Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Re: Имотният пазар
За толерастията да споделя нещо.
Един съученик тези дни ми разказа следната случка:
Столипиново, кв. Изгрев Пловдив. Мангали крадат
Да обаче, има и много Българи там все още, в квартал Изгрев (много малко ги дели от Столипиново, да не кажа че са на едно със столипиново, ама айде
)
Хванали мангалите и ……… историята мълчи
Дошли още орки ……. и пак историята мълчи.
После дошли още орки, и като видяли ….. някои неща, се случило следното:
“Стига, стига, бате стига. Децата гладно, жената и той , кучето салам вързало
После идва полиция, толерантни и разбрани хора с бусове и още по-хубаво за лилавите станало
ПС. Все още не знаем какво означава “кучето салам вързало”
Един съученик тези дни ми разказа следната случка:
Столипиново, кв. Изгрев Пловдив. Мангали крадат

Да обаче, има и много Българи там все още, в квартал Изгрев (много малко ги дели от Столипиново, да не кажа че са на едно със столипиново, ама айде

Хванали мангалите и ……… историята мълчи

Дошли още орки ……. и пак историята мълчи.

После дошли още орки, и като видяли ….. някои неща, се случило следното:
“Стига, стига, бате стига. Децата гладно, жената и той , кучето салам вързало

После идва полиция, толерантни и разбрани хора с бусове и още по-хубаво за лилавите станало

ПС. Все още не знаем какво означава “кучето салам вързало”

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Вие къде гледате за имоти? Ровя из имот.бг, но ми се иска да разширя каналите с обяви. ЧСИ, сайтове на банки?

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Във Фейсбук групите излизат оферти от частни лица, но има много брокери в "Имоти без брокер"
Сериозните агенции пускат в imot.bg и в техните сайтове.
Намирал съм супер оферти от уста на уста
Така купих два апартамента преди години, на 30% под пазарната цена.
И двата панелни апартаменти но "на цена".

Сериозните агенции пускат в imot.bg и в техните сайтове.
Намирал съм супер оферти от уста на уста

Така купих два апартамента преди години, на 30% под пазарната цена.
И двата панелни апартаменти но "на цена".

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
imot.bg би трябвало да ги има повечето имоти. В сайтовете на брокерските агенции има, ама там е ясно
. Във фейсбук групите за жалост 1/10 обяви не е от брокер.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Гледат се всички сайтове, щото аз така гледах имот.бг и се оказа, че за малко сме изтървали една къща, която е била публикувана от собственик в alo.bg.
Когато се сетих да влезна в тоя сайт, който по принцип мислех, че не става, точно беше продадена.
Това лято се развива действието. Как ме е яд. С 950 м2 двор в Марково
А, да. Скоро почнах да загрявам, че повечето собственици пускат имотите си в сайтове, различни от имот.бг
Като се почне от Фейсбук и се мине през всички olx, bazar, alo и т.н.

Когато се сетих да влезна в тоя сайт, който по принцип мислех, че не става, точно беше продадена.
Това лято се развива действието. Как ме е яд. С 950 м2 двор в Марково

А, да. Скоро почнах да загрявам, че повечето собственици пускат имотите си в сайтове, различни от имот.бг

Като се почне от Фейсбук и се мине през всички olx, bazar, alo и т.н.

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Аз гледам в имот.бг за да отсея поне локации, но им е много неудобна търсачката, поне аз не видях да мога да избера максимално разстояние от Търново. Но ми се иска да гледам на повече места, че с моите скромни възможности, имот "на цена" би бил повече от добре дошъл.
Започва да ми минава на ума да вървя под наем за известно време докато посъбера още някой лев.
Започва да ми минава на ума да вървя под наем за известно време докато посъбера още някой лев.

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Купувал съм имот от олх
и то на топ цена-бяха на зор

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
drifty написа:Започва да ми минава на ума да вървя под наем за известно време докато посъбера още някой лев.
Ние с жена ми решихме да излезем под наем, за да можем по-спокойно да си търсим апартамент. Обаче от сутринта звъня по обяви и никой не ми вдига, но и никой не ми връща обаждане. Не знам тия брокери какво правят.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Звъниш по фалшиви обяви вероятно. И вече си в системата
Ся ще ти пръснат телефона, споко 

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Аз на непознати номера така или иначе не вдигам без уговорка, ама не си първия който ми споменава за тая схема.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Аз досега на истинска обява за наем от агенция не съм попадал, всичките са само стръв. Като ти върнат обаждане дори няма да те питат за коя обява си звънял, нито ще се представят коя агенция са. Ако все пак успееш да попиташ за конкретната обява ще има Еее, ама ние тъкмо го дадохме този, обаче имаме и други подходящи. Влизаш им в базата данни и после с години ще те спамят. Вариант е по фейсбук групите на кварталите, в които търсиш и там да питаш или гледаш обяви .. понякога изпадат интересни жилища от собственици директно. В специализираните групи за наеми са пак основно брокери.
Аз вдигам на непознати номера, щото не се знае кой и за какво те търси. Е днес ми звъни някакъв непознат, оказа се, че колата ми пречела на някакъв ремонт и от Градска мобилност ми звънят да помолят да я преместя, иначе с репатрака и ходи я търси после.
Аз вдигам на непознати номера, щото не се знае кой и за какво те търси. Е днес ми звъни някакъв непознат, оказа се, че колата ми пречела на някакъв ремонт и от Градска мобилност ми звънят да помолят да я преместя, иначе с репатрака и ходи я търси после.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Мисля, че най-много обяви има в имот.бг и олх-са! Аз си купих апартамента от олх-са...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
imot.bg не го гледайте, ако искате обява от частно лице. Тоя сайт вече е изцяло контролиран от брокери за други пиявици, дори да си пусна обява от частно лице там, брокерите започват да я лансират на клиенти като тяхна, даже ми се е случвало да си напускат обяви директно с мои снимки и съм звънял да ги махат. Разчитат на доверчиви балъци, а ако откажеш комисионна - тоест не вземат ли от двамата, въобще не идват на огледа, който сте уговорили. Дори мисля, че обявите първо ги получават агенции, които си плащат преди да станат видими в сайта. За мен лично имот.бг вече е абсолютно безмислено да се гледа, освен за сверка на локации и цени. Има доста наглеци, които надуват цени на строител без комисионна и чакат някой да клъвне... Най-добрите имоти никога не стигат до пазара така или иначе, всичко е от уста на уста, на колега, познат и т.н. Добрите в тоя бизнес имат мрежа от контакти и въобще не се занимават с обяви и дребни схеми. Това вече е истински брокер на имоти, останалите са обикновени паразити. Май olx-a все още има някакъв въздух за нормални обяви.
Never mistake motion for action...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Излезе статистиката за сделките с имоти за 4-тото тримесечие и отново има намаление с 11% спрямо предходната година
И с всичкото това строителство, май съм прав, че скоро в София ще има по 2 апартамента на живущ
Интересно е колко инвеститори никога няма да могат да осребрят имотите си
Ще останат за децата и внуците, ама до тогава я камилата, я бай Мангау!

И с всичкото това строителство, май съм прав, че скоро в София ще има по 2 апартамента на живущ

Интересно е колко инвеститори никога няма да могат да осребрят имотите си

Ще останат за децата и внуците, ама до тогава я камилата, я бай Мангау!

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Инвеститорите са си направили сметката, според мен, да са на нула с под 50% продадени имоти от проект (зависи от проекта все пак, икономия от мащаба и т.н.). Обаче е факт, че от началото на годината започнаха да ми звънят разни брокери да ме убеждават колко е добър момента за покупка и какви хубави предложения имат, което е сигурен знак, че не им вървят продажбите. Другият сигурен знак е, че има прилични непродадени имоти от строител в сгради с акт 14, което допреди 6 месеца беше почти немислимо, особено в кварталите с все още поносими цени. Ако нещата продължат така, ще има някаква корекция в цените, но по-скоро на старите имоти, в които трябва да се налеят сериозни суми. 90% от хората търсят имоти около метрото вече, така че в тези райони няма да остане непродадено. То, например, изстреля цените в Сухата река и Левски с 50% за година и нещо. В Сухата река около метрото новото строителство опитва 1300-1500 евро, в Зоните и Центъра е твърдо 1800-2000 и няма нищо смислено непродадено. В Левски В и Г започнаха 4-5 огромни проекта с по няколкостотин апартамента, което малко ще успокои пазара и има цени под 1000 евро, но хитреят с квадратурите и общите части (например 55кв. апартамент с 21кв. общи части
).

Never mistake motion for action...