Кон боб яде ли?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от Zhiv » 07 Фев 2007, 14:15

Благодаря за препоръките.Едно приятелче ще ходи този месец към Холандия , ще кара хора за покупка на коли.Към буса ще е с ремарке , та ще се оглежда и ако намери нещо което си струва според него...Насочвам го към 318 или 320 , като гледа мотора да не е М40/свалих му снимката от форума/.Ха да видим.Иначе съм късметлия - от лотарията от два билета по левче печеля :winky:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 07 Фев 2007, 15:09

t0sh написа:нали се сещаш тази 97 за 4 бона в какво състояние е, и как ще се кърпи набързо ! и как ще иска още 3-4 бона в кратко време, ако искаш да е в състояние с което не си рискуваш живота...

Нали се сещаш, че колата може и да е читава.. нито си я видял, нито я знаеш коя е, ама си компетентен.... адаш, недей така.... :roll: Не казвам, че тоя продавамного яка кола за без пари, ма ти я отписа директно.. само за сравнение - мойта е стъпила на около 5000лв в BG... а е кукла... имаше някои дреболии, ама... 500Euro (1000лв) не са кой знае колко, зависи на какъв продавач в Италия/Австрия/Германия попаднеш, дет се вика...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 07 Фев 2007, 15:17

шанса да е читава за мен е под 2% примерно, така че защо да не я отпиша..

а за 5 бона ис 96-та... от които само мито към 2700 щото си я взел преди 2007-ма.... дори докарването да ти е било безплатно, значи колата за 2300... ако има и транспорт - 1500 лв / 750 евро... как ми звучи? невероятно :)

ела този четвъртък на ЕКО да я разгледам пък и на по бира :)

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 07 Фев 2007, 16:03

Абе чакай бе..... 5 бона без митото бре, човек.... :) това имах в предвид.... мойта 5, оная 4.... не е кой знае ква голяма разлика... ако е същата, само че с нормален салон (не плюш или кожа) и някоя друга забележка.... сещаш ли се... :)

Ма тебе е трябвало да те кръстят Тома...... че лесно после да ти се добавя "Неверни" :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 07 Фев 2007, 18:27

напротив, вярвам че такава цена имашп НЯКАКЪВ шанс (минимален) само ако отидеш до Германия/Италия сам (или твой човек).
Много ровене по селцата (автокъщи - забрави, там са в час и не им е соешно), та пътните и нощувките докато намериш изгодно НЕ-купено - ти товарят и пак не излизаш толкова изгодно.
Остава да компенсираш с тези дребните дето викаш 'сещаш ли се' и да се молиш да не са хиляди сметнати в пари :) т.е. или яко късмет или далеч не съвсем читава - с кое не си съгласен? ;) не ми подесетвай примери 1/100 защото знам такива, говоря масово :)

и човека като си вземе за 4 бона и се окаже след месец че за да я кара му трябва ремонт за 1000 примерно кво прави.. седи и ръждясва. поговорката 'евтиното излиза скъпо' е вярна в много от случите за съжаление.

и пак ще кажа - колата не зависи от събраните пари, а от доходите, защото човек си купува РАЗХОДИ така, и самото купуване е най-евтиното нещо в една кола втора ръка

п.с. Honzik нищо не пречи да минеш на ЕКО да се похвалиш най-накрая с придобивката :)

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 07 Фев 2007, 19:03

Ае аз се точа да идвам от 100 години... ама четвъртък и неделя по това време почти винаги съм зает.... утре може и да се пробвам... отново....

Иначе по темата - ти и за 10 бона можеш да купиш гробница.... дето има една приказка - "колата струва точно толкова, колкото платиш за нея..." ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 07 Фев 2007, 21:27

Много интересно явление наблюдавам напоследък : хора,които карат
БМВ няма и от година,взеха да разбират от всичко,да оценяват пазара
из Европа,като и колите на колегите.Аз карам моето близо 4 години и
не се наемам да давам компетентни съвети,а тези хора с лека
ръка ръсят ъкъл за щяло и нещяло,където е нужно и където не е.
Това са просто размисли на глас,да не вземе да се засегне сега някой ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ataman » 07 Фев 2007, 21:36

е, bmwdriver, и ти не си съвсем прав.
все пак това е форум и човека сам си вкара таралеж в гащите като попита за съвет :)
всеки си казва мнението...някои по няколко пъти :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 07 Фев 2007, 21:38

Въпросът е мнението да е на място и да носи някаква достоверна информация за питащия :idea:

С офтопика дотук :!:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 07 Фев 2007, 23:25

Ако си се насочил към дизел тези пари няма да ти стигнат за читав такъв!
И един съвет - забрави 318tds

Забравяш за всички 4 цилиндрови агрегати - ако не са разтропани - ще са много немощни Вземи си едно 320, ако може с ванос, още по-добре

колегите много умни съвети ти дават :mhihi:
за първия симпатяга карал/имал ли си такъв дизел или имаш мнение от митовете и легендите по форума ?
а за втория .. тои няма пари за 4 цилиндра ти го караш за 6 ... помисли ли преди да го напишеш :mhihi:
еххх мъка мъка ... иначе си прав .. ако има кинти да земе най якия модел 320 няма да сгреши :mhihi:
пич бих ти дал 1 съвет намери си читава е30ка и си свиркай ... и да не забравиш поне 320 да е ;)
за 4 бинки може да е много запазена и новичка
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 07 Фев 2007, 23:42

според мен може да се намери сносна 316/318 с М43 за тея пари - около 1500 евра там ,тука ще доде на 4к .. но си приготви поне 500 за консумативи и дреболии .. ако си късметлия

Потребител
Аватар

Мнение от player » 08 Фев 2007, 0:21

Извинявам се на колегата,че използвам темата му.
Но искам и аз да попитам за покупката на кола от чужбина.

Става въпрос за 325 тдс.
Дали ще се олучи "читав" за 3000-3500 евро примерно.

благодаря
Последна промяна player на 08 Фев 2007, 2:26, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330Cd
Мечтае да кара: F10 M5
Детайли за колата: Stock.

Мнение от dinko_sd » 08 Фев 2007, 2:02

bam-bam написа:
за първия симпатяга карал/имал ли си такъв дизел или имаш мнение от митовете и легендите по форума ?

Очаквах да има обидени за това ми мнение, но никой не може да ме накара да си мисля че дизел 1700 кубика може да е БМВ, та дори и с интеркулер ;) Без лоши чувства колега, не съм карал 318tds, возил съм се. Карал съм 525tds и ми беше смешно че 318-ката докарва почти същия разход като петицата, а е само 90 коня и се зачудих за какво по дяволите е създаден този двигател :idea: Да не говоря за вървенето :mhihi: Ако искаш по някакъв начин да ме убедиш в противното, моля пиши ми на лична, че аз само провокирам към разводняване на темите ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 08 Фев 2007, 2:40

dinko_sd написа:bam-bam написа:

Очаквах да има обидени за това ми мнение, но никой не може да ме накара да си мисля че дизел 1700 кубика може да е БМВ, та дори и с интеркулер ;) Без лоши чувства колега, не съм карал 318tds, возил съм се. Карал съм 525tds и ми беше смешно че 318-ката докарва почти същия разход като петицата, а е само 90 коня и се зачудих за какво по дяволите е създаден този двигател :idea: Да не говоря за вървенето :mhihi: Ако искаш по някакъв начин да ме убедиш в противното, моля пиши ми на лична, че аз само провокирам към разводняване на темите ;)

колега няма обидени просто има заблудени ;)
не знам в каква 318ка си се возил ама и аз возих 5 човека и гледаха много странно как си върви добре така че ... даже единия е от форума ;)
за какво е създаден ли .. ами по дяволите защо има 520 да не би да е много бърза на това купе .. или да не говорим за 525 тдс или за 725 тдс ... малко тъпо така да се твърди това не е кола онова не е нали УЖ сте биемве ентусиасти .. бранете си марката ;)
само не ми казвай че 320 е много яката раута че влизаме в друга тема
та така в общи линии 316 не е кола 318 не е кола ... еи бреи деи тая ЯКО бръза 320ка нема как да ме убедиш ти в това за мен и едното и друготи си е куцо как и да го гледам ;)
зимам гофо и знаеш как се въртим на другата страна по сфетофарите така че след теб некои друг ще прочете кфо си писал после друг и така новобранците влизат в некаф як филм .. това не е онова не е само 320 оле оле ... айде нема нужда :idea:

а за пича плеъра .. мислиш ли че някои може да ти каже ДА ще си намериш .... а и реално замисли ли се преди да питаш ?
отиваш гледах кефи те нова година сверяваш и ВИН-а и другото е божа работа дали ще се прибереш до БГ .. ако успееш черпиш и готово
мобиле.де го знаеш там има цени на живо свалят малко и така ... тука не знам да има некои баба ванга да предсказва кои кфа кола да си земе и колко читава е :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 08 Фев 2007, 10:51

Mamouk написа:Аз само да вметна, че продадохме за 4200лв. перфектно е36 318и '91ва... и го гледаха всяки изтурбушници... и накрая го взе някъв... и не че някой много е искал да го продава- просто тогава ни ставаха много колите, а тая и без тва не се караше от около година... така че... голяма доза късмет ти трябва ;)

Мамуче, що не ги пускаш тия коли из форума преди да ги продаваш на случайни хора :winky:

Тош, много си прав, че човек с колата си купува разходи, затова съм написал на колегата, че може да не вземе перфектна кола, а после да си я оправя, стига да няма проблеми с двигател, скорости... Много хора в този форум са правили така, аз включително. Цените на коли над 10 г. в Германия и Италия доста падат, почти всеки ден съм в мобиле-тата, защото си търся кола. И се намират доста прилични автомобили там за около 2000 евро, особено ако нямаш претенции за екстри и мощност, какъвто за съжаление не е моя случай. С търсене всичко се намира, не бързайте да отрязвате ентусиазма на човек с крайни изказвания. По темата - Zhiv, прецени си финансите и ако смяташ, че можеш да поддържаш БМВ (цифрите можеш да ги намериш из форума), моят съвет е да вземеш Е36. Все пак в този ценови диапазон избягвай дизелите, защото се намират трудно, а и е много вероятно да имат някакъв проблем. Освен това поддръжката и ремонтите им като цяло са по-скъпи, което понякога не успява да се компенсира от ниския разход на гориво. Надяваме се,че сме били полезни ;)
Never mistake motion for action...

ПредишнаСледваща

Назад към E36