Подготвени ли сте ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Подготвени ли сте ?

Мнение от BMW_POWER » 15 Окт 2022, 20:04

Jordana написа:. Тука говорим за нещо макс трета световна , аз не смятам че ще приключи за една вечер . Ще минат месеци и години докато се възцари ядрената пустиня в европа .

До третата я додърпаха двама - трима тук. Никой не е готов за нея. А ако е готов, то тогава живите ще завиждат на умрелите. Няма светлина, няма ток, няма нищо, което сте свикнали да имате в ежедневието си. Кашони с консерви и това е. Дори чиста вода откъде ще намирате? Ами тоалетната ви? Като се напълни, къде ще ходите? Няма радио, няма телевизия, няма нет, нищо. Само един работещ часовник. За предпочитане механичен. Дори да сте се запасили или презапасили с бензин за генератора, дето върти системите за чистене на въздух, вода и т.н., той пак ще свърши. И после? Излизане на повърхността, лъчева болест и ще гледате как ви се разпадат месата?
Хайде малко по-сериозно :ok:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 15 Окт 2022, 20:05

Jordana написа:Ще минат месеци и години докато се възцари ядрената пустиня в европа .

Axa. И това че някои ще живеят месец,два или година заровени като плъхове под земята ги прави щастливи :mhihi: След теста с ковида се убедих че тъпанарите стават все повече :mhihi:
Само дето за толкова дълъг период ще им трябва ток,чист въздух,вода, нещо като кенеф които няма как да си осигурят

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 15 Окт 2022, 21:29

Специален поздрав за Пауара. :mrgreen:

hakkipilke.png

firewood.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 15 Окт 2022, 23:01

Енигмата, надявам се камината ти е съобразена с цел отопление, а не само декорация.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 16 Окт 2022, 7:34

На снимките липсват две-три пушки , мачете , надписи на бидоните /нафта , ракия ,вино /,АТВ 4х4 и противогаз с противорадиационен костюм . :yes: Може и да пропускам нещо .При мен е долу горе същото ,само дето имам и язовир до мен. :D .

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Окт 2022, 11:08

BMW_POWER написа:Леле, къде откарахте темата :shock:

Сефте. Даже много изкара :lol:

С тези рекордни инфлации в Европа, в Турция и Южна Америка има хиперинфлации - за това подготвени ли сте ? Кеша не е цар в такава ситуация. В Турция пари за нов Голф 7 няколко години по-късно са пари за iPhone 14 Pro Max :yes: Златото е на цени от преди 2 години и вече хич не съм убеден каква защита е срещу каквото и да е. Като чета темата за имотите, повечето хора са подготвени за хиперинфлация с 1-2-3 ипотеки :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 16 Окт 2022, 15:25

Ти пък, екстра си е златото. Много малък времеви диапазон гледаш.

Изображение

Друг е въпроса, че това с нищо няма да ти помогне, ако го докараме до там да се чудим какво да дадем на леля Гинче в замяна на един буркан от нейните компоти. Аз обратно на повечето мнения смятам, че кешът ще е цар по-дълго от колкото повечето от нас ще оцелеят при един най-лош сценарии. Ама най-добре да не разбираме дали съм прав или не.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 17 Окт 2022, 10:49

vixx написа:Ти пък, екстра си е златото. Много малък времеви диапазон гледаш.

В какъв диапазон да го гледам това злато, всичко което си вкарал за последните почти 3 години е на загуба. А преди това за последните 10 години имаш някакви 30% нагоре, знаеш ли за тва време инфлацията колко е? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 17 Окт 2022, 11:02

Дайте да вкараме два варианта, които изглеждат все по-вероятни.

1. Русия(вероятно чрез Беларус) детонира тактическо ЯО на отдалечен украйнски военен полигон или някъде в Черно море(без проксито Беларус).

2. Русия започва да решава задачи на фронта чрез използването на тактическо ЯО по военните ръководства от времето на Студената война т.е. по около една бойна глава на километър фронт.

Какво правите? Отивате ли в аптеката за таблетки йод? Каква храна купувате? Ще видим ли сцени по супермаркетите и т.н.?

Аз лично при първия вариант не бих променил нещо в живота си, освен ако демонстрацията не е над Змийския остров примерно, а не над отркито море.
При втория информацията за ветровете и фона ще ми е като прогнозата за времето, а е много вероятно да купя и нещо с което сам да измервам. От там насетне много ще внимавам храната, която купувам от къде точно идва.....Берьозка примерно напълно я зачерквам. :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 17 Окт 2022, 11:05

Само с йод ще борим радиацията :D Излагате се.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 17 Окт 2022, 11:07

Това е нашумяло в момента. Чувам, че масово хората купуват "Йод" :mrgreen: Тоалетна хартия vol.2 :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Окт 2022, 11:09

От първа необходимост разбира се са храните, но от втора необходимост, която е няколко дена след първата са санитарните принадлежности и лекарствата.
Освен това, някой хора си мислят, че имайки оръжие всичко е точно, ама първото, което търси човек е някой с оръжие с цел да си го "набави".
Да не мислите, че нещата ще са в пряк конфликт между този с оръжие и този дето търси?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 17 Окт 2022, 11:15

Идета на темата е според мен дали има такива дето се готвят е така си, за всеки случай. Не за случай на торнадо или нещо такова дето е макс седмица да има затруднения.
Ами е така..бункер, запас от консерви, ориз, брашно и т.н за 1 година. Вода поне за месец-два. 1 тон бензин :)) Такива работи. В храстите не може ли да се акате че само ги споменавате тия тоалетни принадлежности. Тва па е последна грижа според мен.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Окт 2022, 13:00

Моджо написа:Само с йод ще борим радиацията :D Излагате се.

Това е временно решение за ограничаване на въздействието. Дали работи - да, дали работи достатъчно - не :mhihi: Ако си много близко до по-сериозните количества радиация - няма да те спаси, разбира се :yes: За мен работещото нещо в подобна ситуация ще е максимално далеч. Ако си близко до радиацията - няма спасение. А за хигиенните продукти - на доста места съм чел, че във военна обстановка става проблем. И реално, ако спре чистата вода... хигиената изчезва за часове.

TheDriver написа: а е много вероятно да купя и нещо с което сам да измервам.

Доколкото знам точните са бая пари. На познат колегата като взел служебния в тях и премерил - продал апартамента :lol: Кой знае какви материали са ползвани за панелката :mhihi: И за някакъв път ми каза, че стойностите превъртали, но забравих къде беше.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 17 Окт 2022, 13:03

Йода спира щитовидната жлеза да не събира радиоактивен йод. И само толкоз. Всички останали радиоактивни изотопи си ги дишаш, поглъщаш, пипаш и т.н. и йода нема да те спаси. От лъчение, напр. гама лъчи пак нищо не мое да направи.
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата