Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Имотният пазар

Мнение от pampo » 26 Яну 2023, 15:45

Застрояването позволява само 150m2 петно, няма как да се съберат повече от 1 сгради. Отделно има само 6 метра излаз на улицата. За да се ползва този имот, човек трябва да притежава и горният триъгълен парцел, който е директно на улицата. Тогава вече би могъл да направи примерно 2 близнака. Изобщо, нищо кой знае колко апетитно не виждам, че чак да се разнася и бръщолевят глупости. Преди 20 години се заменяха гори в най-затънтените пущинаци на България за имоти на 1ва линия на морето. Тука за баси гадния баир, а ще го изядат боксьорчето, само и само да оплюят. Принципно съм симпатизант на Спаси София, но с такива долнопробни интриги доста ме отблъскват.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Яну 2023, 15:52

На кооперацийка изглежда значи, никакви къщи и т.н.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 26 Яну 2023, 18:03

Супер си е парцелът и е с брутална гледка.
И аз бих го взел, ама не съм се сетил да направя една фирмичка БМВПоверГрупИнвест, да го еВа :(
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 26 Яну 2023, 18:18

Не ти вярвам, честно, за къде по-добри имоти съм чел колко са скапани и как в Испания, Норвегия и не-знам-си-къде за същите пари ще си цар. Сега, само за да си в тон с плюенето на Спаси София си готов да пишеш колко е яко това дере. Само с леко търсене намирам за 100-150€/м2 далеч по-адекватни предложения. Тук, за да се ползва този общински парцел, човек трябва да притежава и горния триъгълник, иначе парцелът е неизползваем. Както и да е, няма смисъл да коментираме повече, бях афектиран от глупостите на иначе сравнително адекватното сдружение, тук и вие пеете същата песен, няма какво да говорим. Супер е парцелът, най-добрият в квартала, направо са му го подарили за 150 000лева тея продажници.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 26 Яну 2023, 18:34

pampo написа:Не ти вярвам, честно, за къде по-добри имоти съм чел колко са скапани и как в Испания, Норвегия и не-знам-си-къде за същите пари ще си цар.

И кои са тия имоти, да ми припомниш? Освен ако не говориш за разни апартаменти за по 200 000 евро, не лева, със скосявания, водещи се ателиета и т.н. :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 26 Яну 2023, 20:43

Вие наистина ли за едно дере с 12 метра денивелация и без достъп толкова жлъч избълвахте. С достъп до имота - пътека широка 3 м и вход с денивелация от 40 градуса. В този имот, ако е самостоятелен, няма влизане с кола. А Зак бетона с кофите ще го носи киноцентъра.

зак1.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 27 Яну 2023, 18:11

^ Недей така, трябва да плюем боксьора и общината сега, щом Спаси София казват, значи наистина е голяма далавера, само за най-отбрани "наши хора". Много е хубаво, има си цяла гора вътре, дето бум-бум ще каже колко лесно се сече. Като се спънеш в горния край, директно се спираш в оградата отдолу, ама нали гледка, дето в никой друг парцел в Драгалевци я няма...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boris_dy » 27 Яну 2023, 19:10

Някой може ли да каже дали при продажба на имот /единствено жилище/ в рамките на 3 години след придобиване, и покупката на друг такъв, се дължи данък печалба ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 27 Яну 2023, 19:24

Ако са минали повече от три години, частно лице-не.
В рамките на три години-да.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 27 Яну 2023, 21:15

264 лв
Толкова получих за това че ми обработват нивата от 3 дка :mhihi: за 5 години :ok:
17 лв за декар/година.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 27 Яну 2023, 22:15

В кой регион това?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 27 Яну 2023, 22:16

streetz написа:В кой регион това?

Сливница, Софийско
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 28 Яну 2023, 10:34

STEVAL написа:Вие наистина ли за едно дере с 12 метра денивелация и без достъп толкова жлъч избълвахте. С достъп до имота - пътека широка 3 м и вход с денивелация от 40 градуса. В този имот, ако е самостоятелен, няма влизане с кола. А Зак бетона с кофите ще го носи киноцентъра.

Абе и без път ще го разпродаде на 3к евро квадрата, те хората нямат високи изисквания споко :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3er

Мнение от RaiN » 28 Яну 2023, 12:53

Малко страничен въпрос,но данък сгради /смет се изчислява на база ЗП или РЗП? :dummy:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 28 Яну 2023, 13:49

RaiN написа:Малко страничен въпрос,но данък сгради /смет се изчислява на база ЗП или РЗП? :dummy:

РЗП разбирасе, както и данък за площта на имота.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата