Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Мотористите във форума!

Мнение от bum_bum » 11 Ное 2022, 22:24

[quote="Spit-Fire"] Отделно, че 2ра ръка дюк е колкото чисто нов G310R./quote]

Нали се сещаш, че това е защото има някаква основателна причина ;)

Огледай се как са цените и в Германия например. Има също глобален форум на 390, както и фейсбук групи.

Може да намериш нещо читаво на по-малко пари. Докарването от ЕС е без пари с някоя от фирмите, които с това се занимават.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 11 Ное 2022, 22:57

ivanski_2 написа:drifty
97 :mhihi:
Първи мотор ми е че взех книжка скоро и да ти кажа честно аз съм 177/8 90кг и ми тежи и то доста, когато трябва да го бутам ми е тегаво, оправям се но .....
Също така не стъпвам с целия крак спокойно.
Ако ти е 1-ви мотор става да, моторчето е супер това лято му навъртях около 5 000км , но човече с този двигател има една вибрация от която тялото ми се възстановява 2 дни след по-сериозен преход (Например София-Бургас)„а съм млад (26г), също така ако искаш да караш по магистрала ами не е ок, след 140 се усеща че не е неговата скорост, става доста нестабилен.
За градско София, става ако не се провираш м/у колите понеже е доста голям и е тегаво, аз ходих всеки ден с него на работа тук в София до офиса и беше ок, но има доста по-практични за градско каране.
Но пак казвам изобщо не е зле моторчето като поведение и вървене, не е претенциозен, взимах някакви неща от бмв и бяха евтини, никой не го заглежда особено понеже е стар и няма кой знае какви визия, също така не е много икономичен, но честно казано икономично бмв съм нямал :mhihi:
Надявам се да съм ти бил полезен , ако не бързаш и другото лято имаш път към София ела ще ти дам да покараш да прецениш сам.

Доста полезно инфо, благодаря! Имам приятел с Ф650, с няколко години по-нов, та си мисля да го възседна да видя как е като усещане. Аз иначе на обява даже съм си харесал същия като твоя, 98ма е. Само дето съм 172см на 65кг и ако на теб ти тежи, на мен не знам.. А за стъпването също, по-висок си от мен. Иначе за икономичност, мисля че нещо от рода на 5 и нещо / 100 му дават, което да речем би било окей. Откъм поведение ми е напълно задоволително, реално ми трябва мотор, който може да поддържа около 100км/ч нормално, тъй като нямам особени намерения да карам с повече, та дори и старите 250ки MZ-та биха ми били окей за разходки, та 650-то ще ми се стори като самолет вероятно :D.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 12 Ное 2022, 7:14

drifty написа:Само дето съм 172см на 65кг и ако на теб ти тежи, на мен не знам.

Колега аз миналата година взех Хонда Шадоу, която тежи около 250 кг. и този сезон успях да и навъртя около 8000 км. Като физически данни съм малко по тежък от теб. Та както каза по горе колегата ildivvy след един сезон каране всичко ще си дойде на място и ще му свикнеш. И аз така в началото моторът ми се виждаше много тежък и едвам го пребутвах когато ми се налагаше, но с времето му свикваш и нещата стават по лесни.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 12 Ное 2022, 10:34

Още ми държи влага падането с учебното Сузуки GS500, което ми се случи при потегляне от кръстовище, с вираж и ляв завой на излизане от полигона. Не потеглих добре, стиснах съединителя, мотора спря и се наклони и сложих крак ама не можах да го задържа. От там ми идват притесненията относно теглото. В движение като цяло не съм имал проблеми, имам едно падане със симсонката, защото приятел ми беше натегнал спирачките без да ми каже и докато намалям за кръстовище ми блокира предната гума, стискайки ръчката както обичайно. Търново е пълно с баири и доста завои по кръстовища с кофти виражи и това са ми притесненията, да не го изсипя при потегляне някъде.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 12 Ное 2022, 10:58

drifty написа:Още ми държи влага падането с учебното Сузуки GS500, което ми се случи при потегляне от кръстовище, с вираж и ляв завой на излизане от полигона. Не потеглих добре, стиснах съединителя, мотора спря и се наклони и сложих крак ама не можах да го задържа. От там ми идват притесненията относно теглото. В движение като цяло не съм имал проблеми, имам едно падане със симсонката, защото приятел ми беше натегнал спирачките без да ми каже и докато намалям за кръстовище ми блокира предната гума, стискайки ръчката както обичайно. Търново е пълно с баири и доста завои по кръстовища с кофти виражи и това са ми притесненията, да не го изсипя при потегляне някъде.

Търново го познавам до болка, там си изкарах преди 20 години А и Ц категорията :lol: Аз специално като си избирах мотор гледах да мога да стъпвам нормално, когато съм възседнал мотора. Въобще не си помислям за сега за мотор, където по сфетофарите ще трябва да го крепя стъпил на пръсти. Иначе моят има ролбар и до сега няколко пъти когато съм го изпускал, просто си го оставям да легне на ролбара. Тръгне ли няма удържане и вероятността да прецакаш кръста не е малка.

Иначе ето малко забавни реклами за мотоциклети:
http://www.youtube.com/watch?v=jEn6j4PvYfg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 12 Ное 2022, 14:21

Това последното е най-правилното! На практика, мотора и 100кг да е, след като се наклони повече от определен ъгъл, няма изправяне! Можеш да го държиш, но не можеш да го изправиш! Затова използвай времето, преди да си се уморил да го държиш, да го положиш леко и контролирано на земята! Кръста едва ли ще прецакаш, но поне да не потрошиш много работи мотора... Той обикновено опирана две-три точки на земята... Не е много страшно! С опита става така,че сам не влизаш в ситуации, в които има опасност да го изтървеш, но въпреки това, никой не е застрахован!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drifty » 12 Ное 2022, 20:39

Там е работата, че ако е 100кг, времето в което бих го удържал ще съществува, при 200кг едва ли ще се и мъча :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 13 Ное 2022, 11:55

Е, в крайна сметка, човек не го държи във въздуха..! Т.е. не държиш всички тези килограми! Част от теглото си е на гумите... Всичко е до практика! Погледнете в ютюб как момичета вдигат големи круизери от земята...

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 13 Ное 2022, 12:07

ildivvy
Ще пробвам с магнита утре да видим.
Изпреварих те за стойките, сега ще видя дали да го държа на едната + централната му или директно на 2-те, утре ще си поиграя да видим.
Чакам да стане +1 да мога да го измия да не замръзне баси.

Относно килограмите, имам чуството че просто центъра на тежестта е кофти, хващам и го бутам в гаража звънни ми телефона, разсейвам се тръгва да пада, нъпвам се като гламав и успявам да го върна прав, но пф доста трудно.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 05, К25 06

Мнение от NiksGS » 13 Ное 2022, 12:09

Който не карал, той не падал - гласи една стара мъдрост. От моя опит съм научил две неща:
- като дойде време за спиране, се оглеждам къде ще съпят краката - да няма дупки, примерно по черен път, разчиташ да стъпиш, ама политаш надолу;
- като спира мотора да е напълно изправен, лек наклон + спирачка водят до бързо падане;

Двете неща ги нямаше в курса за двуколесното.
Ultimate Riding Machine

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 13 Ное 2022, 12:14

Винаги съм се чудил как здрави прави мъже ги изпускат тези мотори толкова лесно от място еле пък на светофар. Примерно имам колеги имат книжка от няколко месеца и вече са го изпускали по 3-4 пъти :mhihi: Аз досега само един път съм бил на косъм да го изтърва и то защото го местих нещо и бях останал с впечатление че степенката е пусната като тя ми се падаше от другата страна. Може би ако мотора е нещо от сорта на Булевард там вече трябва да се внимава доста особенно ако се мести напред назад ама мотори по 200 кила заредени :dunno: За 100 мисля е несериозно да се коментира :smoke:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 13 Ное 2022, 12:21

Някой в темата беше споменал че скоро ще има 50 процента отстъпка за нови мотори , но мнението се изгуби някъде , някой да има линк случайно.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 13 Ное 2022, 12:30

ivanski_2 написа:ildivvy
Ще пробвам с магнита утре да видим.
Изпреварих те за стойките, сега ще видя дали да го държа на едната + централната му или директно на 2-те, утре ще си поиграя да видим.
Чакам да стане +1 да мога да го измия да не замръзне баси.

Относно килограмите, имам чуството че просто центъра на тежестта е кофти, хващам и го бутам в гаража звънни ми телефона, разсейвам се тръгва да пада, нъпвам се като гламав и успявам да го върна прав, но пф доста трудно.

Личното ми мнение (без да има нищо общо с това, че си ме изпреварил за стойките :mhihi: ) е, че при наличие на централна стойка, всичко друго е ненужно! Всичко можеш да направиш с нея (всички профилактики и ремонти)... Според мен, централната стойка е най-необходимата екстра за един мотор!
За зимния престой особено пък е безсмислено! Измий го ( и аз отивам да мия след малко), прибери го да изсъхне и го покрий с нещо! Това е :yes: !

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Ное 2022, 12:38

seimo написа:Винаги съм се чудил как здрави прави мъже ги изпускат тези мотори толкова лесно от място еле пък на светофар. Примерно имам колеги имат книжка от няколко месеца и вече са го изпускали по 3-4 пъти :mhihi: Аз досега само един път съм бил на косъм да го изтърва и то защото го местих нещо и бях останал с впечатление че степенката е пусната като тя ми се падаше от другата страна. Може би ако мотора е нещо от сорта на Булевард там вече трябва да се внимава доста особенно ако се мести напред назад ама мотори по 200 кила заредени :dunno: За 100 мисля е несериозно да се коментира :smoke:

Аз стария един път го изпуснах, защото явно не съм разтворил докрай стъпенката и тя се върнала. Аз съответно си слязох и той си падна :mhihi: За щастие без абсолютно никакви щети.

На светофар и на мен не ми е ясно как точно става. Вероятно там е най-опасно, щото асфалта е винаги олят с масло и нафта и е лесно да ти се хлъзне крака, особено ако си с тежък мотор и не ти е много по мярка на височина.

А самото падане вече е функция от теглото на мотора, центъра му на тежестта и състоянието на мускулите на ядрото на собственика.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 13 Ное 2022, 12:40

Между дргогото, за хлъзгав асфалт в град съм признал Александрополис! Там е нещо страшно дори лятото...

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата