Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
Re: Мотористите във форума!
Поръчах ей това:
https://www.youtube.com/watch?v=SM-fdO3NL1c&t=3s
Като си го взема и пробвам ще видим.
За сега толкова.
https://www.youtube.com/watch?v=SM-fdO3NL1c&t=3s
Като си го взема и пробвам ще видим.
За сега толкова.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв

Аз си го държа постоянно на стойката.
Вдигането е толкова лесно, че след всяко каране го оставям да си виси там.
Е нищо не каза за твоята стойка.Не че става за моя кютук ама... за обща култура... 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Стойката на бум-бум-а си е 'класическа' за този тип мотори! При теб не е 'валидна'... Ако е само за зимно зазимяване, няма смисъл! Спокойно може да си стои на колелата. Просто подложи и една дъсчица под степенката, за да още малко по-изправен и готово! Пък и то каква зима има в България? Обикновено става за каране поне веднъж-дваж в месеца!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
slatanic написа:Е нищо не каза за твоята стойка.Не че става за моя кютук ама... за обща култура...
https://www.constands.com/en/
Те тва е. Като смениш адаптера става и за друг мотор. Кофтито е, че пише, че не става с друг риърсет, въпреки, че не виждам защо не при положение, че захватите са на еднакви места.
Взех я на някаква много добра цена от Ибея, предполагам, че бяха объркали нещо сметките. А вътре намерих и някакъв динамометричен ключ. Не знам дали е от комплекта, но нямам против.

Вдигането е елементарно и местенето е лесно. Абе изобщо едно от най-хубавите неща, които съм си купувал.
Като стана дума за стойки имам две китайски от тия за предна и задна гума. За мотор до 160-80 кила стават криво-ляво. Но са си кашкавал. Някой ако иска за 50лв да ги отнася двете

https://www.emag.bg/komplekt-stojki-za- ... D3Y8VJMBM/
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Аз май се спрях на моторетка - BMW G310R.
Гледам, че чисто нов е 10К. Четох, че първия модел има проблеми със статора и скоростите. Имате ли идея дали при новия са оправени?
Модела ми харесва поради няколко факта. На първо място - с най-ниска седалка е. А като ще давам 10к искам да ми е комфортно, не да стъпвам на пръсти.
Доста го хвалят като мотор за начинаещ.
И не на последно място - от марката е.
Иначе Honda CB300R адски много ми харесва също, но не виждам да се продава в БГ и съответно не знам как ще е положението с частите. Дюка хем ми харесва, хем не. С най-висока седалка е, което ме бута най-много от него. Отделно, че 2ра ръка дюк е колкото чисто нов G310R.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Гледам, че чисто нов е 10К. Четох, че първия модел има проблеми със статора и скоростите. Имате ли идея дали при новия са оправени?
Модела ми харесва поради няколко факта. На първо място - с най-ниска седалка е. А като ще давам 10к искам да ми е комфортно, не да стъпвам на пръсти.
Иначе Honda CB300R адски много ми харесва също, но не виждам да се продава в БГ и съответно не знам как ще е положението с частите. Дюка хем ми харесва, хем не. С най-висока седалка е, което ме бута най-много от него. Отделно, че 2ра ръка дюк е колкото чисто нов G310R.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:
Като стана дума за стойки имам две китайски от тия за предна и задна гума. За мотор до 160-80 кила стават криво-ляво... Но са си кашкавал! Някой ако иска за 50лв да ги отнася дветеЕ тия на линка са същите.
https://www.emag.bg/komplekt-stojki-za- ... D3Y8VJMBM/
Имаш ЛС за стойките!

Крика дойде.На първо четене след сглобяване изглежда читав и в тон с мотора.Мързеше ме да вдигам сега та дали ще вдига...ще вдига...сигурно...
На стойка като е мотора крика не влиза за малко.Т.е. просвета на стойка ми е под 10см.
По интересното е че като залегнах отдолу видях,че на масленият филтър ми седи надяната вложка за смяна на филтри.
Как е останала там след последното каране не знам.Ма хич и не съм се мъчил да я махам.
Като дойде време надявам накрайника и отвивам направо.
Остават динамо ключовете и съм готов за сервиз.
На стойка като е мотора крика не влиза за малко.Т.е. просвета на стойка ми е под 10см.

По интересното е че като залегнах отдолу видях,че на масленият филтър ми седи надяната вложка за смяна на филтри.

Как е останала там след последното каране не знам.Ма хич и не съм се мъчил да я махам.
Като дойде време надявам накрайника и отвивам направо.

Остават динамо ключовете и съм готов за сервиз.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Spit-Fire написа:Аз май се спрях на моторетка - BMW G310R.
Как е за извънградско проучи ли ?

Аз в момента карам F650 и не си представям нещо без висока слюда да ходя до морето примерно , но не знам де никога не съм карал такъв без та затова питам.
Вие зимата източвате бензина или пълните до капачка, понеже моя ще го зазимявам скоро че тук го дават утре сняг и вече не става ....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Пълниш до горе. Коя година е ф650-то? Че и на мен взеха да ми допадат, ама пак ми се струва, че са доста тежки за моя милост.

ivanski_2 написа:
Вие зимата източвате бензина или пълните до капачка, понеже моя ще го зазимявам скоро че тук го дават утре сняг и вече не става ....
Пълниш до горе. Лично аз слагам и стабилизатор макар че рядко го зазимявам за повече от 2-3 месеца. Също така помпя гумите ако случайно някоя е спаднала. Хубаво е да се държи на стойка или поне максимално прав. Свалям акумулатора и смазвам веригата.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Резервоара не беше ли пластмасов на това 650 ? Ако е така, може и да не го пълниш до горе! Много зависи и в какво помещение ще стои мотора... В твоя случай едва ли, но най-добре е да се прави по едно кръгче през зимата (когато времто позволява естествено)! Така и бензина си опреснява човек, изпарява кондензите и т.н.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Ясно благодаря, всички познати ме агитираха да го източа, но добре ще го напълня, относно съхранението ще стои в гараж завит на температури около 0 , да при нас няма как да го изкарвам определено
Не съм сигурен, но ми изглежда метален.
drifty
97
Първи мотор ми е че взех книжка скоро и да ти кажа честно аз съм 177/8 90кг и ми тежи и то доста, когато трябва да го бутам ми е тегаво, оправям се но .....
Също така не стъпвам с целия крак спокойно.
Ако ти е 1-ви мотор става да, моторчето е супер това лято му навъртях около 5 000км , но човече с този двигател има една вибрация от която тялото ми се възстановява 2 дни след по-сериозен преход (Например София-Бургас)„а съм млад (26г), също така ако искаш да караш по магистрала ами не е ок, след 140 се усеща че не е неговата скорост, става доста нестабилен.
За градско София, става ако не се провираш м/у колите понеже е доста голям и е тегаво, аз ходих всеки ден с него на работа тук в София до офиса и беше ок, но има доста по-практични за градско каране.
Но пак казвам изобщо не е зле моторчето като поведение и вървене, не е претенциозен, взимах някакви неща от бмв и бяха евтини, никой не го заглежда особено понеже е стар и няма кой знае какви визия, също така не е много икономичен, но честно казано икономично бмв съм нямал
Надявам се да съм ти бил полезен , ако не бързаш и другото лято имаш път към София ела ще ти дам да покараш да прецениш сам.

Не съм сигурен, но ми изглежда метален.
drifty
97

Първи мотор ми е че взех книжка скоро и да ти кажа честно аз съм 177/8 90кг и ми тежи и то доста, когато трябва да го бутам ми е тегаво, оправям се но .....
Също така не стъпвам с целия крак спокойно.
Ако ти е 1-ви мотор става да, моторчето е супер това лято му навъртях около 5 000км , но човече с този двигател има една вибрация от която тялото ми се възстановява 2 дни след по-сериозен преход (Например София-Бургас)„а съм млад (26г), също така ако искаш да караш по магистрала ами не е ок, след 140 се усеща че не е неговата скорост, става доста нестабилен.
За градско София, става ако не се провираш м/у колите понеже е доста голям и е тегаво, аз ходих всеки ден с него на работа тук в София до офиса и беше ок, но има доста по-практични за градско каране.
Но пак казвам изобщо не е зле моторчето като поведение и вървене, не е претенциозен, взимах някакви неща от бмв и бяха евтини, никой не го заглежда особено понеже е стар и няма кой знае какви визия, също така не е много икономичен, но честно казано икономично бмв съм нямал

Надявам се да съм ти бил полезен , ако не бързаш и другото лято имаш път към София ела ще ти дам да покараш да прецениш сам.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Почти съм сигурен, че резервоара е пластмасов... Пробвай го с един магнит! Не помня как е седалката на този модел, но за твоята височина не би трябвало да епроблем стъпването! Освен това, мотора не е тежък (е не е като колело, разбира се)! Просто ти все още нямаш усет и практика и го усещаш така... Още един сезон и няма да е проблем! Имам приятели с модела, които казваха, че е икономичен... Малко е относително! Пробвай да го караш между 2500 и 4300об/мин. Вибрацията няма да я има, но на 5-та ще е с 110км/ч сигурно... Т.е. бавен си е! Типично е за едноцилиндровите...

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Ами не защото не ме интересува особено. Ще го карам в града основно. Иначе вдига до 150 та предполагам със 100-110 все ще се придвижи я до Гърция, я до нащо море.ivanski_2 написа:Spit-Fire написа:Аз май се спрях на моторетка - BMW G310R.
Как е за извънградско проучи ли ?![]()
Аз в момента карам F650 и не си представям нещо без висока слюда да ходя до морето примерно , но не знам де никога не съм карал такъв без та затова питам.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.