Porsche Panamera diesel - мнения?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Re: Porsche Panamera diesel - мнения?

Мнение от SpeedyMan » 07 Фев 2023, 0:33

Вуйчо написа:
Офф мълчи, че от 4 дни вместо да се кефя на това какво е g30 (обективно е една прекрасна кола), аз само казвам, че не е двойно по-добра (но иначе е двойно, че и повече по-скъпа) от f10 (а в много отношения даже f10 ми липсва и харесва повече), отделно като видя някоя друга панамера на улицата и изтръпвам и си казвам "дееба, трябваше панамера да взема, за какво се самооограничих пак до бмв, при това пак сребристо...".
Нищо де, то не е минало и за панамера. Не пречи и 2-те накуп както се казва :ok: . Отдавна съм престанал да се вричам за само една кола (по този повод, преди година и половина ги бях събрал двайсет и няколко коли :banghead: ).

Не мога да разбера цялата тая драма. Това Порше на задно, с базов дизел на Ауди да не би да е нещо повече от G30 с Х-драйв? Доста по-грозно и едно такова женско. При това не е редови шестак, а гадно V изчадие с 5-6 вериги.

На пистата ли е по-добро? На сняг ли? На разход ли? На возия ли? На комфорт ли? На удобства ли? На какво?

Просто не си се наиграл. Иди в някоя рентакар компания и наеми една панамера за няколко дни да ти мине мерака и толкоз. Щото там като светне някоя лампа ще трябва да вкарваш Е90-ки да я гасиш.

То си е ясно, че между БМВ поколенията разликите не са огромни, понеже колите се явяват евлюция на на нещо почти съвършено.
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 07 Фев 2023, 8:36

Аз не бих съжалявал, разните предномоторни поршета като Паранема и Кайен не са нищо особено. Продават ги само защото приличат на истинско порше. От друга страна, 911 е много добро, според мен.
I love the sound of V8 in the morning...

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 07 Фев 2023, 9:03

Е, Панамера 4х4 по-голям двигател/версия може да правиш слалом със 180 км/ч между колите на магистралата. Там вече минаваме към сравнение с нещо над М5.
Изображение Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 07 Фев 2023, 9:50

Честито! :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 07 Фев 2023, 9:51

Вуйчо, хич не се тормози!
Това са житейски уроци, които човек сам трябва да ги изпита.
Покарай новата кола, така или иначе е купена.
А относно Панамера, вземи някоя под наем и виж как е.
Ако ти хареса винаги може да направиш смяна, даже и бартер :mhihi: Сигурен съм че някой собственик на Панамера ще вземе по-ново БМВ 3.0Д :ok:

Относно NSX, това е екзотика която не е релевантна към Панамера и G30.
:yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 07 Фев 2023, 10:11

Да бе, 12 годишна панамера с мотор на Ауди, два тона, на задно... точно ще му хареса повече от 5-6 години по-нова G30 530d X... по-лека със поне 150 кг.
Изображение Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Фев 2023, 13:54

… ама защо някои от вас са останали с впечатление, че поршетата са известни с техническите си характеристики? Ама и те като парите трябва да си ги пробвал, че да знаеш. Не може се обясни

Вуйчо- знам точно усещането ти. И затова повече не си го причинявам.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 07 Фев 2023, 17:06

SpeedyMan написа:Е, Панамера 4х4 по-голям двигател/версия може да правиш слалом със 180 км/ч между колите на магистралата. Там вече минаваме към сравнение с нещо над М5.

Там вече минаваме на съседната тема дето се разисква от няколко години - "България на първо място по смъртност на пътя". :( :( :(
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 07 Фев 2023, 19:21

Не споря за това. Но панамерите нещо не катастрофират. Явно са безопасни коли. Въпреки, че там най-много зависи от задкормилното устройство.

Та в този ред на мисли, ето от къде идва идеята:

Изображение
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 07 Фев 2023, 22:09

barty написа: Относно NSX, това е екзотика която не е релевантна към Панамера и G30.

Не бих се замислил даже за милисекунда в избора м/у кола-легенда , чиято стойност вероятно само ще се покачва и съвременни "масовки" .
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 07 Фев 2023, 22:22

Вуйчо

:ok: Хубавото е ,че за това БМВ пазар в следствие ще намериш ....мераклии винаги има търсена и купувана кола е ,виж за панамерата е съвсем друг тип купувача .Лично за мен дизелово порше нещо не ми се връзва .......все едно дизелово ферари :mrgreen: .

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 08 Фев 2023, 0:05

немо написа:
barty написа: Относно NSX, това е екзотика която не е релевантна към Панамера и G30.

Не бих се замислил даже за милисекунда в избора м/у кола-легенда , чиято стойност вероятно само ще се покачва и съвременни "масовки" .

Хахха... ако говорим за първия NSX с тия умрели 300 коня стана наистина легенда с клизма.
Спомням си как на времето Аертон Сена спря проекта, когато вече е готов. Като му дали да я покара и тества, не я харесва, понеже била със слабо шаси.. разбирай - гънело се е по завоите, а от друга страна не е било особено олекотено. Тогава вече я направиха както трябва, но двигателят си остана слаб поради законите в Япония.

Сена изцеди максимумът от технологиите тогава, направи я балансирана, лека и бърза на писта.

Така тази колица получи докосване Величие и стана легенда. Иначе щеше да е поредният японски леген.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 08 Фев 2023, 1:02

SpeedyMan написа:Хахха... ако говорим за първия NSX с тия умрели 300 коня стана наистина легенда с клизма.
Спомням си как на времето Аертон Сена спря проекта, когато вече е готов. Като му дали да я покара и тества, не я харесва, понеже била със слабо шаси.. разбирай - гънело се е по завоите, а от друга страна не е било особено олекотено. Тогава вече я направиха както трябва, но двигателят си остана слаб поради законите в Япония.

Сена изцеди максимумът от технологиите тогава, направи я балансирана, лека и бърза на писта.

Така тази колица получи докосване Величие и стана легенда. Иначе щеше да е поредният японски леген.

Оооо, Великий! Ела с "легендата" дет караш всеки ден,
да те накажа със японския леген. :mhihi: :winky:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Предишна

Назад към Извън Темата