толкова много? :bchug:

Защото от крадене, неспазване на законите, безхаберие и т.н., ужким хубавите ни квартали са вечни строежи в нивите и плуват във фекалии... :idea:
Дори не искам да споменавам за това как и какви строежи се разрешават, как се променят зоните на строителство, коти кУрниз, било и т.н. :censored:

Как се живее спокойно така? :dunno:

А ти след толкова обикаляне в търсене на ... Рая не видя ли че не трябва да плюеш по сънародниците си?Къде видя сънародник отмъкнал милиони?Видя ли някъде?Щото в снимките и пейзажите които пускаш, аз виждам ограбени сънародници , не крадци.Крадците са тия на които клякаш.
Някак си не върви , да четеш "дневник" , а да си недоволен от политиката която прокарват.Трябва да избираш.Или им се кефиш и ПОСЛЕ радваш на резултата или да си измиеш очите.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 08 Фев 2023, 0:56

Binev_OuT написа:Къде видя сънародник отмъкнал милиони?Видя ли някъде?

Няма такива. На нас все някой друг ни е виновен :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 08 Фев 2023, 16:34

TNT написа:
carmanf1 написа:Колеги внимавайте много къде и какви места купувате за къща или пък къде си купувате апартамент в малка кооперация, че не се знае какво ще изникне наоколо.

Това в Марково ли ще са тея 8 етажни сгради ? :shock:

Не е в Марково.

Може би скоро не си минавал да видиш, какво се случва между бул. 6-ти Септември и Пещерско шосе в Смирненски.
Фамилни къщи и до тях (над тях) няк'ви големи жилищни комплекси :shock: Вярно, красиви и луксозни са, но тия хора там с къщите :dunno:

Другия огромен терен е между Смирненски и Прослав - пре-райониран (или както му казват там), със същата цел.

Красноречив пример е и 80-те декара парк на гребната (парк "белите пътеки" :mhihi: ) - променят му статута от парк, към зона за застрояване, чрез промяна на ОУП - даваха го и по телевизията, че има много протести.

И един пример от Кичука:
Тиха, малка, тясна уличка - от южната страна статут ниско строителство, т.е 10м., мисля беше.
От северната страна на уличката обаче, статут средно строителство - 6-7-8 етажни сгради. (щото нямало да засенчват ония от южната страна).

Да, но всички се сещаме какво им се случва на тия от южната страна на уличката с ниските къщи :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 08 Фев 2023, 18:13

Минавал съм. Излезнеш на двора в къщата и 8 етажа те гледат :lol: А тея към Прослав са... бях на рожден ден, викам такси, не идва... на таксито му станало сложно да намери адреса и си тръгнал :lol: :lol: :lol: Всичките на един номер били :banghead: То даже не знам колко сгради. 5-10 сигурно :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 08 Фев 2023, 21:27

Луда работа е.

Преди 3-4-5 години (не помня точно), едни съседи през два двора тук до нас си заминаха.
Възрастни хора, стара къща, обаче двора хубав, на супер място и около него няма как да се построи нещо голямо. Около 400 квадрата двор - единствено става за фамилна къща.

Дойде сина им и ми вика, продавам го.

Викам си, ще му предложа 250к лв, и в краен случай ще се напъна на 300к. лв.

Дойде някъв от Стара Загора и го купи за 300к Евро. За дъщеря му, да си правила тя къща тук.

И аз си останах само с мечтите :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 09 Фев 2023, 0:34

zAcK написа:
Binev_OuT написа:Къде видя сънародник отмъкнал милиони?Видя ли някъде?

Няма такива. На нас все някой друг ни е виновен :bchug:

Нормален разговор можеш ли да водиш , или само мантри са ти в главата?
Нещо те питах , ако имаш отговор и желание - давай.
Ако не , не се занимавай с мен.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Фев 2023, 12:11

В Пловдив, във въпросният парк до гребната база ще се застроява само ниско строителство до 10 метра.
Според мен ще стане доста приличен нов квартал без неудобството на смесено строителство старо и ново и наследството от да кажем старото (жители на старо строителство).
Ниско застрояване с хубави кооперации на до 3-4 етажа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Фев 2023, 12:55

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/e ... yl-2338475

Най-уязвими при земетресение се оказват първите етажи на панелните блокове - над монолитната част на строежа. „Тези сгради трябва да бъдат проверени и ако се установи неточност - нарушаване на заварките между хоризонталните и вертикални панели, трябва да бъдат разрушени. Не можем да бягаме от тази отговорност и да рискуваме живота на хората”, категоричен е инж. Жиянски.

Това е нещо, което се подритва и се споменава с насмешка. Мащаба на проблема, които ще се изсипе наведнъж е огромен, няма нужда от земетресение, просто нищо не е вечно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Фев 2023, 13:00

Нищо им няма, щом се харчат по 100к евро, няма кой луд да се занимава с тях.
Да не говорим, че аз не искам да плащам да им правят блока по разни програми на тези хора, които в повечето случаи не искат да дават 10лв за чистачка на месец.
Но като се замисля, това е добра ниша за усвояване на парици и някой ще се загнезди и там някой ден.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Фев 2023, 13:11

Въпроса не е дали искаме или не искаме. Този проблем няма да изчезне ако се преструваме, че не съществува.
Колкото по-късно се започне да се мисли за решение, толкова по-скъпо и болезнено ще е.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 09 Фев 2023, 15:58

Тези дни си говорехме с колегите за чистата площ и т.н. на жилищата, сравняването на такива и други 'неща' по имотните въпроси... Понеже имам 'скица' на моя апартамент на кад-програма, като си бях направил труда да премеря точните размери (светлата площ) на всяко помещение ( с всички чупки и сгъвки), с идеята да мога лесно да си пресмятам разни неща свързани с евентуални ремонти, реших да проверя още нещо. В програмата за зададени дебелини на стени 20см. Това е малко 'на око', но мисля, че е доста добре за една горе-доло сметка.. Оказва се, че 18-19% от площа на апартамента са стени, комини, куфари с тръби и т.н. площ, която се губи от общото 'петно'! Друг колега също имаше измерени реални квадратури на всичко в жилището си и след като се направи същото с програмата, излезе същия процент... Та идеята ми е следната - ако някой иска да си купи жилище с определена квадратура на стаите (евентуално и на другите помещения) , то е добре да добави и %-та на 'стените', %-та на общите части и така по-лесно ще разбере, обави с колко големи жилища трябва да гледа, за да не се разкарва излишно по огледи!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата